ethnik471 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά!!Είμαι κάτοχος μιας 24άρας οθόνης , της Samsung T24D391 HDTV monitor. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος απο την συνολική της απόδοση.Έχει πολύ ωραία εικόνα, χρώματα κτλ και έχει και την τηλεόραση που με βολεύει πολύ στο δωμάτιο. Εδώ και κανένα 2μηνο μου κάνει κάτι παράξενα. Συγκεκριμένα με την πρώτη εκκίνησή της, μετά απο 2 λεπτά περίπυο θα κάνει επανεκκίνηση μόνη της. Μπορεί να μη το ξανα κάνει στην συνέχει της ημέρας , μπορεί να το κάνει ξεκάρφωτα και κανα 2-3 φορές. Πριν λίγο και εννοείται ενώ έκανε το πρωινό της ρεστάρτ απο μόνη μου ξανα έκανε επανεκκίνηση και ακούστηκε και ένας παράξενος θόρυβος σαν μικρή έκρηξη και ξανα άνοιξε κανονικά.Οπότε ήταν το κερασάκι στην τούρτα για να ζητήσω αντικατάσταση με την εγγύηση πριν αυτή λήξει και σκέφτομαι να ζητήσω πίστωση για να πάρω κάποια ίσως λίγο καλύτερη για gaming κυρίως. Την οθόνη την πήρα περίπου 160 ευρώ οπότε με ενδιαφέρουν περιπτώσεις περίπου στα 200 ευρώ (μπορώ να προσθέσω και κάτι επιπλέον). Το θέμα είναι οτι δεν με ενδιαφέρουν TN panels γιατί έχω ακούσει πως έχουν άθλια ποιότητα και φωτεινότητα και απο το PLS ίσως μου φανεί κάπως να γυρίσω πάλι στο TN. Η οθόνη τώρα έχει 5ms απόκριση (GCG ¨η κάτι τέτοιο )και είναι 60Hz. Αν δεν μπορούμε να βελτιώσουμε κάτι στα ms τότε τουλάχιστον να βρούμε κάτι καλύτερο στα Hz... Τι έχετε να προτείνετε ; Τα 5ms απο τα 2ms πχ είναι τρελή διαφορά ? (παρακαλώ μόνο απο eshop γιατί απο εκεί είναι αγορασμένη και αυτή που έχω τώρα). Ευχαριστώ εκ των προτέρων
SOAD1981 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 βεβαιωσου πρωτα οτι στο e-shop θα στην αντικαταστησουν η' θα σου κοψουν πιστωτικο
ethnik471 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ! Ενδιαφέρουσα πρόταση. Θέλω να ρωτήσω, επειδή βλέπω οτι σε ΤΝ πάνελ υπάρχουν δελεαστικές προτάσεις με υψηλά hz και χαμηλό ms , καθώς επίσης και οθόνες που υποστηρίζουν amd free sync όπως και η gpu μου σκεφτόμουν -μήπως- τελικα αξίζει να μεταβώ σε τέτοια οθόνη. Οι γνώστες τι λένε ? Έχετε να προτείνετε κάτι καλό σε TN χωρίς να έχει χάλια χρώματα , φωτεινότητα κτλ ?(όλα για το άτιμο το battlefield 4... ) edit- τώρα πρόσεξα οτι άλλαξες την απάντηση σου...Αναφερόμουν στην οθόνη που πρότεινες πριν το edit.Σίγουρα θα την αλλάξουν γιατί συνεχώς κάνει επανεκκινήσεις...δεν τους παίρνει να μη το κάνουν... Είδα και αυτήν εδώ: https://www.skroutz.gr/s/7566377/AOC-G2460VQ6.html?keyphrase=AOC+G2460VQ6 Γενικά τι λένε τα μόνιτορ της aoc ?
XMorsX Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα. Τα ονομαστικα ms δεν παιζουν σημασια. Η παραπανω AOC εχει χαλια χρωματα, αν θελεις Freesync, παρε αυτη την PLS Samsung απο το e-shop: http://www.e-shop.gr/othoni-samsung-s24e370dl-236-led-full-hd-p-PER.170679 Δεν ειναι τελεια ομως η Samsung, οι pls οθονες τις συνηθιζουν να εχουν αρκετο glow, για να το περιορισεις πρεπει νακαθεσαι αρκετα μακρια απο την οθονη (70 ποντους τουλ) και βοηθαει να βαλεις ενα δυνατο λευκο φως πισω απο την οθονη. Αν παρεις πιστωτικο, δες και τις glossy Dell S2316H και HP 27xw. Το glossy coating προσφερει καθαροτερη εικονα και ζωνταντοτερα χρωματα. Η HP, και μαλλον και η Dell, εχουν αντιανακλαστικη επεξεργασια οποτε οι αντανακλασεις δεν ειναι πολυ εντονοτερες απο τα matte coatings. Η πρωτη δεν εχει review, αλλα αναφερεται ως flicker-free και αν ειναι τουλαχιστον τοσο καλη οσο η Dell S2415H αποτελει καλη αγορα. Η δευτερη ειναι λιγο ακριβοτερη, αλλα εχει αξεπεραστη εικονα με εξαιρετικα ζωντανα χρωματα, πρακτικα μηδενικο glow και αριστα gaming χαρακτηριστικα (ανυπαρκτο ghosting και ελαχιστο input lag). Και οι δυο θελουν το λευκο φως απο πισω διοτι εχουν frameless casing με εσωτερικο μαυρο bezel που χαλαει το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου. https://www.skroutz.gr/s/7888706/Dell-S2316H.html?keyphrase=s2316h https://www.skroutz.gr/s/8012199/HP-Pavilion-27xw.html Εφοσον παρεις πιστωτικο, σκεψου αν θα προτιμησεις το Freesync της Samsung ή την πιο ζωντανη εικονα των αλλων δυο. Εγω παντως εχω την HP στα 75Hz και δε νομιζω οτι θα την αλλαζα για καποια αλλη.
ethnik471 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2016 Καλησπερα. Τα ονομαστικα ms δεν παιζουν σημασια. Η παραπανω AOC εχει χαλια χρωματα, αν θελεις Freesync, παρε αυτη την PLS Samsung απο το e-shop: http://www.e-shop.gr/othoni-samsung-s24e370dl-236-led-full-hd-p-PER.170679 Δεν ειναι τελεια ομως η Samsung, οι pls οθονες τις συνηθιζουν να εχουν αρκετο glow, για να το περιορισεις πρεπει νακαθεσαι αρκετα μακρια απο την οθονη (70 ποντους τουλ) και βοηθαει να βαλεις ενα δυνατο λευκο φως πισω απο την οθονη. Αν παρεις πιστωτικο, δες και τις glossy Dell S2316H και HP 27xw. Το glossy coating προσφερει καθαροτερη εικονα και ζωνταντοτερα χρωματα. Η HP, και μαλλον και η Dell, εχουν αντιανακλαστικη επεξεργασια οποτε οι αντανακλασεις δεν ειναι πολυ εντονοτερες απο τα matte coatings. Η πρωτη δεν εχει review, αλλα αναφερεται ως flicker-free και αν ειναι τουλαχιστον τοσο καλη οσο η Dell S2415H αποτελει καλη αγορα. Η δευτερη ειναι λιγο ακριβοτερη, αλλα εχει αξεπεραστη εικονα με εξαιρετικα ζωντανα χρωματα, πρακτικα μηδενικο glow και αριστα gaming χαρακτηριστικα (ανυπαρκτο ghosting και ελαχιστο input lag). Και οι δυο θελουν το λευκο φως απο πισω διοτι εχουν frameless casing με εσωτερικο μαυρο bezel που χαλαει το αντιλαμβανομενο βαθος του μαυρου. https://www.skroutz.gr/s/7888706/Dell-S2316H.html?keyphrase=s2316h https://www.skroutz.gr/s/8012199/HP-Pavilion-27xw.html Εφοσον παρεις πιστωτικο, σκεψου αν θα προτιμησεις το Freesync της Samsung ή την πιο ζωντανη εικονα των αλλων δυο. Εγω παντως εχω την HP στα 75Hz και δε νομιζω οτι θα την αλλαζα για καποια αλλη. Σ'ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότατη απάντησή σου! ΠΡαγματικά πολύ χρήσιμα τα όσα λες καθώς στον τομέα της οθόνης δεν σκαμπάζω μία. Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σου αλλα βλέπω πως έχουν μεγαλύτερο ms απο αυτήν που τώρα έχω, η δε HP έχει 8ms κάτι που με προβληματίζει καθώς μας ενδιαφέρει όσο το δυνατόν μικρότερο. Απο κει και πέρα , βλέπω πως και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ίδια με αυτής που έχω... πχ: 1000: 1 , 250 cd/m2s Επειδή όπως είπα δεν γνωρίζω πολλά ίσως αυτά να μην είναι τόσο σημαντικά απλά βάζοντας δίπλα δίπλα τα χαρακτηριστικά δεν βλέπω κάποια διαφορά, τουλάχιστον προς το καλύτερο. Δεν καίγομαι τόσο για το freesync οσο να είναι συνολικά πολύ καλό το μόνιτορ. Γιατί λες οτι η Samsung δεν είναι τόσο καλή ?
XMorsX Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Τα ονομαστικα χαρακτηριστικα των οθονων ειναι εντελως αχρηστα, οποτε μην ανησυχεις για αυτα. Και οι τρεις οθονες εχουν αρκετα καλο overdrive ωστε να εχουν οσο το δυνατον ελαχιστο ghosting, ειδικα οσον αφορα την HP. Και οι τρεις ειναι απο λιγο εως αρκετα καλυτερες σε σχεση με την παλια σου. Το glow ειναι το ασπρισμα και ξεθωριασμα των χρωματων στις ακρες της οθονης οταν τις κοιτας απο κοντα, και οι Samsung το παρουσιαζουν πιο εντονα.
ethnik471 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2016 Η αλήθεια είναι πως όταν η οθόνη είναι τέρμα μαύρη το παρατηρώ έντονα στιος γωνίες το άσπρισμα. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τις πληροφορίες !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα