bedazzled Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Γιατί όχι; Και με 1000 συμβιβάζομαι. Δύσκολο να τα βρεις, αλλά σου το εύχομαι. Ξέρω πάντως άτομο που έπαιρνε 1000 εδώ και έφυγε για Αγγλία... εκεί τσίμα-τσίμα φτάνουν τα λεφτά (2000 τον μήνα) και μάλλον θα την κάνει για Ελβετία αργότερα.
Glikos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Ή θα μας φάει η ξενιτιά ή θα μείνουμε Ελλάδα και θα τρώμε ρεβίθια μέχρι τα γεράματα. Κάτι ενδιάμεσο δεν βλέπω.
zio10 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Μπράβο σου τότε. Αν έβρισκα μια δουλειά στην Σουηδία με 4000 μισθό και μια αντίστοιχη στην Ισπανία με 1500 θα επέλεγα το δεύτερο.Γούστα είναι αυτά και δε νομίζω ότι πάμε κατά διαόλου για αυτό(που κολλάει αυτό δεν κατάλαβα). έγραψα θέλω ΚΑΙ ήλιο που είδατε να γράφω ότι προτιμώ να είμαι άνεργη αρκεί να βλέπω ήλιο; και γιατί με λέτε όλοι φραμπαλά; φραμπάλα λέγομαι(falbala δηλαδή) Φραμπαλάς να γίνεται μωρέ 1
φραμπάλα Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Καλά στον Αστερίξ Φραμπάλα δεν την φώναζαν την τύπισσα; Καλός μισθός δε σημαίνει απαραίτητα και βόρειες κρύες χώρες.Μπορείς πχ να έχεις καλό μισθό και να μένεις στο Ντουμπάι, στην Αυστραλία, στη Νότια Αφρική ή στο Μαιάμι. Αλλά γενικά γούστα είναι αυτά, δε θέλουν όλοι τα ίδια πράγματα στην ζωή.
φιρίκι Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Τα γαλλικα τονιζονται στην ληγουσα οποτε ειναι φραμπαλΑΑΑ
bedazzled Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Καλά στον Αστερίξ Φραμπάλα δεν την φώναζαν την τύπισσα; Καλός μισθός δε σημαίνει απαραίτητα και βόρειες κρύες χώρες.Μπορείς πχ να έχεις καλό μισθό και να μένεις στο Ντουμπάι, στην Αυστραλία, στη Νότια Αφρική ή στο Μαιάμι. Αλλά γενικά γούστα είναι αυτά, δε θέλουν όλοι τα ίδια πράγματα στην ζωή. Και στην Ελλάδα υπάρχουν άτομα που βγάζουν καλά λεφτά... λίγοι μεν, αλλά υπάρχουν. Ντουμπάι και Ν. Αφρική δεν θα τα πρότεινα πάντως...
φιρίκι Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Εχετε χαρη μερικοι-μερικες ( ; ) που ειμαι στο ταμπλετ και δεν παιζει να κατσω να αντικρουσω τα φληναφηματα που αραδιαζετε μεσω αυτου. Εχει κι ο μαζοχισμος τα ορια του, βλεπετε. Επιφυλασσομαι ομως. Τροφη για σκεψη: ειναι αδυνατον το να αποσυνδεσει κανεις την πολιτικη απο την οικονομια οσο και να προσπαθησει, για τον απλουστατο λογο οτι οι νομοθετες, αυτοι που διαχειριζονται την νομη του παραγομενου πλουτου (προιον εκμεταλλευσης της εργασιας/λεγε-με-υπεραξια) και τις εργασιακες σχεσεις χρειαζεται να μεροληπτησουν ειτε υπερ της εργατικης ταξης ειτε υπερ των αφεντικων. Επισης, κακα τα ψεμματα, τα γκολντεν μποης κι αυτα εργατικη ταξη ειναι κι ας πιστευουν ο,τι θελουν. Στους αγριους καιρους του καπιταλισμου-καζινο οποτε και ζουμε, η αξια της ανθρωπινης ζωης εχει υποστει πρωτοφανη υποτιμηση και αντιστοιχα και η εργασια, αλιμονο. Ειθε εκει στην εντατικη να τους διασωληνωνουν και να τους χειρουργουν απονα, αστοργα μηχανηματα που θα ενεργουν βασει αναλυσης κοστους/κερδους τους καπιταλες και τους τεχνοκρατες τους, την απληστια μου μεσα. Σας διαβεβαιω οτι στο ΚΚΕ δεν θα με ηθελαν με την καμμια. Καλες γιορτες και φιλακια
bedazzled Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 @φιρίκιΚάποιος είχε πει ότι οι νόμοι είναι σαν τα λουκάνικα... κάτι ήξερε.
zio10 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Εχετε χαρη μερικοι-μερικες ( ; ) που ειμαι στο ταμπλετ και δεν παιζει να κατσω να αντικρουσω τα φληναφηματα που αραδιαζετε μεσω αυτου. Εχει κι ο μαζοχισμος τα ορια του, βλεπετε. Επιφυλασσομαι ομως. Τροφη για σκεψη: ειναι αδυνατον το να αποσυνδεσει κανεις την πολιτικη απο την οικονομια οσο και να προσπαθησει, για τον απλουστατο λογο οτι οι νομοθετες, αυτοι που διαχειριζονται την νομη του παραγομενου πλουτου (προιον εκμεταλλευσης της εργασιας/λεγε-με-υπεραξια) και τις εργασιακες σχεσεις χρειαζεται να μεροληπτησουν ειτε υπερ της εργατικης ταξης ειτε υπερ των αφεντικων. Επισης, κακα τα ψεμματα, τα γκολντεν μποης κι αυτα εργατικη ταξη ειναι κι ας πιστευουν ο,τι θελουν. Στους αγριους καιρους του καπιταλισμου-καζινο οποτε και ζουμε, η αξια της ανθρωπινης ζωης εχει υποστει πρωτοφανη υποτιμηση και αντιστοιχα και η εργασια, αλιμονο. Ειθε εκει στην εντατικη να τους διασωληνωνουν και να τους χειρουργουν απονα, αστοργα μηχανηματα που θα ενεργουν βασει αναλυσης κοστους/κερδους τους καπιταλες και τους τεχνοκρατες τους, την απληστια μου μεσα. Σας διαβεβαιω οτι στο ΚΚΕ δεν θα με ηθελαν με την καμμια. Καλες γιορτες και φιλακια ΄Ηταν κάποια στιγμή διαφορετικά; (διαχρονικά και συνολικά εννοώ, μη μου πεις ότι εσύ πριν 5 χρόνια έπαιρνες 300€ παραπάνω πχ, δεν λέει κάτι αυτό)
alex_000 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Διαφορετική κουλτούρα που σου στερεί τόσο χρόνο και χρήμα γιατί αδυνατείς να μπεις στο κλίμα μικροπροβλημάτων όπως ο θερμοσίφωνας.... (drum roll) και.. η απάντηση είναι: ΚΥΠΡΟΣ! (ba dum tsss) ΟΚ Αδερφέ. Ό,τι πεις. Ναι σε όλα ό,τι είπες. Όπως τα λες είναι. Μην μιλάς για Κυπρο χωρίς να γνωρίζεις. Δεν έχει καμία σχέση με την Ελλαδα εκτός της γλώσσας... Βασικά δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας ------------------ Ή μεγάλη δυσκολία έξω είναι ότι ζούμε χωρίς παιδικούς φίλους και οικογένεια. Κανείς δεν το θέλει ούτε το αντέχει για πολλά χρονια αυτό (μόνη λύση είναι να κανείς οικογένεια έξω I guess). Μετά τα 30 είναι πολύ δύσκολο να κανείς φιλίες όπως με τα 4-5 άτομα που γνωρίζεις τη μισή ζωή σου μέχρι τότε.
bedazzled Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 ΄Ηταν κάποια στιγμή διαφορετικά; Ναι, τις εποχές προ παγκοσμιοποίησης και συγκεκριμένα πριν την πτώση της ΕΣΣΔ (μιλιούνια νέοι φθηνοί εργάτες) και πριν γίνει βιομηχανική υπερδύναμη η Κίνα. Επίσης αυτό που λέει για την αξία της ανθρώπινης ζωής/εργασίας είναι spot on... Την εποχή της μαύρης πανώλης που αποδεκατίστηκε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ευρώπης, οι νεκροθάφτες τριπλασίασαν τα μεροκάματά τους (hint: προσφορά/ζήτηση). Από τότε βγήκε η λέξη «μόρτης». Επίσης έγινε αναδιανομή περιουσιών και πολλά άλλα. Αν αύριο υπάρξει μια παγκόσμια πανδημία με δις νεκρούς, λες να μείνουν ίδιοι οι μισθοί και γενικά το status quo; Προσφορά/ζήτηση και πάλι... Μην μιλάς για Κυπρο χωρίς να γνωρίζεις. Δεν έχει καμία σχέση με την Ελλαδα εκτός της γλώσσας... Βασικά δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας Το υπερτροφικό δημόσιο και η επίδειξη πλούτου δεν έχουν καμία σχέση; Μπορεί να πήραν κάποια πράγματα από τους Άγγλους, αλλά σε κάποια άλλα θυμίζουν (ή έστω θύμιζαν) Ελλάδα... 1
alex_000 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχει επίδειξη πλούτου στην Ελλάδα? (Δεν παρεξηγω και εγώ νόμιζα ότι υπήρχε πριν φύγω.) Επίσης το Κυπριακό δημόσιο δουλεύει σε γενικές γραμμές μια χαρά. 1
viper2005 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 οποτε οταν μπορεις να εχεις ενα απο τα δυο θα επιλεξεις τον ηλιο και μετα απορουμε γιατι παμε κατα διαολου . Θα συμφωνήσω.. Για κάποιο λογο οι περισσοτεροι κατοικοι σε αυτή την χώρα θέλουν ήλιο, καφέδες, ξυδια και τα λεφτά της ευρωπαϊκής ένωσης παρόλο που μένουν με την μαμα τους... Ή θα μας φάει η ξενιτιά ή θα μείνουμε Ελλάδα και θα τρώμε ρεβίθια μέχρι τα γεράματα. Κάτι ενδιάμεσο δεν βλέπω. Δυστυχώς έτσι ειναι... 1
φραμπάλα Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Αν υπονοεις οτι επειδη θελω ηλιο ,περιμενω λεφτα απο την ευρωπαικη ενωση και μενω με τη μανα μου κουνια που σε κουναγε.
g_alkis Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Όταν στο εργασιακό μπαίνουν παράγοντες όπως ο ήλιος, ο φραπές, το πιτόγυρο και η πάολα, κάτι δεν πάει καλά. Βασικά καταλαβαίνεις ότι μιλάς με Έλληνα. Εργασιακό: μισθός + εργασιακές συνθήκες. Είναι καλά; Πας και στη Γροιλανδία. Δεν είναι καλά; Δεν πας κι ας πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολυεθνική στην καλύτερη χώρα του πλανήτη. 5
Προτεινόμενες αναρτήσεις