Alithinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δεν σας έχει τύχει να είναι κάποια γιορτή, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, η δική σας ίσως, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος, κάτι βρε αδερφέ, και να είστε μόνοι σαν το λεμόνι, χωρίς παρέα να περάσετε μαζί, να πάτε κάπου ή έστω να αράξετε στο σπίτι βρε παιδί μου! ? Ας συζητήσουμε εδώ για αυτό. Εγώ ήθελα να πάω να δω στο STAR WARS σήμερα, αλλά με ποιον να πάω, μόνος μου ; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Ωραίο θέμα. Ναι μου έεχι τύχει σε γενέθλια (πεφτουν καλοκαίρι όλοι λείπουν διακοπές) και εγώ αθήνα, και χωρισμένος, και στις μαύρες μου (όλη μέρα έβλεπα σειρές) Υποσχέθηκα στον εαυτο μου να μη το ξανακάνω. Από τότε η ζωή με έχει ανταμείψει.
anwnymh29 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Μου εχει τυχει να ειμαι και σε ενα δωματιο μονη,μου εχει τυχει να ψηνομαι στον πυρετο επισης.. δεν θεωρω κατι το ιδιαιτερο αυτες τις ημερες,πιο πολυ δηθεν ειναι. 7
Glikos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Γενικά πολλές γιορτές πλέον είναι δήθεν. Για τα μάτια του κόσμου κλπ. Πολλοί άνθρωποι ειναι υποκριτές 7
revolver1990 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Ναι, μόνος σου. Ας πας μόνος σου.Θα δεις την ταινία σου όμορφα και ωραία και τέλος. Ντύσου και πήγαινε τώρα γιατί δεν θα βρεις εισιτήρια. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Γιατί το λές αυτό; Εγώ θα ήθελα να γιορτάσω τα γενέθλιά μου με φίλους, δεν είναι δήθεν. Για τα άλλα πάσχα χρ/ννα κλπ. συμφωνώ, αλλά νιώθειες κανείς μοναξιά όταν ξέρει ότι όλοι οι άλλοι έχουν μαζευτεί σε οικογένειες ή παρέες και διασκεζάδουν, και εσύ έχεις μείνει μαγκούφης. (Τώρα ο χριστούλης στη φάτνη και το άγιο φως, ναι είναι δήθεν και δεν είναι αυτό το νόημα της γιορτής για μένα) Γενικά πολλές γιορτές πλέον είναι δήθεν. Για τα μάτια του κόσμου κλπ. Πολλοί άνθρωποι ειναι υποκριτές
Lucifer Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Είναι η μοναξιά της κορυφής αρχηγέ: Δεν είμαι ζόμπι. Αρκεί αυτό ?Όχι ? Ε καλά λοιπόν. Είμαι ένας σπάνιος άνθρωπος που δεν είναι ηλίθιος, δεν προσδίδει αδικαιολόγητη σημαντικότητα στα ασήμαντα, και μάλλον δεν ασχολείται με ότι ασχολείσαι εσύ, αλλά με άλλες ασχολίες που δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου, και μάλλον και οι ασχολίες σου δεν θα με ενδιαφέρουν καθόλου.Γιατί είσαι ένας ψεύτικος άνθρωπος, ο οποίος ζει σε ένα ψεύτικο κόσμο, νομίζεις ότι ξέρεις τα πάντα, και ότι έχεις πάντα δίκιο, και σκέφτεσαι μόνο τη πάρτη σου.Εγώ είμαι αληθινός, ξέρω ότι ξέρω ελάχιστα, και πως όσα τα ξέρω ίσως να τα έχω μάθει και λάθος, και με ενδιαφέρει το γενικό καλό.Ήδη έχεις αρχίσει να καταλαβαίνεις πως δεν είμαι απ' αυτούς που κάνεις παρέα και έχεις για φίλους. Και ακόμα δεν έχεις δει τίποτα!Προσπαθείς να παίξεις καλά τον ρόλο σου, το ρόλο που σου ανέθεσαν, και κρίνεις τους άλλους ανθρώπους όταν δεν παίζουν αρκετά σωστά τους ρόλους που τους ανέθεσε η κοινωνία.Εγώ δεν θέλω να παίξω σε έναν ρόλο που καθόρισαν άλλοι για εμένα, θέλω το δικό μου ρόλο, και θεωρώ όλους εσάς που είστε εγκλωβισμένοι και εγκλωβισμένες στο σκεπτικό των ρόλων σας, αδύναμα, φοβιτσιάρικα, ελαχίστης ευφυίας άτομα.Μάντεψε! Δεν είμαι κομμουνιστής, ούτε αναρχικός, ούτε καπιτάλας όπως λες, ούτε εθνικιστής, ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, αλλά ούτε και απολιτικ!Ανακάλυψες ότι υπάρχουν αυτά τα πράγματα, και διάλεξες να είσαι ένα από αυτά. Εγώ τα μελέτησα όλα και έκρινα πως υπάρχουν ακόμα καλύτερα, και έτσι έχω τη δική μου ιδεολογία, γιατί δεν χρειάζομαι να υιοθετώ τις ιδέες των άλλων. Δεν έχω βραχυκύκλωμα στον εκγέφαλο. Μπορώ να σκεφτώ και δικές μου ιδέες, και αυτό και έκανα. Και η ιδεολογία μου δεν έχει καν όνομα γιατί δεν της έχω βρει ακόμα ένα.Μάλλον θα είσαι ένας που θα αποκαλεί τον εαυτό του 'Χριστιανό' χωρίς ποτέ να μην έχει διαβάσει τι είπε ο Χριστός, και να μη κάνεις τίποτα από όσα είπε στη καθημερινή ζωή σου, ή θα λες ότι είσαι άθεος και άθεη, γιατί είναι cool και επίσης είναι και το αγαπημένο σου συγκρότημα. Εγώ μελέτησα τα θρησκευτικά, και όχι μόνο διάβασα τη Διαθήκη, αλλά και τον Ησίοδο, και ένα σωρό άλλα θρησκευτικά, θεολογικά, και αποκρυφιστικά ακόμα βιβλία, πειραματίστηκα, και έβγαλα συμπεράσματα, τα οποία θα μπορούσα να σου τα περιγράψω σε εκατοντάδες σελίδες...Βαριέσαι να σκέφτεσαι. Ασχολήσε με δραστηριότητες που απαιτούν καθόλου ή ελάχιστη σκέψη όπως το να δεις ποδόσφαιρο, να κουτσομπολέψεις με τις φίλες σου, και λοιπά ασήμαντα πράγματα. Εμένα μου αρέσει να σκέφτομαι. Και έτσι διαβάζω βιβλία, μελετώ, και μου αρέσει να συζητώ για πράγματα που μαθαίνω, και τα οποία χρειάζονται σκέψη. Πιθανότατα να μην μπορούμε να κάνουμε παρέα γιατί θα βαριέσαι να συζητάς για πράγματα που απαιτούν γνώσεις και σκέψεις, και εγώ θα βαριέμαι τις ασχολίες που αρέσουν εσένα και δεν απαιτούν καθόλου σκέψη.Σκέφτεσαι πάρα πολύ το πως φαίνεσαι. Εγώ αδιαφορώ για το πως φαίνομαι. Μπορεί να με δεις με τρύπια παπούτσια, με συνδυασμό ρούχων που δεν ταιριάζουν σε ένα συγκεκριμένο 'στυλ' της μόδας που ξέρεις, να με δεις αχτένιστο. Η ζωή είναι πολύ μικρή και υπάρχουν ένα σωρό σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθώ από το να σπαταλάω το χρόνο μου για να είμαι όπως θες εσύ.Βγάζεις αυθαίρετα και αβάσιμα συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν τους ξέρεις αρκετά επειδή καλύπτεις τα κενά με τη φαντασία σου αντί να επικοινωνήσεις μαζί τους και να μιλήσεις με αυτούς, για να τους μάθεις καλύτερα. Εγώ έχω μαθηματική λογική και δεν μπορώ να βγάλω άθροισμα αν δεν μου δοθούν δύο ή παραπάνω αριθμοί όπως κάνεις εσύ, και με ενοχλεί όταν φαντάζεσαι πράγματα για μένα που δεν ισχύουν. Γιατί με προσβάλλεις με το πονηρό μυαλό σου και την αυθεντική κακία σου, μιας και στη πλειονότητα των περιπτώσεων τα όσα συμπληρώνεις με τη φαντασία σου για τους ανθρώπους είναι αρνητικά.Από ότι καταλαβαίνεις, αν διάβασες τα όσα έγραψα εδώ ως τώρα, αν δεν είσαι ένας άνθρωπος που να ξεχωρίζει από τη μάζα των ηλιθίων, μάλλον δεν είμαι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να κάνεις παρέα.Μη προσπαθείς λοιπόν να μου βάλεις ταμπέλες και να πεις ότι είμαι αυτό ή το άλλο, αυτά δεν έχουν εφαρμογή σε εμένα, γιατί ότι ξέρεις ισχύει μόνο για άλλους μαζάνθρωπους, και εγώ απέχω από τη μάζα.Είμαι σαν τον ελευθερωμένο από το σπήλαιο δεσμώτη που αναφέρει ο Πλάτωνας στη Πολιτεία, είδα τον Ήλιο, ήρθα πίσω να προσπαθήσω να σας μιλήσω για αυτόν, και να σας πείσω να τον δείτε και εσείς, αλλά είστε τόσο εγκλωβισμένοι και εγκλωβισμένες στο σκοτάδι και οι νόες σας προσκολλημένοι στο να μαντεύουν τις σκιές, που αγανάκτησα.Άρα λοιπόν πλέον ξέρεις. Ξέρεις μια επιφανειακή περιγραφή του εαυτού μου, και έχεις μια αμυδρά ιδέα, το 1% του τι είμαι, και αναλογίζεσαι το τι είδους κουβέντες και ασχολίες μπορείς να κάνεις μαζί μου.Αν νομίζεις πως είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος της καθημερινότητας, μην μου στείλεις αίτημα φιλίας και μη δεχτείς αν σου στείλω, γιατί δεν είμαι. Να μου στείλεις ή να το αποδεχτείς, στη περίπτωση που ούτε εσύ είσαι ζόμπι, και επιθυμείς να μιλήσεις, να γνωρίσεις, να αλληλεπιδράσεις, με έναν άνθρωπο που επίσης δεν είναι ζόμπι.Ζόμπι υπάρχουν πολλά, απελευθερωμένοι δεσμώτες όμως λίγοι. Αν θες ένα ζόμπι θα βρεις πολλά λοιπόν, άρα άσε με και εμένα. Αν σου αρέσει το φως, τότε θα είμαι χαρούμενος να σε καλωσορίσω. Κατά τα άλλα, όχι, δυστυχώς δε μου τυχαίνει συχνά. Ακριβώς επειδή είναι γιορτές και όλοι θεωρούν αδιανόητο να μην γίνει τζέρτζελο, αυτές είναι οι χειρότερες μέρες. 6
bedazzled Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Βγείτε έξω, χαμογελάστε και μιλήστε με κόσμο... άλλος τρόπος δεν υπάρχει.
Glikos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Γενικά σε γιορτές όπως Χριστούγεννα βλέπω πολύ δήθεν άτομα. Βγάζουν ενα ψεύτικο υφακι λες και ολα ειναι μέλι γάλα με όλους ενώ στην πραγματικότητα ειναι αλλιώς. Δεν πιστεύω προσωπικά οτι τέτοιες γιορτές φέρνουν κοντά τους ανθρώπους. Γενικά. Και επίσης θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κάποιος μια γιορτή για αφορμή να βρεθεί κοντά με κάποιον. 3
revolver1990 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Κατά τα άλλα, όχι, δυστυχώς δε μου τυχαίνει συχνά. Ακριβώς επειδή είναι γιορτές και όλοι θεωρούν αδιανόητο να μην γίνει τζέρτζελο, αυτές είναι οι χειρότερες μέρες. Τουλάχιστον γλυτώνεις τα κάλαντα με το προειδοποιητικό σήμα στην πόρτα.
redhotstef Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δεν σας έχει τύχει να είναι κάποια γιορτή, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, η δική σας ίσως, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος, κάτι βρε αδερφέ, και να είστε μόνοι σαν το λεμόνι, χωρίς παρέα να περάσετε μαζί, να πάτε κάπου ή έστω να αράξετε στο σπίτι βρε παιδί μου! ? Ας συζητήσουμε εδώ για αυτό. Εγώ ήθελα να πάω να δω στο STAR WARS σήμερα, αλλά με ποιον να πάω, μόνος μου ; Στο σινεμά πας και μόνος. Μπορεί ο άλλος να θέλει να δει την άλλη ταινία που παίζεται τις ίδιες ώρες .. Έχω μια παρέα . Αλλά δεν έχουμε ίδια μουσικά κοινά ούτε μας αρέσουν τα ίδια μαγαζιά για να βγαίνουμε. Οποτε τις περισσότερες φορές καταπίεζω τον εαυτό μου στις αποφάσεις της πλειοψηφίας και ακούω σκυλάδικα, αφήνοντας την ροκ στο σπίτι.. Καθώς εναλλακτική παρέα δεν υπάρχει. Μόνος περνάω πιο κάλα μερικές φορές αλλά αυτή η παρέα που λες, έστω και αραγμα στο σπίτι κάνει καλό. Αλλιώς τρελαίνεσαι. Βάζω τη παρέα, βάζεις τα εισιτήρια.. Τετάρτη αν θες που πληρώνουμε μισά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Γενικά σε γιορτές όπως Χριστούγεννα βλέπω πολύ δήθεν άτομα. Βγάζουν ενα ψεύτικο υφακι λες και ολα ειναι μέλι γάλα με όλους ενώ στην πραγματικότητα ειναι αλλιώς. Δεν πιστεύω προσωπικά οτι τέτοιες γιορτές φέρνουν κοντά τους ανθρώπους. Γενικά. Και επίσης θεωρώ ότι δεν χρειάζεται κάποιος μια γιορτή για αφορμή να βρεθεί κοντά με κάποιον. Ελα ρε συ και που ξέρεις εσύ ποιος είναι χαρούμενος και ποιος δήθεν, μη κρίνεις έτσι τους άλλους. Μπορει να θελουν να ξεσκασουν και να βρισκουν το ρεβεγιον για αφορμη, τι μας κοφτει. Εγω εκατσσα και τα σκεφτηκα τοτε με τα μίζερα γενέθλια, και κατέληξα οτι μια μέρα παιζει ναμαι 70 χρ. και μόνος και κατάκειτος, και θα λεω τι μ_ _ _κας ήμουνα τότε και δεν έκανα ότι μπορούσα να περασω καλά. Peace λοιπόν και μη τσιτώνετε όταν χαιρονται οι αλλοι με τη ζωη τους αν εσεις δεν τολματε
Glikos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό το δήθεν το είχα / εχω δει και απο γνωστούς κλπ. Ας κάνει ο καθένας ότι θέλει δεν λέω. Ενα παράδειγμα. Σήμερα στην δουλειά κάποιοι co workers μου, χαιρέτησαν κάποια αλλα άτομα , προϊσταμένους τους. Ευχές κλπ. Που σε άλλη περίπτωση θα τους έλεγαν ενα απλό "γεια" και αν. Γενικά αυτό το δήθεν οτι πχ πρέπει να ειμαι φιλικος/ευγενικός με κάποιον που υπό άλλες συνθήκες δεν θα του μίλαγα καν με υπερβαίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα