AnonAnon Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Χαίρεται, θα ήθελα να μεταβιβάσω τη ψιλή κυριότητα του πατρικού μου σπιτιού στη μητέρα μου, για προσωπικούς λόγους (δεν χρησιμοποιώ την οικία, αναμένεται να μεταβώ για εργασία εξωτερικό κ.ά.). Η μητέρα μου έχει την επικαρπία. Η ερώτησή μου είναι η εξής: ποια είναι περιληπτικά τα βήματα και το ποιο σημαντικό πόσα θα είναι περίπου τα έξοδα μεταβίβασης (συμβολαιογραφικά, δικηγορικά και τέτοια); Θα είναι πολλά από τη στιγμή που η μεταβίβαση γίνεται μεταξύ συγγενών πρώτου βαθμού (παιδί->γονέας); Ευχαριστώ πολύ.
NikosKallithea Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Ο νόμος αναφέρεται σε γονική παροχή, τωρα να το αντιθετο ειναι νομικα το ιδιο δεν το ξέρω Αν μπλεξεις πάντως με τέτοια όπως και να εχει τα λεφτά είναι πολλα, χώρια που ηδη τα έχεις πληρώσει μια φορά θα τα πληρώσεις δεύτερη και σίγουρα τρίτη αν δεν το πουλήσει ή μαμά, στην ουσία το χαρίζεις στο κράτος http://www.power-tax.gr/el/normal/193/495/ViewArticle.aspx Βέβαια καλύτερα να ρωτήσεις συμβολαιογραφο 1
idomeneas7 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2015 Αν δεν σκοπεύει να το πουλήσει τότε δεν υπάρχει και λόγος να το κάνεις. 3
AnonAnon Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2015 Ο νόμος αναφέρεται σε γονική παροχή, τωρα να το αντιθετο ειναι νομικα το ιδιο δεν το ξέρω Αν μπλεξεις πάντως με τέτοια όπως και να εχει τα λεφτά είναι πολλα, χώρια που ηδη τα έχεις πληρώσει μια φορά θα τα πληρώσεις δεύτερη και σίγουρα τρίτη αν δεν το πουλήσει ή μαμά, στην ουσία το χαρίζεις στο κράτος http://www.power-tax.gr/el/normal/193/495/ViewArticle.aspx Βέβαια καλύτερα να ρωτήσεις συμβολαιογραφο Ευχαριστώ φίλε μου. Βέβαια ο σύνδεσμός σου με μπέρδεψε όταν τον διάβασα (στα γρήγορα είναι η αλήθεια). Γράφει παντού για μεταβίβαση, άρα για τιμή κτήσης και τιμή πώλησης, ενώ στη δική μου περίπτωση το σπίτι επήλθε στη κατοχή μου κατά ψιλή κυριότητα ως γονική παροχή. Ουσιαστικά, ρωτάω κάποιον που να έχει περάσει την ίδια διαδικασία και άρα να ξέρει (χωρίς να χρειάζεται να ψάχνει για τη πάρτη μου και μόνο!). Πάντως, και γω εικάζω πως ο νόμος - όπως λες- είναι ο ίδιος για το αντίθετο της γονικής παροχής ή περίπου ίδιος τέλοσπάντων. Από ότι καταλαβαίνω, βέβαια και από τον φίλο/η idomeneas7 τα έξοδα πρέπει να είναι αρκετά. Γνωρίζετε περίπου πόσα (τα στάνταρντ για 100τμ ακίνητο); Γιατί παίζει ρόλο και η αξία του ακινήτου, τοποθεσία και όλα αυτά. Ευχαριστώ παιδιά... Αν δεν σκοπεύει να το πουλήσει τότε δεν υπάρχει και λόγος να το κάνεις.
idomeneas7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2015 Δεν θυμάμαι ακριβώς, ήταν χρόνια πριν. Γιατί έχεις φαγωθεί να το κάνεις?
Backpacker Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Γιατί να μεταβιβάσει την ψιλή κυριότητα στην μητέρα σου?Το σπιτι αυτη την στιγμη ανηκει στην μητέρα σου για το υπολοιπο της ζωής της. Μπορεί να το νοικιάζει ή να μένει σε αυτό χωρίς να ρωτήσει κανέναν και τίποτα. Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος..λογικά σου κάνανε γονικη παροχή την ψιλη κυριοτητα για να μην χρειαστει την αναπόφευκτη στιγμη να πληρώνεις φόρους κληρονομιας. Δλδ πληρωσαν μια φορα για την γονικη παροχη..τώρα θες να πληρωσετε παλι για το αντιστροφο...και μετά (από παρα μα παρα πολλα χρονια ευχομαι) να πληρώνεις και για φορους κληρονομιας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα