Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μιας και λέτε για γκρουπάκια, θυμήθηκα που πριν 1-2 χρόνια μιλούσα με έναν συνταξιούχο οδηγό πούλμαν, ο οποίος μας διηγούνταν ιστορίες από την δουλειά του...

Το τι μαύρα λεφτά και εξτραδάκια έβγαζε από γνωριμίες δεν λέγεται. Σε στυλ θα κάνει στάση στο τάδε εστιατόριο να φάνε/πιούν οι επιβάτες, αυτός έπαιρνε ένα καλό bonusάκι από τον εστιάτορα για την πελατεία που του έφερνε, συν δωρεάν ό,τι φάει/πιεί.

Έτσι είναι η ζωή... αν έχεις leverage/μόχλευση, μπορείς να βγάλεις καλά λεφτά (αναλόγως και την εποχή βέβαια). Αν δεν έχεις και παρακαλάς τον κάθε εργοδότη, θα σου δίνει €500/μήνα και θα σου λέει ότι περιμένουν κι άλλοι στην ουρά της ανεργίας.

Τώρα ο εν λόγω κλαίγεται για την σύνταξή του, αλλά τι να κάνουμε, έφαγε κι ήπιε καλά (έως πολύ καλά) τα χρυσά χρόνια των παχέων αγελάδων.

Το τελευταιο χρονο γνωρισα 2 παιδια που έτυχε να έχουν βγαλει το ιδιο πανεπιστημιο και να έχουν κανει το ιδιο μεταπτυχιακο ο πρώτος ειναι ακομα άνεργος δυστυχως και περνάει ζορικα ο δευτερος βρηκε μια προκυρηξη και τσουπωσε σε καλη θέση στο δημοσιο και τωρα μαζι με κάτι νυχτερινα καθαριζει  1300 το μήνα αλλα ειναι τέτοια η φυση του ωραριου του που ακομα και Χριστουγεννα τον ειχανε καλεσει να κατέβει αλλα κατα τα αλλα 2 ρεπο την εβδομάδα και ασφαλιση και καλα χρήματα και σταθερά.Και ανα 3 μήνες η αδειουλα 15 μέρες να αδειασει το μυαλο του!

Κατα τα αλλα οπως έχω πει και τις προαλλες εδω τη γνωμη μου δεν αξιζει να πάς για 500 να παρακαλέσεις κανεναν ειναι απλα μια λυση αναγκης για 1 το πολυ 2 χρονια και καλυτερα για μενα να πάς σε ενα σουπερ μαρκετ να δουλεψεις 4-5 ωρες βάρδια και να πάρεις 400-500 ευρω οχι σε επιχειρηση με 8ωρα μη κοροιδευομαστε.

Τα 500 που δινουν δεν φτάνουν ουτε για τα βασικά ειναι ντροπή για εναν εργοδοτη να νομιζει οτι δινει και μισθο της προκοπης και να την βλέπει και να προσπαθει να κάνει τη ζωη δυσκολη του εργαζομενου .... απλα βρηκαν την περιοδο τωρα για αυτο τα κανουν αυτα. Κανονικα δεν θα επρεπε να υπάρχουν αυτά. Το χρημα ειναι για να κινειται πρέπει να ξοδευεις για την επιχειρηση σου για να περιμένεις οτι θα πάρεις κιολας.

• Like 1
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Κατα τα αλλα οπως έχω πει και τις προαλλες εδω τη γνωμη μου δεν αξιζει να πάς για 500 να παρακαλέσεις κανεναν ειναι απλα μια λυση αναγκης για 1 το πολυ 2 χρονια και καλυτερα για μενα να πάς σε ενα σουπερ μαρκετ να δουλεψεις 4-5 ωρες βάρδια και να πάρεις 400-500 ευρω οχι σε επιχειρηση με 8ωρα μη κοροιδευομαστε.

Ποιο σούπερ μάρκετ και γενικά ποιος επιχειρηματίας στην σημερινή αγορά θα δώσει για ανιδείκευτες θέσεις 400-500 ευρώ για ημιαπασχόληση την στιγμή που ο βασικός για φουλ απασχόληση ειναι 425 και 493 (άνω και κάτω των 25 ετών αντίστοιχα)

Επίσης σε σούπερ μάρκετ πλέον μπαίνεις με πολιτικό μέσο. Θέλει τρελό βύσμα να καταφέρεις να μπεις σε κάνα Σκλαβενίτη-Βασιλόπουλο-Μασούτη.Μαρινοπουλο στις ελαχιστότατες θέσεις που μπορεί να προκύψουν σε αυτούς.

• Like 1
Δημοσ.

Μάγκες εγω ειχα σκεφτει άλλη μπιζνα. Ταξιδιωτικο γραφειο που θα διοργανώνει μαζικες εκδρομές πχ σε τοπους σημασιας ειτε θρησκευτικης ειτε άλλης. Οποτε αν έχεις μια εκδρομη με 30 άτομα και στο καθένα παρεις 800ευρω για μια εβδομάδα τοτε 24000 ευρω κάνεις μπαζα αν εχεις 2 ΄τετοιες εκδρομές το μήνα τοτε εισαι στο 50αρικο. γινεται να μη βγάλεις τα εξοδα του γραφειου και να πληρώσεις και ολους τους παραστεκάμενους? ξεναγους , ξενοδοχεια , αεροπορικα κτλπ και απο φορτο δουλειας μη κοροιδευομαστε εκδρομούλα θα πας οκ θα εισαι υπευθυνος για τον καθενα θα έχεις κανει τα κονε σου με κανα γιατρο εκει αν χρειαστει ή με οτιδηποτε αλλο αν προκυψει και ολα οκ. Χαρουμενη ωραια δουλεια για μενα.

Kαι πόσο κοστιζει η αδεια για να ανοιξεις τουριστικο γραφειο?...

Δημοσ.

Kαι πόσο κοστιζει η αδεια για να ανοιξεις τουριστικο γραφειο?...

Δε χρειάζεται άδεια, εγγυητική επιστολή θέλει, δλδ δεσμευμένα 10 χιλιάρικα σε μια τράπεζα. Αν κλείσεις τότε τα παίρνεις πίσω.

Δημοσ.

Δε χρειάζεται άδεια, εγγυητική επιστολή θέλει, δλδ δεσμευμένα 10 χιλιάρικα σε μια τράπεζα. Αν κλείσεις τότε τα παίρνεις πίσω.

Παλιότερα που το έψαχνα και ειχα ρωτησει μου ειχαν πει οτι θέλει να έχεις και αγγλικα προφ. Για να πάρεις την άδεια κάτι τέτοιο. Αμα δεν θέλει αδεια ακομα καλυτερα.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος? Γιατι ακομα και καλαμποκι να πουλας στη γωνια χρειαζεσαι αδεια.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρος? Γιατι ακομα και καλαμποκι να πουλας στη γωνια χρειαζεσαι αδεια.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν χρειάζεσαι κάποια άδεια νομίζω. Για τα τουριστικά γραφεία δεν ξέρω τι ισχύει όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...