Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι του μένουν μόνο 200;

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι... μπορεί π.χ. κάποιος να βγάζει €1500 τον μήνα και να ξοδεύει €1700, άρα να έχει έλλειμμα €200 και κάποιος άλλος να βγάζει €700 και να ξοδεύει €500, άρα να έχει πλεόνασμα €200.

Το πόσο άσωτη ζωή ή πόσο θα κάνει το σκατό του παξιμάδι εξαρτάται από τον ίδιο και δεν παίζει ρόλο ούτε η χώρα, ούτε ο μισθός... ο άσωτος θα είναι άσωτος, είτε στην Ελβετία, είτε στο Τζιμπουτί.

Λέει ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις μόνο δύο μισθούς χωρίς να συγκρίνεις κόστος ζωής και έχει δίκιο. Εδώ υπάρχουν φοβερές διαφορές μέσα στην Ελλάδα, φαντάσου να συγκρίνεις δύο χώρες!

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι του μένουν μόνο 200;

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι... μπορεί π.χ. κάποιος να βγάζει €1500 τον μήνα και να ξοδεύει €1700, άρα να έχει έλλειμμα €200 και κάποιος άλλος να βγάζει €700 και να ξοδεύει €500, άρα να έχει πλεόνασμα €200.

Το πόσο άσωτη ζωή ή πόσο θα κάνει το σκατό του παξιμάδι εξαρτάται από τον ίδιο και δεν παίζει ρόλο ούτε η χώρα, ούτε ο μισθός... ο άσωτος θα είναι άσωτος, είτε στην Ελβετία, είτε στο Τζιμπουτί.

1) μιλησα για τυχαια νουμερα

2) αναφερομαι στα βασικα υποχρεωτικα εξοδα που εχει να κανει καποιος για να "επιβιωσει". Οταν συγκρινεις μισθους και κατα ποσο ζεις αξιοπρεπες σε καποιες χωρες κοιτας τα βασικα εξοδα που εχει καποιος και οχι τα προσωπικα.  Δηλαδη δεν μπορω να σου πω εγω οτι 4000 μισθος ειναι λιγος γιατι εγω θελω να ξοδευω καθε μερα 100ευρο σε μπουρδελα

Δημοσ.

Επιδόματα παιδιών, διευθυντών, παραμεθορίου, θέρμανσης,

Για μένα σε οποιονδήποτε πληρώνεται από το κράτος, από υπάλληλος, διευθυντής, δημοσιογράφος, παρουσιαστής κλπ θα έπρεπε να υπάρχει ταβάνι. 2-3 χιλιάρικα το πολύ σε μισθό, αρκετά λιγότερα στη σύνταξη. Δεν μπορεί ένα κράτος που δεν βγαίνει να σκορπάει λεφτά..αν κάποιος νομίζει ότι αξίζει περισσότερα να πάει να τα πάρει ιδιωτικό τομέα.

Δημοσ.

Λέει ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις μόνο δύο μισθούς χωρίς να συγκρίνεις κόστος ζωής και έχει δίκιο. Εδώ υπάρχουν φοβερές διαφορές μέσα στην Ελλάδα, φαντάσου να συγκρίνεις δύο χώρες!

Ρε συ Zio λέω το εξής απλό:

Πάρε 2 αδέλφια (δίδυμα κιόλας) όπου ο ένας έχει συνηθίσει να ζει την «μεγάλη» ζωή, ενώ ο άλλος είναι πιο «μαζεμένος».

Στείλτους και τους 2 πακέτο στην Ελβετία, στην ίδια θέση, με τον ίδιο μισθό. Ποιός πιστεύεις ότι θα επιβιώσει καλύτερα και ποιός θα κλαίγεται;

Τι σχέση έχει η χώρα με αυτό; Ναι, ο καφές μπορεί να είναι πανάκριβος στην Ελβετία (δεν είναι, αλλά λέμε τώρα -γύρω στα 4 CHF-). Σε υποχρεώνει κανένας να βγαίνεις κάθε μέρα έξω; Επιλογή σου είναι τι διαχείριση θα κάνεις στον μισθό σου.

Και το kebab στους πλανόδιους έχει 10 CHF. Σε υποχρεώνει κανένας να τρως κάθε μέρα απ' έξω; Επειδή στην Ελλάδα το πιτόγυρο έχει €2 και κάποιοι έχουν καλομάθει με αυτό, δεν σημαίνει κάτι. Υπάρχουν άτομα που τρώνε πιτόγυρο 1 φορά τον μήνα και άλλοι 2 φορές την μέρα.

Έγινα κατανοητός τώρα; :)

Δημοσ.

Για μένα σε οποιονδήποτε πληρώνεται από το κράτος, από υπάλληλος, διευθυντής, δημοσιογράφος, παρουσιαστής κλπ θα έπρεπε να υπάρχει ταβάνι. 2-3 χιλιάρικα το πολύ σε μισθό, αρκετά λιγότερα στη σύνταξη. Δεν μπορεί ένα κράτος που δεν βγαίνει να σκορπάει λεφτά..αν κάποιος νομίζει ότι αξίζει περισσότερα να πάει να τα πάρει ιδιωτικό τομέα.

καθαρά ποιος δημόσιος υπάλληλος παίρνει πάνω από 1500 ευρώ σήμερα;

Δημοσ.

Κόστος ζωής δεν είναι μόνο τα πιτόγυρα και τα γούστα, είναι και το ενοίκιο, το ηλεκτρικό, ο γιατρός και ότι χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος.

Βασικά είναι πρώτα αυτά

Δημοσ.

Ρε συ Zio λέω το εξής απλό:

Πάρε 2 αδέλφια (δίδυμα κιόλας) όπου ο ένας έχει συνηθίσει να ζει την «μεγάλη» ζωή, ενώ ο άλλος είναι πιο «μαζεμένος».

Στείλτους και τους 2 πακέτο στην Ελβετία, στην ίδια θέση, με τον ίδιο μισθό. Ποιός πιστεύεις ότι θα επιβιώσει καλύτερα και ποιός θα κλαίγεται;

Τι σχέση έχει η χώρα με αυτό; Ναι, ο καφές μπορεί να είναι πανάκριβος στην Ελβετία (δεν είναι, αλλά λέμε τώρα -γύρω στα 4 CHF-). Σε υποχρεώνει κανένας να βγαίνεις κάθε μέρα έξω; Επιλογή σου είναι τι διαχείριση θα κάνεις στον μισθό σου.

Και το kebab στους πλανόδιους έχει 10 CHF. Σε υποχρεώνει κανένας να τρως κάθε μέρα απ' έξω; Επειδή στην Ελλάδα το πιτόγυρο έχει €2 και κάποιοι έχουν καλομάθει με αυτό, δεν σημαίνει κάτι. Υπάρχουν άτομα που τρώνε πιτόγυρο 1 φορά τον μήνα και άλλοι 2 φορές την μέρα.

Έγινα κατανοητός τώρα; :)

Συμφωνώ, σωστό είναι κι αυτό που λες εσύ. Απλά, αν πούμε ότι κάποιος παίρνει 1000€ στην Ταϊλάνδη, 1000€ στην Αθήνα και 1000 στη Ν. Υόρκη τα χρήματα αυτά δεν έχουν παντού την ίδια αξία. Νομίζω αυτό εννοεί ο spect.

καθαρά ποιος δημόσιος υπάλληλος παίρνει πάνω από 1500 ευρώ σήμερα;

Απλοί υπάλληλοι ίσως δεν είναι πολλοί, ανώτεροι είναι αρκετοί πιστεύω.

• Moderators
Δημοσ.

@bedazzled δεν εχεις καταλαβει κατι! Συμφωνουμε σε αυτο που λες απλα τοση ωρα σου εξηγω οτι εξεταζουμε διαφορετικα πραγματα! Εσυ λες οτι καποιος που θελει να κανει ζωαρα οπου και να ναι θα χει το ιδιο προβλημα ενω εγω σου συγκρινω καθαρα τις βασικες αναγκες γιατι αυτο ειναι που μετραει

Δημοσ.

Εγώ ο ίδιος δεν ανέφερα βασικά έξοδα όπως το ενοίκιο πιο πάνω;

Δεν είπα «ααα παίρνει 4000, άρα είναι βασιλιάς» υπονοώντας ότι το ενοίκιο είναι σε ελληνικά επίπεδα για μια γκαρσονιέρα (€250-300/μήνα), είπα παίρνει 4000 και το ενοίκιο είναι 1200 (δηλαδή υψηλό μεν σε σχέση με Ελλάδα, αλλά όχι τόσο υψηλό σε σχέση με τον ελβετικό μισθό). Πουθενά δεν είπα ότι το χρήμα έχει την ίδια αξία παντού!

Να το πω κι αλλιώς μπας και γίνω κατανοητός: αναλογικά τα 1200 στην Ελβετία είναι σαν να λέμε να πληρώνεις ενοίκιο €150 στην Ελλάδα με τον βασικό μισθό. Πόσο πιθανό είναι να βρεις κάτι τόσο φτηνό;

Δημοσ.

Δε λέω βέβαια ότι είναι καλό να "σκορπάει" λεφτά το κράτος. Ούτε και είναι η δουλειά του να ανταγωνιστεί τον ιδιωτικό τομέα.

Αλλά το να λες "αν κάποιος αξίζει να πάει ιδιωτικό τομέα" χωρίς να εξετάζουμε ακριβώς για ποιές αρμοδιότητες μιλάμε και πόσο πάει το μαλλί στην αγορά εργασίας μου φαίνεται λίγο επιπόλαιο.

Στο στρατό στις σχολές (υπ)αξιωματικών οι απόφοιτοι επιλέγουν σώμα με σειρά βαθμολογίας αλλά πρώτα χωρίζονται τυχαία σε ομάδες των 8-12. Μπορεί δηλαδή να είσαι ο πρώτος και καλύτερος αλλά να μη μπορείς να πας στο σώμα που θες απλά επειδή έτυχε να μην κληρωθεί αυτή η θέση στην ομάδα σου. Ξέρεις γιατί το κάνουν έτσι;

Δημοσ.

Δε λέω βέβαια ότι είναι καλό να "σκορπάει" λεφτά το κράτος. Ούτε και είναι η δουλειά του να ανταγωνιστεί τον ιδιωτικό τομέα.

Αλλά το να λες "αν κάποιος αξίζει να πάει ιδιωτικό τομέα" χωρίς να εξετάζουμε ακριβώς για ποιές αρμοδιότητες μιλάμε και πόσο πάει το μαλλί στην αγορά εργασίας μου φαίνεται λίγο επιπόλαιο.

Στο στρατό στις σχολές (υπ)αξιωματικών οι απόφοιτοι επιλέγουν σώμα με σειρά βαθμολογίας αλλά πρώτα χωρίζονται τυχαία σε ομάδες των 8-12. Μπορεί δηλαδή να είσαι ο πρώτος και καλύτερος αλλά να μη μπορείς να πας στο σώμα που θες απλά επειδή έτυχε να μην κληρωθεί αυτή η θέση στην ομάδα σου. Ξέρεις γιατί το κάνουν έτσι;

Δεν ξέρω όχι, δεν το έχω ξανακούσει!

Αυτό που λέω για τους μισθούς είναι για τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν. Δεν μπορεί σε ένα κράτος που δεν έχει μία να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί ή να πληρώνονται άνθρωποι που δεν πατάνε στη δουλειά τους. Ας παίρνανε όλοι μεταξύ 1000 και 2500€ ας πούμε και να κάλυπταν και όποιες θέσεις χρειάζεται, το κράτος είναι ο εργοδότης. Αν σε κάποιον δεν αρέσει ή νομίζει ότι θα έπρεπε να παίρνει περισσότερα ας πάει αλλού να τα πάρει...

Δημοσ.

Λοιπον αν έχετε δουλεια που δίνει παραπανω απο $400/week τοτε θα είσαστε άνετα στις περιοχές που είναι στο "κίτρινο"

http://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp

Το ποσταρω αυτό για να σταματήσω να διαβάζω θεωρητικά σενάρια που σας κατεβαίνουν στο μυαλό.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω όχι, δεν το έχω ξανακούσει!

Αυτό που λέω για τους μισθούς είναι για τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν. Δεν μπορεί σε ένα κράτος που δεν έχει μία να υπάρχουν τέτοιοι μισθοί ή να πληρώνονται άνθρωποι που δεν πατάνε στη δουλειά τους. Ας παίρνανε όλοι μεταξύ 1000 και 2500€ ας πούμε και να κάλυπταν και όποιες θέσεις χρειάζεται, το κράτος είναι ο εργοδότης. Αν σε κάποιον δεν αρέσει ή νομίζει ότι θα έπρεπε να παίρνει περισσότερα ας πάει αλλού να τα πάρει...

Zio αυτή την άποψη την έχεις για όλους τους ΔΥ γενικά;

Θέλω να πω ότι πολλοί κριτικάρουν τους ΔΥ, με εξαίρεση συγγενικά τους πρόσωπα που δουλεύουν στο δημόσιο... εκεί κάνουν μόκο-τσιριμώκο. :P

Είναι αυτό που έλεγα πιο πάνω περί οικογενειοκρατίας και double standards. :)

Δημοσ.

@viper

Αυτό που δεν βάζεις μέσα όμως (ίσως λογικά, μιας και λέμε για μετανάστες) είναι το γεγονός ότι σε μερικά κράτη υπάρχει νομοθεσία για ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Π.χ., λέει το κράτος ότι για να ζήσεις θέλεις 800€/month. Εάν δεν τα βγάζεις, τότε σου δίνει ό,τι λείπει. Δηλαδή, εάν βγάζεις 500€/month σου δίνει 300€/month για να έχεις το ελάχιστο ποσό διαβίωσης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...