Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με μεταβίβαση είτε με δωρεά θελω να πάρω στο όνομα μου αυτοκινητο  μοντέλο του 2004 1800κεκ εγώ στην δήλωση είμαι άνεργος με μηδενικό εισόδημα. και η ερώτηση μου εφόσον κάποιος γνωρίζει είναι αν πάρω στο όνομα μου το αυτοκίνητο τι θα πληρώνω στην εφορία? είμαι άσχετος με φορολογικά όποιος το κατέχει και έχει όρεξη ευπρόσδεκτος.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Με την απόκτηση θα επιβαρυνθείς το τεκμήριο αγοράς στη χρονιά που το αγόρασες, το τίμημα δηλαδή που θα δηλώσετε για την απόκτηση του.

Από κει και πέρα θα επιβαρύνεσαι με τεκμήριο χρήσης κάθε χρόνο, για το συγκεκριμένο είναι 3.800€.

Εφόσον το εισόδημα σου είναι μηδέν, θα φορολογηθείς για το σύνολο των τεκμηρίων. Πχ την πρώτη χρονιά 3.000 ατομικό τεκμήριο, συν 2.000 πες αξία αγοράς, συν 3.800 αν το έχεις αγοράσει Ιανουάριο, σύνολο 8.800€. Λογικά δεν θα πληρώσεις τίποτα εφόσον μαζέψεις τις αποδείξεις που απαιτούνται.

Δημοσ.

Νομιζω υπαρχει ακομη σε ανεργους(δηλωμενο οαεδ) και φοιτητες το αφορολογητο 9550ε...

Ολα αυτα αν δεν παιρνεις ενοικιο/επιδομα και μενεις με την οικογενεια σου

Δημοσ.

φίλος, άνεργος - μηδενικο εισοδημα - χωρις καμια αλλη περιουσια 

1600cc - 400€ πέρσι

φέτος δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι.

Δημοσ.

φίλος, άνεργος - μηδενικο εισοδημα - χωρις καμια αλλη περιουσια 

1600cc - 400€ πέρσι

φέτος δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι.

Κάτι δεν λες σωστά, με τα στοιχεία που αναφέρεις δεν υπήρχε περίπτωση να πληρώσει φόρο.

Δημοσ.

Κάτι δεν λες σωστά, με τα στοιχεία που αναφέρεις δεν υπήρχε περίπτωση να πληρώσει φόρο.

αφου στο εκκαθαριστικο 400€ ειχε κ το πληρωσε σε 2 δοσεις

Δημοσ.

το αυτοκίνητο είναι στο όνομα του πατέρα μου οπότε μπορεί να γίνει κάποιο είδος δωρεάς ώστε να μην μου προσθέσουν την αξία απόκτησης αγοράς??? είμαι άνεργος έχω κάρτα ανεργίας 0 δήλωση και έχω δηλώσει ότι είμαι φιλοξενούμενους από τους γονείς μου. δεν περνώ κάποιο επίδομα άλλο ούτε τίποτα. το μόνο που θέλω να έχω είναι το αυτοκίνητο που είναι 10+ ετών. ενθαρρυντικό είναι αυτό που λέτε ότι δεν θα πληρώσω κάτι ως φορολογία ακόμα μόνο με τα τέλη και της ασφάλειες είμαι γείρω στα 700 τον χρόνο

Δημοσ.

αφου στο εκκαθαριστικο 400€ ειχε κ το πληρωσε σε 2 δοσεις

Δεν αμφισβητώ το ότι πλήρωσε φόρο, αμφισβητώ τα στοιχεία που έγραψες. Σίγουρα κάτι σου διαφεύγει.

το αυτοκίνητο είναι στο όνομα του πατέρα μου οπότε μπορεί να γίνει κάποιο είδος δωρεάς ώστε να μην μου προσθέσουν την αξία απόκτησης αγοράς??? είμαι άνεργος έχω κάρτα ανεργίας 0 δήλωση και έχω δηλώσει ότι είμαι φιλοξενούμενους από τους γονείς μου. δεν περνώ κάποιο επίδομα άλλο ούτε τίποτα. το μόνο που θέλω να έχω είναι το αυτοκίνητο που είναι 10+ ετών. ενθαρρυντικό είναι αυτό που λέτε ότι δεν θα πληρώσω κάτι ως φορολογία ακόμα μόνο με τα τέλη και της ασφάλειες είμαι γείρω στα 700 τον χρόνο

Μπορείτε να βάλετε πολύ μικρή αξία απόκτησης χωρίς να έχετε πρόβλημα. Μπορεί επίσης να σου κάνει δωρεά σε χρήμα ώστε να καλυφθείς.

Δημοσ.

Μπορείτε να βάλετε πολύ μικρή αξία απόκτησης χωρίς να έχετε πρόβλημα. Μπορεί επίσης να σου κάνει δωρεά σε χρήμα ώστε να καλυφθείς.

αυτό που μου λες υπάρχει σε κάποιο νόμο που μπορώ να το δω. μπορείς να με παραπέμψης σε κάποιο σιτε?? σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την βοήθεια σου.

Δημοσ.

αυτό που μου λες υπάρχει σε κάποιο νόμο που μπορώ να το δω. μπορείς να με παραπέμψης σε κάποιο σιτε?? σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και την βοήθεια σου.

Ποιο ακριβώς? Το ότι μπορείς να πουλήσεις/αγοράσεις σε όποια τιμή θέλεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεκαετίας+, ή την δυνατότητα δωρεάς σε χρήμα?

Δημοσ.

Ποιο ακριβώς? Το ότι μπορείς να πουλήσεις/αγοράσεις σε όποια τιμή θέλεις ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεκαετίας+, ή την δυνατότητα δωρεάς σε χρήμα?

τον νόμο φορολογίας εισοδήματος θέλω να βρω στο σημείο που λέει με ποια κριτήρια γίνετε η φορολόγηση, και μιας που το ανέφερες η δωρεά πως γίνετε και που??

Δημοσ.

τον νόμο φορολογίας εισοδήματος θέλω να βρω στο σημείο που λέει με ποια κριτήρια γίνετε η φορολόγηση, και μιας που το ανέφερες η δωρεά πως γίνετε και που??

Δεν είναι μόνο ένας ο νόμος περί φορολογίας, είναι δεκάδες, ψάξε μόνος σου αν θέλεις.

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο ένας ο νόμος περί φορολογίας, είναι δεκάδες, ψάξε μόνος σου αν θέλεις.

έλεγα μήπως είναι κάπου όλα μαζί σε κάποιο σάιτ και  είναι ευκολο να το βρω. όλο τον νόμο τον έχω βρει αλλά δεν βγάζω άκρη από νόμο σε νόμο σε πάει και από παράγραφο σε παράγραφο ζόρικα πράγματα. σε ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια.

δωρεά ξέρει κάποιος που γινεται και πως τί χαρτιά θέλει κτλ?

Δημοσ.

Το τι ισχύει στο έγραψα, από κει και πέρα ούτε είναι εύκολο ούτε έχει νόημα να ψάξεις να βρεις όλους τους επίμαχους νόμους, όλες τις τροποποιήσεις και όλες τις διευκρινιστικές.

Άτυπη δωρεά λέγεται, γίνεται με το έντυπο της άτυπης δωρεάς το οποίο υποβάλλεται συμπληρωμένο στη ΔΟΥ του δωρητή με αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων, εκκαθαριστικών σημειωμάτων και ταυτότητες. Καλύτερα να ρωτήσεις λογιστή πρώτα για το ποιες δωρεές έχουν απαλλαγή από φόρο δωρεάς.

Δημοσ.

Το τι ισχύει στο έγραψα, από κει και πέρα ούτε είναι εύκολο ούτε έχει νόημα να ψάξεις να βρεις όλους τους επίμαχους νόμους, όλες τις τροποποιήσεις και όλες τις διευκρινιστικές.

Άτυπη δωρεά λέγεται, γίνεται με το έντυπο της άτυπης δωρεάς το οποίο υποβάλλεται συμπληρωμένο στη ΔΟΥ του δωρητή με αντίγραφα φορολογικών δηλώσεων, εκκαθαριστικών σημειωμάτων και ταυτότητες. Καλύτερα να ρωτήσεις λογιστή πρώτα για το ποιες δωρεές έχουν απαλλαγή από φόρο δωρεάς.

και μια ερώτηση ίσως και λίγο άκυρη με το ασφαλιστικό που θα περάσουν τώρα υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν και τα όρια του αφορολόγητου η οτιδήποτε που να με επηρεάση αν πάρω το αυτοκίνητο στο όνομα μου???? ίσως να είναι άκυρη η ερώτηση μου αλλά είναι λόγου φόβου περισοτερο μιας και σε αυτή την χώρα δεν ξέρεις τι θα σε βρει την απομένη μέρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...