Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα τζακι διαμπερες(εχει δυο οψεις) και θελω να το κανω ενεργιακο με ενναλακτη καυσαεριων(διπλο χωνι που εκμεταλλευεσαι τα ζεστα καυσαερια) με μοτερακι στο κατω μερος το οποιο θα ρουφαει τον αερα του χωρου και θα τον ζεστενει με τα καυσαερια του τζακιου και θα το πεταει παλι ζεστο στο χωρο.

Οι δυο πορτες απο το τζακι κλεινουν ερμιτικα μεχρι κατω,οπως στα ενεργιακα. 

Αξιζει να το κανω??

Ευχαριστω.

post-147557-0-21370000-1451936639_thumb.jpg

post-147557-0-19425800-1451936650_thumb.jpg

Δημοσ.

Γυρω στα 500ευρω θα στοιχισει με προσοπικη δουλεια. Το τζακι υπαρχει, θα χαλασω την γυψοσανιδα στο ενα πλαινο για να εχω προσβαση στο πανω μερος,για να μπει ο εναλλακτης και μετα ξανα γυψοσανιδα. Ο εναλλακτης μαζι με το μοτερ και τον θερμοστατη καθως και τις σωληνες κοστιζουν γυρω στα 350.

Δημοσ.

Γυρω στα 500ευρω θα στοιχισει με προσοπικη δουλεια. Το τζακι υπαρχει, θα χαλασω την γυψοσανιδα στο ενα πλαινο για να εχω προσβαση στο πανω μερος,για να μπει ο εναλλακτης και μετα ξανα γυψοσανιδα. Ο εναλλακτης μαζι με το μοτερ και τον θερμοστατη καθως και τις σωληνες κοστιζουν γυρω στα 350.

Χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω ότι για 500€ αξίζει. Κάποιοι γνωστοί μου πλήρωσαν πολύ περισσότερα για ενεργειακό ικανοποιημένοι είναι απ'όσο θυμάμαι.

Δημοσ.

Αν είναι να χαλάσεις το πάνω μέρος με την γυψοσανίδα, και αν έχεις το τζάκι που φαίνεται στην φωτογραφία που δείχνεις , μήπως να φτιάξεις θερμοθάλαμο με λαμαρίνες και μόνωση και να το κάνεις κανονικά αερόθερμο όλο το τζάκι ;

Οι εναλλάκτες για την καμινάδα μην φανταστείς ότι έχουν και καμιά μεγάλη απόδοση, δεν νομίζω να σε καλύψει και το βλέπω τζάμπα το 500άρικο.

Τα αερόθερμα ενεργειακά τζάκια είναι σαν αυτό που δείχνεις με διαμορφωμένο εξωτερικά τους με λαμαρίνες ένα θερμοθάλαμο, που ζεσταίνει τον αέρα και τον κυκλοφορεί στον χώρο με ένα μοτέρ .

Δημοσ.

'Οταν λες "προσωπική δουλειά" τι εννοείς? Αν δεν ξέρεις κατά πόσο αξίζει κάτι τέτοιο, προφανώς και δεν ξέρεις να κάνεις σωστά την οποιαδήποτε μετατροπή. Το βασικό στα τζάκια είναι η σωστή κατασκευή αλλιώς απόδοση δεν θα δεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...