Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο είναι. Στη Γερμανία τόσα προβλήματα όσα βρήκα μπροστά μου στην Κύπρο δεν βρήκα. Εκτός και αν πιστεύεις και εσύ ότι το Ελλάδα/Κύπρος συμμαχία συνεχίζεται και σε απλό καθημερινό επίπεδο. Προφανώς ήταν η φαντασία μου που δεν μου ασφάλιζαν το αυτοκίνητο και αναγκάστηκα να πληρώσω 200% της τιμής + δικαιολογητικά από τις ελληνικές μου ασφαλιστικές ότι είμαι "έμπιστο" άτομο για οδήγηση, προφανώς και στη φαντασία μου ότι με έδιωχναν από σπίτια γιατί θεωρούσαν ότι δεν θα είμαι καλοπληρωτής, στη φαντασία μου και το γεγονός ότι δεν μπορούσα να έχω τίποτα χωρίς κάποιου είδους βεβαίωση από τον εργοδότη μου ή/και το αντίστοιχο ΙΚΑ.

Πρέπει να συνεχίσω και άλλο; Με ποια λογική ακυρώνεις έτσι μια χώρα; Από άποψη απόστασης; Σχεδόν σαν να πηγαίνεις Γερμανία είναι. Από άποψη νομοθεσίας; Δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα. Από οδικό δίκτυο; Από συμπεριφορά και νοοτροπία των κατοίκων; Τι ακριβώς σε κάνει να ακυρώνεις έτσι μια χώρα;

Πρέπει να είναι λίγο πακέτο η Κύπρος απο οτι ακούω αριστερά και δεξια...

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπερα συμφορουμιτες... Ειπα να ανοιξω ενα θεμα γιατι πραγματικα εχω απογοητευτει απο τις δουλειες εκει εξω..Οπως πολλοι θα εχετε καταλαβει εχω φυγει απο το νησι μου , ηρθα Αθηνα μηπως βρεθει κατι!! Πραγματι υπαρχουν ευκαιριες παραπανω απο την επαρχια αλλα σου λενε "500 ευρω ,τα νυχτερινα δεν πιανονται. μονο οι αργιες " .. Πως να ζησω ρε με 500 ευρωπουλα ,στα ατελειωτα ωραρια που ζητας κιολας.. οχι δεν το δεχομαι και αντε γεια! Δεν ειμαι επιλεκτικη , ουτε και θελω χιλιαρικο .. σεβασου ομως αυτο που θα σου προσφερω και αυτο που ειδες στο βιογραφικο μου και με καλεσες.

Αντιλαμβανομαι την εποχη , θελω και πρεπει (?) να παω με τα νερα της αλλα πως επιβιωνεις? 

Αν και η καταντια μας εχει πολιτικη χροια δεν θα ηθελα να πολιτικοποιηθει η συζητηση αλλα να ανταλλαξουμε εμπειριες μονο...και να πουμε τον πονο μας! 

Υπαρχουν δυο βασικες αποψεις πανω σε οποιοδηποτε θεμα. Ειναι το σωστο/δικαιο και η πραγματικοτητα.

Με ρωτας αν θα επρεπε να γινουμε σκλαβοι? να δουλευουμε για ψυχουλα? Σου λεω οχι, δεν ειναι σωστο, αλλα αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Το συστημα (ο κοσμος ρε παιδι μου) στον οποιο ζουμε εκει μας παει, στην σκλαβια.

Μετα τιθεται το ερωτημα. Μπορουμε να αλλαξουμε τα πραγματα? ΝΑΙ θα μπορουσαμε..... ΑΝ η πλοιοψειφια ελεγε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Αλλα οταν ξερεις οτι υπαρχουν ατομα που θα δουλευαν για ακομα λιγοτερα (για τους δικους τους λογους) τοτε καταλαβενεις οτι δεν προκειτε να καλυτερεψει τιποτα.

Τι νομιζεις οτι ειναι η ματαναστευση? Τι νομιζεις εκαναν οι ευρωπαιοι/αμερικανοι με τους αφρικανους? Εψαχναν πιο φτινα εργατικα χερια. Τι νομιζεις οτι κανουν οι φυλακισμενοι σε πολλες χωρες ? Δουλευουν τζαμπα για εταιριες.

Αυτα γινοντουσαν ανεκαθεν. Ειδικα σημερα.

Γιατι νομιζεις γινοντε πολεμοι και γιατι υπαρχει το πολτικα αποδεκτο χαος? Γιατι σε τετοιες συνθηκες ολα ειναι πιο ακριβα, ολα πιο δυσκολα.

ΠΡΕΠΕΙ να υπαρχει προβλημα! Χωρις προβληματα το συστημα δεν μπορει να λειτουργιση, δεν μπορει να εχει υπαρξη!

Απλα ο κοσμος που ζουμε ειναι σκατα, μια ζουγκλα. Μου θυμησες το Battle Royale (ταινια) :-) .

• Like 2
Δημοσ.

διαβαζω τοσες σελιδες και απορω ωρες ωρες! Αν και δεν εφυγα για δουλεια αλλα για μεταπτυχιακο.

Πρωτη αποπειρα στην Κινα. Εκατσα ενα μηνα γιατι δεν μου αρεσε η σχολη δεν ειχα κανενα απολυτος προβλημα να βγαλω ακρη δυσκολευτηκα λιγο και κουραστηκα αλλα δεν επαθα τιποτα.

Τωρα που βρισκομαι Εσθονια γυριζω σπιτι μετα απο ολοκληρη μερα και ναι πρεπει να μαγειρεψω μα κανω μπανιο κτλ και δεν παθαινω τιποτα με το να τα κανω ολα αυτα! Θα ξεκουραστω λιγο αργοτερα αλλα δεν επαθα κατι. Με τη γλωσσα δεν καταλαβαινω τιποτα αλλα who cares? Ολοι εχουν ενα smartphone οποτε οτι δεν ξερω το κοιταω επιτοπου. Συγκοινωνιες? Μπαινω στο ιντερνετ! Σπιτι? (αν και ειμαι στις εστιες) υπαρχουν απειρες σελιδες ή γκρουπ στο φβ και βρισκεις οτι θες. Ειχε διαφορα διαδικαστικα στην αρχη αλλα τιποτα ιδιαιτερο. Ερχεται κοσμος απο παντου και κανεις δεν επαθε τιποτα.

Το να μιλαμε για δευτερευοντα πραγματα οπως το να γλυτωσεις 20λεπτα για ενα μπανιο ή να στειλεις τη μαμα για τις δουλεις στις υπηρεσιες ειναι τραγικο (ειδικα οταν στην Ελλαδα για να πας στο ΙΚΑ πρεπει να χασεις τουλαχιστον ενα μεροκματα και να περιμενεις απο τις 6.30-7 το πρωι για να πιασεις σειρα). Εδω τα κανω ολα μεσω ιντερνετ οποτε δεν χανω καθολου χρονο πουθενα εγω προσωπικα.

Σιγουρα για καποιους ειναι πιο δυσκολο γιατι ισως ειναι λιγο πιο πολυ κακομαθημενοι ή γιατι δεν θελουν να αφησουν την ανεση του να τα εχεις ολα ετοιμα το θεμα ειναι οτι δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο θελουμε να πιστευουμε και σιγουρα οχι ακατορθωτο. Στην τελικη παιρνεις ενα ρισκο για ενα καλυτερο αυριο το να ζοριστεις ειναι μερος του παιχνιδιου.

ΥΓ: αυτα περι ηλιου, παρεων κτλ τα θεωρω απλα τραγικα. Ειχα να δω ηλιο καμποσο καιρο δεν επαθα κατι, σιγουρα θα μου αρεσε να ειχε ηλιο αλλα θα ζησω και χωρις αυτο και στο κατω κατω της γραφης αν ο ηλιος ειναι σημαντικοτερο απο την ποιοτητα ζωης κτλ αντε πληρωστε τις υποχρεωσεις σας με τον ηλιο!

Αδερφέ ξέχασες να πεις όμως ΠΟΟΟΟΟΟΟΣΟ μεγάλο πρόβλημα είχες με το να βρεις σπίτι.
  • Moderators
Δημοσ.

Το γραψα οτι εγω ημουν καρφωτος για εστιες (αν και στην αρχη εμεινα σε χοστελ μεχρι να παρω το κλειδι) και οτι επισης υπαρχουν αρκετες σελιδες και γκρουπ που κανουν τη ζωη πολυ πιο ευκολη

Δημοσ.

Το ότι φτωχές χώρες όπως η Εσθονία έχουν υποδομές για e-government/e-voting κλπ δείχνει ότι είναι θέμα νοοτροπίας/κουλτούρας και όχι θέμα οικονομίας...

Καλά να περνάς με τις Εσθονές εκεί πάνω Spect και άσε να λένε για ήλιους και σουβλάκια! :)

• Like 1
Δημοσ.

διαβαζω τοσες σελιδες και απορω ωρες ωρες! Αν και δεν εφυγα για δουλεια αλλα για μεταπτυχιακο.

Πρωτη αποπειρα στην Κινα. Εκατσα ενα μηνα γιατι δεν μου αρεσε η σχολη δεν ειχα κανενα απολυτος προβλημα να βγαλω ακρη δυσκολευτηκα λιγο και κουραστηκα αλλα δεν επαθα τιποτα.

Τωρα που βρισκομαι Εσθονια γυριζω σπιτι μετα απο ολοκληρη μερα και ναι πρεπει να μαγειρεψω μα κανω μπανιο κτλ και δεν παθαινω τιποτα με το να τα κανω ολα αυτα! Θα ξεκουραστω λιγο αργοτερα αλλα δεν επαθα κατι. Με τη γλωσσα δεν καταλαβαινω τιποτα αλλα who cares? Ολοι εχουν ενα smartphone οποτε οτι δεν ξερω το κοιταω επιτοπου. Συγκοινωνιες? Μπαινω στο ιντερνετ! Σπιτι? (αν και ειμαι στις εστιες) υπαρχουν απειρες σελιδες ή γκρουπ στο φβ και βρισκεις οτι θες. Ειχε διαφορα διαδικαστικα στην αρχη αλλα τιποτα ιδιαιτερο. Ερχεται κοσμος απο παντου και κανεις δεν επαθε τιποτα. 

Το να μιλαμε για δευτερευοντα πραγματα οπως το να γλυτωσεις 20λεπτα για ενα μπανιο ή να στειλεις τη μαμα για τις δουλεις στις υπηρεσιες ειναι τραγικο (ειδικα οταν στην Ελλαδα για να πας στο ΙΚΑ πρεπει να χασεις τουλαχιστον ενα μεροκματα και να περιμενεις απο τις 6.30-7 το πρωι για να πιασεις σειρα). Εδω τα κανω ολα μεσω ιντερνετ οποτε δεν χανω καθολου χρονο πουθενα εγω προσωπικα.

Σιγουρα για καποιους ειναι πιο δυσκολο γιατι ισως ειναι λιγο πιο πολυ κακομαθημενοι ή γιατι δεν θελουν να αφησουν την ανεση του να τα εχεις ολα ετοιμα το θεμα ειναι οτι δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο θελουμε να πιστευουμε και σιγουρα οχι ακατορθωτο. Στην τελικη παιρνεις ενα ρισκο για ενα καλυτερο αυριο το να ζοριστεις ειναι μερος του παιχνιδιου. 

ΥΓ: αυτα περι ηλιου, παρεων κτλ τα θεωρω απλα τραγικα. Ειχα να δω ηλιο καμποσο καιρο δεν επαθα κατι, σιγουρα θα μου αρεσε να ειχε ηλιο αλλα θα ζησω και χωρις αυτο και στο κατω κατω της γραφης αν ο ηλιος ειναι σημαντικοτερο απο την ποιοτητα ζωης κτλ αντε πληρωστε τις υποχρεωσεις σας με τον ηλιο!

Δεν συμφωνώ με αυτό που λες για τον ήλιο.. το βλέπω στην διάθεση μου, μόλις βγει ήλιος μου φεύγει αμέσως η μελαγχολία και η στεναχώρια.Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλά μόλις δω ήλιο θέλω να βγω έξω να περπατήσω, να πάω για καφέ, για ψώνια, εκδρομή.

Δε μπορώ τα μεγάλα διαστήματα χωρίς ήλιο.Ο ήλιος δεν είναι σημαντικότερος από την ποιότητα ζωής, ο ήλιος είναι ποιότητα ζωής.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν συμφωνώ με αυτό που λες για τον ήλιο.. το βλέπω στην διάθεση μου, μόλις βγει ήλιος μου φεύγει αμέσως η μελαγχολία και η στεναχώρια.Δε μπορώ να το εξηγήσω αλλά μόλις δω ήλιο θέλω να βγω έξω να περπατήσω, να πάω για καφέ, για ψώνια, εκδρομή.

Δε μπορώ τα μεγάλα διαστήματα χωρίς ήλιο.Ο ήλιος δεν είναι σημαντικότερος από την ποιότητα ζωής, ο ήλιος είναι ποιότητα ζωής.

οταν δεν εχεις λεφτα να ζησεις δεν κοιτας αν θα βρεις ηλιο αλλα αν θα βρεις δουλεια. Ποιοτητα ζωης δεν ειναι η καλοπεραση αλλα το ποσο αξιοπρεπη ζωη εχεις (μισθο,συνθηκες διαβισωσεις, παροχες απο το κρατος,υποδομες κτλ).

Επισης αυτο το λες συνηθισμενη σε τετοιο περιβαλλον οταν θα πας αλλου θα μαθεις αλλιως

• Like 1
Δημοσ.

Η έκθεση στον ήλιο βοηθάει στην σύνθεση της βιταμίνης D... καλό δεν λέω, αλλά αν είσαι άφραγκος, δεν αρκεί ο ήλιος από μόνος του.

Που να δεις πόσο ήλιο έχουν στην Αφρική... δεν έχουν όλα τα άλλα όμως!

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρώ και τα 2 βασικά.Εγώ θέλω και λεφτά και ήλιο.

Στην Σουηδία τι να τα κάνω τα 4000 μισθό αν δε μπορώ να βγω από το σπίτι λόγω κρύου, μουντάδας, σκοτεινιάς; Θα μαζεύω λεφτά για να τα τρώω σε ταξίδια. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Θεωρώ και τα 2 βασικά.Εγώ θέλω και λεφτά και ήλιο.

Στην Σουηδία τι να τα κάνω τα 4000 μισθό αν δε μπορώ να βγω από το σπίτι λόγω κρύου, μουντάδας, σκοτεινιάς; Θα μαζεύω λεφτά για να τα τρώω σε ταξίδια. 

οποτε οταν μπορεις να εχεις ενα απο τα δυο θα επιλεξεις τον ηλιο και μετα απορουμε γιατι παμε κατα διαολου. Και ξανα λεω αν πας να ζησεις στη Σουηδια και στην καθε Σουηδια θα προσαρμοστεις στο κλιμα. Ο καιρος ειναι το λιγοτερο που πρεπει να σε απασχολει. Εγω γυριζω σε μια βδομαδα Εσθονια και δινει -8, θα ντυθω λιγο καλυτερα και θα κανω οτι θελω οπως καταφερνουν και κανουν τοοοοσα χρονια ολοι εκει..

• Like 1
Δημοσ.

@φραμπαλά

Και στην Ελλάδα τι να τον κάνεις τον ήλιο αν είσαι κλεισμένος/η σπίτι; Γιατί να μην πάμε όλοι Αφρική που έχει ήλιο όλο τον χρόνο, ενώ τώρα στην Αθήνα έχει ψοφόκρυο;

Ιστορικά αν το δούμε πάντως, ο homo sapiens μετανάστευσε από την Αφρική προς ψυχρότερες περιοχές με λιγότερο ήλιο... στην πορεία άσπρισε κιόλας, για να μπορεί να συνθέτει την ίδια ποσότητα βιταμίνης D με λιγότερη ηλιοφάνεια.

Όπως επίσης θα δούμε ότι χώρες με δυσμενές κλίμα είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες με άφθονο ήλιο και φυσικούς πόρους.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία...

• Like 1
Δημοσ.

Μπράβο σου τότε. B)

Αν έβρισκα μια δουλειά στην Σουηδία με 4000 μισθό και μια αντίστοιχη στην Ισπανία με 1500 θα επέλεγα το δεύτερο.Γούστα είναι αυτά και δε νομίζω ότι πάμε κατά διαόλου για αυτό(που κολλάει αυτό δεν κατάλαβα).

@φραμπαλά

Και στην Ελλάδα τι να τον κάνεις τον ήλιο αν είσαι κλεισμένος/η σπίτι; Γιατί να μην πάμε όλοι Αφρική που έχει ήλιο όλο τον χρόνο, ενώ τώρα στην Αθήνα έχει ψοφόκρυο;

Ιστορικά αν το δούμε πάντως, ο homo sapiens μετανάστευσε από την Αφρική προς ψυχρότερες περιοχές με λιγότερο ήλιο... στην πορεία άσπρισε κιόλας, για να μπορεί να συνθέτει την ίδια ποσότητα βιταμίνης D με λιγότερη ηλιοφάνεια.

Όπως επίσης θα δούμε ότι χώρες με δυσμενές κλίμα είναι σε καλύτερη μοίρα από άλλες με άφθονο ήλιο και φυσικούς πόρους.

Όλα αυτά δεν είναι τυχαία...

έγραψα θέλω ΚΑΙ ήλιο

που είδατε να γράφω ότι προτιμώ να είμαι άνεργη αρκεί να βλέπω ήλιο;

και γιατί με λέτε όλοι φραμπαλά;

φραμπάλα λέγομαι(falbala δηλαδή)

Δημοσ.

Κι εγώ θέλω και ήλιο και €4000, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε πάντα τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Σόρρυ για το ορθογραφικό!

Δημοσ.

και γιατί με λέτε όλοι φραμπαλά;

φραμπάλα λέγομαι(falbala δηλαδή)

Ίσως γιατί το falbala προφέρεται φαλ-μπα-λά στα γαλλικά

(ακόμα και η ελληνική αντίστοιχη είναι φραμπαλάς, όχι φραμπάλας)

Αν θες να σε λένε φραμπάλα όπως το έχεις γράψει, κανένα πρόβλημα.

Όχι όμως ότι έτσι γράφεται/προφέρεται.

Sorry για το OT, συνεχίστε

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...