Alithinos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Εγώ έχω περάσει πολλές ώρες σχεδιάζοντας το σπίτι των ονείρων μου, μέχρι τη παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό είναι ένα ατελές ακόμα σχέδιο: Μπαίνεις από τη πόρτα κάτω στο κέντρο, και βρίσκεις τον εαυτό σου σε προθάλαμο όπου από τη μια μεριά υπάρχει καναπές, και από την άλλη χώρος για παλτά και μπουφάν. Υπάρχει ένας τοίχος με καμπύλη κάμαρα που στέκεται σε κολώνες δωρικού ρυθμού, και χωρίζει το προθάλαμο με το ευμεγεθές καθιστικό. Σε αυτό, περίπου στο κέντρο και προς τα πάνω υπάρχει μεγάλο τραπέζι με καρέκλες μονίμως, για τα ιδιαίτερα δείπνα. Γύρω γύρω υπάρχουν βιβλιοθήκες και βιτρίνες, στις άκρες καναπέδες, και δύο τζάκια. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι σκούρο κόκκινο, και το πάτημα πολύχρωμο ψηφιδωτό με φύση και μυθικά πλάσματα (σάτυρους, νύμφες...). Η πρώτη πόρτα στα αριστερά οδηγεί στη κουζίνα, και η δεύτερη σε κηπάκο ειδικά για τρόφιμα ιδίας κατανάλωσης. Η τριτη σε μπάνιο που διαθέτει εκτός από μπανιέρα και τζακούσι. Οι τοίχοι είναι με μπλε ψηφίδες πάνω και κάτω, και στη μέση ψηφιδωτά δελφινιών στα κύμματα... Ύστερα ένας διάδρομος οδηγεί σε ένα υπνοδωμάτιο καλεσμένου αριστερά, ένα κύριο δεξιά, και ευθεία στον μεγάλο κήπο. Από δεξιά, η πρώτη πόρτα οδηγεί σε γραφείο. Δίπλα υπάρχει ένα μικρό wc, και παραδίπλα άλλο ένα υπνοδωμάτιο. Πιο πάνω άλλο ένα στα δεξιά, και η τελευταία πόρτα στα δεξιά οδηγεί σε αποθήκη, ενώ στα αριστερά θα υπάρχει άλλη μια που θα οδηγεί σε άλλο ένα υπνοδωμάτιο. Το σπίτι εσωτερικά θα θυμίζει Ρωμαϊκή βίλλα / αρχαία Ελληνική οικεία, ενώ από έξω θα φαίνεται πέτρινο, σαν μεσαιωνικό Ευρώπης. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2015 από Alithinos 5
zio10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Alithine, το πήγες σε άλλο επίπεδο με το σπίτι! Ωραίος! 2
palawiaris Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ δεν ζητάω πολλά.Ένα λίγο μεγαλούτσικο σπίτι με κήπο και ένα γκαράζ μεγαλούτσικο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να εξασκούσα το χόμπυ μου, και ένα μεγαλούτσικο δωμάτιο το οποίο θα ήταν αποκλειστικά δικό μου.Θα είχε στο κέντρο του έναν γαμάτο ναργιλέ. Γύρω γύρω θα είχε γαμάτα ηχεία που με όλα τα παραπάνω θα μου φτιαχναν το κέφι. Γυναίκα,οικογένεια,γειτονιά δεν θα είχα γιατί κανείς δεν θα με ανεχόταν έτσι.
stavi Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Εγώ δεν ζητάω πολλά.Ένα λίγο μεγαλούτσικο σπίτι με κήπο και ένα γκαράζ μεγαλούτσικο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να εξασκούσα το χόμπυ μου, και ένα μεγαλούτσικο δωμάτιο το οποίο θα ήταν αποκλειστικά δικό μου.Θα είχε στο κέντρο του έναν γαμάτο ναργιλέ. Γύρω γύρω θα είχε γαμάτα ηχεία που με όλα τα παραπάνω θα μου φτιαχναν το κέφι. Γυναίκα,οικογένεια,γειτονιά δεν θα είχα γιατί κανείς δεν θα με ανεχόταν έτσι. Σιγα που δε θα σε ανεχονταν 1
kirileman Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Εγώ έχω περάσει πολλές ώρες σχεδιάζοντας το σπίτι των ονείρων μου, μέχρι τη παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό είναι ένα ατελές ακόμα σχέδιο: Μπαίνεις από τη πόρτα κάτω στο κέντρο, και βρίσκεις τον εαυτό σου σε προθάλαμο όπου από τη μια μεριά υπάρχει καναπές, και από την άλλη χώρος για παλτά και μπουφάν. Υπάρχει ένας τοίχος με καμπύλη κάμαρα που στέκεται σε κολώνες δωρικού ρυθμού, και χωρίζει το προθάλαμο με το ευμεγεθές καθιστικό. Σε αυτό, περίπου στο κέντρο και προς τα πάνω υπάρχει μεγάλο τραπέζι με καρέκλες μονίμως, για τα ιδιαίτερα δείπνα. Γύρω γύρω υπάρχουν βιβλιοθήκες και βιτρίνες, στις άκρες καναπέδες, και δύο τζάκια. Οι τοίχοι είναι βαμμένοι σκούρο κόκκινο, και το πάτημα πολύχρωμο ψηφιδωτό με φύση και μυθικά πλάσματα (σάτυρους, νύμφες...). Η πρώτη πόρτα στα αριστερά οδηγεί στη κουζίνα, και η δεύτερη σε κηπάκο ειδικά για τρόφιμα ιδίας κατανάλωσης. Η τριτη σε μπάνιο που διαθέτει εκτός από μπανιέρα και τζακούσι. Οι τοίχοι είναι με μπλε ψηφίδες πάνω και κάτω, και στη μέση ψηφιδωτά δελφινιών στα κύμματα... Ύστερα ένας διάδρομος οδηγεί σε ένα υπνοδωμάτιο καλεσμένου αριστερά, ένα κύριο δεξιά, και ευθεία στον μεγάλο κήπο. Από δεξιά, η πρώτη πόρτα οδηγεί σε γραφείο. Δίπλα υπάρχει ένα μικρό wc, και παραδίπλα άλλο ένα υπνοδωμάτιο. Πιο πάνω άλλο ένα στα δεξιά, και η τελευταία πόρτα στα δεξιά οδηγεί σε αποθήκη, ενώ στα αριστερά θα υπάρχει άλλη μια που θα οδηγεί σε άλλο ένα υπνοδωμάτιο. Το σπίτι εσωτερικά θα θυμίζει Ρωμαϊκή βίλλα / αρχαία Ελληνική οικεία, ενώ από έξω θα φαίνεται πέτρινο, σαν μεσαιωνικό Ευρώπης. Man, this is so wrong! 2
kirileman Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 tell me... Φαντάσου (ή βρες) το οικόπεδο, την τοποθεσία. Φωτογράφισέ το, βρες το βορρά, τη θέα, κάνε ένα πρόχειρο τοπογραφικό. Ξέχνα τα ψηφιδωτά δελφίνια και τα τζάκια και τις δυο κολώνες δωρικού ρυθμού, σε αυτή τη φάση δε σε απασχολούν. Φαντάσου πώς περίπου θα ήθελες να είναι το σπίτι αυτό ως μορφή, σκέψου απλά γεωμετρικά σχήματα, απλούς όγκους και προσπάθησε να κάνεις μια πρόχειρη μακετούλα, θα μπορούσε να γίνει από πλαστελίνη (μακριά από pc σε αυτή τη φάση), από χαρτόνι κλπ. Αφού δημιουργήσεις αυτή την αρχικά χοντροκομμένη μορφή, ξεκίνα να σχεδιάζεις με μολύβι σκίτσα κατόψεων πάνω σε αυτό το βασικό σχήμα που έχεις δημιουργήσει (ξανά όχι σε pc). Η διαδικασία είναι ένα συνεχές μπρος-πίσω από τα γενικά στα ειδικά, αν ήταν σχήμα δε θα ήταν κύκλος, αλλά μια σπείρα... Έχει νόημα να συνεχίσω; Ακόμα και αν σου περιγράψω λεπτομερώς τί να κάνεις και με ένα μαγικό τρόπο καταφέρεις να φτάσεις σε κάποιο τελικό αποτέλεσμα, τότε σκίσε τα όλα και ξεκίνα από την αρχή. Κάπως έτσι δημιουργούνται αυτά που βλέπεις στο google και θαυμάζεις. Α, και με 5-6 χρόνια σπουδών! Καλή χρονιά! 1
Alithinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Φαντάσου (ή βρες) το οικόπεδο, την τοποθεσία. Φωτογράφισέ το, βρες το βορρά, τη θέα, κάνε ένα πρόχειρο τοπογραφικό. Ξέχνα τα ψηφιδωτά δελφίνια και τα τζάκια και τις δυο κολώνες δωρικού ρυθμού, σε αυτή τη φάση δε σε απασχολούν. Φαντάσου πώς περίπου θα ήθελες να είναι το σπίτι αυτό ως μορφή, σκέψου απλά γεωμετρικά σχήματα, απλούς όγκους και προσπάθησε να κάνεις μια πρόχειρη μακετούλα, θα μπορούσε να γίνει από πλαστελίνη (μακριά από pc σε αυτή τη φάση), από χαρτόνι κλπ. Αφού δημιουργήσεις αυτή την αρχικά χοντροκομμένη μορφή, ξεκίνα να σχεδιάζεις με μολύβι σκίτσα κατόψεων πάνω σε αυτό το βασικό σχήμα που έχεις δημιουργήσει (ξανά όχι σε pc). Η διαδικασία είναι ένα συνεχές μπρος-πίσω από τα γενικά στα ειδικά, αν ήταν σχήμα δε θα ήταν κύκλος, αλλά μια σπείρα... Έχει νόημα να συνεχίσω; Ακόμα και αν σου περιγράψω λεπτομερώς τί να κάνεις και με ένα μαγικό τρόπο καταφέρεις να φτάσεις σε κάποιο τελικό αποτέλεσμα, τότε σκίσε τα όλα και ξεκίνα από την αρχή. Κάπως έτσι δημιουργούνται αυτά που βλέπεις στο google και θαυμάζεις. Α, και με 5-6 χρόνια σπουδών! Καλή χρονιά! Να σου πω την αλήθεια, το απ' έξω ελάχιστα το σκέφτηκα. Μιας και άμα το είχα θα ζούσα... μέσα σε αυτό και όχι έξω, περισσότερο με ένοιαξαν θέματα αισθητικής και πρακτικότητας της... καθημερινότητας. Δεν είμαι αρχιτέκτων ούτε έχω σκοπό να τον παριστάνω ποτέ. Απλά διάφορες καλές (που μου αρέσουν εμένα έστω) ιδέες προσπαθώ να τις συνδυάσω.
kirileman Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Να σου πω την αλήθεια, το απ' έξω ελάχιστα το σκέφτηκα. Μιας και άμα το είχα θα ζούσα... μέσα σε αυτό και όχι έξω, περισσότερο με ένοιαξαν θέματα αισθητικής και πρακτικότητας της... καθημερινότητας. Δεν είμαι αρχιτέκτων ούτε έχω σκοπό να τον παριστάνω ποτέ. Απλά διάφορες καλές (που μου αρέσουν εμένα έστω) ιδέες προσπαθώ να τις συνδυάσω. Ακόμα και αν αγνοήσεις το περιβάλλον, τον προσανατολισμό, τη θέα, τη μορφολογία του εδάφους, το κλίμα κλπ (που σημαίνει ότι το σαλόνι σου μπορεί να είναι σκοτεινό, τα υπνοδωμάτια να βράζουν, τη θάλασσα να τη βλέπεις μόνο από το παράθυρο του μπάνιου ή καθόλου κλπ), δεν μπορείς να αγνοήσεις βασικές αρχές σχεδιασμού. Γιατί; Γιατί ουσιαστικά μιλάμε για ανθρώπινες ανάγκες. Η αρχιτεκτονική είναι ικανοποίηση ανθρώπινων αναγκών. Πχ, οι ιδιωτικοί χώροι (υπνοδωμάτια) πρέπει να προσφέρουν ιδιωτικότητα (δεν το έχεις πετύχει), το καθημερινό να έχει διαμπερότητα η οποία να προσφέρει αερισμό, φωτισμό, διαφορετικές ποιότητες χώρων χειμώνα-καλοκαίρι (δεν το έχεις πετύχει), ο ξενώνας αυτονομία (θα μπορούσε να είναι και ξεχωριστό κτίσμα) κ.α. Είπαμε, ικανοποίηση ανθρώπινων αναγκών και συγκεκριμένα, των δικών σου.
Alithinos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Ακόμα και αν αγνοήσεις το περιβάλλον, τον προσανατολισμό, τη θέα, τη μορφολογία του εδάφους, το κλίμα κλπ (που σημαίνει ότι το σαλόνι σου μπορεί να είναι σκοτεινό, τα υπνοδωμάτια να βράζουν, τη θάλασσα να τη βλέπεις μόνο από το παράθυρο του μπάνιου ή καθόλου κλπ), δεν μπορείς να αγνοήσεις βασικές αρχές σχεδιασμού. Γιατί; Γιατί ουσιαστικά μιλάμε για ανθρώπινες ανάγκες. Η αρχιτεκτονική είναι ικανοποίηση ανθρώπινων αναγκών. Πχ, οι ιδιωτικοί χώροι (υπνοδωμάτια) πρέπει να προσφέρουν ιδιωτικότητα (δεν το έχεις πετύχει), το καθημερινό να έχει διαμπερότητα η οποία να προσφέρει αερισμό, φωτισμό, διαφορετικές ποιότητες χώρων χειμώνα-καλοκαίρι (δεν το έχεις πετύχει), ο ξενώνας αυτονομία (θα μπορούσε να είναι και ξεχωριστό κτίσμα) κ.α. Είπαμε, ικανοποίηση ανθρώπινων αναγκών και συγκεκριμένα, των δικών σου. αχα! ε κοίτα έχω μερικές ιδέες για κάποια απ' αυτά, αλλά δεν τα έλαβα υπ' όψιν στο σχέδιο. Για περιβάλλον πχ σκέφτομαι πράσινο απ' έξω, με κήπο γύρω γύρω. Θέα δάσος. Αυτό με τη διαμπερότητα μου διέφυγε τελείως, και αφού ξανακοίταξα το σχέδιο, συνειδητοποίησα πως όντως, το κεντρικό καθιστικό θα είναι σκοτάδι έτσι! (εκτός και αν βέβαια είναι ανοιχτοί οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι με τα πολλά κεριά ) αλλά και πάλι, και το φυσικό φως είναι αναγκαίο. Μεγάλο λάθος όντως. Εξήγησε μου όμως λίγο αυτό με τους ιδιωτικούς χώρους. Τι κάνει τους ιδιωτικούς χώρους να έχουν ιδιωτικότητα ?
L0rd Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Όπως επίσης η έλλειψη 2ου μπάνιου η wc είναι επίσης λάθος από προσωπική άποψη. 1
Glikos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Η χεστρα ειναι must. To wc μου το φαντάζομαι τεράστιο και να έχει πολλές ανέσεις
kirileman Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Εξήγησε μου όμως λίγο αυτό με τους ιδιωτικούς χώρους. Τι κάνει τους ιδιωτικούς χώρους να έχουν ιδιωτικότητα ? Δες αυτό. Δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα, αλλά θα καταλάβεις. Η κατοικία είναι χωρισμένη σε 3 ζώνες. Δεξιά οι χώροι ύπνου, στο κέντρο το καθημερινό (σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα) και αριστερά η ζώνη των βοηθητικών χώρων (αποθήκες, parking, κλπ). Οι τρεις αυτές ζώνες είναι σαφώς διαχωρισμένες και μπορούν να απομονωθούν (εσωτερικές πόρτες). Υποθέτω ότι αυτός ο διαχωρισμός θα αποτυπώνεται και στους όγκους του κτίσματος, πχ μπορεί το αριστερό τμήμα να έχει χαμηλότερο ύψος και στέγη με αντίθετη ρύση από το κυρίως κτίσμα κλπ. Παρατήρησε, επίσης, που βρίσκεται το wc επισκεπτών, λίγο πριν εισέλθουμε στο χώρο των υπνοδωματίων, στο ιδιωτικό τμήμα της κατοικίας. Μάντεψε ποιό είναι το ωραιότερο και χρησιμότερο (για διάφορους λόγους) τμήμα της κατοικίας... η πίσω καλυμμένη βεράντα. Οι εξωτερικοί χώροι πολλές φορές είναι πολυτιμότεροι από τους εσωτερικούς, ειδικά στη χώρα μας. Αν θες τη γνώμη μου, σταμάτα να σχεδιάζεις και ξεκίνα να googlάρεις κατοικίες με έμφαση (όπου αυτές υπάρχουν) στις κατόψεις. Δε σου λέω να αγοράσεις βιβλία αρχιτεκτονικής γιατί είναι ακριβά. Θα μπορούσες, όμως, να δανειστείς κάποια. 2
NinjaMan Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Kirileman χαλασατε το θεμα με τοσο μεγαλα σεντονια posts. Τελοσπαντων, το σπιτι των ονειρων μου ειναι αυτο:
zio10 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2016 Kirileman χαλασατε το θεμα με τοσο μεγαλα σεντονια posts. Τελοσπαντων, το σπιτι των ονειρων μου ειναι αυτο: Είναι πολύ μικρή η φωτογραφία και πολύ σκοτεινή!
Προτεινόμενες αναρτήσεις