Antretng Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα σε ολους Εχω ενα παλιο mobo με USB 2.0 και SATA 2. Αναρωτιομουν αν θα μπορουσα να συνδεσω εναν εξωτερικο σκληρο σε SATA με χρηση ανταπτορα ωστε να χω ταχυτηατα μεταφορας επιπεδου SATA 2 αντι USB 2.0. Θα δουλεψει; Θα χω θεματα; Αυτο εδω κανει αυτο που λεω;πχ. http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200033908
guardianx71 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Νομίζω ότι αυτό είναι το αντίθετο από αυτό που θέλεις. Δηλαδή να συνδέσεις δίσκο sata σε usb3 θύρα
SPANK Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Λογικα θα δουλέψει αλλα για το ταχύτητες χλωμό το βλέπω
TheELF Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Καλησπερα σε ολους Εχω ενα παλιο mobo με USB 2.0 και SATA 2. Αναρωτιομουν αν θα μπορουσα να συνδεσω εναν εξωτερικο σκληρο σε SATA με χρηση ανταπτορα ωστε να χω ταχυτηατα μεταφορας επιπεδου SATA 2 αντι USB 2.0. Θα δουλεψει; Θα χω θεματα;Αν ο εξωτερικός έχει θύρα usb τότε θα δουλεύει σαν usb σε ότι θύρα και να τον συνδέσεις με αντάπτορα.
Antretng Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Ειναι usb 3.0 ο εξωτερικος. Θεωρητικα δεν θα χε καλυτερη ταχυτητα μεταφορας και θα τερματιζε σε επιπεδα SATA 2 απο οτι αν το συνεδεα σε θυρα usb 2.0 ?
tarantules Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ στη θέση σου δεν θα έπαιρνα αυτό το μαραφέτι που έβαλες στο link αλλά ένα SATA hot-swap single bay 5,25 θα το έβαζα σε ένα ελεύθερο φατνίο του υπολογιστή , θα έβγαζα τον σκληρο από το κουτί του και θα τον έβαζα στο tray.Στο δικό μου pc έχω ένα τέτοιο 3 θέσεων και βάζω-βγάζω δίσκους άνετα χωρίς να ψάχνομαι με αντάπτορες και να μπλέκω με εξωτερικά καλώδια και τροφοδοσίες.
TheELF Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Ειναι usb 3.0 ο εξωτερικος. Θεωρητικα δεν θα χε καλυτερη ταχυτητα μεταφορας και θα τερματιζε σε επιπεδα SATA 2 απο οτι αν το συνεδεα σε θυρα usb 2.0 ?Η ταχύτητα μεταφοράς εξαρτάτε από τον δίσκο,μάθε ποιον δίσκο έχει μέσα για να μάθεις αν αξίζει να το σκέφτεσαι καν. Τρέξε το crystal disk info και θα σου βγάλει το μοντέλο το google μετά θα σου πει τι ταχύτητες μπορεί να φτάσει (στην θεωρεία)
Antretng Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Η ταχύτητα μεταφοράς εξαρτάτε από τον δίσκο,μάθε ποιον δίσκο έχει μέσα για να μάθεις αν αξίζει να το σκέφτεσαι καν. Τρέξε το crystal disk info και θα σου βγάλει το μοντέλο το google μετά θα σου πει τι ταχύτητες μπορεί να φτάσει (στην θεωρεία) Τον Toshiba Canvio Basics έχω και θεωρητικα σε reviews εχει κοντα 100 read και write speed. Εμενα μου τερματιζει καπου στα 25 στη πραξη προφανως λογω usb 2.0. Στο HD Tach βγαζει average read 28,8 Εγώ στη θέση σου δεν θα έπαιρνα αυτό το μαραφέτι που έβαλες στο link αλλά ένα SATA hot-swap single bay 5,25 θα το έβαζα σε ένα ελεύθερο φατνίο του υπολογιστή , θα έβγαζα τον σκληρο από το κουτί του και θα τον έβαζα στο tray.Στο δικό μου pc έχω ένα τέτοιο 3 θέσεων και βάζω-βγάζω δίσκους άνετα χωρίς να ψάχνομαι με αντάπτορες και να μπλέκω με εξωτερικά καλώδια και τροφοδοσίες. Εκ των υστερων εμαθα οτι δεν εχει θυρα sata αλλα ειναι απευθειας το βυσμα της toshiba.
TheELF Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Εκ των υστερων εμαθα οτι δεν εχει θυρα sata αλλα ειναι απευθειας το βυσμα της toshiba.Άμα βγάζει απευθείας δικό του usb τελείωσε, περιορίζεται εκεί η ταχύτητα σε ταχύτητα usb. Είναι όμως υποτίθεται usb3 οπότε ποιο πολύ νόημα έχει να αγοράσεις pci κάρτα που να σου δίνει usb3 αν και δεν ξέρω αν και τι διαφορά θα δεις σε ταχύτητα και αν αξίζει αφού θα πρέπει να πάρεις καλή κάρτα που να βγάζει όντως usb3 ταχύτητες και όχι μόνο στα λόγια.
Antretng Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Άμα βγάζει απευθείας δικό του usb τελείωσε, περιορίζεται εκεί η ταχύτητα σε ταχύτητα usb. Είναι όμως υποτίθεται usb3 οπότε ποιο πολύ νόημα έχει να αγοράσεις pci κάρτα που να σου δίνει usb3 αν και δεν ξέρω αν και τι διαφορά θα δεις σε ταχύτητα και αν αξίζει αφού θα πρέπει να πάρεις καλή κάρτα που να βγάζει όντως usb3 ταχύτητες και όχι μόνο στα λόγια. Η απορια μου δεν ειναι για το σκληρο αλλα για το αν μπορει το mobo να εχει μια γρηγοροτερη απο usb 2.0 θυρα. Αν δεν κανω λαθος, για να βαλεις usb 3.0 controller χρειαζεσαι pci express και οχι απλη pci και δυστυχως το mobo εχει μια μονο pci express οπου ειναι κουμπωμενη η καρτα γραφικων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα