Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης, συνηθίζεται οι πιστοί να πληρώνουν τα έξοδα της εκκλησίας και όχιτ το κράτος. Πχ ένας χριστιανός ορθόδξος θα πλήρωνε ένα συγκεκριμένο ποστό στην εκκλησία προκειμένου να συντηρείται κτλ. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτό; Επίσης εν καιρώ κρίσης, δε σας ενοχλεί να βλέτε τόσο χρυσαφικό πάνω στα άμφια των υψηλά ιστάμενων όταν ο ίδιος ο Χριστός ήταν τόσο ταπεινός;

• Moderators
Δημοσ.

Αν και δεν ειμαι ο καταλληλος ανθρωπος για να μιλησω για θρησκειες -δυσκολευομαι να ειμαι αντικειμενικος- αλλα ναι ειναι 100%  λογικο και θα πρεπε να ηταν ετσι! Πρεπει να ξεχωριστει εκκλησια-κρατος και να τη συντηρουν αυτοι που την θελουν, το να πληρωνω εγω -και ο καθε εγω- που δεν εχω σχεση με αυτη τη θρησκεια ειναι αδικο και χαζο (οπως πχ με την ΕΡΤ οταν δεν εχεις τηλεοραση)

• Like 2
Δημοσ.

Στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης, συνηθίζεται οι πιστοί να πληρώνουν τα έξοδα της εκκλησίας και όχιτ το κράτος. Πχ ένας χριστιανός ορθόδξος θα πλήρωνε ένα συγκεκριμένο ποστό στην εκκλησία προκειμένου να συντηρείται κτλ. Εσείς συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτό; Επίσης εν καιρώ κρίσης, δε σας ενοχλεί να βλέτε τόσο χρυσαφικό πάνω στα άμφια των υψηλά ιστάμενων όταν ο ίδιος ο Χριστός ήταν τόσο ταπεινός;

Σαν ΧΟ συμφωνω απολυτα , πρεπει να γινει επιτελους αυτο καποτε 

Δημοσ.

Είτε το κρατος ειτε οι πιστοι το ιδιο ειναι, γιατι το 99,9% του ελληνικού λαου ειναι δηλωμένοι ως χο

το θεμα ειναι τι ισχυει στην πραγματηκοτητα ομως 

Δημοσ.

Εξαντλησες ολα τα υπολοιπα θεματα και ειπες να πιασεις εκκλησιες ε?

Μαλιστα...

• Like 3
Δημοσ.

Εξαντλησες ολα τα υπολοιπα θεματα και ειπες να πιασεις εκκλησιες ε?

Μαλιστα...

Παλι καλα διότι από κυριακάτικα νηνατα ειχαμε ξεμείνει. :)

Δημοσ.

Για μένα η εκκλησία θα έπρεπε να ζη απο τα έσοδα που εχει και ας βγάλει και τιμολόγιο για γάμους βαφτίσια κλπ, ετσι και αλλιώς τα πληρώνουμε στην μαύρη

Δημοσ.

Εννοείται ότι σε μια πολιτισμένη και σωστή χώρα η εκκλησία θα πρέπει να συντηρείται απο τους πιστούς και όχι απο το κράτος.

Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε μια προβληματική κατάσταση που θα διορθωθεί πολύ δύσκολα στο μέλλον, αν διορθωθεί ποτέ.

Επίσης εν καιρώ κρίσης, δε σας ενοχλεί να βλέτε τόσο χρυσαφικό πάνω στα άμφια των υψηλά ιστάμενων όταν ο ίδιος ο Χριστός ήταν τόσο ταπεινός;

Δεν με ενοχλεί γιατί δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της εκκλησίας, δηλαδή το κερδοσκοπικό.

Δημοσ.

Γιατί, υπάρχει κάποια προτεραιότητα ξέρω γω και πρέπει πρώτα να εξαντλήσουμε όλα τα άλλα; Μήπως να τη λυπηθούμε κιόλας και να την αφήσουμε στην ησυχία της αφού όπως δήλωσαν πρόσφατα εκπρόσωποι της «δεν έχουν πλέον λεφτά» και περνάνε ίδια κρίση με τον λαό;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...