Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου φαίνεται υπερβολικά δύσκολη δουλειά και του δικαστή ακόμα δυσκολότερη πάντως!

(Η δικηγορία θεωρείται επάγγελμα ή λειτούργημα αλήθεια; )

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι κανεις δεν παιρνει κανεναν στα σοβαρα μεσα απο επιχειρηματα οποτε δεν με ενοχλει αυτο που λες.Στα σοβαρα σου ειπα και πριν ποτε θα με πάρεις οταν και αν σου τυχει ποτέ.Οποτε οταν θα νιώσεις τι ισχυει τοτε ισως το αποδεκτεις.Με επιχειρηματα @@ κανεις δεν πειθεται.Καθενας πιστευει οτι έχει δικιο και εμμενει στις αποψεις που έχει συνηθισει να έχει.

Μολις σου τυχει ένας έλεγχος ή δεις οτι αρκετες φορές ο εισαγγελεας μπορει να πει ναι εγω εδωσα εντολη για να γινει αυτο για να καλυφθουν ολοι μαζι οι κρατικοι ή οτι αν φωνάξεις την αστυνομια θα σπάσεις τον τσαμπουκα σε κάτι τσάμπα μαγκες οντως που εχουν στηθει εξω απο τα μαγαζια και νομιζουν οτι η νυχτα τους ανήκει και θα αποφασιζουν αυτοι ποιους θα βαλουν μεσα και ποιους οχι.

Οταν το αφεντικο απο το στριπ που κατα τα αλλα ηταν σκοτεινος και δεν φαινοταν πουθενα βγει εξω σαν τη βρεγμενη γατα να πει ενα καλησπερα στα παιδια απο την ασφάλεια με τρεμάμενη φωνη τοτε θα καταλαβεις πολλα.Τωρα μη με πάρεις στα σοβαρα φιλε δεν με ενοχλει αληθεια στο λεω. Να εισαι καλα! Και δεν περιφρονω τις νομικες σου γνωσεις -οποιες και αν ειναι αυτες- απλα σου λεω τι παιζει γενικοτερα. :D

• Moderators
Δημοσ.

Εγω πιστευω οτι κανεις δεν παιρνει κανεναν στα σοβαρα μεσα απο επιχειρηματα οποτε δεν με ενοχλει αυτο που λες.Στα σοβαρα σου ειπα και πριν ποτε θα με πάρεις οταν και αν σου τυχει ποτέ.Οποτε οταν θα νιώσεις τι ισχυει τοτε ισως το αποδεκτεις με επιχειρηματα @@ κανεις δεν πειθεται.Καθενας πιστευει οτι έχει δικιο και εμμενει στις αποψεις που έχει συνηθισει να έχει.

Λογος για να μην συζηταει καποιος μαζι σου! 

Αλλος ενας λογος για να μην κανεις καποιος συζητηση μαζι σου και βασικο προβλημα της ανθρωποτητας το οτι συζηταει για να επιβληθει οχι για να μαθει.

Οτι και να μου εχει τυχει μεχρι τωρα ειτε με αστυνομια ειτε με οτιδηποτε αλλο (πορτες κτλ) δεν ειχα απολτως κανενα θεμα. ΑΝ ξερεις πως να μιλησεις και τι να πεις τοτε δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα. Αν του πεις μαλακα ξρεις δεν μπορεις να με ψαξεις τοτε ναι εχεις ολες τις πιθανοτητες να καταληξεις μεσα αν ομως ρωτησεις ηρεμα και ωραια εισαι κομπλε.

Δημοσ.

Λογος για να μην συζηταει καποιος μαζι σου! 

Αλλος ενας λογος για να μην κανεις καποιος συζητηση μαζι σου και βασικο προβλημα της ανθρωποτητας το οτι συζηταει για να επιβληθει οχι για να μαθει.

Οτι και να μου εχει τυχει μεχρι τωρα ειτε με αστυνομια ειτε με οτιδηποτε αλλο (πορτες κτλ) δεν ειχα απολτως κανενα θεμα. ΑΝ ξερεις πως να μιλησεις και τι να πεις τοτε δεν μπορουν να σου κανουν τιποτα. Αν του πεις μαλακα ξρεις δεν μπορεις να με ψαξεις τοτε ναι εχεις ολες τις πιθανοτητες να καταληξεις μεσα αν ομως ρωτησεις ηρεμα και ωραια εισαι κομπλε.

Ναι προσεξε ομως αυτα που ριχνεις σε μενα μην ειναι και δικα σου κουσουρια γιατι και αυτο ειναι ενα επισης θέμα της ανθρωποτητας. Διοτι μονο εγω με βλεπω να παραδεχομαι οτι έχω αδικο σε κάποια σημεια της συζητησης ή να λέω σε σενα πχ εχεις δικιο εσυ δεν ειδα να το κάνεις.

Επισης εγω δεν θα ειχα προβλημα με καποιον αμα μου ελεγε ξέρεις κατι? αυτο το ξερω ειμαι σιγουρος οποτε θα το ακουσεις. Δεν θα το επαιρνα στραβά αν οντως ο άλλος ηταν γνώστης. Καταλαβαινεις ποτε κάποιος ειναι κακοπροαιρετος και ποτε οχι και εγω δεν ημουν κακοπροαιρετος.Ειδικα αμα το κανει για να σε βοηθησει δηλαδη πως πρεπει να το πει?? "ΕΕΕ συγγωμη κυριε με συγχωρειτε αλλα νομιζω... οτι εδω εχω δικιο και πρεπει να με ακουσετε?" αυτο ειναι το υφος της μη επιβολης? χαχαχ

Θεμα εσυ μπορει να μην έχεις αλλα να πέσεις σε κάποιο στραβοξυλο και να δημιουργηθει γιατι αν ο αλλος ειναι αγενης τοτε ωθει και σενα να του μιλήσεις αποτομα ή και κοφτα. Το να σου πει κάποιος πχ "οχι ρε αχρηστε δεν ειναι ετσι οπως το λες" ενω δεν σε ξέρει και δεν ειστε φιλοι ειναι αγένεια και δεν εχει σχεση με το "δεν ειναι ετσι οπως το λες φιλε.". Κατα τα αλλα συμφωνω ειναι θεμα πως θα μιλήσεις και πως θα ξηγηθεις.

• Moderators
Δημοσ.

μα δεν σε κατηγορησα και για αυτο το αφησα στον αερα γιατι παει ειτε σε σενα ειτε σε μενα. ΤΟ θεμα ειναι οτι δεν πρεπει να δινεις σημασια στο οταν ο αλλος σου λεει ειμαι σιγουρος αν δεν μπορει να στο επιβεβαωσει με επιχειρηματα ή/και με εγγραφα/αποδειξεις.

Ασχετα με το πως θα μιλησει ο αλλος το μπαλακι ειανι σε σενα σχεδον παντα

Δημοσ.

Και ναι Όταν σου ζητάει κάτι κάποιος και το κανείς δεν είναι παράνομο. Αν ήταν κάθε φορά που πήγαινες με γυναίκα θα μπορούσε να πει ότι ήταν βιασμος

Και   ο Μονσελας μάλλον την ιδια άποψη με την δική σου ειχε σπεκτ , του ζήτησε κάποια να κάνει κάτι και αυτος το έκανε !

Στο δικαστήριο βεβαια αποδείχτηκαν δυο πράγματα

1ον οτι τελικά ηταν παράνομο (ω,  ναι) και δεύτερον  οτι η βλακεία είναι ανίκητη !

το δεύτερο τον γλίτωσε από τα ισόβια και έφαγε 12 χρονάκια και κάτι ψιλά !!!

Καλή Χρονιά  να έχετε όλοι !

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

καλα το να μου παραθετεις σα παραδειγμα το να σκοτωσει καποιον ηταν απλα τραγικο. Οπως και αν ενα δεκαχρονο σου πει να την πηδξεις και το κανεις παλι θα πας μεσα για παιδοφιλια και ας ειναι "συναινεταικο" δεν μιλαμε για τετοιες περιπτωσεις!

Δημοσ.
Μου φαίνεται υπερβολικά δύσκολη δουλειά και του δικαστή ακόμα δυσκολότερη πάντως!

(Η δικηγορία θεωρείται επάγγελμα ή λειτούργημα αλήθεια; )

Οτιδηποτε κανεις ωστε να αμειφθεις για τις υπηρεσιες που παρεχεις ωστε να καταφερεις να εχεις εισοδημα για να ζησεις, ειναι επαγγελμα.Ειτε δικηγορος,ειτε ιατρος,ειτε παπάς, ειτε ειτε ειτε, ειναι επαγγελμα.

Λειτουργημα λεγεται είτε αν εισαι (ειναι,ειναι,ειμαστε...) μαγκας και το κανεις αφιλοκερδως, ειτε ανηκει στην σαλτσα για το πουλ μουρ σου για να το παιξεις (παιξω,παιξουμε...) κοινωνικα ευαισθητος , ανθρωπος κλπ μαρκετινγκ-ίστικα.

• Like 1
Δημοσ.

καλα το να μου παραθετεις σα παραδειγμα το να σκοτωσει καποιον ηταν απλα τραγικο. Οπως και αν ενα δεκαχρονο σου πει να την πηδξεις και το κανεις παλι θα πας μεσα για παιδοφιλια και ας ειναι "συναινεταικο" δεν μιλαμε για τετοιες περιπτωσεις!

καλα ειναι απείρως  πιο τραγικό να λες οτι εαν σου ζητήσει κατι κάποιος και το κανεις δεν ειναι παράνομο !!

κανονικά  θα σου ελεγα επικοινωνείς με τον αφαλό σου ρε φίλε  τι είναι αυτα που λες /??

αλλα είσαι φιλαράκι απο το αλλο νήμα !!!

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

ρε μαους δε μιλαμε για εξτριμ περιπτωσεις. Θεωρω οτι υπαρχει μια λογικη και ενα Α επιπεδο στη συζητηση αν πρεπει να εξηγω οτι 1+1=2 τοτε ναι δεν εχει νοημα να συζηταω. Καποια πραγματα τα θεωρω δεδομενα.

Δημοσ.

σπεκτ επειδη συμφωνώ με αυτό

. Θεωρω οτι υπαρχει μια λογικη και ενα Α επιπεδο σ

πες μου πια λογική εχει αυτο που έγραψες εδω

Και ναι Όταν σου ζητάει κάτι κάποιος και το κανείς δεν είναι παράνομο. Αν ήταν κάθε φορά που πήγαινες με γυναίκα θα μπορούσε να πει ότι ήταν βιασμος

το παράνομο ειναι παράνομο και το νόμιμο είναι νόμιμο σε όλες τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν ούτε σοφτ ουτε εχτριμ καταστάσεις να τα καθορίζουν

το σωστο θα ήταν να έλεγες

''Και ναι Όταν σου ζητάει κάτι  ΝΟΜΙΜΟ κάποιος και το κανείς δεν είναι παράνομο''

--------------------------------------

Κάτι το οποίο είναι νομίζω αυτονόητο εκτός και εάν πρόκειται για συζήτηση δημοτικού !

Δημοσ.

Παιδια θα παρεξηγηθειτε με τα επιχειρηματα :P για μενα λεει κάποιος την αποψη του και τέλος μετα φαινεται στη πράξη ποιος έχει δικιο.

Δημοσ.

Οτιδηποτε κανεις ωστε να αμειφθεις για τις υπηρεσιες που παρεχεις ωστε να καταφερεις να εχεις εισοδημα για να ζησεις, ειναι επαγγελμα.Ειτε δικηγορος,ειτε ιατρος,ειτε παπάς, ειτε ειτε ειτε, ειναι επαγγελμα.

Λειτουργημα λεγεται είτε αν εισαι (ειναι,ειναι,ειμαστε...) μαγκας και το κανεις αφιλοκερδως, ειτε ανηκει στην σαλτσα για το πουλ μουρ σου για να το παιξεις (παιξω,παιξουμε...) κοινωνικα ευαισθητος , ανθρωπος κλπ μαρκετινγκ-ίστικα.

Άρα κάτι γιατροί, κάτι δημοσιογράφοι, κάτι δάσκαλοι και δε θυμάμαι τι άλλο που έχει επικρατήσει να λέμε λειτούργημα μάλλον δεν ε; Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι μόνο η αμοιβή όμως, κάπως αλλιώς διαχωρίζονται.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα συζήτηση με την εισαγγελέα για τα θέματα που έχουν ανοιχτεί εδώ , μιλάμε για πολύ ώρα την τρέλανα την γυναικά στις ερωτήσεις ! έχουμε κ λέμε λοιπόν ..

το μόνο μέρος που το σύνταγμα προστατεύει και δεν μπορεί ούτε ο θεος ο ιδιος να μπει μέσα παρά μονο με εντολή από εισαγγελέα είναι το σπίτι μας , η κατοικία μας !

ΜΟΝΟ ο εισαγγελέας μπορεί να δώσει αυτήν την εντολή , ούτε κανένας δικαστής ούτε ο πρωθυπουργός ουτε ο πρόεδρος της δημοκρατίας ούτε ο θεός ο ιδιος !

ολα τα αλλα , αυτοκίνητα , ιδιωτικές επιχειρήσεις ,μαγαζιά κτλ εκει μπορεί η αστυνομία να σε ψάξει δεν χρειάζεται εντολή , μπορεί τους κοινόχρηστους χώρους να στους κάνει φύλλο κ φτερό !

εκεί που δεν μπορεί (να η λεπτομέρεια) και θα χρειαστεί εντολή από εισαγγελέα ,είναι στα γραφεία της εταιρίας που έχουν όλα τα μαγαζιά , στο γραφείο του διευθυντή κτλ και αυτό γιατί υπάρχουν εργασιακοί χώροι (όπως πολλά δικηγορικά γραφεία) που μπορεί ο άλλος να δουλεύει αλλά και να μένει εκεί μαζί ! σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνουν τηλ τον εισαγγελέα υπηρεσίας του αναφέρουν το γεγονός κ εκείνος κρίνει το πως θα πράξει !

επίσης μου είπε οτι μπορεί ο κάθε εισαγγελέας να λειτουργήσει διαφορετικά με βάση την δικη του κρίση και μου έδωσε ενα παράδειγμα που το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και αν και οφτοπικ το παραθέτω ..

ειχε υπηρεσία και στις 3 το πρωί την παίρνουν τηλ απο αστυνομία να δώσει εντολή να μπούνε στο σπίτι ενος που απειλούσε θα αυτοκτονήσει .. μου λεει σε αυτην την περίπτωση οι περισσότεροι εισαγγελείς θα δίναν την εντολη .. εκείνη τους είπε ..''- απειλεί κανέναν ? -όχι ! -η αυτοκτονία είναι ποινικό αδίκημα ? -όχι !''

οκ κάντε την δουλειά σας φέρτε ψυχολόγο , βοηθήστε τον άνθρωπο όπως μπορείτε , εγώ εντολή να μπείτε σπίτι του γι αυτόν τον λόγο δεν δίνω !

παρακινδυνευμένη απόφαση , άλλα κατά την κρίση της σωστη !

και κλείνουμε με τους σωματικούς ελέγχους σε χώρους συναυλιών κέντρα διασκέδασης κτλ !

από το σύνταγμα ο μοναδικός που μπορει να σε ψάξει εσένα κ να ριξει ''μια ματιά'' στην τσάντα σου είναι το αστυνομικό όργανο και κάνεις άλλος !

μάλιστα βρήκε τελείως γελοίο να μην το καταλαβαίνει κάποιος αυτό , το να σε ψάξει ενας πολίτης μου λεει σε οποιοδήποτε μαγαζί , είναι σαν να προχωράω εγώ στον δρόμο και να ερθει κάποιος κ να μου πει συγνώμη πρέπει να ψάξω την τσάντα σας ,νομίζω έχετε βόμβα !!!

τα πράγματα ειναι απλά ! σου ζητάνε να σε ελέγξουν και δεν γουστάρεις ? παίρνεις τα λεφτα σου πισω αν θέλεις και φεύγεις ! θελεις όμως να μπεις και δεν σε αφήνουν ? παίρνεις τηλ την αστυνομία επι τόπου , δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σου αρνηθούν την είσοδο επειδή δεν δέχεσαι σωματικό έλεγχο από πολίτη , οτι και να γράφουν στους όρους τους !

επίσης ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ μόνο η αστυνομία εχει το δικαίωμα να σε ψάξει .. ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ !

γι αυτο και υπάρχει και το ειδικό τμήμα της αστυνομίας του αεροδρομίου ! βεβαία μπορεί να συμβαίνει να κανει τον έλεγχο και υπάλληλος του αεροδρομίου γιατί το δέχεται ο κόσμος και κανείς δεν μιλάει , πρόκειται για την ασφάλεια όλων , ολοι δέχονται τον έλεγχο .. όμως εάν αρνηθείς έρχεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ αστυνομικός για να σε ψάξει !

είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο οτι μόνο αυτός έχει το δικαίωμα σωματικού ελέγχου , της φάνηκε πολύ αστείο που υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τα βασικά δικαιώματα τους !!!

ps

όποιος δεν με πιστεύει δεν πειράζει, δεν μπηκα 5 το πρωι να γράψω παπαριες μπήκα να διευκρινίσω αυτα που λεγόντουσαν πως δεν μπορεί η αστυνομία να σου ψάξει το αμάξι , το μαγαζί , την ιδιωτικη σου επιχείρηση και αλλα τετοια !

καλημερα ..

Επεξ/σία από Mau-Maus
  • Like 8
Δημοσ.

Καλά και να ισχύει αυτό, αν κάποιος πιστεύει πως θα κάνει σκηνή σε κάνα μαγαζί επειδή θέλουν να τον ψαχουλέψουν, θα τους κουβαλήσει την αστυνομία και όλα μελι γάλα να ψάχνει μετά το ποτό του για καμιά στάχτη.. :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...