Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

έχω κάποια αρχεία, γύρω στα 15-20GB που θέλω να συμμαζέψω κάπου online και ψάχνω την καλύτερη λύση. Με ενδιαφέρουν τα κάτωθι με φθήνουσα σειρά σπουδαιότητας:

1. Privacy & Security. Είναι οικογενειακές φωτογραφίες και βίντεο και δεν θέλω να φοβάμαι ότι θα διαρρεύσουν στο διαδύκτιο.

2. Αξιοπιστία. Θέλω να βρω μια λύση "για πάντα". Να μην φοβάμαι δλδ ότι θα κλείσει η εταιρία και θα χαθούν τα αρχεία μου.

3. Τιμή. Να μην με γδάρουν.

Τι έχετε να προτείνετε;

Δημοσ.

Να τα κρατήσεις σπίτι σου σε έναν εξωτερικό δίσκο

Το σκέφτηκα. Αλλά κι αν τον χάσω; Αν καεί; Αν; Αν; Αν;

Δημοσ.

Ο κανόνας του backup λέει να τα έχεις σε δύο σημεια, το ένα το έχεις αν τα βάλεις και σε ένα εξωτερικό δίσκο είσαι οκ. Οι δικτυακοί χώροι cloud για την τριτοκοσμικη Ελλάδα είναι δύσκολοι στην διαχείρηση όταν το upload σου είναι για κλάματα

Δημοσ.

Ο κανόνας του backup λέει να τα έχεις σε δύο σημεια, το ένα το έχεις αν τα βάλεις και σε ένα εξωτερικό δίσκο είσαι οκ. Οι δικτυακοί χώροι cloud για την τριτοκοσμικη Ελλάδα είναι δύσκολοι στην διαχείρηση όταν το upload σου είναι για κλάματα

Ζω στην Σουηδία και η σύνδεσή μου είναι 100/10.

Αγόρασε ένα premium πακέτο από dropbox, microsoft, google που όσο να ναι είναι πιο δύσκολο να κλείσουν, χρησιμοποίησε αυτό για να κάνεις ένα ή περισσότερα encrypted containers https://veracrypt.codeplex.com/και ανέβασέ τα στο cloud. 

Τώρα βλέπω ότι το Google Drive μου δίνει 15GB θα δω τι μπορώ να χώσω εκεί

Δημοσ.

Φίλε δεν θα έλεγα ότι το veracrypt βολεύει μιας και φτιάχνεις έναν container.. Προσωπικά μου αρέσει πολύ το encfs που κάνει encrypt per file... Και για hoster βάλε mega που είναι και γρήγορος και δίνει νομίζω 50 GB free και είναι και encrypted. Πιστεύω είναι ότι πιο safe για cloud...

• Super Moderators
Δημοσ.

Αν και προσωπικά προτιμώ το Dropbox (στο οποίο έχω αγοράσει και διατηρώ συνδρομή Pro), η πλέον ασφαλής πλατφόρμα και από πλευράς ασφαλείας λένε οτι είναι το SpiderOak.

Το Mega δεν το εμπιστεύομαι και δεν θα το εμπιστευόμουν ποτέ - εδώ ο τύπος έκλεισε την προηγούμενη πλατφόρμα του εν μία νυκτί, γιατί να κωλώσει στο Mega;

Δημοσ.

Owncloud αν έχεις όρεξη

με το owncloud σαν να τα έχει στον τοπικό του δίσκο (αν υποθέσουμε ότι δεν έχει κάποιον server κάπου διαθέσιμο)  δεν είναι ; δεν θέλει κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Παιδιά μάλλον κλείνω προς DropBox..

2 ερωτήσεις μόνο..

1. Πριν μερικά χρόνια είχα ακούσει ότι τους χακάρανε, ή κάτι τέτοιο και βγήκαν όλα (τα αρχεία των χρηστών) στη φόρα. Αληθεύει;

2. Από ταχύτητες upload πως πάμε;

Δημοσ.

Παιδιά μάλλον κλείνω προς DropBox..

2 ερωτήσεις μόνο..

1. Πριν μερικά χρόνια είχα ακούσει ότι τους χακάρανε, ή κάτι τέτοιο και βγήκαν όλα (τα αρχεία των χρηστών) στη φόρα. Αληθεύει;

2. Από ταχύτητες upload πως πάμε;

Αν πας προς Dropbox τότε κάνε αυτό που σου είπα με το encfs για ασφάλεια... Αν σε ενδιαφέρει η ασφάλεια. Και λέγοντας ασφάλεια εννοοώ ασφάλεια είτε να μην καταλαβαίνει η ίδια η Dropbox τα αρχεία σου είτε κάποιος που θα αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία σου σε κάποιο pc κινητό κλπ... Δεν μιλάω για ασφάλεια για να μπεις στον Dropbox λογαριασμό σου... Για τέτοιου είδους ασφάλεια η ίδια η Dropbox σου δίνει δυνατότητα 2 step verification.

Ταχύτητες καλές έχει. Δεν ξέρω πόσο αλλά καλές

Δημοσ.

με το owncloud σαν να τα έχει στον τοπικό του δίσκο (αν υποθέσουμε ότι δεν έχει κάποιον server κάπου διαθέσιμο) δεν είναι ; δεν θέλει κάτι τέτοιο

Στον τοπικό δίσκο θα τα έχει και θα είναι προσβάσιμα από παντού. Ικανοποιεί όλες τις συνθήκες που έχει βάλει. Προϋπόθεση να έχει όρεξη να μάθει πως φτιάχνεται ένας απλός σερβερ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...