Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι σεβαστο οταν καποιος δηλωνει αθεος μετα απο προσωπικη αναζητηση και οχι επειδη τα τελευταια χρονια ειναι τρεντυ.

• Like 1
Δημοσ.

Ε μετά για να ειμαι χαλαρωμένος καθώς λέμε για το μεταφυσικό. :)

Εσυ και ο Ricky Gervais. :)

Zio σήμερα σε πέρασα, μου τελείωσαν τα like εδω και πολύ ωρα. :)

Τα αυριανά ξοδεύω! :D

Δημοσ.

μπαα αυτος ηταν φλωρος το γυρισε μετα απο 17 χρονια , το εκανε

«Δεν είμαι άθεος, δόξα τω Θεώ».

Νομίζω είχε πει "and thank God for making me an atheist" στις golden globes. Ειναι γνωστός αθεος.

Δημοσ.

Ειναι σεβαστο οταν καποιος δηλωνει αθεος μετα απο προσωπικη αναζητηση και οχι επειδη τα τελευταια χρονια ειναι τρεντυ.

Εγώ δεν το δέχομαι ούτε έτσι (δεν το δέχομαι που λέει ο λόγος, ο καθένας ό,τι θέλει πιστεύει). Για μένα το πολύ μέχρι το δεν είμαι σίγουρος θα έπρεπε να φτάνει κάποιος σε αυτή τη φάση.

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο βαρύ αυτό που λέω.

Δεν βλέπω το νόημα να διαφωνούμε η να έχουμε άποψη για κάτι για το οποίο δεν μπορουμε γνωρίζουμε.

Δημοσ.

Τα αυριανά ξοδεύω! :D

Είσαι πολύ μπροστά!!

Ον τοπικ, συμφωνώ με αυτό που είπες ανώνυμη. Καλο είναι οι προσωπικές πεποιθήσεις να προέρχονται απο εμπειρίες, ψάξιμο κλπ και όχι λόγω μόδας.

Δημοσ.

Εγώ δεν το δέχομαι ούτε έτσι (δεν το δέχομαι που λέει ο λόγος, ο καθένας ό,τι θέλει πιστεύει). Για μένα το πολύ μέχρι το δεν είμαι σίγουρος θα έπρεπε να φτάνει κάποιος σε αυτή τη φάση.

Συμφωνω αλλα ειναι και ενα θεμα που δεν αποδεικνυεται.. δεν ειναι μαθηματικα . Ειναι καθαρα βιωμα,προσωπικη αναζητηση ,πεποιθηση.

Δημοσ.

Συμφωνω αλλα ειναι και ενα θεμα που δεν αποδεικνυεται.. δεν ειναι μαθηματικα . Ειναι καθαρα βιωμα,προσωπικη αναζητηση ,πεποιθηση.

Εγώ πιστεύω κάποια στιγμή θα έχουμε και αποδείξεις για αρκετά πράγματα! :)

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά , θυμάστε που είχα γράψει για μια εμπειρία μου που είχα μια επίσκεψη απο μια σκοτεινή φιγούρα με δύο άλλες (η μία έσκυψε δίπλα μου σα να προσευχόταν) που μου είχε πει "α φοβάσαι ε?" ξενερωμένος και έφυγε? που ένιωσα οτι θα πεθάνω και δεν μπορούσα να κουνηθώ?

ε τότε είχα ζητήσει να έρθει. Το σκεφτόμουν έντονα μέρα νύχτα , δεν έκανα κάποιο ξόρκι και δεν δοκίμασα κάτι 

απλά δεν το είχα πει τότε κ είπα να το πω τώρα γιατι αυτό που βγάζει η αναζήτηση μου είναι πως δεν χρειάζονται ξόρκια και συνταγές για να γίνει κάτι , μόνοι μας το δημιουργούμε , πλάθουμε το σύμπαν με τις παλάμες μας σαν πλαστελίνη 

είμαστε μικροί θεοί 

έχουμε την δύναμη , αρκεί να το ξεκλειδώσουμε μέσα μας 

αυτό πιστεύω. 

Μπορει να εφτιαξες ενα Tulpa. :P

Τωρα στο θεμα μας, τι σημαινει ο ορος ''μεταφυσικο'' απλα κατι πολυ γενικο που υποδηλωνει κατι για το οποιο ο ανθρωπος γνωριζει ελαχιστα η τιποτε. Μπορει το υπερφυσικο η μεταφυσικο να ειναι μια αλλη διασταση μιας πραγματικοτητας που δεν αντιλαμβανομαστε. Γενικα οσο προοδευει η επιστημη και διαλυονται οι προκαταληψεις μπορει υστερα απο πολλα χρονια να βρουμε οτι η πραγματικοτητα ειναι πιο περιεργη και παραξενη απο την φαντασια που περιπου ελεγε και ο Σαιξπηρ.

Προσωπικα ειχα και θετικες και αρνητικες εμπειριες με κατι το εξω απο εμενα και τους γυρω μου.Ενα ειδους επικοινωνιας.Τωρα ,ταμπελα δεν μπορω να βαλω ,δεν ξερω τι μπορει να ηταν ακομη το ψαχνω.Αλλα δεν προκειται να πω οτι ειναι ''αυτο'' η το ''αλλο'' προτου βρω αποδειξεις,που βεβαια μπορει να μην βρω ποτε. Παντως μου εχουν συμβει πραγματα που δεν εξηγουνται με την κοινη λογικη,σοβαρα και ξεκαθαρα. Επειδη σας φλομωσα με την γενικοτητα,θα δωσω ενα συγκεκριμενο παραδειγμα,περα για περα αληθινο.

Πριν πολλα χρονια ειμουν στο σπιτι της κοπελας μου,στο ξεκινημα της σχεσης. Με ειχε καλεσει η μητερα της η οποια μαλιστα ηταν καλλιτεχνης,ζωγραφος. Ειμασταν στο σαλονι και συζηταγαμε ευχαριστα και απλα οταν καποια στιγμη, μας επιασε μια απιστευτα δυνατη δυσφορια.Σαν κατι να μας επνιγε.Μου εκανε πολυ εντυπωση γιατι δεν ηταν κατι φυσιολογικο,δεν ειχε προηγηθει κατι να μας στεναχωρησει, και το απιστευτο ηταν οτι το αισθανομασταν ολοι στον ιδιο περιπου βαθμο.

Σε καποια στιγμη,αφου ειχαν περασει το πολυ 5 λεπτα η μητερα της αποφασισε να βγουμε εξω για βολτα με το αυτοκινητο της να ξεσκασουμε. Αυτην της την ιδεα την ειπε με 3-4 προτασεις μεσαιου μηκους,ας πουμε 10-15 λεξεις η καθεμια μεσο ορο. Ε σε ολες τις περιπτωσεις μια ''φωνη''μεσα μου ,προειπε ολες αυτες τις 4 προτασεις ακριβως οπως τις διατυπωσε,λεξη προς λεξη,μεχρι και το τελευταιο αρθρο! Τρομερα περιεργο και μου εκανε τρομερη εντυπωση.Για καποιον λογο δεν τους ειπα απολυτως τιποτε. Οταν φυγαμε απο το σπιτι τους επηρθε παλι καλη διαθεση και ηρεμια.

Περιπου 10 ημερες αργοτερα ειπα τι συνεβη σε εναν γερο και τρομερα μορφωμενο καθως και πολυ καλης ποιοτητας ανθρωπο,που τον ειχα σαν μεντορα,σαν παππου αν θελετε.Αλλα ειχε τρομερη μορφωση.Μου συνεστησε να μην ξαναπατησω εκει και μου ειπε τον λογο,κατι που δεν θελω και επομενως δεν προκειται να γραψω εδω.Ανεφερα παντως τον λογο σε εκεινη την κοπελα και τον επιβεβαιωσε.Δεν  ξαναπηγα εκει παντως ,ειμουν και μικρος και αν και αρκετα διαβασμενος σε πολλα θεματα για την ηλικια μου,ειμαι τυπος που μου αρεσει να μελετω τα πραγματα χωρις ρισκο. :)

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...