panos2171 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Με την ευκαιρία, για αγορά αυτοκινήτου 1600κ.ε στα 4000€ με εισόδημα 9000€ τι θα βγει από την τσέπη; Εννοείται πως δε μιλάμε για τέλη, ασφάλιστρα κλπ, μόνο για το θέμα του τεκμηρίου. Please μη μου αναλύσετε τεκμαρτές δαπάνες και τα σχετικά γιατί δεν καταλαβαίνω λέξη μόνο τι θα βγει από την τσέπη.
Joshua21 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 και μια ερώτηση ίσως και λίγο άκυρη με το ασφαλιστικό που θα περάσουν τώρα υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν και τα όρια του αφορολόγητου η οτιδήποτε που να με επηρεάση αν πάρω το αυτοκίνητο στο όνομα μου???? ίσως να είναι άκυρη η ερώτηση μου αλλά είναι λόγου φόβου περισοτερο μιας και σε αυτή την χώρα δεν ξέρεις τι θα σε βρει την απομένη μέρα Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα πράγματα. Με την ευκαιρία, για αγορά αυτοκινήτου 1600κ.ε στα 4000€ με εισόδημα 9000€ τι θα βγει από την τσέπη; Εννοείται πως δε μιλάμε για τέλη, ασφάλιστρα κλπ, μόνο για το θέμα του τεκμηρίου. Please μη μου αναλύσετε τεκμαρτές δαπάνες και τα σχετικά γιατί δεν καταλαβαίνω λέξη μόνο τι θα βγει από την τσέπη. Το τι θα βγει από τη τσέπη εξαρτάται από τα υπόλοιπα που δεν μας λες και που δεν θες να σου αναλύσουμε ΥΓ Τεκμαρτή δαπάνη και τεκμήριο είναι το ίδιο και το αυτό.
gregdel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Το τεκμήριο ειναι ως εξής (αθροιστικά): 2500 γιατί αναπνέεις. 4000 αγορα αυτοκινήτου 6400 ανα ετος για αυτοκίνητο 1600cc μεχρι 5χρονια (εδω κανεις αναγωγή ανά μήνα) ???? για το διαμέρισμα που μένεις (χρειαζομαστε στοιχεια) Αν το παρεις φετος λοιπόν θα "επιβαρυνθείς" το τεκμήριο αγοράς για φέτος (βεβαια αν χρειαστεί ισως να μπορεσεις να "κουβαλήσεις" χρήματα από πέρσι... Γενικά είναι καλό να σπας το τεκμήριο αγοράς σε μια χρονιά και χρήσης σε άλλη... Πάντως συμβουλή μου προς όλους είναι η εξής: Επειδή με την εφορία και τεκμήρια δεν είναι να παίζετε, καλό είναι να ρωτήσετε κάποιον λογιστή για σιγουριά... βέβαια με γνωστούς έχω πιάσει λογιστές να κάνουν ΤΙΣ βλακείες σε φορολογικές τους δηλώσεις και να επιβαρύνονται άδικα με φόρους που δεν θα έπρεπε να πληρώνουν...
TheAccountant Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Fixed αμα ειναι παντρεμενος παει 2500, αμα δεν ειναι παει 3000.
Joshua21 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 αμα ειναι παντρεμενος παει 2500, αμα δεν ειναι παει 3000. Όχι ακριβώς, αν είναι παντρεμένος το τεκμήριο γίνεται 5.000 χωρίς να σπάει στη μέση. Τα εισοδήματα φορολογούνται χωριστά, αλλά για την κάλυψη των τεκμηρίων λαμβάνεται υπόψιν το οικογενειακό εισόδημα. 1
gregdel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δίκιο έχετε παιδιά... εβαλα 2500 κατά λάθος... 1
panos2171 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα πράγματα. Το τι θα βγει από τη τσέπη εξαρτάται από τα υπόλοιπα που δεν μας λες και που δεν θες να σου αναλύσουμε ΥΓ Τεκμαρτή δαπάνη και τεκμήριο είναι το ίδιο και το αυτό. Τι άλλο δηλαδή;
Joshua21 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Τι άλλο δηλαδή; Τη σύνθεση του εισοδήματος(μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις, ΕΕ, μπλοκάκι, τόκοι, ενοίκια κτλ), πρώτη κυκλοφορία αυτοκινήτου, ημερομηνία αγοράς αυτοκινήτου, οικογενειακή κατάσταση, υπόλοιπα τεκμήρια που πιθανόν σε επιβαρύνουν, ποσό αποδείξεων που έχεις μαζέψει, και σίγουρα κάτι θα ξεχνάω
jimis2500 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 εγώ που ρώτησα έναν λογιστή για αυτό που μου είπε ο φίλος joshua21 και μου είπε ότι αυτό δεν στέκει και θα πληρώσω κανονικά??? oπου ρωτάω ακούω και κάτι καινούργιο (με διαφορετικά λεφτά που θα δώσω δηλαδή)και από ότι μου είπε λογιστής όλα αυτά δεν έχουν και πολύ σημασία γιατί θα περάσ καινούργιο φορολογικό και ότι και να πάρω το αυτοκίνητο τώρα στο όνομα μου ότι πληρώσω αν είναι να πληρώσω θα είναι με το καινούργιο
Joshua21 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 εγώ που ρώτησα έναν λογιστή για αυτό που μου είπε ο φίλος joshua21 και μου είπε ότι αυτό δεν στέκει και θα πληρώσω κανονικά??? oπου ρωτάω ακούω και κάτι καινούργιο (με διαφορετικά λεφτά που θα δώσω δηλαδή) και από ότι μου είπε λογιστής όλα αυτά δεν έχουν και πολύ σημασία γιατί θα περάσ καινούργιο φορολογικό και ότι και να πάρω το αυτοκίνητο τώρα στο όνομα μου ότι πληρώσω αν είναι να πληρώσω θα είναι με το καινούργιο Τα πράγματα είναι απλά. Σύμφωνα με ότι ισχύει σήμερα ο άνεργος με μηδέν εισόδημα φορολογείται βάση τεκμηρίων, εφόσον τα τεκμήρια δεν ξεπερνούν τις 9.550€ και έχει τις απαιτούμενες αποδείξεις για την έκπτωση φόρου δεν θα πληρώσει τίποτα. Αν στο άμεσο μέλλον αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού φόρου, πιθανόν να πληρώσεις, το είπαμε και παραπάνω. Κατά τα άλλα κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξουν αλλαγές, και στην περίπτωση που υπάρξουν ποιες ακριβώς θα είναι αυτές.
jimis2500 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Τα πράγματα είναι απλά. Σύμφωνα με ότι ισχύει σήμερα ο άνεργος με μηδέν εισόδημα φορολογείται βάση τεκμηρίων, εφόσον τα τεκμήρια δεν ξεπερνούν τις 9.550€ και έχει τις απαιτούμενες αποδείξεις για την έκπτωση φόρου δεν θα πληρώσει τίποτα. Αν στο άμεσο μέλλον αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού φόρου, πιθανόν να πληρώσεις, το είπαμε και παραπάνω. Κατά τα άλλα κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξουν αλλαγές, και στην περίπτωση που υπάρξουν ποιες ακριβώς θα είναι αυτές. να ρωτήσω κάτι άλλο για να έχω κάποιο σημείο <<αναφοράς>> έστω ότι το πέρνω το όχημα στο όνομα μου μοντέλο 2004 1800κεκ το κάνω μεταβίβαση αρχές 2016 σε μένα, σαν καθαρή αξία πιο μπορεί να είναι το ποσό που θα πληρώσω? έστω και στο περίπου δηλαδή να ξέρω τι θα φύγη από την τσέπη μου
Joshua21 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 να ρωτήσω κάτι άλλο για να έχω κάποιο σημείο <<αναφοράς>> έστω ότι το πέρνω το όχημα στο όνομα μου μοντέλο 2004 1800κεκ το κάνω μεταβίβαση αρχές 2016 σε μένα, σαν καθαρή αξία πιο μπορεί να είναι το ποσό που θα πληρώσω? έστω και στο περίπου δηλαδή να ξέρω τι θα φύγη από την τσέπη μου Τι ακριβώς από το "κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξουν αλλαγές, και στην περίπτωση που υπάρξουν ποιες ακριβώς θα είναι αυτές" δεν κατάλαβες? Αν θέλεις εικασίες, ρώτα τον "λογιστή" σου.
jimis2500 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2015 Τι ακριβώς από το "κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξουν αλλαγές, και στην περίπτωση που υπάρξουν ποιες ακριβώς θα είναι αυτές" δεν κατάλαβες? Αν θέλεις εικασίες, ρώτα τον "λογιστή" σου. εννοω έστω και με τα τωρινά δεδομένα τι θα πλήρωνα αν δεν υπήρχε το αφορολόγητο για ανέργους ξέρω ότι δεν είναι κανείς μέντιουμ. ίσως έπρεπε να το γράψω πιο κατανοητά λάθος μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα