Προς το περιεχόμενο

be quiet! Silent Base 600 case Review


zanskou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρόλο που μέχρι στιγμής είχαμε την τύχη δούμε προϊόντα της μόνο σε λύσεις ψύξης, η Be Quiet όπως ίσως πολλοί γνωρίζετε, δραστηριοποιείται και στον τομέα των κουτιών όπου παρέχει ιδιαίτερα αξιόλογες και ποιοτικές προτάσεις. Στον πάγκο δοκιμών σήμερα ανεβαίνει του Insomnia.gr ένα από τα κουτιά της σειράς και συγκεκριμένα το Silent Base 600, ένα full tower κουτί το οποίο όπως ίσως προδίδει και το όνομά του δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του θορύβου. Σύμφωνα με την εταιρεία το εν λόγω κουτί προσφέρει πέρα από το πολύ ευρύχωρο εσωτερικό και την αθόρυβη λειτουργία, μεγάλη ευελιξία σε ό,τι αφορά το hardware και τα σημεία που μπορεί να εγκατασταθεί αλλά και πολύ υψηλή ποιότητα κατασκευής.

sml_gallery_94980_2678_2474.png
Ευχαριστούμε θερμά την Be Quiet για την παραχώρηση του προϊόντος της δοκιμής

Παράλληλα έρχεται με δύο προεγκατεστημένους ανεμιστήρες αλλά και έναν ενσωματωμένο ελεγκτή στροφών για τον καλύτερο έλεγχό τους ενώ υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθούν και αρκετοί ακόμη σε όλα τα πιθανά σημεία.

 

Ας μην σας κουράζουμε όμως άλλο με τα εισαγωγικά και ας περάσουμε στην παρουσίασή μας, η οποία όπως πάντα θα ξεκινήσει με μια σύντομη επισκόπηση των τεχνικών χαρακτηριστικών του υπό δοκιμή προϊόντος.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά, συσκευασία και παρελκόμενα

 

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κουτιού που θα μας απασχολήσει στη σημερινή δοκιμή:

gallery_94980_2678_71351.png

 


Silent Base 600

Silent Base 600

Silent Base 600


Το Silent Base 600 έρχεται σε μια συσκευασία από σκληρό μαύρο χαρτόνι, η οποία πέρα από κάποια σκίτσα του προϊόντος που βρίσκεται μέσα έχει αναφορές στη συγκεκριμένη έκδοση που περιέχει καθώς και αναγράφει κάποιες από τις βασικότερες τεχνικές του προδιαγραφές.

 

Silent Base 600


Ανοίγοντας τη συσκευασία βλέπουμε πως το Silent Base 600 είναι τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο κομμάτια από φελιζόλ και παράλληλα προστατεύεται από μια υφασμάτινη σακούλα-θήκη.

 

Silent Base 600


Έξω από τη συσκευασία πλέον.

 

Silent Base 600


Το μικρό κουτάκι μέσα στο οποίο βρίσκονται όλα τα παρελκόμενα του κουτιού μας.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Μέσα στη μικρή συσκευασία που είδαμε παραπάνω, βρίσκονται επιμελώς ξεχωρισμένα διάφορα σετ βιδών και χειρόβιδων, μερικά δεματικά για τη διαχείριση των καλωδίων στο εσωτερικό του κουτιού αλλά και κάποια πορτοκαλί λαστιχένια εξαρτήματα που αργότερα θα μας χρησιμεύσουν στην εγκατάσταση του σκληρού δίσκου 3.5 ιντσών.

 

Silent Base 600


Κλείνουμε την παρούσα ενότητα με μια φωτογραφία από το συνοδευτικό εγχειρίδιο οδηγιών το οποίο περιλαμβάνει οδηγίες σε διάφορες γλώσσες με την ελληνική ωστόσο να είναι απούσα. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δεν είναι ιδιαίτερα αναλυτικό και για λεπτομέρειες θα πρέπει κανείς να ανατρέξει στην πλήρη έκδοση η οποία βρίσκεται στην ιστοσελίδα του προϊόντος. Ωστόσο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει επαρκής όγκος πληροφοριών για να κάνει τουλάχιστον κάποια βασικά πράγματα ακόμη και ένας όχι και τόσο εξοικειωμένος χρήστης.

 

Φωτογραφίες - Εξωτερικό

 

Κάπου εδώ είναι ώρα να βάλουμε στην άκρη τη συσκευασία και τα παρελκόμενα του Silent Base 600 ώστε να το στήσουμε μπροστά στο φωτογραφικό φακό για να δούμε τι ακριβώς μας επιφυλάσσει η εταιρεία.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Ξεκινάμε με δύο γενικές φωτογραφίες από την πρόσοψη του κουτιού. Αν και η περιγραφή της έκδοσης πάνω στη συσκευασία είναι η "Orange" βλέπουμε ότι κυριαρχεί το μαύρο χρώμα και οι πορτοκαλί πινελιές είναι αυτές που φυσικά δίνουν τον "χαρακτήρα" στο γενικότερο σχεδιασμό.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Το top-front panel είναι εξοπλισμένο με 4 θύρες (2xUSB 2.0 & 2xUSB3.0) αλλά και υποδοχές ήχου. Ακριβώς από πάνω βρίσκεται το ευμεγέθες μπουτόν ενεργοποίησης και μπροστά του το πολύ μικρότερο reset button.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Λεπτομέρειες από την κάτω πλευρά της πρόσοψης όπου βλέπουμε τα πλευρικά ανοίγματα εισαγωγής αέρα αλλά και το ανάγλυφο λογότυπο που βρίσκεται χαμηλά στο μέσο.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Στο πάνω μισό υπάρχει ένα πορτάκι το οποίο καλύπτει τις θέσεις 5.25 ιντσών. Η μικρή λαβή που φαίνεται αμυδρά αποτελεί στην πραγματικότητα την άκρη ενός φίλτρου σκόνης που βρίσκεται εσωτερικά, κάτι που μας προϊδεάζει για την ύπαρξη κάποιου ανεμιστήρα από την πίσω πλευρά.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Το φίλτρο που αναφέραμε παραπάνω έχοντας βγει από το τη θέση του για να το δούμε από πιο κοντά.

 

Silent Base 600


Επιστρέφουμε στο πορτάκι που είδαμε και πιο πριν καθώς παρατηρώντας το καλύτερα βλέπουμε πως αφενός κλείνει μαγνητικά και αφετέρου είναι εφοδιασμένο με ένα λεπτό κομμάτι ηχομονωτικού υλικού στην εσωτερική πλευρά του.

 

Silent Base 600


Άλλη μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι ο μικρός ελεγκτής ανεμιστήρων που βρίσκεται κάτω από τις θύρες USB και ο οποίος όπως βλέπουμε υποστηρίζει τρεις διαφορετικές ταχύτητες.

 

Silent Base 600


Μια ματιά και στην εξωτερική διαμόρφωση του πάνω τμήματος του κουτιού. Αυτό, όπως θα δούμε αργότερα μπορεί να αφαιρεθεί και από κάτω αν ο χρήστης επιθυμεί να τοποθετήσει ψυγείο υδρόψυξης.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Μια ματιά στη δεξιά πλευρά του κουτιού, η οποία είναι αρκετά λιτή και φέρει το λογότυπο της εταιρείας. Η εσοχή που έχει διαμορφωθεί χρησιμεύει για την καλύτερη ροή αέρα στο εσωτερικό του κουτιού.

 

Silent Base 600


Μεταφερόμαστε στην πίσω πλευρά του κουτιού, η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει όπως βλέπουμε και τρεις οπές για όδευση σωλήνων υδρόψυξης.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Οι πλευρικές λαμαρίνες συγκρατούνται στην πίσω πλευρά με δύο χειρόβιδες η κάθε μια.

 

Silent Base 600


Μια πιο κοντινή ματιά στις οπές για το κύκλωμα υδρόψυξης οι οποίες είναι εφοδιασμένες με λαστιχένια gromets.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Κάτω από την θέση που τοποθετείται το τροφοδοτικό υπάρχει ένα ακόμη αφαιρούμενο φίλτρο σκόνης.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Μεταφερόμαστε στην αριστερή πλευρά η οποία είναι μάλλον και η πιο εντυπωσιακή καθώς εκεί βρίσκουμε το αρκετά μεγάλο πλευρικό παράθυρο με το οποίο είναι εξοπλισμένο το Silent Base 600.

 

Silent Base 600


Στην αθέατη, κάτω πλευρά του κουτιού, βλέπουμε τα 4 ποδαράκια στα οποία στηρίζεται αλλά και το αποσπώμενο φίλτρο σκόνης που αναφέραμε και παραπάνω. Η τοποθέτηση του είναι πάρα πολύ εύκολη ενώ ο χρήστης δεν χρειάζεται να γυρίσει το κουτί για να το βγάλει.

 

DSC 7191

DSC 7190


Το φίλτρο σκόνης της κάτω πλευράς έχοντας βγει από τη θέση του.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Κλείνουμε την παρούσα ενότητα με μια ματιά στα ποδαράκια στα οποία στηρίζεται το κουτί, τα οποία για την αποφυγή οποιασδήποτε ολίσθησης διαθέτουν και λαστιχένια επένδυση.

 

Φωτογραφίες - Εσωτερικό

 

Έχοντας πάρει πλέον μια καλή εικόνα σχετικά με τον εξωτερικό σχεδιασμό του Silent Base 600 μπορούμε σιγά-σιγά να περάσουμε στις λεπτομέρειες του εσωτερικού του.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Silent Base 600

Silent Base 600


Ξεκινάμε αφαιρώντας την αριστερή πλευρική λαμαρίνα. Το plexy glass που βρίσκεται από πίσω έχει πολύ μεγάλο πάχος συγκριτικά με άλλα μοντέλα που έχουμε δει κατά το παρελθόν. Αυτό μας προϊδεάζει για αρκετά καλές επιδόσεις στο κομμάτι του θορύβου, όμως αυτό είναι κάτι που θα ελέγξουμε λίγο αργότερα.

 

Silent Base 600


Μια γενική εικόνα του εσωτερικού από την αριστερή πλευρά. Σε όλα τα σημεία από τα οποία πρόκειται περάσουν καλώδια υπάρχουν grommets πορτοκαλί χρώματος που δίνουν κι εδώ έναν ιδιαίτερα καλό αισθητικά τόνο στο εσωτερικό.

 

Silent Base 600


Όλα τα καλώδια του κουτιού βρίσκονται τακτοποιημένα και μαζεμένα στο κάτω μέρος για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Για την διευκόλυνση του χρήστη κατά την εγκατάσταση του συστήματος η εταιρεία έχει τοποθετήσει ειδική σήμανση η οποία υποδεικνύει το που ακριβώς τοποθετείται η κάθε υποστηριζόμενη μητρική ανάλογα με το μέγεθός της.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Η θέση στην οποία τοποθετείται το τροφοδοτικό είναι από όλες τις πλευρές εφοδιασμένη με επένδυση από λάστιχο έτσι ώστε να αποσβένονται τυχόν κραδασμοί από την λειτουργία του
.

Silent Base 600


Κοιτώντας το κουτί μας από μια λίγο διαφορετική οπτική γωνία έχουμε πια στο οπτικό μας πεδίο και τον ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα που βρίσκεται πίσω αλλά και τις tool-free θέσεις των συσκευών 5.25 και 3.5 ιντσών.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Η ασφάλιση των συσκευών 5.25 ιντσών στα αντίστοιχα φατνία είναι πολύ απλή καθώς χρειάζεται μόνο να μετακινήσουμε τον κάθε διακόπτη κατά τη φορά που μας υποδεικνύει το βέλος.

 

Silent Base 600


Μια πιο κοντινή ματιά στον προεγκατεστημένο ανεμιστήρα εξαγωγής αέρα που βρίσκεται στην πίσω πλευρά.

 

Silent Base 600


Τα λαμάκια των θυρών PCI & PCIe είναι όλα αποσπώμενα και μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν ενώ βιδώνονται πολύ εύκολα με χειρόβιδες.

 

Be Quiet Silent Base 600

Be Quiet Silent Base 600


Περνάνε στην άλλη πλευρά όπου βρίσκουμε το cage που μπορεί να φιλοξενήσει σκληρούς δίσκους 3.5 ιντσών. Το πώς ακριβώς εγκαθίσταται εκεί ένας δίσκος θα το δούμε παρακάτω, στην εγκατάσταση του συστήματος.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Όπως φαίνεται ο χαρακτηρισμός "Silent" στο μοντέλο της σημερινής μας παρουσίασης δεν έχει δοθεί τυχαία από την εταιρεία. Αφαιρώντας το δεξί πλαϊνό βλέπουμε πως υπάρχει εσωτερικά πλήρης επικάλυψη με ηχομονωτικό υλικό όπως ακριβώς και στο πορτάκι της μπροστινής πλευράς. Αυτό σε συνδυασμό με το παχύ τζάμι της αριστερής πλευράς υποθέτουμε πως θα κάνει πράγματι καλή δουλειά και ελπίζουμε οι υποψίες μας να επιβεβαιωθούν στη συνέχεια.

 

Silent Base 600


Μια γενική άποψη του εσωτερικού της δεξιάς πλευράς.

 

Silent Base 600


Μια από τις λεπτομέρειες που εντοπίζουμε εδώ είναι πως οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους πριν καταλήξουν στον μικρό ελεγκτή της μπροστινής πλευράς.

 

Silent Base 600

Silent Base 600

Silent Base 600


Όπως είδαμε λίγο παραπάνω, στο μέσο περίπου της πλευράς αυτής υπάρχουν δύο μεταλλικά εξαρτήματα. Αυτά είναι ουσιαστικά βάσεις για σκληρούς δίσκους ή SSD 2.5 ιντσών και η τοποθέτησή τους είναι πανεύκολη όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία. Η ασφάλισή τους δε, γίνεται με μια απλή χειρόβιδα και έτσι ο χρήστης μπορεί να κρύψει εκεί κάποια από τα αποθηκευτικά του μέσα και να οδηγήσει τα καλώδια στις θέσεις τους μέσω των πολλών οπών που έχει διαμορφώσει η εταιρεία.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Η αφαίρεση της πρόσοψης είναι αρκετά εύκολη και δεν απαιτεί κάποιον ιδιαίτερο χειρισμό. Έχοντας αφαιρέσει λοιπόν την πρόσοψη, αποκαλύπτεται και ο δεύτερος προεγκατεστημένος ανεμιστήρας εισαγωγής αέρα.

 

Silent Base 600

Silent Base 600

Silent Base 600


Η πρόσοψη εκτός κουτιού καθώς έτσι μπορούμε να δούμε και την εσωτερική πλευρά της.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Μια πιο κοντινή ματιά στο front USB panel και το reset button που βρίσκεται "κρυμμένο" εκεί.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Όπως και ο άλλος προεγκατεστημένος ανεμιστήρας, έτσι και αυτός, διαθέτει λαστιχάκια στα σημεία επαφής με τις βίδες για την απόσβεση τυχόν παραγόμενων κραδασμών.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Η "οροφή" του κουτιού είναι και αυτή αποσπώμενη και όπως βλέπουμε μαζί της βγαίνει και το μπουτόν ενεργοποίησης του συστήματος. Ωστόσο εδώ χρειάστηκε πολλή δύναμη για να καταφέρουμε να την βγάλουμε χωρίς να κάνουμε οποιαδήποτε ζημιά. Θα συνιστούσαμε λοιπόν, εάν χρειαστεί να την αφαιρέσετε, να το κάνετε με ιδιαίτερη προσοχή τόσο για τα χέρια σας όσο και για το κουτί.

 

Silent Base 600

Silent Base 600

Silent Base 600


To SIlent Base 600, εντελώς "γυμνό" πλέον από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η αφαίρεση της οροφής μας δίνει όπως βλέπουμε τη δυνατότητα να εγκαταστήσουμε εσωτερικά ένα διπλό ψυγείο υδρόψυξης.

 

Silent Base 600


Κλείνουμε την παρούσα ενότητα με μια κοντινή ματιά στο σημείο όπου η εταιρεία έχει τοποθετήσει τα δύο πλήκτρα, ενεργοποίησης και επαναφοράς (reset) του συστήματος τα οποία βρίσκονται κάτω από το τμήμα που αφαιρέσαμε πριν από λίγο.

 

Εγκατάσταση συστήματος

 

Mε το Silent Base 600 να έχει παραμείνει μόνο ως σκελετός προς το παρόν ξεκινάμε την εγκατάσταση του συστήματος στο εσωτερικό του.

 

Silent Base 600


Ξεκινάμε από τα εύκολα, τοποθετώντας το λαμάκι του πίσω Ι/Ο panel της μητρικής.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Σειρά παίρνει το τροφοδοτικό μας, Seasonic X750W, η τοποθέτηση του οποίου είναι βέβαια πολύ εύκολη. Μια μικρή παρατήρηση εδώ είναι πως για να μπορέσετε να το βιδώσετε εύκολα θα πρέπει με το ένα χέρι να το πιέζετε ελαφρά από την εσωτερική πλευρά του κουτιού. Αυτό λόγω του ότι υπάρχει η λαστιχένια επένδυση εσωτερικά όπως είδαμε παραπάνω, η οποία δημιουργεί ένα μικρό διάκενο λίγων χιλιοστών μεταξύ των βιδών και του τροφοδοτικού.

 

Silent Base 600

Silent Base 600


Στα παρελκόμενα του κουτού που είδαμε στην αρχή της παρουσίασης δεν εντοπίσαμε αποστάτες για την εγκατάσταση της μητρικής και έτσι ο γράφων θεώρησε πως η εταιρεία τους έχει προεγκαταστήσει. Τελικά οι αποστάτες υπάρχουν στο εσωτερικό αλλά δεν έχουν τη συνηθισμένη τους μορφή. Είναι αυτά τα μικρά "εξογκώματα" δίπλα από τα οποία υπάρχει φυσικά η σήμανση για το εκάστοτε υποστηριζόμενο μέγεθος μητρικής.

 

Silent Base 600


Η τοποθέτηση της μητρικής είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη καθώς το Silent Base 600 προσφέρει ευρύχωρο εσωτερικό και αντίστοιχα μεγάλη ευχέρεια κινήσεων. Το μόνο που θα πρέπει εδώ να προσέξει ο υποψήφιος αγοραστής είναι πως στην περίπτωση που θα χρειαστεί να εγκαταστήσει ψυγείο υδρόψυξης θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο πάχος του ψυγείου, όσο και στη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτό, διότι ο χώρος μεταξύ μητρικής και οροφής είναι αρκετά περιορισμένος.

 

Silent Base 600


Το cut-out της μητρικής είναι και αυτό ιδιαίτερα μεγάλο και έτσι υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης μεγάλων ψυκτρών χωρίς να είναι πάντα απαραίτητη η αφαίρεσή της.

 

Silent Base 600


Σειρά παίρνει ο επεξεργαστής και οι μνήμες.

 

Silent Base 600


H κάρτα γραφικών μας, Radeon HD5970, αν και πολύ μεγάλη χωράει με άνεση στο εσωτερικό του κουτιού λόγω του κενού που υπάρχει πάνω από το cage των σκληρών δίσκων. Ωστόσο αν ο χρήστης έχει διαφορετικές ανάγκες το συγκεκριμένο εξάρτημα μπορεί να αλλάξει θέση σχετικά εύκολα.

 

Silent Base 600


Στην πίσω πλευρά τοποθετούμε τον SSD του συστήματός μας ο οποίος εγκαθίσταται στις μεταλλικές αποσπώμενες βάσεις που είδαμε νωρίτερα.

 

Silent Base 600

Silent Base 600

Silent Base 600


Για την εγκατάσταση του σκληρού δίσκου χρησιμοποιούμε τα λαστιχένια εξαρτήματα που είχαμε βρει στα παρελκόμενα νωρίτερα.

 

Silent Base 600

Silent Base 600

Silent Base 600


Ο δίσκος μπαίνει συρταρωτά στις θέσεις που έχει διαμορφώσει η εταιρεία και ασφαλίζει με τον τρόπο που μπορείτε να δείτε στη δεύτερη και την τρίτη φωτογραφία.

 

Silent Base 600


Κάπου εδώ πρέπει να συνδέσουμε τα διάφορα περιφερειακά πάνω στο τροφοδοτικό. Ξεκινάμε από τον ελεγκτή ανεμιστήρων ο οποίος τροφοδοτείται από ένα βύσμα SATA.

 

Silent Base 600


Το σύστημά μας πλέον σχεδόν έτοιμο και με όλα τα περιφερειακά του συνδεδεμένα με την τροφοδοσία τους.

 

Silent Base 600


Αφού τελειώσαμε με την εγκατάσταση του συστήματος επανατοποθετήσαμε όλα τα τμήματα που είχαμε αφαιρέσει και πλέον το Silent Base 600 είναι απολύτως έτοιμο για το πρώτο boot και για κάποιες δοκιμές.

 

Σύστημα δοκιμών και μεθοδολογία μετρήσεων

 

Το hardware, το οποίο είδαμε και παραπάνω, που τοποθετήσαμε στο Silent Base 600 ήταν το εξής:

 


gallery_94980_2678_39868.png

 


logo.png
Ευχαριστούμε θερμά την Seasonic για την παραχώρηση του τροφοδοτικού της δοκιμής
[/center]

 

Στο σύστημα που εγκαταστήσαμε μετρήσαμε τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή σε idle και full load. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν δύο φορές: με τον επεξεργαστή στην εργοστασιακή του συχνότητα (3.2 GHz) και υπερχρονισμένο στα 4.0GHz. Επίσης λάβαμε μετρήσεις θερμοκρασίας και από τον σκληρό δίσκο και των SSD.
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το ντεσιμπελόμετρο (sound meter) μας το οποίο στήθηκε σε τρίποδο και σε απόσταση ενός μέτρου από το κουτί. Εδώ μετρήσαμε το θόρυβο που παράγεται από τους προεγκατεστημένους ανεμιστήρες του κουτιού όταν αυτοί δουλεύουν στο 100% των στροφών τους.

 

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες παρουσιάσεις, μετράμε μόνο τους ανεμιστήρες του εκάστοτε κουτιού ώστε να έχουμε ένα αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης μεταξύ των διαφόρων κουτιών που περνούν από τα χέρια μας, καθώς το hardware που εγκαθίσταται σε αυτά είναι φυσικό να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη.

 

Τα αποτελέσματα όλων των μετρήσεων που πραγματοποιήσαμε φαίνονται στα διαγράμματα που ακολουθούν.

 

Αποτελέσματα δοκιμών

 

Στα διαγράμματα που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που λάβαμε με βάση τη μεθοδολογία που αναφέραμε παραπάνω. Αρχίζουμε με τα διαγράμματα θερμοκρασιών:

 

gallery_94980_2678_42610.png

 

gallery_94980_2678_37979.png

 

gallery_94980_2678_28630.png

 

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της μέτρησης θορύβου σε σύγκριση πάντα με τα άλλα κουτιά που έχουμε κατά καιρούς δοκιμάσει:

 

gallery_94980_2678_9907.png

 

Παρά την παρουσία του αφρώδους ηχομονωτικού υλικού στη μια πλευρά του, το κουτί της σημερινής μας δοκιμής καταφέρνει όπως δείχνουν οι μετρήσεις να διατηρήσει σε επίπεδο άνω του ικανοποητικού τις θερμοκρασίες τόσο του επεξεργαστή όσο και των διαφόρων περιφερειακών κάτι που φυσικά οφείλεται και στην προφανώς καλή ροή αέρα που δημιουργούν οι προεγκατεστημενοι ανεμιστήρες.

 

Το δυνατότερο σημείο όμως του κουτιού δεν είναι οι επιδόσεις του στον τομέα των θερμοκρασιών, οι οποίες λίγο-πολύ για να είμαστε και ειλικρινείς ήταν αναμενόμενες, όσο η εξαιρετική του απόδοση στο κομμάτι του θορύβου που πρακτικά είναι η καλύτερη που έχουμε δει μέχρι στιγμής. Στο θέμα αυτό φυσικά είναι πολύ σημαντική και η συμβολή των ίδιων των ανεμιστήρων που είναι αρκετά αθόρυβοι από μόνοι τους, πέρα από την πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία στα ηχομωντικά υλικά που έχει χρησιμοποιήσει. Θα πρέπει εδώ να διευκρινήσουμε πως η παραπάνω μέτρηση πάρθηκε με τον ελεγκτή ανεμιστήρων στη μέγιστη ταχύτητα, κάτι που σημαίνει πως αν ο χρήστης επιλέξει κάποια από τις χαμηλότερες ρυθμίσεις (που είναι ίσως και το πιο λογικό για κανονική καθημερινή χρήση), θα αποκομίσει μια ιδιαίτερα αθόρυβη εμπειρία χρήσης.

 

Επίλογος - Συμπεράσματα

 

Κάπου εδώ πλησιάζει, με το σύστημα δοκιμών να απενεργοποιείται, το Be Quiet Silent Base 600 κατεβαίνει από τον πάγκο δοκιμών έχοντας αφήσει στο γράφοντα ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις σε γενικές γραμμές. Η εικόνα που έδωσε από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή είναι πως η εταιρεία έχει μελετήσει σχεδόν τα πάντα και φυσικά εχει δώσει έμφαση ακόμη και στις πιο μικρές λεπτομέρειες. Έτσι με μια αρκετά καλή τιμή για όλα αυτά που έρχεται να προσφέρει και κυρίως την κορυφαία απόδοση στο κομμάτι του θορύβου αλλά και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, το Silent Base 600 είναι σίγουρα μια από τις λύσεις που θα πρέπει κανείς να εξετάσει σοβαρά εφόσον αναζητά κάποιο κουτί αυτής της κατηγορίας.

 

Κλείνοντας λοιπόν μια ακόμη παρουσίαση, ας δούμε επιγραμματικά όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που εντοπίσαμε στο Be Quiet Silent Base 600 κατά το διάστημα της ενασχόλησής μας μαζί του:

 

Πλεονεκτήματα:

  • Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής
  • Πολύ καλές ηχομονωτικές δυνατότητες
  • Ευρύχωρο εσωτερικό που δίνει στο χρήστη ευχέρεια κινήσεων
  • Ενσωματωμένος ελεγκτής ανεμιστήρων
  • Φίλτρα σκόνης και αντικραδασμικές επενδύσεις σε όλα τα σημεία που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα

Μειονεκτήματα:

  • Ελαφρώς τσιμπημένη τιμή
  • Το πάνω μέρος χρειάζεται τόση δύναμη για να βγει που κανείς θα πίστευε ότι δεν θα βγει παρά μόνο σπασμένο
  • Περιορισμένος χώρος μεταξύ μητρικής και οροφής

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η βαθμολογία που αποσπά το Be Quiet Silent Base 600 είναι:

 

89.pngrecommended.png

 

Σύνταξη: Ζαννής Σκουλάξινος
Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Καραγιάννης, crmaris

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλάνθαστο κουτί στο στήσιμο του,το 800 ειναι σαφώς καλύτερο,μειονέκτημα οι εύκολες δαχτυλιές στα πλαστικά,

Σοβαρός κατασκευαστής,ορθά ειπώθηκε για ομοιότητες με την Corsair. (ίδιος ποιοτικός Κινέζος ? :P )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 11 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...