zio10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Νομικά έχω ακούσει κι εγώ κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει ο DDevil, χωρίς να ξέρω ή να θυμάμαι λεπτομέρειες. (Για το δημόσιο - ιδιωτικό). 1
DDevil Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Νομικά έχω ακούσει κι εγώ κάτι παρόμοιο με αυτό που λέει ο DDevil, χωρίς να ξέρω ή να θυμάμαι λεπτομέρειες. (Για το δημόσιο - ιδιωτικό). Αμα ηταν ετσι τοτε ο ελεγχος δεν θα γινοταν ουτε σε αυτοκινητα ουτε σε βάρκες ουτε πουθενα με το επιχειρημα οτι ειναι ιδιωτική επιχειρηση και κτηση.Ναι ειναι αλλα τι σχεση έχει αυτο με τον ελεγχο που πρεπει να γινει? Δεν τιθεται θεματα κυριοτητας.Δεν θιγεται η κυριοτητα με τον ελεγχο. Εχω την εντυπωση οτι ιδιωτικος χωρος ειναι το μέρος εκεινο που κάποιος κατοικει χρησιμοποιειται δηλαδη σαν κατοικια εκει μεσα δεν μπορει να έχει κάποιος αστυνομικος εισοδο χωρις άδεια.Αυτο πρεπει να οριζεται σε άρθρο του συνταγματικου κωδικα γιατι ειναι συνταγματικο δικαιωμα.
Lucifer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Παιδιά ίντα πω, κάποιος με νομικές γνώσεις ας μας διαφωτίσει, τόσο θεωρητικά όσο και περί του τι ισχύει στην πράξη. 1
MySt3R10uSs Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Φωνάζεις αστυνομία.Τον πηγαίνουν μέσα με τη διαδικασία του αυτοφώρου χωρίς πολλά πολλά και όταν με το καλό εκδικαστεί θα πάρεις μια πενταψήφια ηθική αποζημίωση Το τελευταίο έχει να κάνει και με το πόσο τσάκαλος είναι ο δικηγόρους σου Σοβαρα τωρα;;;;;
zio10 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2015 Αμα ηταν ετσι τοτε ο ελεγχος δεν θα γινοταν ουτε σε αυτοκινητα ουτε σε βάρκες ουτε πουθενα με το επιχειρημα οτι ειναι ιδιωτική επιχειρηση και κτηση.Ναι ειναι αλλα τι σχεση έχει αυτο με τον ελεγχο που πρεπει να γινει? Δεν τιθεται θεματα κυριοτητας.Δεν θιγεται η κυριοτητα με τον ελεγχο. Εχω την εντυπωση οτι ιδιωτικος χωρος ειναι το μέρος εκεινο που κάποιος κατοικει χρησιμοποιειται δηλαδη σαν κατοικια εκει μεσα δεν μπορει να έχει κάποιος αστυνομικος εισοδο χωρις άδεια.Αυτο πρεπει να οριζεται σε άρθρο του συνταγματικου κωδικα γιατι ειναι συνταγματικο δικαιωμα. Δεν τα ξέρω καλά. Για τη δική μου λογική, είναι οκ αν ένα μαγαζί ρίξει πόρτα αν πας σαν λέτσος και είναι επίσης οκ αν σου ζητήσουν να ανοίξεις την τσάντα σου. Ξαναλέω, για μένα. Νομικά δεν ξέρω τι ισχύει, δεν με ενδιαφέρει και ιδιαίτερα κιόλας, δεν πρόκειται να κυνηγούσα κάποιον για τέτοιους λόγους... Σοβαρα τωρα;;;;; Αν το πάρουμε με βάση τις πιθανότητες μάλλον δεν το λέει σοβαρά...
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 @ντεβιλ Με τη λογική σου το σπίτι μου είναι δημοσίως Χωρος και δεν μπορώ να επιβάλλω τους κανόνες μου. Τα έχεις κάνει λίγο σαλάτα στο μυαλό σου. Η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα να σου ψάξει το αμάξι έτσι Γιατί της ήρθε, πρέπει να έχει γίνει κάτι δεν μπορεί να μπειΌπωςμπειι χωρίς ένταλμα να ψάξει το σπίτι σου Και ναι Όταν σου ζητάει κάτι κάποιος και το κανείς δεν είναι παράνομο. Αν ήταν κάθε φορά που πήγαινες με γυναίκα θα μπορούσε να πει ότι ήταν βιασμος
Vapir Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 . Η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα να σου ψάξει το αμάξι έτσι Γιατί της ήρθε, πρέπει να έχει γίνει κάτι δεν μπορεί να μπει σε αυτό θα διαφωνήσω , μια και δυο φορές ξηλώσανε όλα τα πλαστικά απο μηχανάκια και αμάξια φίλων μου για έλεγχο ? σε ένα γνωστό πάλι του βγάλανε τα πάντα μέσα απ το αμάξι , καλοκαιρινό και γύριζε απο τη δουλειά του κομμάτια να πάει να κοιμηθεί κ είχε τους παπάριδες... άλλος αρνήθηκε και τον δέσανε ,πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο. Και δε μιλάω για 18-20 χρονών παιδιά , μιλάμε για 25-35ρηδες 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Η ειρωνεία είναι ότι μετά το bold που είναι κατ' αρχή σωστό, στη συνέχεια εσύ είσαι αυτός που κάνει υποθέσεις. Και το επιβεβαιώνεις αυτό στο τέλος λέγοντας "νόμιμο είναι μόνο το νόμιμο", χωρίς να μας έχεις διαφωτίσει σχετικά με το τι ακριβώς είναι το νόμιμο και γιατί. Ούτε αυτός που μιλάει για όρους μέσα στην απόδειξη μας διαφωτίζει για το πότε ένας όρος είναι νόμιμος και πότε οχι. Εγὠ δεν είμαι δικηγόρος, να μας πει τι είναι νόμιμο αυτός που με υφάκι μας το παίζει γνώστης οτι δήθεν αφού πλήρωσες και γράφει αυτό κι αυτό στην απόδειξη σκάσε και κολύμπα.
DDevil Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Ούτε αυτός που μιλάει για όρους μέσα στην απόδειξη μας διαφωτίζει για το πότε ένας όρος είναι νόμιμος και πότε οχι. Εγὠ δεν είμαι δικηγόρος, να μας πει τι είναι νόμιμο αυτός που με υφάκι μας το παίζει γνώστης οτι δήθεν αφού πλήρωσες και γράφει αυτό κι αυτό στην απόδειξη σκάσε και κολύμπα. Το αστειο με τον defacer ειναι οτι ακομα και νομο αυτουσιο να του βάλεις θα τον ερμηνευσει οπως θέλει για να βγει απο πάνω και να σου πει οτι έχει δικιο. Δεν εχω κανενα προβλημα να παραδεχθω οτι έχω αδικο εγω προσωπικα ή να παραδεχθω οτι δεν ερμηνευσα σωστα διοτι δεν με ενδιαφέρει να κάνω τον έξυπνο αλλα να ξέρω 2-3 σωστά πράγματα. @ντεβιλ Με τη λογική σου το σπίτι μου είναι δημοσίως Χωρος και δεν μπορώ να επιβάλλω τους κανόνες μου. Τα έχεις κάνει λίγο σαλάτα στο μυαλό σου. Η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα να σου ψάξει το αμάξι έτσι Γιατί της ήρθε, πρέπει να έχει γίνει κάτι δεν μπορεί να μπειΌπωςμπειι χωρίς ένταλμα να ψάξει το σπίτι σου Και ναι Όταν σου ζητάει κάτι κάποιος και το κανείς δεν είναι παράνομο. Αν ήταν κάθε φορά που πήγαινες με γυναίκα θα μπορούσε να πει ότι ήταν βιασμος Εγω τα έχω κανει σαλατα στο μυαλο μου? εισαι σιγουρος? αλλο το σπιτι και αλλο το αμαξι το αμαξι δεν ειναι χωρος διαμονης εξηγησα σε προηγουμενα ποστ οτι σε σπιτι ο χωρος ειναι ιδιωτικός στο αυτοκινητο αν δεν το χρησιμοποιεις σαν κατάλυμα δεν ειναι. Θεωρειται δημοσιος για αυτο η αστυνομια σου κανει ανα πάσα στιγμη έλεγχο. Οταν σου ζητάει κάποιος κάτι που ειναι παράνομο ειναι ηδη παράνομος.Αν βεβαια το κάνεις με την θέληση σου αλλαζει. Ειναι παράνομη απο το συνταγμα η διάκριση. Και οι συναυλιες που ρωτησα σημερα μπορουν να θεωρηθουν δημοσιος χώρος κανεις δεν μπορει να σου απαγορευσει την εισοδο αμα νοιάζονται τοσο για την ασφαλεια ή για τον ελεγχο ας φωνάξουν αστυνομικους να ειναι εκει την ωρα που γινεται ο έλεγχος. Τεσπα ολοι έχουμε τυχει σε ελεγχους και εφοδους ααστυνομικων σε μαγαζια οποτε δεν εχει νοημα να διαφωνουμε αλλο αν οι αστυνομικοι εκαναν παραβαση καθηκοντος να εισαι σιγουρος θα τους ειχε μαγκωσει ο εισαγγελεας και θα ειχε ζητησει εξηγησεις. Προφανως και ενας αστυνομικος μπορει να σου ψάξει το αυτοκινητο να σου ζητησει να ανοιξεις το πορτ παγκάζ κτλπ. αυτο ειναι 1000% σιγουρο φιλε. ΥΓ Ένα τηλεφωνο στην αστυνομια ή μια ερωτηση σε εναν εισαγγελέα θα σας πεισει παιδιά.δΕΝ ΕΙΝΑι κακο να γνωριζουμε τα δικαιωματά μας. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Εγω τα έχω κανει σαλατα στο μυαλο μου? εισαι σιγουρος? αλλο το σπιτι και αλλο το αμαξι το αμαξι δεν ειναι χωρος διαμονης εξηγησα σε προηγουμενα ποστ οτι σε σπιτι ο χωρος ειναι ιδιωτικός στο αυτοκινητο αν δεν το χρησιμοποιεις σαν κατάλυμα δεν ειναι. Θεωρειται δημοσιος για αυτο η αστυνομια σου κανει ανα πάσα στιγμη έλεγχο. Οταν σου ζητάει κάποιος κάτι που ειναι παράνομο ειναι ηδη παράνομος.Αν βεβαια το κάνεις με την θέληση σου αλλαζει. Ειναι παράνομη απο το συνταγμα η διάκριση. Και οι συναυλιες που ρωτησα σημερα μπορουν να θεωρηθουν δημοσιος χώρος κανεις δεν μπορει να σου απαγορευσει την εισοδο αμα νοιάζονται τοσο για την ασφαλεια ή για τον ελεγχο ας φωνάξουν αστυνομικους να ειναι εκει την ωρα που γινεται ο έλεγχος. Τεσπα ολοι έχουμε τυχει σε ελεγχους και εφοδους ααστυνομικων σε μαγαζια οποτε δεν εχει νοημα να διαφωνουμε αλλο αν οι αστυνομικοι εκαναν παραβαση καθηκοντος να εισαι σιγουρος θα τους ειχε μαγκωσει ο εισαγγελεας και θα ειχε ζητησει εξηγησεις. Προφανως και ενας αστυνομικος μπορει να σου ψάξει το αυτοκινητο να σου ζητησει να ανοιξεις το πορτ παγκάζ κτλπ. αυτο ειναι 1000% σιγουρο φιλε. ΥΓ Ένα τηλεφωνο στην αστυνομια ή μια ερωτηση σε εναν εισαγγελέα θα σας πεισει παιδιά.δΕΝ ΕΙΝΑι κακο να γνωριζουμε τα δικαιωματά μας. αν το αμαξι εινα δημοσιως χωρος οπως λες και ερθω και μπω στο αμαξι σου και μου αρνηθεις την εισοδο τοτε καλω αστυνομια και σου κανω μηνυση σωστα? Η αστυνομια για να σου ψαξει το αμαξι πρεπει να υπαρχουν καποιες προυποθεσεις οπως το να κανουν ψαξιμο για ναρκωτικα σε μπλοκο. Το να ερθει ενας αστυνομικος στο ακυρο να σου πει ανοιξε το αμαξι να το ψαξω χωρις λογο και αιτια οχι δεν μπορει να το κανει Το να πιασεις μια κοπελα και να τη πηδηξεις παρα τη θεληση της ειναι παρανομο το να τη ζητησεις να κανετε σεξ και να πει ναι ΔΕΝ ειναι παρανομο. Βλεπεις τη διαφορα ε? της το ζητησες και δεχτηκε. Η αστυνομια που κανει "εφοδο" στα μαγαζια δεν ψαχνει το μαγαζι για ναρκωτικα κτλ αλλα κοιταει αδειες, ενταση ηχου κτλ οποτε καταλαβαινεις οτι το επιχειρημα σου δεν ειναι τοσο καλο! Επισης οπουδηποτε και να παει η αστυνομια ειτε σε μαγαζι ειτε σε σπιτι ειτε δεν ξερω και γω που ξερεις οτι χρειαζεται ΕΝΤΑΛΜΑ απο εισαγγελεα για να εχει το δικαιωμα να ψαξει. Αν ηταν οπως λες θα μπαινε απλα και θα εψαχνε και ολα καλα!
DDevil Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δεν χρειάζεται κανενα ένταλμα για να ψάξει η αστυνομια σε δημοσιο χώρο. Αυτο σου λέω. Το σπιτι δεν έχει σχέση με το μαγαζι. Το σπιτι ειναι ιδιωτικος χώρος το μαγαζι δεν ειναι. Ειναι ιδιωτικος χώρος μονο οταν ειναι κλειδωμένο και δεν δουλεύει.Σε ώρες εργασιας ειναι δημοσιος χώρος. Δεν ειναι οπως το λέω εγω ή η δικια μου λογική.Ετσι ισχυει. Το αμαξι και αυτο τα ιδια , δεν μπορει να μπει ο οποιοσδήποτε γιατι έχεις κλειδωμένες τις πορτες ωστοσο σε αυτη τη περιπτωση που ρωτάς για το αμάξι δεν ξέρω να σου απαντησω με σιγουρια. Μπορει να ειναι δημοσιο ως προς τον έλεγχο οχι ως προς αυτο που λές. Βασικα δημοσιο ως προς τον έλεγχο σιγουρα ειναι. Επισης η αστυνομια στα πλαισια της αστυνομικης προανάκρισης μπορει να σταματησει τον οποιονδήποτε και να του κάνει έλεγχο ακομα και σωματικο αρκει ο ελεγχος αυτος να μη προσβάλλει τον ελεγχομενο οποτε συμφωνα με αυτο ο αντρας ελέγχει άντρα και η γυναικα ελέγχει γυναικα.Οτιδηποτε άλλο δειτε αρνηθειτε τον έλεγχο και σε αστυνομικο φυσικά.
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 1 Δεν χρειάζεται κανενα ένταλμα για να ψάξει η αστυνομια σε δημοσιο χώρο. Αυτο σου λέω. Το σπιτι δεν έχει σχέση με το μαγαζι. Το σπιτι ειναι ιδιωτικος χώρος το μαγαζι δεν ειναι. Ειναι ιδιωτικος χώρος μονο οταν ειναι κλειδωμένο και δεν δουλεύει.Σε ώρες εργασιας ειναι δημοσιος χώρος. Δεν ειναι οπως το λέω εγω ή η δικια μου λογική.Ετσι ισχυει. 2 Το αμαξι και αυτο τα ιδια , δεν μπορει να μπει ο οποιοσδήποτε γιατι έχεις κλειδωμένες τις πορτες ωστοσο σε αυτη τη περιπτωση που ρωτάς για το αμάξι δεν ξέρω να σου απαντησω με σιγουρια. Μπορει να ειναι δημοσιο ως προς τον έλεγχο οχι ως προς αυτο που λές. Βασικα δημοσιο ως προς τον έλεγχο σιγουρα ειναι. 3 Επισης η αστυνομια στα πλαισια της αστυνομικης προανάκρισης μπορει να σταματησει τον οποιονδήποτε και να του κάνει έλεγχο ακομα και σωματικο αρκει ο ελεγχος αυτος να μη προσβάλλει τον ελεγχομενο οποτε συμφωνα με αυτο ο αντρας ελέγχει άντρα και η γυναικα ελέγχει γυναικα.Οτιδηποτε άλλο δειτε αρνηθειτε τον έλεγχο και σε αστυνομικο φυσικά. 3)ναι αυτο ειπα και εγω οτι πρεπει να καλυπτονται καποιες προυποθεσεις δεν μπορει ενας αστυομικος που σε ειδε στο δρομο απο το πουθενα να σου πει δειξε μου το αμαξι γιατι ειμαι αστυνομικος. 2)βρισκω αμαξι με ξεχασμενες ανοχιτες τις ασφαλειες ή καμπριο και μπαινω μεσα αρα ειμαι κομπλε. Αρα το αμαξι το εχω μισο μισο με ολους σε αυτη τη χωρα και μπορει να μπει οποιος θελει ακομη και αν εγω δεν γουσταρω, ναι εχει πολυ λογικη αυτο που λες (εφοσον εχω τις ασφαλειες ανοιχτες γιατι μολις το κλειδωσω αλλαζουν τα δικαιωματα μου). Επισης ειμαι στο γραφειο μου ή στο μαγαζι μου με υπολογιστες ερχεται η αστυνομια λεω θα σου ψαξουμε το μαγαζι λεω ενταλμα παιζει? παιρνουν πουλο. Εδω γιατι αλλαζει και δεν ειναι δημοσιως χωρος? 1)εχω μαγαζι με ρουχα και μου ρχεται μια γλυκουλα μπατσινα και μου λεει "ει σεξι μποι θα σου ψαξω το μαγαζι" και της απανταω "ενταλμα εχεις?", η απαντηση της ειναι οχι οποτε μετα της λεω ενα ωραια τα λεμε οταν φερεις ενταλμα και παει σπιτι της μεχρι να επιστρεψει με ενταλμα. Αυτη ειναι η διαδικασια και οπως σου εξηγησα και πριν στα μαγαζια που λες οτι μπαινουν κοιτανε απλα την νομιμοτητα της επιχειρησεις (αδεια κτλ) δεν μπορουν να ψαξουν τι εχεις στα γραφεια,αποθηκες.καβα κτλ. . Τι θεωρείται δημόσιος χώρος; Δημόσιοι χώροι είναι αυτοί που προορίζονται κατά την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία και τον Αστικό Κώδικα για κοινή χρήση π.χ. οδοί, πλατείες, άλση, αιγιαλός, παραλία, λιμάνια, όχθες λιμνών και ποταμών, δημόσια δάση. Περαιτέρω δημόσιος χώρος θεωρείται και κάθε άλλος, ανοικτός και ελευθέρως προσβάσιμος σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων, χώρος ο οποίος με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο (π.χ. οικοδομική άδεια) έχει τεθεί σε κοινή χρήση. Στην τελευταία περίπτωση μπορεί να ανήκουν μεγάλα εμπορικά κέντρα, ειδικά πάρκα, χώροι αναψυχής, κ.λπ. Στους δημόσιους χώρους συγκαταλέγονται,τέλος, και οι σταθμοί διακίνησης επιβατών με μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως μετρό, κτίρια επιβατών του αεροδρομίου, κ.λπ., χώροι δηλαδή προσβάσιμοι σε απεριόριστο αριθμό ατόμων, που όμως μπορεί να είναι και κλειστοί και η είσοδος σε αυτούς ελεγχόμενη Συνεχιζεις να πιστευεις οτι το μαγαζι,αμαξι και δεν ξερω και γω τι αλλο ειναι δημοσιος χωρος? Και μια εξτρα ερωτηση: Η μηχανη ειναι δημοσιος ή ιδιωτικος χωρος? Ξερεις ρωταω επειδη στη μηχανη απλα ανεβαινεις και δεν μπορεις να την κλειδωσεις. Δεν λεω να την παρεις και να φυγεις (αν και αν εχει κλειδια πανω με τη λογικη σου μπορω να το κανω και αυτο) αλλα να κατσεις πανω
dj_takis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Παλιά πάντως που δούλευα σε γνωστό club σαν dj το 2005 είχε γίνει το εξής: Κατά τις 12 το βράδυ (νωρίς για club) ήρθε μια παρέα με 5 άντρες. Τότε ήταν και της μόδας να "συνοδεύεσαι" και δεν τους άφησαν στη πόρτα να μπουν. Οι μάγκες όμως που προφανώς είχαν φάει πολλές πόρτες αφού ήταν μπακουροπαρέα, φώναξαν την αστυνομία. Ήρθαν και πήγαν όλοι μαζί στο τμήμα. Προφανώς δεν ήταν αυτόφωρο γιατί σε καμιά ώρα ξαναγύρισαν πίσω. Όλοι μαζί. Με τα πολλά έμαθα ότι η απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι ένα μαγαζί που απευθύνεται στην προσέλευση κόσμου, είναι δημόσιος χώρος και δεν επιτρέπεται η απαγόρευση εισόδου σε οποιονδήποτε, εκτός από ανηλίκους, αφού σερβίρει αλκοόλ, και σε άτομα που αποδεδειγμένα (έχοντας καλέσει αστυνομία και αφού έχει γίνει καταγραφή του συμβάντος) έχουν μπλέξει σε φασαρίες πιο παλιά μέσα στο μαγαζί. Στο ίδιο μαγαζί όμως και όχι κάπου αλλού. Στη πόρτα μπορεί να σου αρνηθεί η είσοδος, μόνο σε περίπτωση που είναι γεμάτο, και αυτό για λόγους ασφαλείας. Πχ αν ξεσπάσει πυρκαγιά και από τον κόσμο έχουν καλυφθεί όλες οι έξοδοι κινδύνου και δεν είναι δυνατή η γρήγορη εκκένωση. Οκ, κανείς δεν το τηρεί. Τη συγκεκριμένη στιγμή όμως ήταν νωρίς, μαγαζί άδειο ακόμα, και δεν ίσχυε αυτό. Αν σου αρνηθεί η είσοδος με αυτή τη δικαιολογία, δεν ξέρω πως μπορείς να το εξακριβώσεις. Επίσης μπορεί να σου αρνηθεί η είσοδος αν δε πληρώσεις το εισιτήριο. Αφού μέσα σε αυτό, το μαγαζί σου παρέχει κάποιες υπηρεσίες. Δηλαδή μουσική, νερό, τουαλέτα, ψυχαγωγία, που μπορείς να τα κάνεις χωρίς να πάρεις ποτό, και άρα να μην ωφεληθεί το μαγαζί από εσένα. Γι' αυτό θα έπρεπε να σου βάζουν ένα μικρό κόστος ακόμα κι αν δεν πάρεις τίποτα. Τα μαγαζιά όμως ενσωματώνουν τη τιμή του ποτού στο εισιτήριο, οπότε αν δεν πάρεις τίποτα είναι κατά πολύ ωφελημένοι. Και τέλος θα μπορούσε να σου αρνηθεί η είσοδος, αν το μαγαζί είχε ιδιωτικό πάρτι, και καλεσμένους με προσκλήσεις μόνο. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοια πάρτι δηλώνονται κάπου για νομική κατοχύρωση. Πχ γάμοι. Άρα σύμφωνα με την αστυνομία το 2005, χωρίς κάποιες νομικές υποδείξεις, και χωρίς να ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε, αν και ιδιωτική επιχείρηση, από τη στιγμή που απευθύνεται σε κόσμο, θεωρείται δημόσιος χώρος. Sorry για το σεντόνι, αλλά είπα να πω μια αληθινή ιστορία. Καλή χρονιά σε όλους. 5
DDevil Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Περνάει ενα αμάξι απο ενα λιμάνι ή απο ένα σημειο ελεγχου/πυλη κτλπ. Οι αστυνομικοι χωρις κανενα ένταλμα έχουν δικαιωμα να ψάξουν με φακο παντού ακομα και στο πορτ παγκάζ.Ειναι 100% σιγουρο αυτο Σπεκτ. Εχω την εντυπωση οτι η μπατσινα που σε βρισκει σέξυ αγορι μπορει να ψάξει οτιδηποτε δεν ειναι κλειδωμένο σε αποθηκη εγραψα πιο πριν οτι αν ενα μαγαζι δουλευει θεωρειται δημοσιος χωρος αν ομως ειναι κλειδωμένο τοτε ειναι ιδιωτικος.Σκέψου δηλαδη οτι αν εσυ έχεις κλειδώσει κάτι σε ένα συρτάρι και σου ζητάει ο αλλος να το ανοιξεις και εσυ το αρνεισαι τοτε τι θα κανει παραβιαση? αυτο το συρτάρι δεν ειναι σε κοινη θέα ουτε προσβάσιμο απο τον καθένα σε αντιθεση με το μαγαζι που την ωρα της λειτουργιας του ειναι προσβάσιμο απο τον καθένα και τα πράγματα μεσα στα ράφια επισης.Για το αμαξι που λες το κάμπριο δεν ξέρω να σου πω μονο για τον ελεγχο ξέρω. Αυτος ο ορισμος που βρηκες για τους δημοσιους χωρους οπως καταλαβαινεις περιλαμβάνει και την περιπτωση της συναυλιας Παλιά πάντως που δούλευα σε γνωστό club σαν dj το 2005 είχε γίνει το εξής: Κατά τις 12 το βράδυ (νωρίς για club) ήρθε μια παρέα με 5 άντρες. Τότε ήταν και της μόδας να "συνοδεύεσαι" και δεν τους άφησαν στη πόρτα να μπουν. Οι μάγκες όμως που προφανώς είχαν φάει πολλές πόρτες αφού ήταν μπακουροπαρέα, φώναξαν την αστυνομία. Ήρθαν και πήγαν όλοι μαζί στο τμήμα. Προφανώς δεν ήταν αυτόφωρο γιατί σε καμιά ώρα ξαναγύρισαν πίσω. Όλοι μαζί. Με τα πολλά έμαθα ότι η απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι ένα μαγαζί που απευθύνεται στην προσέλευση κόσμου, είναι δημόσιος χώρος και δεν επιτρέπεται η απαγόρευση εισόδου σε οποιονδήποτε, εκτός από ανηλίκους, αφού σερβίρει αλκοόλ, και σε άτομα που αποδεδειγμένα (έχοντας καλέσει αστυνομία και αφού έχει γίνει καταγραφή του συμβάντος) έχουν μπλέξει σε φασαρίες πιο παλιά μέσα στο μαγαζί. Στο ίδιο μαγαζί όμως και όχι κάπου αλλού. Στη πόρτα μπορεί να σου αρνηθεί η είσοδος, μόνο σε περίπτωση που είναι γεμάτο, και αυτό για λόγους ασφαλείας. Πχ αν ξεσπάσει πυρκαγιά και από τον κόσμο έχουν καλυφθεί όλες οι έξοδοι κινδύνου και δεν είναι δυνατή η γρήγορη εκκένωση. Οκ, κανείς δεν το τηρεί. Τη συγκεκριμένη στιγμή όμως ήταν νωρίς, μαγαζί άδειο ακόμα, και δεν ίσχυε αυτό. Αν σου αρνηθεί η είσοδος με αυτή τη δικαιολογία, δεν ξέρω πως μπορείς να το εξακριβώσεις. Επίσης μπορεί να σου αρνηθεί η είσοδος αν δε πληρώσεις το εισιτήριο. Αφού μέσα σε αυτό, το μαγαζί σου παρέχει κάποιες υπηρεσίες. Δηλαδή μουσική, νερό, τουαλέτα, ψυχαγωγία, που μπορείς να τα κάνεις χωρίς να πάρεις ποτό, και άρα να μην ωφεληθεί το μαγαζί από εσένα. Γι' αυτό θα έπρεπε να σου βάζουν ένα μικρό κόστος ακόμα κι αν δεν πάρεις τίποτα. Τα μαγαζιά όμως ενσωματώνουν τη τιμή του ποτού στο εισιτήριο, οπότε αν δεν πάρεις τίποτα είναι κατά πολύ ωφελημένοι. Και τέλος θα μπορούσε να σου αρνηθεί η είσοδος, αν το μαγαζί είχε ιδιωτικό πάρτι, και καλεσμένους με προσκλήσεις μόνο. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοια πάρτι δηλώνονται κάπου για νομική κατοχύρωση. Πχ γάμοι. Άρα σύμφωνα με την αστυνομία το 2005, χωρίς κάποιες νομικές υποδείξεις, και χωρίς να ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε, αν και ιδιωτική επιχείρηση, από τη στιγμή που απευθύνεται σε κόσμο, θεωρείται δημόσιος χώρος. Sorry για το σεντόνι, αλλά είπα να πω μια αληθινή ιστορία. Καλή χρονιά σε όλους. Α μπραβο και εγω αυτα ακριβως υποστηρίζω. Και μου έλεγε ο άλλος χθες να του δώσω νομοθεσια. Γιατι να το κάνω? αφου ξέρω πως ειμαι σωστος αυτος με αμφισβητει αυτος θα τη βρει. Η πορτα ειναι τελειως παράνομη.Δεν το συζητάμε αυτο.Και το να σου πει κάποιος δεν μπαινεις και σταθει μπροστα στη πορτα για να την αποκλεισει θεωρειται παρανομη βια αν σε ακουμπησει ή σε σπρωξει τοτε ειναι βιαιοπραγια. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2016 Οταν πχ παω απο Ηγουμενιτσα Ιταλια τοτε μπορει να ψαξει διοτι περνας τα συνορα γενικα δεν μπορει και το ιιδο ισχυει και για το δρομο. Μονο σε μπλοκο αν υπαρχει λογος ή οταν εισαι στα συνορα με αλλη χωρα. Δηλαδη μπορει να μπει να ψαξει το ταμειο μου το οποιο δεν ειναι κλειδωμενο σε αποθηκη οπως και να αρχιζει να μετακινει πχ ρουχα να δει αν υπαρχει τιποτα απο πισω! Πραγματικα μου φαινεται αστειο ολο αυτο. Ενταλμα χωρις αυτο δεν εχει κανενα δικαιωμα! προσεξες το μπολντ ε? ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ. Τα μαγαζια εινα ικλειστα και με εισοδο
Προτεινόμενες αναρτήσεις