Lucifer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Ρε παιδιά, όντως, γιατί σκαλώσατε έτσι; Οτιδήποτε κι αν σας ζητήσει κανείς, χωρίς να σας εξαναγκάσει, πώς γίνεται να είναι παράνομο; Άλλο το πέσιμο και άλλο ο βιασμός. 1
Mau-Maus Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Maus, ζητάω. Όταν ζητάω, μπορείς να αρνηθείς. Όταν μπορείς να αρνηθείς δεν καταπατώ κανένα δικαίωμά σου επειδή ρώτησα. Δεν ξέρω πώς να το πω πιο απλά. απαντησα πριν κανεις edit και διορθώσεις αυτό Δεν σου ψάχνουν την τσάντα άσχετοι. Σου ζητάνε να την ανοίξεις για να δουν τι έχεις μέσα. με αυτο ''...Δεν σου ψάχνουν (as in, χωρίς να σε ρωτήσουν) την τσάντα άσχετοι. Σου ζητάνε να την ανοίξεις για να δουν τι έχεις μέσα.'' ------ όπως και να χει κανείς δεν μπορεί να σου ψάξει την τσάντα ούτε να ρίξει μια μάτια μέσα μην κοιτάτε τι συμβαίνει και το ότι δεν μιλάει κανείς , άλλο αυτό και άλλο τι λέει ο νόμος .. και μιλάω φυσικά για μπαρακια συναυλίες κέντρα διασκέδασης κτλ
defacer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 όπως και να χει κανείς δεν μπορεί να σου ψάξει την τσάντα ούτε να ρίξει μια μάτια μέσα μην κοιτάτε τι συμβαίνει και το ότι δεν μιλάει κανείς , άλλο αυτό και άλλο τι λέει ο νόμος .. και μιλάω φυσικά για μπαρακια συναυλίες κέντρα διασκέδασης κτλ Ωραία. Να σου ζητήσει να την ανοίξεις και αν αρνηθείς να σου πει λυπάμαι δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ μπορεί; Αν όχι, γιατί όχι; Ειλικρινής απορία.
Praetorianos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Φυσικά δεν είναι γιατί αν σου ζητήσω να το κατεβάσεις μπορείς να αρνηθείς. Ρε παιδιά, όντως, γιατί σκαλώσατε έτσι; Οτιδήποτε κι αν σας ζητήσει κανείς, χωρίς να σας εξαναγκάσει, πώς γίνεται να είναι παράνομο; Όμως η άρνηση εισόδου σε χώρο εξαιτίας αυτού είναι το θέμα μας. Κατά το "θα φοράς φούστα see through, για να προσληφθείς". Μέχρι το κόμμα είμαστε οκ, η υπόλοιπη πρόταση μας τα χαλάει. Πιο απλά. Μπορούμε να ζητήσουμε εθελοντικά να πάρουμε παρτούζα όλο το γραφείο. Αν συμμετέχουν, μια χαρά, expand κοινωνικών επαφών. Αν το ζητήσουμε ως όρο για πρόσληψη παραβιάζεται κάτι. Χωρίς να αγγίξει και να αγγιχτεί κανείς (τσάντες ή κορμιά) 1
DDevil Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Οχι δεν μπορει αν ο χωρος θεωρειται δημοσιος. Να το γράψουμε αλλες 10 φορές ακομα? ο ελεγχος που σου κανει έχει σκοπιμοτητα προφανως και αμα του αρνηθεις θα σου πει δεν περνάς και αυτο ειναι παρανομο. Το κουρασες.Μπουρδουκλωνεις και τον κοσμο με "επιχειρηματα" για ελεφαντες και αρκουδες. Ειναι ξεκαθαρο οταν ο χωρος ειναι δημοσιος απαγορευεται να σου πουν δεν μπαινεις. Επισης απαγορευεται να σου κάνουν ελεγχο. 1
defacer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Οχι δεν μπορει αν ο χωρος θεωρειται δημοσιος. Θέλεις τώρα να μου πεις για ποιό λόγο ακριβώς θεωρείται δημόσιος ο χώρος όπου στεγάζεται μια ιδιωτική επιχείρηση; Γιατί ας πούμε σε δημόσιο χώρο μπορώ να πάω 5 η ώρα το πρωί και δεν έχει δικαίωμα κανείς να με εμποδίσει. Αλλά υποψιάζομαι ότι δεν έχω το ίδιο δικαίωμα να πάω στα Starbucks ή σε οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό κατάστημα 5 η ώρα το πρωί. Αναγκάζομαι να ιδρώσω διανοητικά τόσο πολύ σ' αυτή τη συζήτηση που δεν ξέρω πόσο ακόμα θα καταφέρνω να βρίσκω απαντήσεις. 2
Lucifer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 ...ποιος δημόσιος χώρος. Για ιδιωτικό λέμε, όπου μπορείς να αρνηθείς την παροχή υπηρεσιών και εξαργύρωση του εισιτηρίου. Δηλαδή αν εγώ καλέσω για ρεβεγιόν μια φίλη, βαρέσει κουδούνι και της πω "άμα μπεις θα μου κάτσεις ε", δε νομίζω να μου πει κανείς ότι απαγορεύται. 1
Getta Robo Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Ρε παιδιά, όντως, γιατί σκαλώσατε έτσι; Οτιδήποτε κι αν σας ζητήσει κανείς, χωρίς να σας εξαναγκάσει, πώς γίνεται να είναι παράνομο; Άλλο το πέσιμο και άλλο ο βιασμός. Μιλαμε για πολυ συγκεκριμενα παραδειγματα, για σεκιουριτι ασφαλοφαση τυπους σε συναυλιες. Και πραγματα εχουν κλεψει, και πραγματα εχουν σπασει, και σε κοσμο την εχουν πεσει επειδη αρνηθηκαν. Και γιατι ολα αυτα; Πανω απο ολα που δεν εχουν κανενα δικαιωμα να το κανουν! Η λεξη κλειδι εδω δεν ειναι το ζητανε, ειναι πως απαιτουν να το κανουν. Εις βαρος του κοσμου που εχει αγνοια. Δυστυχως οπως ειχε η mad00lini Και τωρα βγαινουν τυχαρπαστοι με ελειψη ξυδιου στον οργανισμο τους, και απορουν απο πανω. Τι να πεις.
defacer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Ααααα οκ τώρα κατάλαβα. Επειδή μερικές φορές οι σεκιουριτάδες κάνουν κάτι που είναι παράνομο, απαγορεύεται να κάνουν κι αυτό που είναι νόμιμο. Makes sense.
Lucifer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Βρε δεν είπα εγώ αν είναι καλά παιδιά ή αν κάνουν τη δουλειά τους όπως θα 'πρεπε, το θέμα είναι ότι τυπικά δεν εξαναγκάζεσαι σε τίποτα. Το να λες "δε συμφωνώ με τον όρο να δείτε τι έχω στην τσάντα μου για να δω τη συναυλία σας" δεν έχει διαφορά με το "δεν συμφωνώ με τον όρο να δώσω 20 ευρώ για να δω τη συναυλία σας".
DDevil Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Θέλεις τώρα να μου πεις για ποιό λόγο ακριβώς θεωρείται δημόσιος ο χώρος όπου στεγάζεται μια ιδιωτική επιχείρηση; Γιατί ας πούμε σε δημόσιο χώρο μπορώ να πάω 5 η ώρα το πρωί και δεν έχει δικαίωμα κανείς να με εμποδίσει. Αλλά υποψιάζομαι ότι δεν έχω το ίδιο δικαίωμα να πάω στα Starbucks ή σε οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό κατάστημα 5 η ώρα το πρωί. Αναγκάζομαι να ιδρώσω διανοητικά τόσο πολύ σ' αυτή τη συζήτηση που δεν ξέρω πόσο ακόμα θα καταφέρνω να βρίσκω απαντήσεις. Λοιπον οκ θα σου γράψω και αμα θές το δέχεσαι αλλα νομοθεσια δεν σου δινω γιατι δεν μπορω να ψάχνω τωρα ωστοσο εχω ρωτησει άτομο που ξέρει και ειναι σοβαρο. Αμα θες ψαξε εσυ σου ειπα και πριν. Οταν το μαγαζι ειναι κλειστο ο χωρος θεωρειται ιδιωτικος οταν ανοιξει ομως και λειτουργει θεωρειται δημοσιος χωρος ακριβως για αυτο το λογο ο αστυνομικος μπορει να μπει μεσα στο μαγαζι και να κανει ελεγχο. Ο λουσιφερ αν ειναι δικηγορος θα μας το εξακριβωσει. Δεν ξερω αν ο χώρος της συναυλιας θεωρειται ιδιωτικος ή οχι.Γενικα οπου μπορουν να κάνουν εφοδο οι αστυνομικοι ο χωρος θεωρειται δημοσιος αλλιως θέλουν εντολη εισαγγελεα που ειναι ο προισταμενος τους. Αλλο παραδειγμα ειναι το αυτοκινητο σου.... το οποιο θεωρειται δημοσιος χωρος ιδιωτικος ειναι μονο αν το χρησιμοποιησεις σαν κατάλυμα για να μένεις. Ωστοσο επειδη θεωρειται δημοσιος χωρος ο αστυνομικος μπορει να μπει και να στο ψάξει.
zio10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικά αντανακλαστικά στον έλεγχο. Άλλοι έχουν πρόβλημα να τους ψάχνουν το βρακί, άλλοι την τσάντα, άλλοι τα μηνύματα στο κινητό, άλλοι το σπίτι, άλλοι τους μπάφους στην κωλότσεπη, άλλοι άλλοι το πόσα μπιστόλια έχουν στο αγροτικό. Εκεί παρεμβαίνει ο νόμος να πει τι επιτρέπεται και τι όχι. Εσύ πχ σε άλλο θέμα έχει ζητήσει περιορισμό στην χρήση του ίντερνετ και έλεγχο στο τι γίνεται, εγώ είμαι καθέτως και οριζοντίως αντίθετος με αυτό. Η γνώμη και των δύο είναι άσχετη γιατί (ευτυχώς για μένα) προς το παρόν το τεχνικό πλαίσιο ευνοεί τη δική μου άποψη. Συμφωνώ, ο καθένας έχει μια άποψη προφανώς, όπως σε όλα (σχεδόν) τα πράγματα. Εγώ από τη μεριά μου λέω ότι δεν θα με ενοχλούσε κάτι τέτοιο και δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο θέμα. Σε χώρους που μαζεύετε πολύς κόσμος κιόλας (γήπεδα, συναυλίες κλπ) το θεωρώ εώς και απαραίτητο να γίνεται. Το αν το κάνει η αστυνομία (δεν ξέρω αν μπορεί να είναι παντού) ή ιδιωτικοί υπάλληλοι για μένα δεν έχει μεγάλη σημασία. μπορει να θες πολυ να πας στη συναυλια κ οι "σεκιουριτι" να μην σε αφηνουν Σόρυ αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς τι θες να πεις (την παράθεση σε σχέση με το μήνυμά μου).
Lucifer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Λοιπον οκ θα σου γράψω και αμα θές το δέχεσαι αλλα νομοθεσια δεν σου δινω γιατι δεν μπορω να ψάχνω τωρα ωστοσο εχω ρωτησει άτομο που ξέρει και ειναι σοβαρο. Αμα θες ψαξε εσυ σου ειπα και πριν. Οταν το μαγαζι ειναι κλειστο ο χωρος θεωρειται ιδιωτικος οταν ανοιξει ομως και λειτουργει θεωρειται δημοσιος χωρος ακριβως για αυτο το λογο ο αστυνομικος μπορει να μπει μεσα στο μαγαζι και να κανει ελεγχο. Ο λουσιφερ αν ειναι δικηγορος θα μας το εξακριβωσει. Δεν ξερω αν ο χώρος της συναυλιας θεωρειται ιδιωτικος ή οχι.Γενικα οπου μπορουν να κάνουν εφοδο οι αστυνομικοι ο χωρος θεωρειται δημοσιος αλλιως θέλουν εντολη εισαγγελεα που ειναι ο προισταμενος τους. Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά έχω την σοβαρή υποψία ότι αυτό δε γίνεται.
Praetorianos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Αναγκάζομαι να ιδρώσω διανοητικά τόσο πολύ σ' αυτή τη συζήτηση που δεν ξέρω πόσο ακόμα θα καταφέρνω να βρίσκω απαντήσεις. Επειδή ιδρώνουμε πολλοί διανοητικά και από ευφυολογήματα το 'χουμε, θα ανοίξεις ένα τυροπιτάδικο και θα γράψεις στην είσοδο "όρος εισόδου στο μαγαζί μια πίπα". Δεν κάνεις κάτι παράνομο. ...ποιος δημόσιος χώρος. Για ιδιωτικό λέμε, όπου μπορείς να αρνηθείς την παροχή υπηρεσιών και εξαργύρωση του εισιτηρίου. Δηλαδή αν εγώ καλέσω για ρεβεγιόν μια φίλη, βαρέσει κουδούνι και της πω "άμα μπεις θα μου κάτσεις ε", δε νομίζω να μου πει κανείς ότι απαγορεύται. Το τι θεωρείται και τι όχι ιδιωτικός όρος είναι νομίζω grey area όταν μιλάμε για μαγαζιά. Μπορούν να σου αρνηθούν είσοδο σε μαγαζί μόνο αν ο πόρτας κρίνει ότι είναι γεμάτο ή "γεμάτο" και αν θεωρείται "ιδιωτική συγκέντρωση" ή κλειστή λέσχη. Τα πιο νομικίστικα δεν τα γνωρίζω αλλά μαγαζί ανοιχτό για τον κόσμο <> σπίτι. Συναυλίες δεν ξέρω. Αυτό που είπες για τα 20 ευρώ εντάσσεται στην ανταλλαγή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, για τα οποία υπάρχει νομικό πλαίσιο. ΥΓ Την επόμενη χρονιά θα έρθω στα ρεβεγιον σου. 3
DDevil Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά έχω την σοβαρή υποψία ότι αυτό δε γίνεται. Και ομως. Αν οντως εχεις δικιο ομως εγω θα παραδεχθω οτι έλεγα μλκιες. Επειδή ιδρώνουμε πολλοί διανοητικά και από ευφυολογήματα το 'χουμε, θα ανοίξεις ένα τυροπιτάδικο και θα γράψεις στην είσοδο "όρος εισόδου στο μαγαζί μια πίπα". Δεν κάνεις κάτι παράνομο. Το τι θεωρείται και τι όχι ιδιωτικός όρος είναι νομίζω grey area όταν μιλάμε για μαγαζιά. Μπορούν να σου αρνηθούν είσοδο σε μαγαζί μόνο αν ο πόρτας κρίνει ότι είναι γεμάτο ή "γεμάτο" και αν θεωρείται "ιδιωτική συγκέντρωση" ή κλειστή λέσχη. Τα πιο νομικίστικα δεν τα γνωρίζω αλλά μαγαζί ανοιχτό για τον κόσμο <> σπίτι. Συναυλίες δεν ξέρω. Αυτό που είπες για τα 20 ευρώ εντάσσεται στην ανταλλαγή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, για τα οποία υπάρχει νομικό πλαίσιο. ΥΓ Την επόμενη χρονιά θα έρθω στα ρεβεγιον σου. Ακριβως ειναι περιεργα τα ζητηματα αυτά καλα θα κανει κάποιος πριν διαφωνησει να ειναι πολυ σιγουρος. Εγω ετσι το εχω ακουσει απο σοβαρο ατομο... αποκλειειται να μου ειπε πιπες το πιο πιθανο αν εχω λαθος ειναι να άκουσα αλα ντι άλλων. Αλλα δε νομιζω. Καλουμε εναν δικηγορο να μας διαλευκανει την υποθεση. Εχουμε απαιτητικους συνομιλητες ζητανε νομοθεσια και επιχειρηματα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις