Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κυρίως μορφολογικά με ενδιαφέρει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά η ράτσα που θα πάρω

Ποσο,μα ποσο λαθος εισαι ρε φιλε.

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ο τροπος που βλεπεις το ολο θεμα,ειναι λαθος.

Δεν ξερω αν ειναι αγνοια η παρεξηγω τον τροπο γραφης σου.

Ολη η λογικη σου που θετεις για αγορα σκυλου,για μενα τουλαχιστον που στα 20 χρονια παω για 4ο,ειναι πολυ μακρια απο μενα,πλεον.

Ελπιζω οτι κι αν επιλεξεις να μη μετανοιωσεις στην πορεια για τιποτα,οπως κανουν οι περισσοτεροι σημερα.

Δημοσ.

Ολη η λογικη σου που θετεις για αγορα σκυλου,για μενα τουλαχιστον που στα 20 χρονια παω για 4ο,ειναι πολυ μακρια απο μενα,πλεον.

Ελπιζω οτι κι αν επιλεξεις να μη μετανοιωσεις στην πορεια για τιποτα,οπως κανουν οι περισσοτεροι σημερα.

Δεν εξηγείς όμως .

Δημοσ.

Ολα τα καθαρόαιμα ολων των φυλων εχουν 4ψήφια τιμή.

Αυτό.

Ε όχι απαραίτητα. Βρίσκεις και με τριψήφιο.

Δεν βρίσκεις με 3ψήφιο καθαρόαιμο ξέχασε το.

Ότι σου λένε γενικά. Πάρε καλύτερα αδέσποτο. 

Για ασθένειες που λες για τα maltese μπορώ να σου παραθέσω 10 πιθανές ασθένειες για όποια φυλή θες (και με καλά ποσοστά, δεν μιλάμε για τζοκερ). Στο "καθαρόαιμο" όπως το θέτεις εσύ (3 ψηφιο απο εκτροφές ή pet-shop της πλάκας) έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να σου εμφανίσει πρόβλημα απο ένα ημίαιμο (ανακύκλωση γονιδίων κλπ).

Ακόμα και κάποιο σκυλί με pedigree αν δεν έχει γινει σωστό follow up και γονιδιακός έλεγχος, έχει περισσότερες πιθανότητες απο ενα ημίαιμο - αδέσποτο.

Επίσης, αν δεν έχεις λεφτά στην άκρη μην πάρεις σκύλο. Ένα 400άρι θα φύγει τον 1ο χρόνο για τα βασικά, οτιδήποτε έκτακτο θα κοστίσει αρκετά, αν τα έχεις καλώς αν όχι ρισκάρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό.

Δεν βρίσκεις με 3ψήφιο καθαρόαιμο ξέχασε το.

Ότι σου λένε γενικά. Πάρε καλύτερα αδέσποτο.

Για ασθένειες που λες για τα maltese μπορώ να σου παραθέσω 10 πιθανές ασθένειες για όποια φυλή θες (και με καλά ποσοστά, δεν μιλάμε για τζοκερ). Στο "καθαρόαιμο" όπως το θέτεις εσύ (3 ψηφιο απο εκτροφές ή pet-shop της πλάκας) έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να σου εμφανίσει πρόβλημα απο ένα ημίαιμο (ανακύκλωση γονιδίων κλπ).

Ακόμα και κάποιο σκυλί με pedigree αν δεν έχει γινει σωστό follow up και γονιδιακός έλεγχος, έχει περισσότερες πιθανότητες απο ενα ημίαιμο - αδέσποτο.

Επίσης, αν δεν έχεις λεφτά στην άκρη μην πάρεις σκύλο. Ένα 400άρι θα φύγει τον 1ο χρόνο για τα βασικά, οτιδήποτε έκτακτο θα κοστίσει αρκετά, αν τα έχεις καλώς αν όχι ρισκάρεις.

Επειδή πριν κάμποσα χρονια είχα σκάσει τριψήφιο για ενα pitbull κορυφαίο, διαφωνώ. Με τις τωρινές τιμές δεν ξέρω,όμως. Μια χαρά βρίσκεις και με τριψήφιο. Δεν με απασχολεί το pedigree. Αρκεί να μοιάζει μορφολογικά στην ράτσα που θέλω. Δεν ζητάω το τέλειο.
Δημοσ.

Καμια σχεση το πιτμπουλ. Τα πιτ μπουλ δεν ειναι αναγνωρισμενη ρατσα απο τη διεθνη κυνολογικη ομοσπονδια, συνεπως δε συμμετεχουν σε εκθεσεις. Επισης δε ξερεις τι εξετασεις ειχε κανει . Οποτε αν μια γεννα προερχεται απο σκυλια που δε συμμετεχουν σε εκθεσεις και δεν εχουν εξεταστει αναλογως το κοστος μειωνεται

Παντως βρισκεις με τριψηφιο καθαροαιμο, ροτβαιλερ πχ. Οταν λεμε ομως τριψηφιο δεν εννοουμε κανα 500ρι αλλα προς τα 8.

Δημοσ.

Καμια σχεση το πιτμπουλ. Τα πιτ μπουλ δεν ειναι αναγνωρισμενη ρατσα απο τη διεθνη κυνολογικη ομοσπονδια, συνεπως δε συμμετεχουν σε εκθεσεις. Επισης δε ξερεις τι εξετασεις ειχε κανει . Οποτε αν μια γεννα προερχεται απο σκυλια που δε συμμετεχουν σε εκθεσεις και δεν εχουν εξεταστει αναλογως το κοστος μειωνεται

Παντως βρισκεις με τριψηφιο καθαροαιμο, ροτβαιλερ πχ. Οταν λεμε ομως τριψηφιο δεν εννοουμε κανα 500ρι αλλα προς τα 8.

Το συγκεκριμένο ξέρω τι ηταν και τι δεν ήταν. Αλίμονο αν δεν ήξερα το ίδιο μου το σκυλί. Διαφωνώ στο θεμα τιμής. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν pitbull με 700 και pitbull με 1700 πχ. Και επιπλέον συμμετέχουν σε διάφορες εκθέσεις. Ήμουν παρών σε μια πριν μερικά χρόνια. Και δεν εννοώ σε έκθεση της γειτονιάς μου.
Δημοσ.

εγώ πάω στα 12 χρόνια και ειμαι στο πρώτο και είναι καθαρόαιμο ...τι εννοείς;ποια είναι η λογική σου γενικά ;

Δημοσ.

Το Pedigree έχει μεγάλη σημασία.Καθορίζει το γενεαλογικό δέντρο του σκύλου,τους απογόνους του οτι είναι καθαρόαιμοι και υγιείς.Δεν είναι απλά 1 χαρτί.Για αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις σκύλο με Pedigree απο οπουδήποτε εκτός απο Εκτροφέα.

Σκύλος χωρίς Pedigree δεν είναι επίσημα καθαρόαιμος,δεν είναι πιστοποιημένος οτι έχει την σωστή μορφολογία της ράτσας.Πληρώνεις σκύλο εμφανισιακά καθαρόαιμο μόνο.

Αλλο σκύλος μέσα στα συγκεκριμένα πρότυπα(σκελετική δομή,διαστάσεις, βάρος,τρίχωμα,κλπ) και άλλο σκύλος που μοιάζει με καθαρόαιμο.

Στο ζευγάρωμα ο έμπειρος Εκτροφέας θα υπολογίσει κάποιους παραμέτρους, ακόμα και τους χαρακτήρες των σκύλων για να αποφεχθεί γέννα με σκύλο προβληματικής συμπεριφοράς.

Σχετικά με το κόστος αγοράς σκύλου,αυτό που στοιχίζει είναι ή συντήρηση του για χρόνια.

Πίστεψε με,δεν θες να μπλέξεις με ορθοπεδικούς και γενικά με κτηνιάτρους,είναι πανάκριβοι.

Δημοσ.

εγώ πάω στα 12 χρόνια και ειμαι στο πρώτο και είναι καθαρόαιμο ...τι εννοείς;ποια είναι η λογική σου γενικά ;

4 σκυλιά εχουνε περάσει απο την ζωή μου, τωρα ζει μόνο 1, το οποίο δεν ειναι καθαρόαιμο. Και δεν έχω πρόβλημα. Μάλλον εννοούσε οτι ειμαι λάθος που ζητάω μορφολογικά "καλο" σκυλί.

Το Pedigree έχει μεγάλη σημασία.Καθορίζει το γενεαλογικό δέντρο του σκύλου,τους απογόνους του οτι είναι καθαρόαιμοι και υγιείς.Δεν είναι απλά 1 χαρτί.Για αυτόν τον λόγο δεν πρόκειται ποτέ να πάρεις σκύλο με Pedigree απο οπουδήποτε εκτός απο Εκτροφέα.

Σκύλος χωρίς Pedigree δεν είναι επίσημα καθαρόαιμος,δεν είναι πιστοποιημένος οτι έχει την σωστή μορφολογία της ράτσας.Πληρώνεις σκύλο εμφανισιακά καθαρόαιμο μόνο.

Αλλο σκύλος μέσα στα συγκεκριμένα πρότυπα(σκελετική δομή,διαστάσεις, βάρος,τρίχωμα,κλπ) και άλλο σκύλος που μοιάζει με καθαρόαιμο.

Στο ζευγάρωμα ο έμπειρος Εκτροφέας θα υπολογίσει κάποιους παραμέτρους, ακόμα και τους χαρακτήρες των σκύλων για να αποφεχθεί γέννα με σκύλο προβληματικής συμπεριφοράς.

Σχετικά με το κόστος αγοράς σκύλου,αυτό που στοιχίζει είναι ή συντήρηση του για χρόνια.

Πίστεψε με,δεν θες να μπλέξεις με ορθοπεδικούς και γενικά με κτηνιάτρους,είναι πανάκριβοι.

Εν μέρη συμφωνώ αλλα δεν είναι πάντα καθοριστικός παράγοντας το χαρτί. Τουλάχιστον στην περίπτωση μου δεν ήταν. Αρκεί να το ψάξεις πολύ και να ξέρεις τι παίρνεις. Το κουτάβι που ψάχνω τωρα δεν με απασχολεί να έχει την "ποιότητα" του εκτροφειου. Ούτε να ειναι γαλαζοαιματο. Κυρίως μορφολογικά να ειναι αυτό που θελω. Αλλα και πάλι δεν θα πάρω οτι ναναι θα το ψάξω αρκετά

Δημοσ.

Σχετικά με το κόστος αγοράς σκύλου,αυτό που στοιχίζει είναι ή συντήρηση του για χρόνια

Καλά, υπάρχουν και φθηνοί κτηνιάτροι. Η τιμή σε όλους δικαιολογείται βάση του τι προσφέρουν όχι επειδή έτσι γουστάρει ο καθένας (δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις μονοπωλειου).

Πιο πανω τα λέει ξανα ο φίλος αλλά μερικοί βαριέστε να διαβάσετε.

Επίσης, το οτι κάποιος αγόρασε σκύλο pit-bull (like), maltese (like) και λοιπά "τυπου" ράτσας και δεν του έβγαλε πρόβλημα ή για να το θέσω καλύτερα, νομίζει οτι δεν του έβγαλε πρόβλημα, θεωρεί οτι είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ξεκολήστε απο το με τι "μοιάζει" και το οτι ψάχνετε την "μορφολογία", ναι πάρε κάτι που μοιάζει με maltese ή με bull dog, αλλα μπορεί ο πατέρας να είχε λίγο πρόβλμα στα ισχία ή η μάνα είχε μια βαλβιδοπάθεια.

5 χρόνια μετά, γιατρέ το σκυλί μου βήχει ή κουταίνει. Τι? Θες 5 χιλιάρικα για να κάνεις αρθροπλαστική ή θα σου πληρώνω 100 το μήνα για φάρμακα? Ε είσαι κλέφτης και θρασύς, αλλά εγώ που πήρα κάτι που "μοιάζει με (Χ) μορφολογικά" αλλά έχει τα κουσούρια του δεν φταίω. 

Όποιος θέλει ας κάτσει να ψάξει στο Google για τι μιλάω, υπάρχουν άπειρα άρθρα. 

Δημοσ.

Καλά, υπάρχουν και φθηνοί κτηνιάτροι. Η τιμή σε όλους δικαιολογείται βάση του τι προσφέρουν όχι επειδή έτσι γουστάρει ο καθένας (δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις μονοπωλειου).

Πιο πανω τα λέει ξανα ο φίλος αλλά μερικοί βαριέστε να διαβάσετε.

Επίσης, το οτι κάποιος αγόρασε σκύλο pit-bull (like), maltese (like) και λοιπά "τυπου" ράτσας και δεν του έβγαλε πρόβλημα ή για να το θέσω καλύτερα, νομίζει οτι δεν του έβγαλε πρόβλημα, θεωρεί οτι είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Ξεκολήστε απο το με τι "μοιάζει" και το οτι ψάχνετε την "μορφολογία", ναι πάρε κάτι που μοιάζει με maltese ή με bull dog, αλλα μπορεί ο πατέρας να είχε λίγο πρόβλμα στα ισχία ή η μάνα είχε μια βαλβιδοπάθεια.

5 χρόνια μετά, γιατρέ το σκυλί μου βήχει ή κουταίνει. Τι? Θες 5 χιλιάρικα για να κάνεις αρθροπλαστική ή θα σου πληρώνω 100 το μήνα για φάρμακα? Ε είσαι κλέφτης και θρασύς, αλλά εγώ που πήρα κάτι που "μοιάζει με (Χ) μορφολογικά" αλλά έχει τα κουσούρια του δεν φταίω.

Όποιος θέλει ας κάτσει να ψάξει στο Google για τι μιλάω, υπάρχουν άπειρα άρθρα.

Δεν ωφελεί να το βγάζουμε άλλο οφ τοπικ. Εκτός αν ήξερες το σκυλί μου καλύτερα απο μένα. Btw απο εκτροφείο εξωτερικό το είχα πάρει, απο γνωστό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχουν πολλα για υιοθεσια αν θελεις στειλε να σε καθοδηγησω. Τι μαλακιες pet shop, μορφολογιες κλπ ! Ελεος. Πρωτα μερικοι κοιταξτε την μουρη σας στον καθρεφτη και δειτε την "μορφολογια" σας και υστερα ολα τα αλλα. Για μια φορα οτι να ναι παλι.

Υ.Γ. Εντυπωση μου κανει οτι καποιοι με επαγγελμα "εκτροφεας" απαντανε και καλα σαν ειναι απλοι χρηστες καθιστε καλα θα γινετε ρομπα.

Επεξ/σία από Puladogaver
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...