zio10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Ακόμα και κάποια δώρα που είναι κάπως άκυρα δεν με ενοχλούν. Ίσα ίσα, εκτιμώ αν ο άλλος δώσει έστω ένα λεπτό από το χρόνο του και τα λεφτά του για να μου πάρει κάτι! 17
*nenya* Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Αυτό που λέει ο zio. Δεν πα νά'ναι κακόγουστο, δεν πα νά'ναι φτηνιαρικο, δεν με νοιάζει. Εκτιμώ παρά πολύ την κίνηση, που ο άλλος σκέφτηκε να μου δώσει το οτιδήποτε. Και ειδικά στην εποχή μας που όλοι μετράνε μέχρι και το τελευταίο cent. 15
Bspus Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που δεν παίρνει δώρα από πουθενά. Οτι δώρο έχω πάρει ή παίρνω (πολύ σπάνια όμως) είναι κάνα ψιλό που συνήθως πάει σε κάνα καφέ ή κάνα ξίδι για το αυτοκίνητο (βενζίνη). Τυχερός γιατί έχω μάθει να μην περιμένω τίποτα ποτέ και σε καμιά περίσταση (γενέθλια, γιορτές κτλ κτλ δεν με απασχολούν). Το κακό της υπόθεσης είναι ότι σκέφτομαι το ίδιο και για τους άλλους (ότι δεν περιμένουν κάτι από εμένα δηλαδή) με αποτέλεσμα ορισμένες φορές να έχουμε γκρίνιες. Εχω αρκετα παρομοια αποψη για το θεμα των δωρων. Δεν μου αρεσει ουτε να κανω ουτε να μου κανουν. Δεν ειναι καθολου θεμα χρηματων η τσιγκουνιας απλως δεν καταλαβαινω το νοημα ουτε μου δινει καποια ευχαριστηση η διαδικασια σε τυπικες περιπτωσεις οπως γιορτες που ολοι το κανουν. Νομιζω οτι απλα περιπλεκουμε τη ζωη μας χωρις λογο. Ειναι αλλιως να κανεις καποιο δωρο κατα περιπτωση γιατι ειδες κατι και σκεφτηκες καποιον και αλλο το να το κανεις γιατι νιωθεις την υποχρεωση. Με κανενα φιλο μου δεν ανταλλασουμε δωρα. Καποιοι συμφωνουν μαζι μου, καποιοι απλως με θεωρουν παραξενο αλλα δεν με ενοχλει αυτο. Οταν καποιες στιγμες οντως η περισταση ειναι τετοια που θεωρω οτι θελω η πρεπει να κανω δωρο, προτιμω να ειναι κατι που ξερω οτι δεν θα παει χαμενο. Εισιτηρια για καποια παρασταση που ξερω οτι θα εκτιμηθουν, καποιο κερασμα εξω κλπ. Ποτέ βιβλια η ρουχα εκτος αν ξερω πολυ καλα τον αλλο. Συνηθως αυτα πανε χαμενα γιατι παιρνουμε οτι αρεσει σε μας. 4
SOADNICK Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Εχω αρκετα παρομοια αποψη για το θεμα των δωρων. Δεν μου αρεσει ουτε να κανω ουτε να μου κανουν. Δεν ειναι καθολου θεμα χρηματων η τσιγκουνιας απλως δεν καταλαβαινω το νοημα ουτε μου δινει καποια ευχαριστηση η διαδικασια σε τυπικες περιπτωσεις οπως γιορτες που ολοι το κανουν. Νομιζω οτι απλα περιπλεκουμε τη ζωη μας χωρις λογο. Ειναι αλλιως να κανεις καποιο δωρο κατα περιπτωση γιατι ειδες κατι και σκεφτηκες καποιον και αλλο το να το κανεις γιατι νιωθεις την υποχρεωση. Με κανενα φιλο μου δεν ανταλλασουμε δωρα. Καποιοι συμφωνουν μαζι μου, καποιοι απλως με θεωρουν παραξενο αλλα δεν με ενοχλει αυτο. Οταν καποιες στιγμες οντως η περισταση ειναι τετοια που θεωρω οτι θελω η πρεπει να κανω δωρο, προτιμω να ειναι κατι που ξερω οτι δεν θα παει χαμενο. Εισιτηρια για καποια παρασταση που ξερω οτι θα εκτιμηθουν, καποιο κερασμα εξω κλπ. Ποτέ βιβλια η ρουχα εκτος αν ξερω πολυ καλα τον αλλο. Συνηθως αυτα πανε χαμενα γιατι παιρνουμε οτι αρεσει σε μας. Dat. Και γω με οσους εχω παρε-δωσε σε γενεθλια, γιορτες κτλπ, δε μου φερνουν και δε τους πηγαινω δωρα. Χωρις καμια παρεξηγηση προφανως. Απλα ο εορταζων κερναει
Sarandis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Ρούχα που ξέρουν οτι δεν πρόκειται να βάλω. Άθλια ποτά που έχουν γεμίσει ένα ράφι απο την κάβα μου και δεν πρόκειται να ανοιχτούν.
idomeneas7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Το χειρότερο είναι πως όταν ο άλλος σου δίνει διάφορα τέτοια άχρηστα, σε βάζει σε ανάλογη υποχρέωση και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται. Πλέον δίνω μόνο αναλώσιμα δώρα (κεράσματα, σοκολάτες, ποτά κλπ) ή κάτι σε συνεννόηση σχετικά με το τι θέλει ο δωρολήπτης. 2
Mau-Maus Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Αυτά είναι , να κάνεις δώρο σε κάποιον και πίσω απο την πλάτη σου -γιατί μπροστά σου αποκλείεται να στο πει - να το λέει απαίσιο .. ! σορυ ρε 7 αλλα είσαι φάουλ , για κόκκινη και ολας .. 3
idomeneas7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Μπροστά έχω πει άπειρες φορές να μην μου κάνουν δώρα και όποτε με παίρνει αρνούμαι να τα παραλάβω με κάποια πρόφαση (έχω ήδη κλπ). Τι άλλο να κάνω? 1
zio10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Μπροστά έχω πει άπειρες φορές να μην μου κάνουν δώρα και όποτε με παίρνει αρνούμαι να τα παραλάβω με κάποια πρόφαση (έχω ήδη κλπ). Τι άλλο να κάνω? Πως αρνείσαι να το παραλάβεις ρε συ; Κούριερ είναι;! 7
theoritikos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Μια φορά μου έφεραν κάτι λουκούμια του τύπου σουβενίρ από την Τουρκία. Το γλυκό ήταν μικρότερο από μερίδα μπουκιάς, σφιχτό σαν μπαγιάτικο και αντί για άχνη τα είχαν πασπαλίσει με αλεύρι! 1
idomeneas7 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Πχ αν ειναι αλατοπιπεριερες απο τα Τζάμπο που αναφέρθηκε, δείχνω τους 3 μύλους και τις 4 αλατοπιπεριέρες που ήδη έχουμε και λέω να το δώσουν αλλού μην πάει χαμένο.
zio10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Βλέπω παίζει πολύ η αλατοπιπεριέρα! Θα πάρω σε κανέναν, θα το εκτιμήσει! Μια φορά μου έφεραν κάτι λουκούμια του τύπου σουβενίρ από την Τουρκία. Το γλυκό ήταν μικρότερο από μερίδα μπουκιάς, σφιχτό σαν μπαγιάτικο και αντί για άχνη τα είχαν πασπαλίσει με αλεύρι! Εκεί φταίει ο Τούρκος!
crom251 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 και όποτε με παίρνει αρνούμαι να τα παραλάβω με κάποια πρόφαση (έχω ήδη κλπ). Απλα τραγικο αυτο που κανεις.... 8
Glikos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Κατα την γνώμη μου είναι αγένεια να αρνηθείς / επιστρέψεις δώρο οτι και αν είναι αυτό. 6
anwnymh29 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Κανενα δωρο δεν θεωρω απαισιο η πραξη μετραει . Σε χαροποιει το οτι καποιος σε σκεφτηκε. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα