Kotsos87 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Γεια χαρα, ειμαι φοιτητης και επειδη καποιοι συμφοιτητες μου πηγαινουν σε ημεριδες-συνεδρεια (σε δωρεαν εννοω οχι αυτα που πληρωνεις). Θελω να ρωτησω λοιπον μετρανε καπου οι βεβαιωσεις παρακολουθησεις που παιρνεις απο αυτες τις δωρεαν ημεριδες ή συνεδρεια? ή ειναι τσαμπα ταλαιπωρια να το πω ετσι γιατι ειναι πολλες ωρες η παρακολουθηση (5-6 ωρες).καποιοι φοιτητες λενε μετρανε αλλοι λενε οχι αλλοι λενε μονο για εξωτερικο. τι ισχυει? γιατι αν ειναι τσαμπα χρονος δεν αξιζει....θα ηθελα τι γνωμη οσον γνωριζουν κατι παραπανω! ευχαριστω!
NikosKallithea Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Τζάμπα ταλαιπωρία δεν ειναι τίποτα όταν ειναι να μάθεις κατι που σε ενδιαφέρει, τωρα αν μετράνε, τι εννοείς να σου αυξήσουν το μισθό επειδή εχεις παρακολουθήσει μια ημερίδα? δύσκολο 1
Kotsos87 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Τζάμπα ταλαιπωρία δεν ειναι τίποτα όταν ειναι να μάθεις κατι που σε ενδιαφέρει, τωρα αν μετράνε, τι εννοείς να σου αυξήσουν το μισθό επειδή εχεις παρακολουθήσει μια ημερίδα? δύσκολο επειδη κοιταω για μεταπτυχιακο σε κανα χρονο το πολυ και ειχα ακουσει μετραει σαν κατι παραπανω αν εχεις βεβαιωσεις παρακολούθησης ημερίδων. ακομα και σε ευρεση εργασιας ειχα ακουσει αν και αυτο δεν νομιζω να ισχυει. για μεταπτυχιακο ομως ισχυει κατι τετοιο? για ελλαδα ρωταω. εννοω δινουν ποντους αν εχεις τετοιες βεβαιωσεις απο ημεριδες?
tsifotis Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δεν δινεις πολλες πληροφοριες για το ποια η σχολη, ποιες οι ημεριδες και κυριως ποιοι οι στοχοι σου. Δηλαδη τις αντιμεωπιζεις σαν αγγαρεία και η ενημερωση αυτη καθε αυτη, η συνεδριακη εμπειρία καθως και η δικτυωση σε αφηνουν αδιάφορο; Τι αξιωσεις εχεις απο μια παραπανω πενταωρη ημεριδα; να εντυπωσιασει εργοδοτη κ προσφερει μεγαλυτερο μισθο; να θαμπωσει αξιολογητη μεταπτυχιακων; Να καλυπτει μορια προκυρηξης για προσληψη στο δημοσιο; Στην τελικη, τσαμπα ειναι - πηγαινε και μαθε απο κοντα μιλωντας στα πηγαδακια με συμφοιτητες, ομιλητες, διοργανωτες. Ισως κανεις καποια γνωριμια σε συνεδριο που σε φερει επαφη με καποιον που σου φανει χρησιμος. Μιλαμε για δεξαμενη ατομων που ακαδημαικα/εργασιακα ισως σε ενδιαφερουν. Ή οντως μαθεις κατι παρα πανω στον τομεα σου. Αν οχι και ολα αυτα αποδειχθουν αχρηστα, θα εχεις χασει χρονο. Εκτος αν ανηκεις σε μια μειοψηφια παραγωγικων φοιτητων που ο χρονος τους ειναι δικαιολογημενα πολυτιμος. Εσυ ξερεις... EDIT: δεν ειχαν εμφανιστει τα αποπανω μηνυματα. Πηγαινε κ μαθε απο εκει καλυτερα. Δυσκολα εδω μεσα θα παρεις την απολυτη απαντηση σε κατι τοσο φλου. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Επειδή αυτό το θέμα το έχω ξεψαχνίσει, αν τα θες για μεταπτυχιακό μετράνε. Πότε όμως, όταν τύχεις και έχεις ίδια προσόντα με άλλον από σπουδές ξένες γλώσσες και εμπειρία, τότε θα σου δώσουν προβάδισμα από την επιμόρφωση.
Kotsos87 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 δηλαδη μπορει να εμενα εξω σε μεταπτυχιακο στην Ελλαδα επειδη δεν εχω καμια ημεριδα? εχει συμβει αυτο?
zio10 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Σε δύο σχετικά ίδια (όχι πολύ πλούσια βιογραφικά) μπορεί να μετρήσουν (για δουλειά μιλάω, για μεταπτυχιακά δεν ξέρω)
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 δηλαδη μπορει να εμενα εξω σε μεταπτυχιακο στην Ελλαδα επειδη δεν εχω καμια ημεριδα? εχει συμβει αυτο? Δεν χρειάζεται να ψάχνεις αν έχει συμβεί, απλή λογική είναι. Στα περισσότερα μεταπτυχιακά έχουν ένα σύστημα μοριοδότησης με βάση τα προσόντα σου, κάτι σαν αυτό του ΑΣΕΠ π.χ. Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, κοιτάνε σπουδές εμπειρία ξένες γλώσσες, τυχόν πιστοποιήσεις αν μιλάμε για συγκεκριμένα αντικείμενα π.χ πληροφορική, αν ισοβαθμείς σε όλα με τον άλλον τότε θα κοιτάξουν την παραμικρή λεπτομέρεια. Και σε δουλειά μπορεί να γίνει το ίδιο, μόνο που εκεί παίζονται άλλα, ο εργοδότης αποφασίζει και παίρνει όποιον θέλει, οπότε δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα τι παίζει.
Kotsos87 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δεν χρειάζεται να ψάχνεις αν έχει συμβεί, απλή λογική είναι. Στα περισσότερα μεταπτυχιακά έχουν ένα σύστημα μοριοδότησης με βάση τα προσόντα σου, κάτι σαν αυτό του ΑΣΕΠ π.χ. Οι θέσεις είναι συγκεκριμένες, κοιτάνε σπουδές εμπειρία ξένες γλώσσες, τυχόν πιστοποιήσεις αν μιλάμε για συγκεκριμένα αντικείμενα π.χ πληροφορική, αν ισοβαθμείς σε όλα με τον άλλον τότε θα κοιτάξουν την παραμικρή λεπτομέρεια. Και σε δουλειά μπορεί να γίνει το ίδιο, μόνο που εκεί παίζονται άλλα, ο εργοδότης αποφασίζει και παίρνει όποιον θέλει, οπότε δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα τι παίζει. καλα σιγουρα..και συμφωνω σε αυτο που λες. θα το σκεφτω ομως γιατι ειναι πολλες ωρες και ισως το πιθανοτερο ειναι να μην παιζουν αυτες οι ημεριδες τοσο ρολο για αυτο που σπαταλας.... δηλαδη θεωρω οτι αυτες τις 5 ωρες που θα χασεις minimum μπορεις να διαβασεις καποια μαθηματα με χαμηλο βαθμο για να τα βελτιωσεις που ο βαθμος ειναι το πρωτο που θα κοιταξουν σιγουρα. υ.γ κατι ακομα. οι ημεριδες πρεπει να σχετιζονται με το μεταπτυχιακο για να ληφθει υποψην? ας πουμε εγω τωρα σπουδαζω διοικηση επιχειρησων. και η ημεριδα αφορα αυτο τον τομεα. ομως εγω θελω να κανω μεταπτυχιακο σε πληροφορικη σε αλλο τομεα δηλαδη. δεν πρεπει να εχω αντιστοιχη ημεριδα?
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Καλό είναι να σχετίζονται με το μεταπτυχιακό και να μην είναι παντελώς άσχετες αν και νομίζω οτι δεν παίζει να σου ρίξουν άκυρο για αυτό εκτός αν μιλάμε ξερω γω να έχεις σπουδάσει πληροφορική και να του βάζεις του άλλου ημερίδα για την χελώνα καρέτα καρέτα. Εμένα μου αρέσει πολύ να παρακολουθώ ημερίδες και σεμινάρια, οπότε αν βρω κανένα τζάμπα που να εμπιπτει με το αντικείμενό μου πηγαίνω ασχέτως αν θα τα λάβει κανείς υπόψην.
fsbmaniac Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δεν μετρανε με την εννοια που θετει καποιος στο μυαλο του. Εχω πανω απο 25 συμμετοχες και σε καποια πληρωμενα μαλιστα...ποτε κανεις δεν ηθελε να τα δει...πετουσαν το πακο στην ακρη. Στην Ελλαδα οι σπουδες δεν εχουν καμια συνδεση με την αγορα εργασιας...μα καμια...
mylo Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 μετράνε με την έννοια του δείχνω κάποιο ενδιαφέρον παραπάνω στο αντικείμενο από κάποιον άλλο.
FilipposMD Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2015 Γεια χαρα, ειμαι φοιτητης και επειδη καποιοι συμφοιτητες μου πηγαινουν σε ημεριδες-συνεδρεια (σε δωρεαν εννοω οχι αυτα που πληρωνεις). Θελω να ρωτησω λοιπον μετρανε καπου οι βεβαιωσεις παρακολουθησεις που παιρνεις απο αυτες τις δωρεαν ημεριδες ή συνεδρεια? ή ειναι τσαμπα ταλαιπωρια να το πω ετσι γιατι ειναι πολλες ωρες η παρακολουθηση (5-6 ωρες). καποιοι φοιτητες λενε μετρανε αλλοι λενε οχι αλλοι λενε μονο για εξωτερικο. τι ισχυει? γιατι αν ειναι τσαμπα χρονος δεν αξιζει....θα ηθελα τι γνωμη οσον γνωριζουν κατι παραπανω! ευχαριστω! Είμαι σε επιτροπή επιλογής φοιτητών σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα της Βιο-ιατρικής, σε πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ποτέ μα ποτέ δεν έχω ασχοληθεί να δω σε τι συνέδρια-ημερίδες έχει πάει ο υποψήφιος και δε νομίζω να έχει ασχοληθεί και κανένας άλλος. Οι λόγοι είναι οι εξής: - Όταν ήμουν κι εγώ φοιτητής και ήταν όλα δωρεάν, υπήρχαν φοιτητές που πήγαιναν και γράφονταν, έφευγαν και γυρνούσαν μόνο για να πάρουν τη βεβαίωση. Κι έτσι είχαν μαζέψει βουνά βεβαιώσεων, χωρίς να παρακολουθούν τίποτα. - Το επίπεδο ανταγωνισμού είναι υψηλό, οπότε έχουμε υποψήφιους που έχουν δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικά ή τουλάχιστον έχουν συμμετάσχει σε ανακοινώσεις σε συνέδρια, που είναι 100 φορές πιο σημαντικό. - Ο χρόνος που αφιερώνει ο κριτής στο κάθε βιογραφικό είναι περιορισμένος. Οπότε αν δω μια λίστα με ημερίδες, δεν πρόκειται να κάτσω να διαβάσω ένα κάρο τίτλους, που δεν έχουν και ιδιαίτερο νόημα. Οπότε αν έχεις πάει σε 2-3 πραγματικά σχετικές και σημαντικές εκδηλώσεις, βάλε μόνο αυτές, ώστε να υπάρχει ελπίδα όντως να τις διαβάσουν. Ωστόσο, ακόμα κι αν δε μετράνε -σχεδόν- καθόλου, σου προτείνω ανεπιφύλακτα να πηγαίνεις. Για διάφορους λόγους: - Μπορεί να μάθεις με τι πραγματικά ασχολούνται οι άνθρωποι στον τομέα σου. Τα συγγράματά σου μπορεί αν είναι απαρχαιωμένα ή και ολίγον άσχετα με την πραγματικότητα. - Θα μάθεις ποιοι είναι οι σημαντικοί άνθρωποι στον κλάδο σου και ποια αντικείμενα έχουν μέλλον. - Δικτύωση. Μπορεί και το πιο σημαντικό πράγμα για να χτίσεις την καριέρα σου μετά το πτυχίο. Αν ήμουν σε ένα συνέδριο ως ομιλητής και ερχόταν ένας φοιτητής να μου μιλήσει και να με ρωτήσει κάτι σχετικό με την παρουσίασή μου, θα μου έκανε καλή εντύπωση, γιατί θα έδειχνε ότι ενδιαφέρεται. Αν μετά από ένα μήνα μου έστελνε ένα μαιλ, λέγοντάς μου ότι είμαι ο τάδε και έχω κάνει αίτηση για το μεταπτυχιακό σας, θα έβλεπα πολύ πιο ευνοϊκά την αίτησή του. Καλώς ή κακώς, δεν έχει σημασία, αλλά έτσι συμβαίνει παντού. Δε μιλάω για γλείψιμο, έτσι; Αυτά γίνονται μόνο αν έχεις κάτι ενδιαφέρον να ρωτήσεις και να πεις. Αν παίζεις με το κινητό την ώρα της παρουσίασης και ρωτήσεις βλακεία, μάλλον αρνητική εντύπωση θα κάνεις. Περίληψη: τα κέρδη από μια σειρά ημερίδων/συνεδρίων μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερα από 0.2 μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου. Από την άλλη, αν βαριέσαι και δεν τα βρίσκεις ενδιαφέροντα, μάλλον δεν σε ενδιαφέρει και το αντικείμενο σπουδών/εργασίας, αλλά θες να πάρεις το χαρτί και να φύγεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα