Προς το περιεχόμενο

Περιοδικά freezes μετά από πρόσθεση σκληρού (RAID)


Sadako

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτήν την στιγμή έχω στο σύστημά μου 4 δίσκους. Έναν SSD για το OS (Windows 7x64), έναν Green 2TB και 2 δίσκους του 1TB σε Raid0. Επίσης έχω μόνιμα συνδεδεμένο έναν εξωτερικό 2TB με USB.

 

Από την στιγμή που έκανα το Raid, παρατηρώ σε άσχετες στιγμές να κάνει το εξής. Σαν να "κρεμάει" όλο το σύστημα (άλλες φορές δεν μπορώ να κουνήσω ούτε το ποντίκι) για κάποια δευτερόλεπτα (10-20 συνήθως), μένει αναμμένο το λαμπάκι του HDD read, ενώ ακούω να παρκάρει την κεφαλή και ο εξωτερικός δίσκος. Μετά ξεκολλάει από μόνο του. Μόνο 2-3 φορές έχει πετάξει BSOD.

 

Έχω τσεκάρει τους δίσκους, δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα, ούτε το SMART δείχνει τίποτα, 100% health.

 

Έχω σκεφτεί μήπως παίζει τίποτα με τον Raid controller της μητρικής, αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να το ελέγξω..

 

Τι άλλο μπορεί να φταίει; Έχω ψιλομετανιώσει που έκανα το Raid, αλλά αυτό θα το αλλάξω όταν πάρω την απόφαση να πάω σε Windows10 και κάνω το φορμάτ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμμμ.. Από ό,τι φαίνεται δεν αποθηκεύει τα dump files, κι από ό,τι κατάλαβα έχει να κάνει με το ότι έχω απενεργοποιήσει το pagefile για τον OS drive, που είναι SSD (έχω πάντως 8GB pagefile σε άλλο σκληρό, και τώρα που το βλέπω είναι στο RAID. Το αναφέρω μήπως παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο για τα freezes). Στο Write debugging information από το Startup and Recovery ήταν γυρισμένο στο "Kernel memory dump" με τικαρισμένο το "Overwrite any existing file"..

 

Να αναφέρω επίσης ότι λίγες φορές (πιο σπάνια), κολλάει και στην post screen και πετάει μήνυμα "AHCI Port3 Device Error". Με reboot πάντως ξεκολλάει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...