Puladogaver Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ψάχνω πλέον εναλλακτικές για λογαριασμό και χρεωστική κάρτα σε τράπεζα κυρίως εξωτερικού, είχα μια της Πειραιώς αλλά πλέον δεν θα ήθελα να συνεργαστώ πάλι με δικές μας τράπεζες και κυρίως λόγο cc και επειδή ποτέ δεν είσαι σίγουρος αφού οι περισσότερες κλείνουν η μια μετά την άλλη. Έχει κάποιος να προτείνει κάποια αξιόπιστη τράπεζα όπου μπορείς να ανοίξεις εκεί λογαριασμό και να σου εκδώσουν χρεωστική κάρτα και να μην υπάρχουν οι περιορισμοί; Τις γνώμες σας! Κάθε συμβουλή δεκτή.
NikosKallithea Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Τι εννοεις να μην υπαρχουν περιορισμοί, καμια τραπεζα στο εξωτερικο δεν εχει περιορισμούς Εσυ που εισαι ελλαδα? αν ναι οι περιορισμοί δεν αίρονται απο ελλαδα προς το εξωτερικό και για καμια τράπεζα, ειναι θέμα ελλαδος και ισχύει το νομοθετικό πλαίσιο των cc
Silverage Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Αν θες απλά να αγοράζεις πράγματα Βουλγαρία και Κύπρος, αν θες αξιοπιστία για να αφήσεις τα λεφτά σου, UBS, Credit Suisse, HSBC, Lloyds, Barclays, Citibank, εσύ διαλέγεις.
cb_papi Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Ψάχνω πλέον εναλλακτικές για λογαριασμό και χρεωστική κάρτα σε τράπεζα κυρίως εξωτερικού, είχα μια της Πειραιώς αλλά πλέον δεν θα ήθελα να συνεργαστώ πάλι με δικές μας τράπεζες και κυρίως λόγο cc και επειδή ποτέ δεν είσαι σίγουρος αφού οι περισσότερες κλείνουν η μια μετά την άλλη. Έχει κάποιος να προτείνει κάποια αξιόπιστη τράπεζα όπου μπορείς να ανοίξεις εκεί λογαριασμό και να σου εκδώσουν χρεωστική κάρτα και να μην υπάρχουν οι περιορισμοί; Τις γνώμες σας! Κάθε συμβουλή δεκτή. Για να ανοίξεις κανονικό λογαριασμό σε αξιόπιστη (γνωστή) τράπεζα στο εξωτερικό, όπως αυτές που ανέφερε ο Silverage, χρειάζεται να καταθέσεις κάποιο ελάχιστο ποσό σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σίγουρα με τα 500€/μήνα που μπορείς να στείλεις αυτή τη στιγμή από ελληνική τράπεζα δεν θα μπορέσεις να ανοίξεις. Επίσης, σε πολλές τράπεζες του εξωτερικού υπάρχουν χρεώσεις στους τρεχούμενους λογαριασμούς, όπως μηνιαίο κόστος διατήρησης λογαριασμού, συνδρομή χρεωστικής κάρτας, έξοδα εισερχόμενου εμβάσματος κ.λπ. .Τέλος, οι λογαριασμοί για κατοίκους εξωτερικού σε τράπεζες όπως οι Lloyds και Barclays τηρούνται σε χώρες που δεν ανηκουν στο SEPA επομένως τα έξοδα για να στείλεις έμβασμα εκεί από ελληνική τράπεζα μέσω e-banking θα είναι 10-15€, ιδιαίτερα ασύμφορο αν σκοπεύεις να στέλνεις 500€ κάθε φορά λόγω των CC. Τώρα υπάρχουν και κάποιο online λογαριασμοί, για παράδειγμα το Number26 που ανήκει στη Wirecard AG, μία γερμανική τράπεζα. Δες εδώ https://number26.eu/gr/ . Τώρα το αν θες να στείλεις χρήματα εκεί είναι δική σου απόφαση. Σίγουρα δεν είναι απάτη και υπάρχει το αντίστοιχο γερμανικό ΤΕΚΕ για την εξασφάλιση των καταθέσεων, όμως μια fintech εταιρία σε πολλούς δεν αποπνέει το ίδιο κύρος.
Puladogaver Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Τι εννοεις να μην υπαρχουν περιορισμοί, καμια τραπεζα στο εξωτερικο δεν εχει περιορισμούς Εσυ που εισαι ελλαδα? αν ναι οι περιορισμοί δεν αίρονται απο ελλαδα προς το εξωτερικό και για καμια τράπεζα, ειναι θέμα ελλαδος και ισχύει το νομοθετικό πλαίσιο των cc Αν ανοιξεις λογαριασμο σε ξενη τραπεζα εκτος Ελλαδος παλι θα εχεις π.χ. τον περιορισμο 420€ τον μήνα;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Αν ανοιξεις λογαριασμο σε ξενη τραπεζα εκτος Ελλαδος παλι θα εχεις π.χ. τον περιορισμο 420€ τον μήνα; Όχι, δεν θα τον έχεις αυτόν τον περιορισμό. Θα έχεις όμως το σημαντικότερο - δεν μπορείς να εξάγεις πάνω από 500 ευρώ μηνιαίως. Συνεπώς δεν θα μπορείς να "φορτώσεις" τον λογαριασμό σου με χρήματα παρά μόνο 500 ευρώ το μήνα.
actorgr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 συγχωρειστε την αγνοια μου,μα δεν χρειαζεται να εχεις μονιμη διευθυνση στην χωρα καταθεσης για να ανοιξεις λογαριασμο σε τραπεζα εξωτερικου ,μιλαω για Ευρωπη ,οπου ειναι ελευθερη η μεταφορα κεφαλαιου εκτος των τωρινων περιορισμων λογω CC;
cb_papi Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 συγχωρειστε την αγνοια μου,μα δεν χρειαζεται να εχεις μονιμη διευθυνση στην χωρα καταθεσης για να ανοιξεις λογαριασμο σε τραπεζα εξωτερικου ,μιλαω για Ευρωπη ,οπου ειναι ελευθερη η μεταφορα κεφαλαιου εκτος των τωρινων περιορισμων λογω CC; Στις περισσότερες τράπεζες χρειάζεται. Κάποιες προσφέρουν ειδικά προϊόντα για μη-κατοίκους.
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Όχι, δεν θα τον έχεις αυτόν τον περιορισμό. Θα έχεις όμως το σημαντικότερο - δεν μπορείς να εξάγεις πάνω από 500 ευρώ μηνιαίως. Συνεπώς δεν θα μπορείς να "φορτώσεις" τον λογαριασμό σου με χρήματα παρά μόνο 500 ευρώ το μήνα. Εκτός αν υποθέσουμε ότι έχεις μετρητά και πας επιτόπου και τα καταθέσεις νομίζω, έτσι δεν είναι; (Αν και λένε ότι υπάρχει ένα όριο στο πόσα μπορείς να έχεις μαζί σου πχ στο αεροπλάνο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό πρακτικά)
Silverage Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχει όριο 2000€ να κουβαλάς μαζί σου.
zio10 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχει όριο 2000€ να κουβαλάς μαζί σου. Σε ελέγχουν όμως ή μόνο αν πέσεις στην περίπτωση;
Unabomber Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Εκτός αν υποθέσουμε ότι έχεις μετρητά και πας επιτόπου και τα καταθέσεις νομίζω, έτσι δεν είναι; (Αν και λένε ότι υπάρχει ένα όριο στο πόσα μπορείς να έχεις μαζί σου πχ στο αεροπλάνο, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό πρακτικά) 10k ειναι το οριο, πανω απο 10k πρεπει να κανεις declare συνηθως για ΕU και για international flights..... Εδω, στις domestic flights δεν υπαρχει limitation.... 1
cb_papi Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 10k ειναι το οριο, πανω απο 10k πρεπει να κανεις declare συνηθως για ΕU και για international flights..... Εδω, στις domestic flights δεν υπαρχει limitation.... Επιτρέπεται ειδικώς η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό, έως την έκδοση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 17 του παρόντος άρθρου πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Από τον περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. 1
Unabomber Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Επιτρέπεται ειδικώς η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό, έως την έκδοση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 17 του παρόντος άρθρου πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Από τον περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Α, μονο για Ελλαδα ειναι αυτος ο περιορισμος.... Εγω νομιζα οτι τα παιδια μιλουσαν γενικως..... Μy bad...
Pa0ki Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2015 Υπάρχει όριο 2000€ να κουβαλάς μαζί σου. Επιτρέπεται ειδικώς η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό, έως την έκδοση της προβλεπόμενης στην παράγραφο 17 του παρόντος άρθρου πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Από τον περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Αν εγώ βάλω 3k στη βαλίτσα που δίνεις στο τσεκ ιν, ποιός και πως θα ξέρει πόσα λεφτά έχω εγώ μέσα? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα