Flaoutistas Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Από όσους έχετε εμπειρίες από άλλες χώρες πως θα περιγράφατε έναν τυπικό εκπρόσωπο ενός κράτους της Ευρώπης; Πχ πως είναι ένας τυπικός/τυπική Ολλανδός/Ολλανδέζα κτλ.. τα θετικά και τα αρνητικά και τι θα χτύπαγε παράξενο σε έναν Έλληνα.
defacer Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 ^ Καλά μιλάμε χθες που χιόνιζε και είχε -8 είδα κέντρο Alexanderplatz μια κιουρία με καλσόν (χάλια ταλαιπωρημένο) και Birkenstock να προχωράει αμέριμνη στο δρόμο. WTF στο τετράγωνο.
Apoll Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 ^ Καλά μιλάμε χθες που χιόνιζε και είχε -8 είδα κέντρο Alexanderplatz μια κιουρία με καλσόν (χάλια ταλαιπωρημένο) και Birkenstock να προχωράει αμέριμνη στο δρόμο. WTF στο τετράγωνο. Καλά μετά από τόσο καιρό κατανοείς ότι οι Ελληνίδες κυκλοφορούν πιο καλοντυμένες και φτιαγμένες; Που να δεις Αγγλία το χάλι αδελφέ, δράμα. Ιδίως όταν η πλειοψηφία έχει βάλει και ένα σωρό κιλά..... 1
φιρίκι Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Προτού να κλειδωθεί κι' αυτό το θέμα! Καταρχήν υπάρχει ένα συμπαθητικό βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλίδη με αυτόν ακριβώς τον τίτλο, Λαοί της Ευρώπης. Νομίζω οτι αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς παρά το ιδιόρρυθμο στιλ του συγγραφέα. Τώρα, αφενός το ερώτημα μπορεί να διατυπωθεί και αντίστροφα, δηλαδή τι θα παραξένευε έναν αλλοδαπό σ' έναν έλληνα και αυτό εξαρτάται τόσο απο την χώρα καταγωγής του εν λόγω αλλοδαπού όσο και απο την ιδιαίτερη πατρίδα του, απο τα βιώματα και τις εμπειρίες του όσο και απο τον υπο παρατήρηση έλληνα, ακόμη-ακόμη και την διάθεση της στιγμής. Αφετέρου το ερώτημα είναι πολύ γενικόλογο αφού όπως βλέπεις δεν υπάρχει τυπικός αντιπρόσωπος ενός έθνους/κράτους παρά μόνο ξεχωριστές περιπτώσεις/προσωπικότητες που ωστόσο συγκλίνουν σε κάποια πράγματα για δίαφορους λόγους, μερικοί εκ των οποίων αναφέρονται πιο πάνω. Προφανώς υπάρχουν πράγματα που μας παραξενεύουν σε άλλους λαούς όμως η διατύπωση του ερωτήματος το καθιστά επιρρεπές σε γενικεύσεις και τσουβαλιάσματα που κατα την γνώμη μου δεν προάγουν την συνεννόηση. Οι εγγλέζοι, φερ' ειπείν, βγάζουν βόλτα τα μωρά τους με το καρότσι μες στο κρύο ντυμένα ζεστά μεν μόνο με τα καλτσάκια δε. Νομίζω οτι έχει νόημα. Δεν το έχω δει με τα μάτια μου αλλά μου το επιβεβαιώνει αρκετός κόσμος. 2
defacer Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Όχι δεν εννοώ αυτό. FFS ήταν με το τίποτα στο χιόνι και τους -8! Αγγλία ήμουν, υποθέτω δεν άλλαξε κάτι. Δύο κατηγορίες γυναικών, οι προσεγμένες που είναι πολύ ωραίες αλλά πολύ λίγες και όλες οι υπόλοιπες. Εννοείται καμία σχέση συνολικά το επίπεδο με ελληνίδες. Εδώ πάντως τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από Αγγλία, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Ρε παιδιά οι ιταλίδες τι γυναικάρες ειναι, έχουν κάτι μάτια και κάτι β...ά άλλο πράμα. Ελπίζω να ειμαι στο σωστό thrend.
zio10 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2016 Ρε παιδιά οι ιταλίδες τι γυναικάρες ειναι, έχουν κάτι μάτια και κάτι β...ά άλλο πράμα. Ελπίζω να ειμαι στο σωστό thrend. Έτσι όπως έχουν γίνει τα threads όλα σωστά είναι! 1
Laurelien Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Εμένα γενικά μου κάνει εντύπωση πόσο πίνουν κάποιοι Ευρωπαϊκοί λαοί.Επίσης, στη Σκωτία και Γερμανία έχει φάση το ότι και να έχει κρύο με το που θα δουν ήλιο φοράνε σορτς ή κοντομάνικα. Και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση στη Σκωτία είναι ότι οι άντρες δεν είναι λιγούρια. Τους βλέπω περπατάνε πίσω από κοπέλες και δεν τις σκανάρουν από πάνω μέχρι κάτω. 1
gdriver Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Εμένα γενικά μου κάνει εντύπωση πόσο πίνουν κάποιοι Ευρωπαϊκοί λαοί. Επίσης, στη Σκωτία και Γερμανία έχει φάση το ότι και να έχει κρύο με το που θα δουν ήλιο φοράνε σορτς ή κοντομάνικα. Και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση στη Σκωτία είναι ότι οι άντρες δεν είναι λιγούρια. Τους βλέπω περπατάνε πίσω από κοπέλες και δεν τις σκανάρουν από πάνω μέχρι κάτω. they get more, that's why!
Iris_89 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Εδώ από το λίγο που παρατηρώ σε άντρες είναι ότι τα μούσια δεν ξεγελούν την φλουφλίτιδα Καλοντυμένοι όλοι, χωρίς ευτυχώς να χιπστεριάζουν. Οι δε γυναίκες περιποιημένες πρωί/μεσημέρι/βράδυ δίχως να αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι στο Essex. Κατά τ' άλλα, υπερβολικά φιλικοί και ευγενικοί, να σε βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστείς, πράγμα που με παραξένεψε στις αρχές. Δεν πίνουν τόσο οι νέοι, γενικότερα δεν έχουμε δράματα. Το μόνο που δεν έχω ξεπεράσει ακόμα είναι το οτι βγαίνουν με ψοφόκρυο φορώντας κολάν οι γυναίκες και κοντομάνικα σε πολλές περιπτώσεις.. Εμένα γενικά μου κάνει εντύπωση πόσο πίνουν κάποιοι Ευρωπαϊκοί λαοί.Επίσης, στη Σκωτία και Γερμανία έχει φάση το ότι και να έχει κρύο με το που θα δουν ήλιο φοράνε σορτς ή κοντομάνικα. Και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση στη Σκωτία είναι ότι οι άντρες δεν είναι λιγούρια. Τους βλέπω περπατάνε πίσω από κοπέλες και δεν τις σκανάρουν από πάνω μέχρι κάτω. They're gingers, thus, they have no soul.
groot Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Επίσης, στη Σκωτία και Γερμανία έχει φάση το ότι και να έχει κρύο με το που θα δουν ήλιο φοράνε σορτς ή κοντομάνικα. Πφφφφ.... Κρύο = ; +5 (=Καλοκαίρι) ; Πέρα από την πλάκα, εάν και εσύ ζούσες συνεχώς σε κλίμα τέτοιο τότε θα είχες αποκτήσεις διαφορετική ανοχή στο κρύο. Επίσης, εάν έχεις ανοιχτό δέρμα τότε και με λιγότερο ήλιο ζεσταίνεσαι. Τέλος, bare in mind ότι σε Γερμανία δεν έχουν και κανένα κρύο και στην (ΒΟΡΕΙΑ) Σκωτία άντε να πλησιάσουν έναν κανονικό χειμώνα... αλλά και πάλι απέχουν. Υ.Γ. Proper winter = κάτω από -20.
Laurelien Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2016 Πφφφφ.... Κρύο = ; +5 (=Καλοκαίρι) ; Πέρα από την πλάκα, εάν και εσύ ζούσες συνεχώς σε κλίμα τέτοιο τότε θα είχες αποκτήσεις διαφορετική ανοχή στο κρύο. Επίσης, εάν έχεις ανοιχτό δέρμα τότε και με λιγότερο ήλιο ζεσταίνεσαι. Τέλος, bare in mind ότι σε Γερμανία δεν έχουν και κανένα κρύο και στην (ΒΟΡΕΙΑ) Σκωτία άντε να πλησιάσουν έναν κανονικό χειμώνα... αλλά και πάλι απέχουν. Υ.Γ. Proper winter = κάτω από -20. Εγώ είμαι σχεδόν κεντρική Σκωτία τώρα κι έχει γύρω στους -6 και μόλις είδα έναν απ'το παράθυρο με σορτς και κοντομάνικο να κάνει jogging! Και πιο πριν ένα ζευγάρι είχε βγάλει βόλτα το μωράκι τους. Και ΝΑΙ είναι παράξενο, το ποστ λέει να γράψουμε κάτι που θα χτύπαγε παράξενο σ'έναν Έλληνα. Στην Ελλάδα με τέτοιο καιρό ντυνόμαστε λες και πάμε στην Ανταρκτική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα