Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και μιλάτε για εξωτερικό, εγώ έχω έρθει Σκωτία αλλά είμαι 4 μήνες εδώ οπότε θα πω εντυπώσεις μόνο γι'αυτό το διάστημα που είμαι εδώ.

Έχουν καλούς μισθούς, αν είσαι άνω των 21 το κατώτατο ωρομίσθιο είναι 6,70 λίρες (περίπου 9 ευρώ) https://www.gov.uk/national-minimum-wage-rates και τον ανεβάζουν κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι τουλάχιστον φαίνονται τίμιοι και είναι ευγενικοί. Είναι αυστηροί και εξυπηρετικοί στη δουλειά τους κι έχουν έντονο συναίσθημα του καθήκοντος.

Αυτό που είναι ακριβό εδώ είναι τα ενοίκια αν κι εξαρτάται και η πόλη (π.χ. το Aberdeen έχει πανάκριβα ενοίκια).

Η χώρα είναι οργανωμένη. Εγώ δεν πληρώνω τίποτα για εξέταση από γιατρό και κάποια φάρμακα που χρειάστηκα ήταν δωρεάν επειδή είμαι από ΕΕ. Επίσης, αν στην αρχή παίρνεις τον κατώτατο μισθό και δυσκολεύεσαι μπορείς να κάνεις αίτηση για να πληρώνεις χαμηλότερο ενοίκιο.

Σου μένει τιποτα απο αυτα που βγαζεις το μήνα εκει?

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εδώ θα είσαι η άεργος νεοελληναράς του καφέ ή δεν θα κάνεις κάτι καλά και θα δουλεύεις για 500€ μόνο αυτά τα 2 ενδεχόμενα παίζουν.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ θα είσαι η άεργος νεοελληναράς του καφέ ή δεν θα κάνεις κάτι καλά και θα δουλεύεις για 500€ μόνο αυτά τα 2 ενδεχόμενα παίζουν.

Εδω βασικά θα συσταθει μια επιτροπη εμπειρογνωμονων για να δουν αν εισαι σπαταλος διοτι ειναι 100% σιγουρο οτι μπορεις με 500 ευρώ να τα βγάλεις πέρα πιο συγκεκριμενα η συσταση της επιτροπης θα απαρτιζεται απο τα κατωθι μέλη :

- 1 μέλος απο κάποιο φορουμ(και το ινσομνια εχει δειξει δυνατα ονοματα ανα καιρους βεβαια).

- 1 σοβαρος εργοδοτης μικρομεσαιας επιχειρησης που δεν εδινε ουτε τους καλους καιρους πανω απο 600 ευρώ.

- 1 συμβουλος νεων που ειχε εισαγει την προταση τσαμπα εργασιας με σκοπο να γραψεις προυπηρεσια

και αλλοι διακεκριμενοι και σοβαροι ανθρωποι ωστε να δωσουν την έγκριση και να βγει αποφαση!!!!

Τα 2 άτομα έχουν ηδη βγει ο ένας ειναι ο Γιωργος Καβουροτσέπης (ο διευθυντης της μικρομεσαιας επιχειρησης - υπευθυνος προσωπικου και αλλες τέτοιες ταμπελες τις οποιες αραδιάζει με περηφανια καθε φορα που συναντησει ένα υποψηφιο θύμ... εεε εναν υποψηφιο εργαζομενο) και φυσικα ο συμβουλος ειναι ο Νικολαος Καβάτζας με συνεργατη τον Χρηστο Τζαμπατζιδη.

• Like 6
Δημοσ.

Θα μπορούσα να γράψω πολλές σελίδες. θα μείνω σε γενικά συμπεράσματα απο την προσωπική μου εμπειρία

• Το 80% των υποψηφίων για δουλειά κάτω των 30 χρόνων ΔΕΝ είναι για δουλειά. Τους λείπουν οι αρχές, η επαγγελματική κουλτούρα και η επαγγελματική παιδεία. Θεωρούν πως του χρωστούν χρήματα και θα πληρώνονται δίχως να κάνουν καμία προσπάθεια.
  • Το πλήθος των εργοδοτών σε εταιρίες <20 ατόμων είναι ζώα τα οποία μοναδικό στόχο έχουν λόγω της κρίσης να εκμεταλλευτούν τον κάθε εργαζόμενο πίνοντας του αίμα και μη πληρώνοντας ακόμα και τα ελάχιστα προβλεπόμενα
  • Αυτό γίνεται γιατί αν είσαι νοήμων άνθρωπος με αρχές και παιδεία, ΔΕΝ επιχειρείς στην Ελλάδα. Αν κάποιος ασχοληθεί και δει ποιο είναι το καθαρό κέρδος των επιχειρήσεων μετά απο αποσβέσεις, φόρους, ασφάλιση κλπ θα δει πως για να έχεις επιχείρηση στην Ελλάδα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να είσαι νοήμων άνθρωπος. Οπότε είναι και πλέον προφανής ο λόγος γιατί τους εργαζόμενους δεν τους σέβονται τα αφεντικά τους. Γιατί τα αφεντικά τους ΔΕΝ έχουν παιδεία....
  • Ακόμα και αν κάποιος έχει καλό αφεντικό που τον βοηθάει/τον πληρώνει καλά και του φέρεται εκπληκτικά, υπάρχει τεράστια πιθανότητα να μην το εκτιμήσει ποτέ. Αυτό κάνει τα καλά αφεντικά με το χρόνο να γίνονται κακά....
  • Με τόσο μεγάλο ποσοστό ανεργίας ένα αφεντικό μπορεί να αλλάζει κάθε μέρα εργαζομένους μέχρι να πετύχει κάποιον με ανάγκη και φιλότιμο και να κάνει τη δουλειά του με ελάχιστα χρήματα. Το ξέρουν και το κάνουν.
  • Αν κάποιος εργαζόμενος θέλει να βγάλει αρκετά χρήματα μπορεί να το πετύχει. Αν θες να δουλέψεις σαν πωλητής σε φούρνο ΝΑΙ θα παίρνεις 450€. Αν φύγεις υπάρχουν άλλοι 5000 για τη ίδια δουλειά. Αν είσαι ένας καλός πωλητής σε μικρό μαγαζί και εξαιτίας της αξίας σου κάνεις τεράστιους τζίρους ΝΑΙ μπορείς να παίρνεις 2000 το μήνα. Αυτό τι σημαίνει? Πως στο περιβάλλον εργασίας αυτών των ημερών κάποιος πρέπει να διαφοροποιηθεί απο τους άλλους και να παράγει το μισθό του στο πολλαπλάσιο, να γίνει αναντικατάστατος και έπειτα να διεκδικήσει μεγάλους μισθούς. Οταν κάνεις ότι και οι άλλοι (προσφορά - ζήτηση) δεν θα πάρεις τίποτα.
  • Το 80% των βιογραφικών είναι μαυρα χάλια στη σχεδίαση τους. Όταν θες να πιάσεις δουλειά, αφιέρωσε κάποιες ώρες να φτιάξεις ένα άξιο βιογραφικό τουλάχιστον. Να έχετε κατα νου πως ο εργοδότης θα το δεί για 5 δευτερόλεπτα και σε αυτά, πρέπει να τον έχετε κερδίσει. Διαφορετικά θα πάει στο επόμενο...
  • Σε γενικές γραμμές αν κάποιος έχει δυνατότητες να είναι πραγματικά καλός σε κάποια δουλειά που έχει πέραση, θα του έλεγα να φύγει για το εξωτερικό. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον και ελπίδα για άνεργους. Όσο και άσχημο να ακούγεται αυτό, δυστυχώς δεν βλέπω κάτι να μαρτυρά το αντίθετο. Δυστυχώς όταν ΔΕΝ μπορείς να ανοίξεις μια επιχείρηση και να βγάζεις τα έξοδα σου ώστε να απασχολείς εργαζόμενους, τότε δυστυχώς οι εργαζόμενοι δεν γίνεται να έχουν δουλειά γιατί δεν θα υπάρχει κάποιος να τους προσλάβει...

Τροφή για σκέψη: Η σύνταξη (η ποια?) βγαίνει στην ηλικία των 67 ετών. Αυτό σημαίνει πως κάποιος πρέπει να εργάζεται μέχρι αυτή την ηλικία. Αυτό σημαίνει πως η παραγωγή έργου απο τον κάθε εργαζόμενο να είναι η ίδια σε όλες τις ηλικίες και όλες οι ηλικίες να μπορουν να έχουν την ευκαιρία για εργασια μέχρι τα 67. ¨οπως βλέπετε οι ρυθμοί είναι τόσο εξαντλητικοί όμως που ευνοούν μόνο τις μικρές ηλικίες με τεράστια αποθέματα δύναμης και υπομονής. Τι σημαίνει αυτό? Πως οι εργαζόμενοι είναι αναλώσιμοι και δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο ορίζοντας εργασίας. Αν ένας 40άρης εργάζεται σε Ελληνικούς ρυθμούς/ωράριο  όπως ένας 20άρης   θα καταλήξει σε ψυχιατρείο ή σε νεκροτομείο. Αυτομάτως δηλαδή απομένει η αυτονόητη λύση της μετανάστευσης....

• Like 9
Δημοσ.

Σου μένει τιποτα απο αυτα που βγαζεις το μήνα εκει?

Εγώ σπουδάζω εδώ αλλά βλέπω τι παίζει. Τον κατώτατο μισθό τον παίρνεις αν είσαι ανειδίκευτος και συνήθως σου φτάνει για να ζήσεις αξιοπρεπώς (στο Εδιμβούργο ίσως ζοριστείς λόγω ενοικίων). Αλλά αν έχεις εμπειρία σε κάτι ή κάποιο πτυχίο δεν θα σου δώσουν τον κατώτατο μισθό εννοείται και τότε σου μένουν.

Επίσης, υπάρχουν διάφορα benefits όπως το housing benefit που σου πληρώνουν μέρος ή όλο το ενοίκιο αν δεν βγάζεις πολλά λεφτά https://www.gov.uk/housing-benefit, μπορείς να έχεις μείωση ή και απαλλαγή από το council tax ή βοήθεια με τους λογαριασμούς κι άλλα...

• Like 5
Δημοσ.

Όποιος μπορεί να κάνει μια επιχείρηση στη χώρα μας και να δίνει μισθούς 1000+ είναι ελεύθερος να το κάνει. :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ σπουδάζω εδώ αλλά βλέπω τι παίζει. Τον κατώτατο μισθό τον παίρνεις αν είσαι ανειδίκευτος και συνήθως σου φτάνει για να ζήσεις αξιοπρεπώς (στο Εδιμβούργο ίσως ζοριστείς λόγω ενοικίων). Αλλά αν έχεις εμπειρία σε κάτι ή κάποιο πτυχίο δεν θα σου δώσουν τον κατώτατο μισθό εννοείται και τότε σου μένουν.

Επίσης, υπάρχουν διάφορα benefits όπως το housing benefit που σου πληρώνουν μέρος ή όλο το ενοίκιο αν δεν βγάζεις πολλά λεφτά https://www.gov.uk/housing-benefit, μπορείς να έχεις μείωση ή και απαλλαγή από το council tax ή βοήθεια με τους λογαριασμούς κι άλλα...

Thank you!

• Like 1
Δημοσ.

Όποιος μπορεί να κάνει μια επιχείρηση στη χώρα μας και να δίνει μισθούς 1000+ είναι ελεύθερος να το κάνει. :devil:

Υπάρχουν αρκετές τέτοιες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Απλά τα 1000 δεν τα δίνουν για απολυτήριο Λυκείου ή άσχετο πτυχίο...

Δημοσ.

Υπάρχουν αρκετές τέτοιες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Απλά τα 1000 δεν τα δίνουν για απολυτήριο Λυκείου ή άσχετο πτυχίο...

Ή για δουλειά που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε άλλος! Πριν λίγα χρόνια τα έπαιρνες πιο εύκολα τα 1000, τώρα πρέπει να προσφέρεις κάτι παραπάνω...

Δημοσ.

divo.. φιλικα στα λεω  ο ρεαλισμος σου ειναι 0..  ρεαλισμος μικρου παιδιου...

ειναι δυνατον να υπαρχει ακομα η αποψη "οποιος θελει βρισκει" στην Ελλαδα?

με εργασιακες συνθηκες μεσαιωνα σε ωραρια, πληρωμες που ΑΝ γινουν καθε μηνα, ενσημα που συνηθως ειναι 1 την εβδομαδα, με περισσοτερους απο τους μισους νεους να εχουν βλεψεις για εξω, εργοδοτες με αρκετα μεγαλη ελευθερια στην απολυση, με συνεχη φιλτραρισμα υπαλληλων, μη αναγνωριση ικανοτητων στον μισθο, ανυπαρκτες θεσεις σε πολλες ειδικοτητες, χωρις τον παραμικρο ελεγχο πουθενα και και και η λιστα δεν τελειωνει?  

Ειναι ενας απο του πολλους λογους που δεν παμε μπροστα..  το οτι καποιοι ειναι ακομα στον κοσμο τους... ολα πανε καλα οπως λεει και το ασμα...

• Like 5
Δημοσ.

Ότι δεν πάμε καλά, δεν πάμε καλά.

Ότι όποιος εξειδικευμένος εργάτης (=τεχνολογικό πτυχίο) θέλει να βρει εργασία εκτός του κατασκευαστικού κλάδου, μπορεί... Ναι μπορεί.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

Όμως, όποιος πιστεύει ότι θα τον πληρώνουν ό,τι του καπνίσει επειδή η δουλειά που ΔΙΑΛΕΞΕ του ΦΑΙΝΕΤΑΙ δύσκολη, το μόνο που θα κάνει είναι να συνεχίζει να παραπονιέται και απλά να μην πηγαίνει για δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί που ακόμη να λένε ότι μόνο οι τεμπέληδες δεν βρίσκουν δουλειά στην Ελλάδα.

Ο (προ-προ)προηγούμενος και κανά δυό ακόμη στο φόρουμ και κανένας IRL.*

Από εκεί και πέρα κάτι εκατοντάδες χιλιάδες Ελ(πρώην άνεργοι οι περισσότεροι) που την έκαμαν για το εξωτερικό μια χαρά βρήκαν δουλειά,διαπρέπουν και ζουν καλά.

Μάλλον η τεμπελιά τους και η ανεπάρκεια επαγγελματικής κουλτούρας σταματάει στα σύνορα... :rolleyes:

*Το φαινόμενο groot με πρόλαβε και δεν τον πρόσθεσα.Είναι και αυτός μέσα στο dream-team.

• Like 1
Δημοσ.

Μάιστα

Το να τονίσω ότι έγραψα πως εάν είσαι ανιδείκευτος δεν θα βρεις δουλεία, δεν θα το κάνω γιατί τότε θα είναι σαν να λέω ότι ο από πάνω απλά δεν μπορεί να καταλάβει 5 αράδες και γράφει ότι να ναι

Κάτι που θα μπορούσε να προσβάλει κάποιον νοών άνθρωπο... Βέβαια εάν μπορούσε να καταλάβει 5 αράδες.

• Moderators
Δημοσ.

Μάιστα

Το να τονίσω ότι έγραψα πως εάν είσαι ανιδείκευτος δεν θα βρεις δουλεία, δεν θα το κάνω γιατί τότε θα είναι σαν να λέω ότι ο από πάνω απλά δεν μπορεί να καταλάβει 5 αράδες και γράφει ότι να ναι

Κάτι που θα μπορούσε να προσβάλει κάποιον νοών άνθρωπο... Βέβαια εάν μπορούσε να καταλάβει 5 αράδες.

πτυχιο στην πληροφορικη μεγαλη εμπερια σαν τεχνικος υπολογιστων.γνωση προγραμματισμου (δεν ειμαι εξπερτ αλλα 1-2 εφαρμογες τις εχω γραψει), γνωση δικτυων τα τελευται 2 χρονια περα απο κατι 5μηνα που δουλεψα κατα τα αλλα τιποτα. οποτε δεν ειναι ακριβως οπως τα λες και δεν ειναι ολη η ελλαδα αθηνα.

Μονο μια τυπισα βρηκα που ηθελε ατομο για καλοκαιρι με 2.5-3 την ωρα χωρις ενσημα κτλ και ουτε καν σταθερο ωραριο ηταν φαση θα σε παρω το προηγουμενο βραδυ να σου πω ποιες ωρες και αν σε χρειαστω. 

Δημοσ.

Δεν έβγαλα συμπεράσματα και δε το παίζω καΐλας όπως λες. Αντιθέτως αν διάβασες έγραψα δεν είχα ανάγκη από λεφτα. Αλλα δεν ήθελα κιόλας να εξαρτάμε από το χαρτζιλίκι του πάτερα μου. Κάποιοι βολεύονται έτσι, εγώ όχι.

Και για να σου αποδείξω αυτό που λέω θα σου πω ότι πριν κάποιους μήνες έβαλα εδώ μέσα μια αγγελία για δουλειά ανειδίκευτου θες να σου πω πόσοι με πηραν τηλεφωνο για τη δουλειά από εδώ μέσα που σήμερα συζητάμε και που είχαν ανάγκη από δουλειά? 2.

Και για να μη βγάλεις άσκοπα συμπεράσματα σου λέω δεν είμαι επιχειρηματίας αλλά συνεργάζομαι με πολλούς και με ξέρουν πολλοί.

Εγώ αυτό βλέπω φίλε μου. Και ναι ολοι εχουν δυνατότητα να πιάσουν μια δουλειά αλλά ίσως όχι αυτή που θέλουν. Όταν όμως έχεις ανάγκη για δουλειά δε διαλέγεις. Διαλέγεις όταν ήδη έχεις μια και εκεί ειναι διαφορετικά τα πραγματα ακόμα και στις συνεντεύξεις. Όσο για το 26% εχεις δικιο και ειναι και πολυ παραπάνω. Μέσα σε αυτό ημουν κι εγώ. Πόσο κράτησε? 8 μήνες.

Παιδια δε θα το έλεγα....πριν αρκετά χρονια ..ίσως

Η δουλεια παιδια τι θελει? Τόλμη. Γνώση και όρεξη. Τα έχεις, την έχεις. Δεν έχεις κατι απο αυτα; Δυστυχώς θα ψάχνεις.

ολοι σας εχετε σπουδάσει ή σπουδάζετε κατι. Αυτο ειναι το όπλο σας. Δεν ειναι απαραίτητο ομως να σταδιοδρομησεις σε αυτό. Μπορει αυτο να ειναι το μεσον για μια αλλη δουλεια που να πρέπει να έχεις τις γνώσεις αυτές.

anwnymh29, εισαι νοσηλεύτρια. Σε ποσες φαρμακοβιομηχανιες εχεις παει; Τι σου εχουν πει;

Ποσες καρτες δικες σου εχεις μοιράσει σε άγνωστο κόσμο ή στο περιβαλον σου, με την υπηρεσια που μπορεις να προσφερεις;

Εγω θα ελεγα αντι να λεμε δεν εχω και δε βρισκω δουλεια να βαλουμε το μυαλο μας να σκεφτει τι αλλο θα μπορουσε να κανει με τις γνωσεις που εχει ο καθενας. 

τοτε ο κατώτατος μισθος ηταν 700+€ σημερα ειναι 300€ και κατω απο τα 24  250€

Συμφορουμιτη το Καιλας δεν το ειπα προσωπικα για εσενα,για να μην υπαρχει και παρεξηγηση.. Το ξερω επισης οτι υπαρχουν και αεργοι και ανθρωποι που κωλοβαρανε δεν θα το αρνηθω. 

Εχεις αναγκη την δουλεια ναι!! Δεν θα την διαλεξεις ναι! Να με πατησουν για 300-500 ευρω δεν θα σου πω οχι αλλα γιατι?? Καπου παραπανω αυτο αναφερθηκε και ως φιλοτιμο.. "να δουλεψει για λιγα" .. Καραφλιαζω με καποιες αποψεις αλλα οκ τι να κανουμε!

Μην το επαναλαμβανω σαν καθυστερημενη,δεν μιλησε κανεις για χιλιαρικο αλλα για πιο αξιοπρεπεις και βιωσιμους μισθους!!Εξω συζητιεται ακομα και το 350αρι!! Οσο για την βαθμιδα που αναφερθηκε προ κρισης και λιγο μετα την εναρξη της τα χιλιαρικα δινοταν σε πολλες δουλειες και σε βαθμιδες δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης , μην κοιτας που τωρα δεν το παιρνεις λογω κρισουλας,λογω μιας ελιας κατω στο πηγουνι,αναδρομου Ερμη και λοιπων @@@@ριων..

Τελος θα σου πω οτι ειμαι 3 μηνες στην Αθηνα,μεσα σε αυτο το διαστημα εχω κανει πολλα πραγματα (ακομα και αυτο σε ευχαριστει,μια συνεντευξη,ενα δοκιμαστικο,γιατι κατι κινειται!!) και θα δοκιμασω αλλα τοσα , δεν εχω γνωστους , δεν εχω μεσα , ειμαι σχεδον μονη..Εχω πολλα πραγματα να γνωρισω ακομα. 

Αληθεια ειμαι ή ακουγομαι τοσο κακομαθημενη που θελω να επιβιωσω ? Βγαινει κανεις να ζησει μονος του με 400 κατοσταρικα ?? Να παω να του φιλησω τα ποδαρια!!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...