Vapir Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Βρήκα εδώ οτι πουλάνε block με μανιτάρια πλευρώτους και υποτίθεται όπως μου λένε γνωστοί μου οτι είναι εύκολη η καλλιέργεια και έχει πέσει κ η θερμοκρασία (αν είναι πάνω απο 25 βαθμοί δεν φυτρώνουν) . έχω μερικές απορίες. 1) υπάρχουν πολλοί τρόποι καλλιέργειας ή το στρώμα είναι μονόδρομος?2) είναι μιας χρήσης?3) μπορείς να βάλεις κ δικό σου σπόρο ή πρέπει να το παίρνεις έτοιμο το στρώμα ? δηλαδή αν τελειώσουν κ τα μαζέψεις μπορείς να το ξανασπείρεις? τρώω πολύ μανιτάρι , πολλές φορές τα μασάω κ έτσι με αποτέλεσμα να χρειάζομαι αρκετά χρήματα οπότε είπα να φυτέψω , όπως έκανα και με τα μαρούλια και τα λάχανα λόγο οτι καταναλώνω πολύ χορταρικό και κοστίζουν. Δώστε μερικά infos όσοι ασχοληθήκατε , είναι τόσο απλό όσο φαίνεται ? thx
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Το εκανε μια φιλη αλλα της σαπισαν. Τα ειχε σε σκιερο και σκοτεινο αποθηκανκι στο σπιτι. Περισσοτερα δε ξερω. Γενικά το είχε με το να φροντίζει φυτά κ.τλ.
archimidis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 έχω ασχοληθεί παλιότερα, πλέον όχι λόγο χώρου. πρώτον η Δίρφυς είναι πολύ σοβαρή εταιρεία με καλή ποιότητα. προσοχή αυτό που έχει στο link είναι σπαρμένο υπόστρωμα και όχι επωασμένο. Πάει να πει πως θα πρέπει να περιμένεις περισσότερο χρόνο. Γενικά αν του δώσεις τις συνθήκες που θέλουν θα πάνε καλά. όσο πιο καλό και σταθερό περιβάλλον έχεις και χωρίς "μολύνσεις" τόσο μεγαλύτερη απόδοση θα έχεις. 1.) το στρώμα δεν είναι μονόδρομος. Στην ουσία όλα τα υλικά μπορούν να δεχθούν μυκήλιο (σπόρος) το να μεγαλώσεις μυκήλιο δεν είναι δύσκολο, το θέμα είναι που θα το "σπείρεις" πχ. οι καβύλιες που με τη σειρά τους τοποθετούνται σε κορμό και έτσι έχεις ένα κορμό για μεγάλα διαστήματα να βγάζει μανιτάρια άλλα καφές χαρτί κουζίνας κ.α. το πιο εύκολο όμως είναι το άχυρο. θέλει όμως παστερίωση και κάποια πρόσθετα (μαρμαρόσκονη κ.α.). για να κάνεις αξιοπρεπή ποσότητα θέλεις το λιγότερο μεγάλη γκαζίερα (σαν αυτή που έχουν στα πανηγύρια) και βαρέλι μεταλλικό για βράσιμο 2,3 .) Συνήθως βγάζει 3 καρποφορίες με την κάθε μία πιο αδύναμη από την προηγούμενη. μετά το πετάς δεν μπορείς να ξανασπείρεις σε τι περιοχή είσαι και τι κλίμα έχεις; έχεις αποθήκες; Τα θες μόνο για οικογενειακή χρήση ή θέλεις να έχεις παραγωγή; 1
Vapir Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 όχι θέλω για προσωπική χρήση μόνο. Είμαι έξω απο την Πάτρα και μασάω πολύ μανιτάρι κ έχει καταντήσει ασύμφορο οπότε λέω να καλλιεργήσω μιας και η τιμή τους καταντάει απλησίαστη στα supermarket , ακόμα και η κονσέρβα είναι ακριβή για την κατανάλωση που κάνω μιας κ μ αρέσουν. Γιαυτό δεν τρώω κάθε μέρα αλλα αν βρω τρόπο να μου κοστίζουν λιγότερο why not?είχα βρει ελεύθερα στο χωριό μου στα χωράφια αλλα δεν ήξερα αν τρώγονται , ήταν μικρά σχετικά και άσπρα με μακρύ λεπτό κοτσάνι just for the record. Έχω βρει και κάτι κόκκινα μεγάλα με άσπρες βούλες που φαίνονταν πολύ νόστιμα αλλα δεν έφαγα αφού όπως είπα δεν τα ξεχωρίζω.
andreapaog328 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 κοκκινα με άσπρες βουλες παιζει ναναι τοξικα.
Vapir Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 κοκκινα με άσπρες βουλες παιζει ναναι τοξικα. αυτό θυμόμουν κ εγώ , τα άσπρα τρώγονται ? γιατι θα πάω για ξύλα αυτές τις μέρες , άμα είναι να μαζέψω για δοκιμή
warlock9_0 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Αν βρεις κόκκινο με άσπρες βούλες είναι αμανίτης ΕΓΙΝΕΣ 3
andreapaog328 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 αυτό θυμόμουν κ εγώ , τα άσπρα τρώγονται ? γιατι θα πάω για ξύλα αυτές τις μέρες , άμα είναι να μαζέψω για δοκιμή το παιζεις κορώνα γραμματα. υπαρχουν και ασπρα τοξικα. η ξερεις τι μαζευεις ή σουπερμαρκετ. απλα. 1
theoritikos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Σπόρια μπορείς να βρεις και σε καταστήματα με Γεωπονικά είδη . Επίσης φρόντισε ο χώρος που θα τα καλλιέργεις να είναι ξηρός , αλλιώς θα σου χαλάσουν. 1
archimidis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2015 ΔΕΝ ΜΑΖΕΎΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΡΏΜΕ ΠΟΤΈ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΜΕ Σπόρια μπορείς να βρεις και σε καταστήματα με Γεωπονικά είδη .Επίσης φρόντισε ο χώρος που θα τα καλλιέργεις να είναι ξηρός , αλλιώς θα σου χαλάσουν. τα μανιτάρια σίγουρα το περιβάλλον που θέλουν δεν είναι ξηρό
johnkal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Είχα πάρει τέτοιο μπλοκ παλιά. Δεν αξίζει τα λεφτά του, ούτε απόσβεση δεν έκανα αν σκεφτείς πόσο τα πουλάνε στα super market. Μόνο αν ήταν μαγικά μανιτάρια θα έβγαζε τα λεφτά του. 3 φορές κάνεις συγκομιδή και μόνο η πρώτη είναι της προκοπής 1
forgotten Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 δεν ξερω αν εχει σεμιναρια για αναγνωριση μανιταριων αλλα σου προτεινω να παρακολουθησεις αν βρεις ,ειναι το ποιο ευκολο ωστε να μπορεις να τα μαζεψεις στην αγρια τους μορφη και θα βρισκεις σε ολες τις εποχες εκτος καλοκαιρι .και αποψη μου επικεντρωθου οταν μαθεις σε ειδη αναγνωρισιμα ή τουλαχιστον στις αρχες ρωτας καποιον που ξερει περισοτερα 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Yπάρχουν σύλλογοι μανιταρόφιλων σε όλη την Ελλάδα, οργανώνουν σεμινάρια αλλά και εκδρομές για συλλογή. Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και στην Πάτρα. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να καταναλώσει κάποιος μανιτάρια που βρήκε στη φύση, χωρίς να γνωρίζει. Αυτός είναι ένας οδηγός με ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλά ακόμη βιβλία πάνω στο αντικείμενο, αλλά στην αρχή δε θα το επιχειρούσα σε καμία περίπτωση να μαζέψω μόνος, χωρίς ένα γνώστη από δίπλα. 1
yannis27gr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Φίλος μου κόντεψε να πεθάνει από αγριόχορτα που μάζεψε για σαλάτα -που υποτίθεται πώς είναι πιο "αθώα". Μλκς μην παίζετε με αυτά, ποτέ δε μαζεύουμε κάτι αν δεν γνωρίζουμε 100% -ούτε καν 99%- τι είναι. Η οποιαδήποτε καλλιέργεια είναι απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία Νίκο, συν ότι απαιτεί γνώσεις για να πάρεις αξιοπρεπή παραγωγή. Επιπλέον, αν δε βάλεις λίπασμα ή/και φάρμακο, δύσκολα θα φτάσεις τα επαγγελματικά επίπεδα. Είναι άλλο να παίρνεις χαμηλή παραγωγή και να λες "στα @@ μου, εμένα με νοιάζει να τρώω υγιεινά" κι άλλο να ξεκινάς με την προοπτική να φτάσεις σε τέτοια επίπεδα παραγωγής ώστε να σου βγει πιο φτηνά από τα Σούπερ μάρκετ. Ακόμη και τα μαρούλια που λες, δεν ξέρω πώς τα καλλιεργείς αλλά αν δε βάζεις λίπασμα ή έχεις σούπερ γαμάτο χώμα ή έχεις χαμηλή παραγωγή. 1
Vapir Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2015 Yπάρχουν σύλλογοι μανιταρόφιλων σε όλη την Ελλάδα, οργανώνουν σεμινάρια αλλά και εκδρομές για συλλογή. Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και στην Πάτρα. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να καταναλώσει κάποιος μανιτάρια που βρήκε στη φύση, χωρίς να γνωρίζει. Αυτός είναι ένας οδηγός με ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλά ακόμη βιβλία πάνω στο αντικείμενο, αλλά στην αρχή δε θα το επιχειρούσα σε καμία περίπτωση να μαζέψω μόνος, χωρίς ένα γνώστη από δίπλα. κάτι τέτοιο έψαχνα να πάρω thx Φίλος μου κόντεψε να πεθάνει από αγριόχορτα που μάζεψε για σαλάτα -που υποτίθεται πώς είναι πιο "αθώα". Μλκς μην παίζετε με αυτά, ποτέ δε μαζεύουμε κάτι αν δεν γνωρίζουμε 100% -ούτε καν 99%- τι είναι. Η οποιαδήποτε καλλιέργεια είναι απαιτητική και χρονοβόρα διαδικασία Νίκο, συν ότι απαιτεί γνώσεις για να πάρεις αξιοπρεπή παραγωγή. Επιπλέον, αν δε βάλεις λίπασμα ή/και φάρμακο, δύσκολα θα φτάσεις τα επαγγελματικά επίπεδα. Είναι άλλο να παίρνεις χαμηλή παραγωγή και να λες "στα @@ μου, εμένα με νοιάζει να τρώω υγιεινά" κι άλλο να ξεκινάς με την προοπτική να φτάσεις σε τέτοια επίπεδα παραγωγής ώστε να σου βγει πιο φτηνά από τα Σούπερ μάρκετ. Ακόμη και τα μαρούλια που λες, δεν ξέρω πώς τα καλλιεργείς αλλά αν δε βάζεις λίπασμα ή έχεις σούπερ γαμάτο χώμα ή έχεις χαμηλή παραγωγή. ότι λαχανικά τρώμε τα καλλιεργούμε συνήθως , ξέρουν οι δικοί μου αφού μεγάλωσαν σε χωριό μέχρι μια ηλικία. Αλλα για τα μανιτάρια δεν ήξερα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα