Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Έπρεπε να του το πεις εκεινη την ώρα και οχι να το λες σε εμας τωρα εδω. :D

- Ποιος εισαι εσυ που θα σου δειξω τη τσάντα μου? αστυνομικος? δεν σου δειχνω τιποτα. απλά. Οχι μονο δεν έχουν δικαιωμα να σου ψάξουν την τσάντα πολιτες αλλα ουτε και να σου κάνει σωματικο έλεγχο αστυνομικος ακομα και να ψάξει μεσα στη τσάντα σου πρεπει να γινει απο γυναικα αστυνομικο. Επισης η πορτα στα μαγαζια απαγορευεται. Το μαγαζι θεωρειται δημοσιος χωρος οταν δεν ειναι κλειστο και λειτουργει. Ακριβως για αυτο το λογο ειναι παρανομα και τα στριπ και τα κωλομπαρα και κανει εφοδους η αστυνομια .... νομος περι ακολασιας κτλπ :D

Ειναι παρανομο να αρνηθεις την εισοδο σε κάποιον ακομα και αν εισαι ιδιωτικη επιχειρηση.

Οχι. Ο άλλος ψάχνεται να τσακωθει οταν κάνει πραγματα που δεν εχει δικαιοδοσια να κάνει.

Πουθενα δεν ειπα οτι δεν θα πληρώσω εισοδο. Ειπα οτι ειναι παράνομος ο ελεγχος της πορτας στα νυχτερινα μαγαζια. Καλο ειναι να ξέρετε τα δικαιωματα σας να μη σας πιάνουν το κώλο και τους λετε και ευχαριστω μετά.

απο ποτε πρεπει να πληρωσεις για δημοσιο χωρο? Και ναι αν θυμαμαι καλα η εισοδος στα μαγαζια ειναι παρανομη (το να πληρωνεις εννοω) οπως και η αρνηση εισοδου 

Εγω προσωπικα χεστηκα γιατι δεν βγαινω :P

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είμαι δικηγόρος ούτε ξέρω νομικά αλλά αυτή τη καραμέλα του "μόνο αστυνομία μπορεί να σε ελέγξει" επιτέλους να πάψει να τη χρησιμοποιούν σε κάθε μία ΑΣΧΕΤΗ περίπτωση.

το πόσο μαλακία είναι αυτό το επιχείρημα μπορεί να το συνειδητοποιήσει κάποιος την επόμενη φορά που θα πετάξει από οποιοδήποτε αεροδρόμιο δει στον έλεγχο ότι δεν υπάρχει κάνένας αστυνομικός.

μου θυμίζει όλες τις παπαριές που πούλαγαν στο πόπολο αυτοί που τώρα αυστηροποιούν τις ποονές την διακοπή τις κυκλοφορίας 

Δε ήρθε ο πορτιέρης/μαγαζάτωρας στα καλά καθούμενα να σε ελέγξει πράγμα που μπορεί σαφώς να κάνει μόνο η αστυνομία (και ίσως ούτε και αυτή , δηλαδή απαιτείται να έχει τουλάχιστον κάποιο λόγο).

Το να αγοράσεις την υπηρεσία του μαγαζιού έχει όρους και από όσο καταλαβαίνω μπορεί να υπάρξει συναίνεση (ασχετα αν δεν τηρούνται οι τύποι ή απλά αν οι πελάτες δε δινουν σημασία στους όρους) που θα δίνει το δικαίωμα στη μία πλευρά (=μαγαζάτωρα) να κάνει κάτι (=να σε ελέγξει) ...

απλά και ωραία αν δε σου αρέσουν οι όροι του μαγαζιού να μη ξαναπάς .... όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

Οχι η αστυνομια δεν χρειαζεται να έχει κανενα λογο στα πλαισια της αστυνομικης προανακρισης μπορει να ελεγξει τον οποιονδηποτε. Ο σεκιουριτας του αεροδρομιου και ο φουσκωτος του μαγαζιου δεν εχει κανενα δικαιωμα να ακουμπησει κανεναν απλα να φωναξει την αστυνομια. Επισης οαστυνομικος ελεγχος πρεπει να γινεται με βαση το φυλο πχ ο αντρας εξεταζει αντρα και η γυναικα γυναικα σωματικά πάντα ειδαλλως υπάρχει παράβαση καθηκοντος βεβαιως βεβαιως οποτε ο αστυνομικος δινει αναφορά και λογο στους ανωτερους του αν πεσει αναφορά.

απο ποτε πρεπει να πληρωσεις για δημοσιο χωρο? Και ναι αν θυμαμαι καλα η εισοδος στα μαγαζια ειναι παρανομη (το να πληρωνεις εννοω) οπως και η αρνηση εισοδου 

Εγω προσωπικα χεστηκα γιατι δεν βγαινω :P

Η πορτα σε μαγαζι ειναι παράνομη.Θεωρειται δημοσιος χώρος.Αλλα δεν έχει σχέση αυτο με το οτι θα πρέπει να πληρώσεις εχει αδεια απο το κράτος για να εκμεταλεύεται τον χώρο.Η άδεια για ολα αυτα τα μαγαζια έχει δοθει απο το κράτος οπως καταλαβαινεις.

http://policenet.gr/forum/%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%AC

Μη χάσει κάποιος την ευκαιρια να σκάσει ενα καλο κομπλιδι σε οσους πάνε να το παιξουν μάγκες οτι του κανουν χαρη αμα τον αφησουν να περάσει μέσα. Μάγκας εισαι οταν ξέρεις τι σου γινεται τους έχουν βάλει γλάστρα εκει χωρις να ξέρουν τι τους γινεται.

Μονο αμα ειναι πονηρος ο πορτιερης μπορει να επικαλεστει οτι ειναι γεμάτο το μαγαζι φυσικα αμα του πεις να μπεις να τσεκάρεις δεν μπορει να σου αρνηθει. Θελω να το δω και μονος μου θα του πεις. Η απαντηση πρεπει να ειναι παρακαλω περάστε οποιαδηποτε αλλη απαντηση... σε παρακαλω φωναξε μου το αφεντικο σου ειδαλλως θα φωνάξω την αστυνομια. Το κομπλιδι που λέγαμε.... πάρτο in your face fuckerrrr!

Δημοσ.

Δεν μου φαίνεται παράλογο, γιατί σε ενοχλεί τόσο;

Αν δεν σημειώθηκε κλοπή σε κάποιον παρευρισκόμενο ώστε να το καταγγείλει στους υπευθύνους, το βρίσκω οχι απλά παράλογο αλλά εντελώς παράλογο να ψάχνουν την τσάντα του καθενός που πάει να φύγει από τον χώρο. Αν και η ts λέει οτι την ψάχνουν όταν πας να μπεις και αυτό παράλογο είναι. Αν φοβούνται μην μεταφέρει κανένας τίποτα περίεργο μέσα στην τσάντα και δημιουργήσει πρόβλημα μετά ας βάλουν ντουλαπάκια με κλειδί όπως έχω δει σε ορισμένα καταστήματα και σε βιβλιοθήκες σχολών, να αφήνει εκεί ο κόσμος τις τσάντες που έχει.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Αν δεν σημειώθηκε κλοπή σε κάποιον παρευρισκόμενο ώστε να το καταγγείλει στους υπευθύνους, το βρίσκω οχι απλά παράλογο αλλά εντελώς παράλογο να ψάχνουν την τσάντα του καθενός που πάει να φύγει από τον χώρο. Αν και η ts λέει οτι την ψάχνουν όταν πας να μπεις και αυτό παράλογο είναι. Αν φοβούνται μην μεταφέρει κανένας τίποτα περίεργο μέσα στην τσάντα και δημιουργήσει πρόβλημα μετά ας βάλουν ντουλαπάκια με κλειδί όπως έχω δει σε ορισμένα καταστήματα και σε βιβλιοθήκες σχολών, να αφήνει εκεί ο κόσμος τις τσάντες που έχει.

μιλησε για συναυλιες οχι μαγαζια και ο ελεγχος ειναι για να μην μπαινουν παρανομα ποτα στο χωρο της συναυλιας

Δημοσ.

~

`

Οι περισσοτεροι "οροι" οπου υπαρχουν στα εισητηρια ειναι παρανομοι και καταχραστικοι. Εχουν γινει αρκετες καταγγελιες επι αυτου.

βλεπε τελευταιο μεγαλο παραδειγμα με την συναυλια του Waters.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είμαι δικηγόρος ούτε ξέρω νομικά αλλά αυτή τη καραμέλα του "μόνο αστυνομία μπορεί να σε ελέγξει" επιτέλους να πάψει να τη χρησιμοποιούν σε κάθε μία ΑΣΧΕΤΗ περίπτωση.

το πόσο μαλακία είναι αυτό το επιχείρημα μπορεί να το συνειδητοποιήσει κάποιος την επόμενη φορά που θα πετάξει από οποιοδήποτε αεροδρόμιο δει στον έλεγχο ότι δεν υπάρχει κάνένας αστυνομικός.

μου θυμίζει όλες τις παπαριές που πούλαγαν στο πόπολο αυτοί που τώρα αυστηροποιούν τις ποονές την διακοπή τις κυκλοφορίας 

Δε ήρθε ο πορτιέρης/μαγαζάτωρας στα καλά καθούμενα να σε ελέγξει πράγμα που μπορεί σαφώς να κάνει μόνο η αστυνομία (και ίσως ούτε και αυτή , δηλαδή απαιτείται να έχει τουλάχιστον κάποιο λόγο).

Το να αγοράσεις την υπηρεσία του μαγαζιού έχει όρους και από όσο καταλαβαίνω μπορεί να υπάρξει συναίνεση (ασχετα αν δεν τηρούνται οι τύποι ή απλά αν οι πελάτες δε δινουν σημασία στους όρους) που θα δίνει το δικαίωμα στη μία πλευρά (=μαγαζάτωρα) να κάνει κάτι (=να σε ελέγξει) ...

απλά και ωραία αν δε σου αρέσουν οι όροι του μαγαζιού να μη ξαναπάς .... όλα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες.

Τι αηδίες είναι αυτές που κάθομαι και διαβάζω. Ωραίο παράδειγμα να πούμε, με την ίδια λογική εαν εσένα σου έρθει ένας τυχάρπαστος στον δρόμο και ζητήσει να σε ελέγξει εσύ να τον αφήσεις να σε ελέγξει, και μην ακούσω ο δρόμος δεν είναι αεροδρόμιο/λιμάνι/ ή μαγαζί με πορτιέρη και όρους για την υπηρεσία που πλήρωσες......

Κι όσο για το μαγαζί. Και που βρίσκονται οι όροι του μαγαζιού να τους διαβάσουμε; Τους αναγράφει επάνω στο εισιτήριο ή έτσι έκανες εσύ μια υπόθεση για να φανεί οτι έχεις δίκιο; Που και πάλι αυτό παράλογο και παράτυπο μου φαίνεται επειδή πλήρωσες και χρησιμοποίησες μια υπηρεσία σε μια ιδιωτική επιχείρηση να τους δίνεις το δικαίωμα να σε ελέγχουν γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσε και όποιος γουστάρει και πουλάει ένα προϊόν να έβαζε οτι όρο γούσταρε στην απόδειξη.

Όσο για τα αεροδρόμια μπορεί να υπάρχει πρόβλεψη από κάποιον νόμο/ΠΔ/εγκύκλιο για συγκεκριμένο προσωπικό στους ελέγχους που να μην είναι αστυνομικοί.

Σε κάθε περίπτωση τον έλεγχο πρέπει να τον κάνει μόνο όποιος έχει το δικαιωμα να τον κάνει, όλα τα άλλα είναι παρλαπίπες.

• Like 3
Δημοσ.

Σύντομη ιστορία/απορία χωρίς να διαφωνώ με κανέναν 

Ο άγνωστος χ είναι τρελάκιας και μισεί όλο τον κόσμο
Ο άγνωστος χ πάει σε συναυλία
Ο άγνωστος χ έχει στην τσάντα του βόμβες molotov
Ο άγνωστος χ καίει ζωντανούς ενα μαγαζί ακροατές πριν προλάβει κανείς να καταλάβει τι έγινε  
Ο άγνωστος χ δεν ελέγχθηκε κατα την είσοδο του στο μαγαζί γιατι ήταν παράνομο αλλα και δεν υπήρχε πόρτα (γιατί άλλωστε) .

τώρα πως θα σας φαινόταν αν ο άγνωστος χ είχε ελεγχθεί κατα την είσοδο του στο κατάστημα που παρεμπιπτόντως αν συμβεί κάτι δεν θα υπάρχει δυνατότητα να εκκενωθεί εγκαίρως μέσα στον πανικό.?
δίνω το παράδειγμα των βομβών molotov γιατι είναι κάτι που θα μπορούσε να φτιάξει στα γρήγορα πριν αναχωρήσει για την συναυλία, απο τα χθεσινοβραδινά μπυρόνια  

• Like 3
Δημοσ.

Κι όσο για το μαγαζί. Και που βρίσκονται οι όροι του μαγαζιού να τους διαβάσουμε; Τους αναγράφει επάνω στο εισιτήριο ή έτσι έκανες εσύ μια υπόθεση για να φανεί οτι έχεις δίκιο; Που και πάλι αυτό παράλογο και παράτυπο μου φαίνεται επειδή πλήρωσες και χρησιμοποίησες μια υπηρεσία σε μια ιδιωτική επιχείρηση να τους δίνεις το δικαίωμα να σε ελέγχουν γιατί με την ίδια λογική θα μπορούσε και όποιος γουστάρει και πουλάει ένα προϊόν να έβαζε οτι όρο γούσταρε στην απόδειξη.

Οντως υπαρχουν μπολικες διοργανωτριες εταιριες οπου γραφουν τα δικα τους στα εισητηρια, νομικα εχουν ελαχιστα η καθολου πατηματα.

Εξου και παμπολες καταγγελιες οπου εχουν γινει.

• Like 1
Δημοσ.

Οντως υπαρχουν μπολικες διοργανωτριες εταιριες οπου γραφουν τα δικα τους στα εισητηρια, νομικα εχουν ελαχιστα η καθολου πατηματα.

Εξου και παμπολες καταγγελιες οπου εχουν γινει.

Στο αεροδρομιο καταρχην δεν σε ελεγχει κανεις σου λενε βγαλτε εσεις τα αντικειμενα σας και τοποθετηστε τα πάνω στο μηχανημα.

Ειναι δυνατον να εισαι με την κοπελα σου και να πάει ο άλλος να την ψάξει και να την ακουμπησει? θα φάει γροθια.Κάποιοι δεν αστιευομαστε οταν αρχισουν οι άδικες μλκιες.

Σε κάθε περίπτωση τον έλεγχο πρέπει να τον κάνει μόνο όποιος έχει το δικαιωμα να τον κάνει, όλα τα άλλα είναι παρλαπίπες.

Έτσι ειναι φιλε μου.Δεν τα διαπραγματευομαστε αυτά.Tην επομενη φορά η κοπελα του θρεντ θα ξέρει πως να κινηθει τωρα που έγινε ξεκαθαρο ωστε να αποφυγει να ξαναβρεθει στην ιδια άδικη θέση.

Δημοσ.

και στα live το ίδιο γίνεται, ποτέ δε μου έχουν ψάξει τίποτα

ή μου λένε άνοιξε την τσάντα να δω ή την πιάνουν από έξω για να δουν μην έχει τίποτα περίεργο

επίσης μου κάνει τρελή εντύπωση που ο ts είναι γυναίκα

όποτε θέλαμε να περάσουμε κάτι με 100% επιτυχία, σε γυναικεία τσάντα το βάζαμε, ποτέ δεν τις είχανε κοιτάξει

επίσης δεν θυμάμαι ποτέ να έχουν κάνει σωματικό έλεγχο, οπότε μπουνιές κλωτσιές κλπ είναι άστοχα

• Like 1
Δημοσ.

Τι χαζοί αυτοί οι πορτιέρηδες...ακόμα να μάθουν ότι τα ποτά τα βάζουμε κάτω από τα ρούχα.

Και τις φωτογραφικές μηχανές στο κουτί του ντεπόν όταν δεν είχαμε σμαρτφον.

Δημοσ.

Μόνο που ρώτησε ο zio για ψάξιμο τσάντας και εσύ απαντάς με νομοθεσία για σωματική έρευνα. Υποθέτω καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Επισης η πορτα στα μαγαζια απαγορευεται. Το μαγαζι θεωρειται δημοσιος χωρος οταν δεν ειναι κλειστο και λειτουργει. Ακριβως για αυτο το λογο ειναι παρανομα και τα στριπ και τα κωλομπαρα και κανει εφοδους η αστυνομια .... νομος περι ακολασιας κτλπ :D

Ειναι παρανομο να αρνηθεις την εισοδο σε κάποιον ακομα και αν εισαι ιδιωτικη επιχειρηση.

Πού τα λέει όλα αυτά;

Η πορτα σε μαγαζι ειναι παράνομη.Θεωρειται δημοσιος χώρος.Αλλα δεν έχει σχέση αυτο με το οτι θα πρέπει να πληρώσεις εχει αδεια απο το κράτος για να εκμεταλεύεται τον χώρο.Η άδεια για ολα αυτα τα μαγαζια έχει δοθει απο το κράτος οπως καταλαβαινεις.

http://policenet.gr/forum/%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%AC

Μη χάσει κάποιος την ευκαιρια να σκάσει ενα καλο κομπλιδι σε οσους πάνε να το παιξουν μάγκες οτι του κανουν χαρη αμα τον αφησουν να περάσει μέσα. Μάγκας εισαι οταν ξέρεις τι σου γινεται τους έχουν βάλει γλάστρα εκει χωρις να ξέρουν τι τους γινεται.

Μόνο πρόσεξε μην είσαι τζάμπα μάγκας γιατί μπορεί να σου φύγει η μαγκιά...

Το link που δίνεις λέει ότι "είναι παράνομο επειδή ΠΚ 330". Εγώ λοιπόν διαβάζοντας το άρθρο 330 του ΠΚ και μια εξήγησή του από κάποιο τυχαίο δικηγόρο δε βλέπω να έχει καμία απολύτως σχέση η απαγόρευση εισόδου με παράνομη βία. Είναι ο άλλος στην πόρτα και σου λέει "δεν επιτρέπεται να μπεις μέσα". Πού ακριβώς είναι η παράνομη βία;

Το πλημμέλημα τούτο συνίσταται στον εξαναγκασμό ενός άλλου, να πράξει ή να παραλείψει ή να ανεχθεί κατιτί, που δεν υποχρεούται, με τη χρησιμοποίηση σωματικής βίας ή απειλής είτε σωματικής βίας είτε άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης.

Εφόσον έχει ο άλλος το δικαίωμα να σου επιτρέψει την είσοδο ή όχι, άμα δε σου την επιτρέψει τότε προφανώς υποχρεούσαι να μη μπεις. Επομένως δεν υπάρχει περίπτωση σε κανένα σύμπαν να είναι παράνομο όλο αυτό λόγω του ΠΚ 330. Ακόμα κι αν τελικά είναι παράνομο για κάποιον άλλο λόγο, είναι προφανές ότι στα φόρουμ μπαίνει ο καθένας και λέει ο,τι πίπα θέλει χωρίς να έχει απαραίτητα καμία ιδέα για το τι λέει ο νόμος.

Και εδώ στο insomnia έχουν γίνει επικούρες -- να μιλήσω για πράγματα που ξέρω από πρώτο χέρι -- όπου έλεγαν διάφοροι τρελλές πίπες σχετικά με τη νομοθεσία περι βιντεοκαταγραφής και περι spam ακόμα και αφού έψαξα και τους παρέθεσα τη σχετική νομοθεσία που έλεγε ξεκάθαρα ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

Εγώ λοιπόν με το φτωχό μου μυαλό σκέφτομαι ότι δύσκολα θα είναι παράνομο κάτι που γίνεται "παντού" όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά δεν ξέρω σίγουρα. Θα βοηθούσε αν μπορούσε κάποιος να μου δείξει σχετική νομοθεσία. Σχετική όμως ε;

Όσο για τα αεροδρόμια μπορεί να υπάρχει πρόβλεψη από κάποιον νόμο/ΠΔ/εγκύκλιο για συγκεκριμένο προσωπικό στους ελέγχους που να μην είναι αστυνομικοί.

Η ειρωνεία είναι ότι μετά το bold που είναι κατ' αρχή σωστό, στη συνέχεια εσύ είσαι αυτός που κάνει υποθέσεις. Και το επιβεβαιώνεις αυτό στο τέλος λέγοντας "νόμιμο είναι μόνο το νόμιμο", χωρίς να μας έχεις διαφωτίσει σχετικά με το τι ακριβώς είναι το νόμιμο και γιατί.

• Like 1
Δημοσ.

Την επόμενη φορά που θα μου συμβεί αυτό, φυσικά και θα καλέσω την αστυνομία. Εφόσον δεν ενημερώθηκα εκ των προτέρων ότι θα γίνει έλεγχος, ώστε να αποφασίσω αν θα πάω στο χώρο ή όχι, δεν το δέχομαι. Σε ένα σωρό συναυλίες έχω πάει και δεν είναι "νόμος" να ψάχνουν τις τσάντες. Νταβατζιλίκι του μαγαζιού είναι και νταβατζιλίκι είναι να φας πόρτα χωρίς αφορμή.

Απλά από τα σχόλια μερικών, μνημονια μέχρι να σβήσει ο ήλιος...

Ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν και παρέθεσαν σχετικούς νόμους.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...