Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εμένα αυτό που μου χτυπάει άσχημα εδώ είναι ότι αν δεν πας να δουλέψεις για 500 θα βρεθούν να σε κράξουν επειδή έχεις πάρει ψηλά τον αμανέ. Αν πάλι πας με 500 θα βρεθούν σε κράξουν επειδή σκύβεις το κεφάλι. Είναι λυπηρό.

Σχετικά με το πρώτο, γιατί προφανώς δεν έχουν γίνει αντιληπτά μερικά πράγματα.

Το να δουλεύεις για 500€ είναι όντως λάθος. Όποια δουλειά και να κάνεις. Πρέπει ο άνθρωπος να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αγαθά γιατί, πάνω από όλα, είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Αυτό που ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ είναι το γεγονός πως ενώ ζεις σε μία χώρα που είναι χάλια από οικονομικής άποψης, ενώ είσαι άνεργος και ενώ θέλεις ( ; ) να κάνεις κάτι στη ζωή σου αρνείσαι να αρχίσεις με τις δυσκολότερες των συνθηκών οι οποίες, και ταυτόχρονα, είναι ο κανόνας γύρω σου.

Είναι εντελώς διαφορετικό το:

- Γμτο, δίνουν 500€ για εργασία δύσκολη αλλά τι να κάνω; Είμαι άνεργη/ος και πήγα γιατί ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ και ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΩ και ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΜΕ Ό,ΤΙ ΕΧΩ

από το:

- Σιγά μην πάω να δουλέψω για 500€. ΕΓΩ δεν το αξίζω αυτό. ΕΓΩ είμαι καλύτερος και σιγά μην πάω να δουλέψω.

Βάλε μέσα και το:

- Βγαίνω έξω και παίρνω καφέ στο χέρι

σε αντιπαράθεση με το:

- Δεν έχω λεφτά οπότε πίνω καφέ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και έξω κουβαλάω θερμό ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΩ

Αυτό το τόσο απλό γιατί δεν το καταλαβαίνει κανείς;

Είναι εντελώς η λογική που συναντά κανείς στα φοιτητικά κινήματα. Δεν περνάμε τα μαθήματα ή τα περνάμε στην τσίλια αλλά κάνουμε κατάληψη για το επίπεδο της παιδείας.

Τα λεφτά τα οποία είχα τα δούλευα χρόνια. Όπως επίσης την γλώσσα την δούλευα χρόνια για νσ την έχω σαν μητρική. Η δουλειά του συζύγου αποκτήθηκε μετά από απίστευτη προσπάθεια στο να επιμείνουμε κ να μη το βάζουμε κάτω μετά από τα άκυρα που τρώγαμε. Το πτυχίο το σπουδάζω με ΔΙΚΑ μου χρήματα (βλέπε παραπάνω), οι συγγενείς στην Αγγλία έμειναν τελείως αχρείαστοι, είμαστε κι εμείς μόνοι μας και το κάναμε όλο αυτό μόνοι μας χωρίς τη βοήθεια κανενός. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε φίλε μου. Είμαστε σε μια ηλικία που δεν χωράνε "αυθορμητισμοί" στο μυαλό μας, τύπου "τι να κάνω σήμερα, χμμμ ας κλείσω εισιτήρια για έξω". Είχαμε συγκεκριμένους στόχους και απλά με επιμονή τους πετύχαμε. Θεωρείται η τεράστια επιμονή, υπομονή, συνεχόμενο ψάξιμο κ το γερό στομάχι "privilege"? Χαρά μου τότε.

και μιας λες για δυσκολίες...

Σε χώρα που παίζουν συγγενείς και ξέρεις και την γλώσσα, καυχιέσαι και λες ότι είναι δύσκολα;

Ξέρεις τι είναι να είσαι σε χώρα που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι να αγοράσεις από το supermarket επειδή δεν καταλαβαίνεις τι γράφουν οι ετικέτες; Ούτε και μπορείς να υποθέσεις, επειδή η γλώσσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάτι από αυτά που μπορείς, έστω και κατά προσέγγιση, να καταλάβεις. Αλλά ούτε και αυτό είναι δύσκολο. Χρονοβόρο; Ναι. Σου παίρνει λίγο παραπάνω να δεις τι είναι αυτό... ρωτάς και κανέναν αλλά δύσκολο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Ξέρεις τι είναι να μην μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται γύρω σου; Επειδή οι επίσημες γλώσσες ΔΕΝ ανήκουν σε αυτές που γνωρίζεις ή θα μπορούσες να καταλάβεις; Αλλά ούτε και αυτό είναι δύσκολο επειδή κανονίζεις από πριν και κάνεις stick to the plan για να πας εκεί που θέλεις ή να περιπλανηθείς ή ό,τι άλλο.

Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις στην δουλειά με νύχτα (9 το πρωί) και να γυρνάς με νύχτα (18:00) επειδή η μέρα διαρκεί ΠΕΝΤΕ (5) ώρες; Και όλα αυτά με -15 στα ζεστά και μόλις πέσει ο ήλιος πάει στα -20 και παρακάτω; Αλλά ούτε και αυτό είναι δύσκολο γιατί ντύνεσαι.

Οπότε, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ που λες; Που ξέρετε εσείς που ζείτε στα εξωτερικά (=Αγγλία) ενώ εμείς [sic] που (όπως και εσφαλμένα νομίζεις) δεν ζούμε, δεν το ξέρουμε;

Το να μην έχεις παρέες; Έμεινε ο κακομοίρικος ο ελληνάκος μόνος του και είναι δύσκολα;

Υ.Γ. Και όλα αυτά πού; Στην ΑΓΓΛΙΑ! Πού ό,τι και να θέλεις ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΣ! Από τα μηνύματα της εταιρίας δικτύου κινητής τηλεφωνίας και το supermarket μέχρι τις ταμπέλες στο δρόμο και την καθημερινή αλληλεπίδραση, την νομαρχία, την εφορία, την αστυνομία κτλ.

Δύσκολα, τελικά, για όσους όλα αυτά τους κάνανε άλλοι μέχρι να πάνε 25.

• Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Σχετικά με το πρώτο, γιατί προφανώς δεν έχουν γίνει αντιληπτά μερικά πράγματα.

Το να δουλεύεις για 500€ είναι όντως λάθος. Όποια δουλειά και να κάνεις. Πρέπει ο άνθρωπος να μπορεί να έχει πρόσβαση σε αγαθά γιατί, πάνω από όλα, είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Αυτό που ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ είναι το γεγονός πως ενώ ζεις σε μία χώρα που είναι χάλια από οικονομικής άποψης, ενώ είσαι άνεργος και ενώ θέλεις ( ; ) να κάνεις κάτι στη ζωή σου αρνείσαι να αρχίσεις με τις δυσκολότερες των συνθηκών οι οποίες, και ταυτόχρονα, είναι ο κανόνας γύρω σου.

Είναι εντελώς διαφορετικό το:

- Γμτο, δίνουν 500€ για εργασία δύσκολη αλλά τι να κάνω; Είμαι άνεργη/ος και πήγα γιατί ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ και ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΓΩ και ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΜΕ Ό,ΤΙ ΕΧΩ

από το:

- Σιγά μην πάω να δουλέψω για 500€. ΕΓΩ δεν το αξίζω αυτό. ΕΓΩ είμαι καλύτερος και σιγά μην πάω να δουλέψω.

Βάλε μέσα και το:

- Βγαίνω έξω και παίρνω καφέ στο χέρι

σε αντιπαράθεση με το:

- Δεν έχω λεφτά οπότε πίνω καφέ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και έξω κουβαλάω θερμό ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΩ

Αυτό το τόσο απλό γιατί δεν το καταλαβαίνει κανείς;

Είναι εντελώς η λογική που συναντά κανείς στα φοιτητικά κινήματα. Δεν περνάμε τα μαθήματα ή τα περνάμε στην τσίλια αλλά κάνουμε κατάληψη για το επίπεδο της παιδείας.

και μιας λες για δυσκολίες...

Σε χώρα που παίζουν συγγενείς και ξέρεις και την γλώσσα, καυχιέσαι και λες ότι είναι δύσκολα;

Ξέρεις τι είναι να είσαι σε χώρα που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τι να αγοράσεις από το supermarket επειδή δεν καταλαβαίνεις τι γράφουν οι ετικέτες; Ούτε και μπορείς να υποθέσεις, επειδή η γλώσσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάτι από αυτά που μπορείς, έστω και κατά προσέγγιση, να καταλάβεις. Αλλά ούτε και αυτό είναι δύσκολο. Χρονοβόρο; Ναι. Σου παίρνει λίγο παραπάνω να δεις τι είναι αυτό... ρωτάς και κανέναν αλλά δύσκολο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Ξέρεις τι είναι να μην μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται γύρω σου; Επειδή οι επίσημες γλώσσες ΔΕΝ ανήκουν σε αυτές που γνωρίζεις ή θα μπορούσες να καταλάβεις; Αλλά ούτε και αυτό είναι δύσκολο επειδή κανονίζεις από πριν και κάνεις stick to the plan για να πας εκεί που θέλεις ή να περιπλανηθείς ή ό,τι άλλο.

Ξέρεις τι είναι να πηγαίνεις στην δουλειά με νύχτα (9 το πρωί) και να γυρνάς με νύχτα (18:00) επειδή η μέρα διαρκεί ΠΕΝΤΕ (5) ώρες; Και όλα αυτά με -15 στα ζεστά και μόλις πέσει ο ήλιος πάει στα -20 και παρακάτω; Αλλά ούτε και αυτό είναι δύσκολο γιατί ντύνεσαι.

Οπότε, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ που λες; Που ξέρετε εσείς που ζείτε στα εξωτερικά (=Αγγλία) ενώ εμείς [sic] που (όπως και εσφαλμένα νομίζεις) δεν ζούμε, δεν το ξέρουμε;

Το να μην έχεις παρέες; Έμεινε ο κακομοίρικος ο ελληνάκος μόνος του και είναι δύσκολα;

Υ.Γ. Και όλα αυτά πού; Στην ΑΓΓΛΙΑ! Πού ό,τι και να θέλεις ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΣ! Από τα μηνύματα της εταιρίας δικτύου κινητής τηλεφωνίας και το supermarket μέχρι τις ταμπέλες στο δρόμο και την καθημερινή αλληλεπίδραση, την νομαρχία, την εφορία, την αστυνομία κτλ.

Δύσκολα, τελικά, για όσους όλα αυτά τους κάνανε άλλοι μέχρι να πάνε 25.

Πρόσεχε μην δαγκώσεις τη γλώσσα σου και μας πάθεις τίποτα.

Merry Xmas

Δημοσ.

Hoho, και η δικιά μου πολυεθνική θα τα μαζέψει και θα την κανει απο την ελλαδα και θα είμαι άνεργος απο τέλος Γενάρη.

Merry Xmas y'all

μαλακια φιλε ελπιζω να βρεις συντομα δουλεια, εμεις παντως στην κοινοφελη ειμασταν ανεργοι ολοι για 2 και 3 χρονια μπορει και παραπανω και μετα απο 5 μηνες δουλεια σε αθλιες συνθηκες παλι ανεργοι και δεν παιρνουμε ουτε επιδομα ανεργιας μονο ενα ειδικο επιδομα για 3 φορες καθε 3 μηνες της ταξεως τον 210 ευρω.

• Like 1
Δημοσ.

Πρόσεχε μην δαγκώσεις τη γλώσσα σου και μας πάθεις τίποτα.

Merry Xmas

Και φυσικά μία απάντηση τίγκα στην αιτιολόγηση "γιατί είναι δύσκολα στο εξωτερικό", αναμενόμενη μετά την πλήρης κατάρρευση του επιχειρήματος "δεν έχεις πάει έξω για να ξέρεις"

Κάτι που όντως να λέει κάτι, πέρα από προσωπικές επιθέσεις, έχεις; Ή σε πείραξε τόσο που δείχνω πόσο λάθος έχεις σε αυτά που λες και πως πηγή των όσων λες ήταν η ζωή σου στην Ελλάδα;

• Moderators
Δημοσ.

Οκ να καταληξουμε πως για καποιους ειναι ευκολοτερη απο καποιους αλλους η αλλαγη τροπου ζωης και η μεταβαση σε μια αλλη χωρα? Ετσι για το υποκειμενικο του ζητηματος φαση?

• Like 2
Δημοσ.

Ε αυτό εξυπακούεται. Αλλιώς την βλέπει / βιώνει την μετάβαση ο καθένας. Άλλοι εύκολα άλλοι δύσκολα. Δυστυχώς η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της που λέει και το ρητό. Ειδικά εμάς τους νέους μας σπρώχνει αλλού, για ενα καλύτερο μέλλον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ να καταληξουμε πως για καποιους ειναι ευκολοτερο απο καποιους αλλους η αλλαγη τροπου ζωης και η μεταβαση σε μια αλλη χωρα? Ετσι για το υποκειμενικο του ζητηματος φαση?

Άρα, η σωστή διατύπωση είναι:

"Για ΕΜΕΝΑ ήταν δύσκολη η μετάβαση, γενικά δεν είναι αλλά για ΕΜΕΝΑ ήταν"

Όπου ισχύουν τα ερωτήματα που έθεσα, π.χ. "Πότε έφυγες από το σπίτι των γονιών σου;"

Το οποίο σημαίνει επίσης ότι:

Ήταν εντελώς λάθος η διατύπωση "εμείς που ζούμε έξω ξέρουμε ότι είναι δύσκολα". Και όχι απλά λάθος, αλλά και στα όρια του ηθικού γιατί κάποιος γενικεύει μία δική του, και κακομαθημένη, αντίληψη και προσπαθεί να την περάσει ως γενική κάνοντας παράλληλα προσωπικές επιθέσεις σε όσους λέγανε και δείχνουνε το λάθος.

Επεξ/σία από groot
  • Like 1
Δημοσ.

Ρε γκρουτ που είσαι ; μου θυμίζει εμένα μόνο που πάω Σχολή αντί για δουλειά

Γενικά; Βορειότερα. Που συγκεκριμένα; Δεν θα πω :P

Εσύ είσαι στα θερμά και ηλιόλουστα μέρη :D

Δημοσ.

μαλακια φιλε ελπιζω να βρεις συντομα δουλεια, εμεις παντως στην κοινοφελη ειμασταν ανεργοι ολοι για 2 και 3 χρονια μπορει και παραπανω και μετα απο 5 μηνες δουλεια σε αθλιες συνθηκες παλι ανεργοι και δεν παιρνουμε ουτε επιδομα ανεργιας μονο ενα ειδικο επιδομα για 3 φορες καθε 3 μηνες της ταξεως τον 210 ευρω.

Λίγο offtopic

Αλλά όσοι είναι εδώ με voucher και λοιπά τέτοια schemes (δόξα τον θεο είμαστε πολλές εταιρίες εδώ) είναι λες και έχουν ενα μόνιμο brain fog. Τους μιλάς και αργούν να απαντήσουν και μερικές φορες να καταλάβουν...

Οκ να καταληξουμε πως για καποιους ειναι ευκολοτερο απο καποιους αλλους η αλλαγη τροπου ζωης και η μεταβαση σε μια αλλη χωρα? Ετσι για το υποκειμενικο του ζητηματος φαση?

Begone φωνη της λογικής, begone

=]

Δημοσ.

Begone φωνη της λογικής, begone

=]

Λογική άποψη; Ναι. Applicable στο συγκεκριμένο; Όχι. Γιατί; Γιατί υπάρχουν δηλώσεις όπως:

Ξαναλέω, το να γράφεις από την άνεση του καναπέ σου είναι αστείο και γελοίο. Ρώτα όλους αυτούς που έχουν φύγει για να σου πουν καλύτερα.

Το 'χεις?

Στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα πως ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ αλλά για δήλωση μιας ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Άρα, είτε κρατάμε το (και με βάσει στο ηθικό του πράγματος, δεδομένων των προσωπικών επιθέσεων μετά την κατάδειξη του λάθους) :

Ήταν εντελώς λάθος η διατύπωση "εμείς που ζούμε έξω ξέρουμε ότι είναι δύσκολα". Και όχι απλά λάθος, αλλά και στα όρια του ηθικού γιατί κάποιος γενικεύει μία δική του, και κακομαθημένη, αντίληψη και προσπαθεί να την περάσει ως γενική κάνοντας παράλληλα προσωπικές επιθέσεις σε όσους λέγανε και δείχνουνε το λάθος.

είτε δεχόμαστε ότι η "φωνή της λογικής" δεν αφορά το συγκεκριμένο.

P.S. τα caps είναι αντί για bold... sorry εάν φαίνεται πως "φωνάζω".

Δημοσ.

Kαλα καταλαβες. Καλα σε αυτην τη συνεντευξη ειχα ακουσει τα χιλια μυρια ε, αναμεσα σε αλλα μου ειπαν πως δεν παιζουν αδειες και λοιπα, το προσωπικο φευγει καμια βδομαδα το καλοκαιρι και that's it. Και διαφορα αλλα κουλα. Αλλα σιγουρα θα ειχα το μισθο μου καθε μηνα (δικη τους ατακα) oποτε νταξ ολα καλα. 

Και δε μιλαμε για το μαγαζακι του κυρ Μπαμπη ε.

Αυτο ισχυει δυστυχως. Το θεμα ειναι πως ειναι ηλιθιο ολο αυτο και απο τη δικη τους πλευρα. Θελω να πω, δεν μπορει στοχος σου να ειναι να βρεις εναν υπαλληλο που θα τρεμει μη χασει τη θεση του και θα εργαζεται σε ακραιο περιβαλλον πιεσης απο ψυχολογικης πλευρας, γιατι στην πρωτη ευκαιρια θα την κοπανησει και καλα θα κανει.  

ή θα κάνει κάποιο λάθος επειδη δεν θα ειναι συγκεντρωμένος. Δεν μπορεις να προσπαθεις να δουλεψεις και να μην έχεις καθαρο μυαλο δυστυχως κυκλοφορουν αρκετοι μη σοβαροι επαγγελματιες στην Ελλαδα οι οποιοι θα σου παραστησουν τους επαγγελματιες απο εκει θα τους καταλαβεις στη συνεντευξη στα πρωτα κιολας λετπά.Ένας σοβαρος επαγγεματιας που ξερει τι κάνει δεν εχει αναγκη απο τέτοια εικονα εξαρχης.

Δημοσ.

Hoho, και η δικιά μου πολυεθνική θα τα μαζέψει και θα την κανει απο την ελλαδα και θα είμαι άνεργος απο τέλος Γενάρη.

Merry Xmas y'all

Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που χάρηκαν που θα κλείσει η louis vuitton στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι το δύσκολο είναι διαφορετικό για τον καθένα. Δύσκολα θα σου πει ο επιχειρηματίας με 10% πτώση τζίρου, δύσκολα θα σου πει κι αυτός που τρώει από τα σκουπίδια, δύσκολα θα σου πει κι αυτός που τον κυνηγάνε οι τζιχαντιστές να του κόψουν το κεφάλι...Εξαρτάται από το τι έχεις περάσει, πόσο ανάγκη έχεις, πόσο ανοιχτός και ανεξάρτητος είσαι, από πολλά γενικά.

Εγώ είπα γιατί το θεωρώ δύσκολο να ζήσεις σε άλλη χώρα (ακόμα και στην Αγγλία ή κάπου που μιλάς τη γλώσσα) δε σημαίνει ότι δεν θα το έκανα αν υπήρχε ανάγκη. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ένιωθα ξένος ακόμα και μετά από χρόνια. Εννοείται πως δε θα κλαιγόμουνα, δεν το μπορώ γενικά αυτό. Γενικά πάντως το βλέπω ως την τελευταία μου επιλογή προς το παρόν.  

Εσείς που είστε έξω πως το έχετε στο μυαλό σας αλήθεια; Να μαζέψετε κάποια λεφτά και γυρίσετε ή να στεριώσετε εκεί; Αν και νομίζω για τους περισσότερους που γράφουν εδώ είναι λίγο μακρινό, για τον Apoll μόνο θυμάμαι ότι σύντομα θα ήθελε να γυρίσει να αράξει Ελλάδα :)

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...