kat kat Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Σε πληροφορώ πως ένα σουβλατζίδικο έχει η πόλη από Έλληνες, και λέω καμιά π****ια θα είναι. Ε, από γεύση σκίζει, λες κ βρισκόμουν πάλι στην Αθήνα. Ένα ελληνικό εστιατόριο που έχουμε το έχουν Τούρκοι (lol) αλλά από γεύσεις δεεεν... και πανάκριβο. 1 κομμάτι μουσακά, 12£. Τώρα για τα "εξωτικά" φαγητά, αν φας thai στην Αθήνα και thai εδώ, θα καταλάβεις την διαφορά. Άλλο να τρως Ινδικό από Ινδούς και άλλο από Κινέζους πχ. Το ίδιο ισχύει για μεξικάνικα, napalese, etc. Συμφωνώ απόλυτα. Έχει τύχει να πάω σε κινέζικο και η soy sauce να είναι σπιτική και όχι το γνωστό τυποποιημένο μπουκαλάκι. Ήταν το καλύτερο κινέζικο που έχω φάει.
deesnider Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Τουρκική κουζίνα και τα μυαλά στα κάγκελα! Ας μπορούσα να τρώω κάθε μέρα κι ας πέθαινα δέκα χρόνια νωρίτερα... ...ευτυχώς, έχουμε πολλά τουρκικά εστιατόρια εδώ!
Flaoutistas Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Όσον αφορά τους Ιταλούς αν και έχω επισκεφτεί πολλές φορές την Ιταλία.. τώρα που κάνω παρέα με έναν Ιταλό που ήρθε Ελλάδα νιώθω λες και είναι Έλληνας αλλά μιλάμε αγγλικά βέβαβαι. Από νότια Ιταλία. Οπότε το una faccia una razza ισχύει.
zio10 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Τουρκική κουζίνα και τα μυαλά στα κάγκελα! Ας μπορούσα να τρώω κάθε μέρα κι ας πέθαινα δέκα χρόνια νωρίτερα... ...ευτυχώς, έχουμε πολλά τουρκικά εστιατόρια εδώ! Για πες κανένα πιάτο! Το ιμάμ τούρκικο δεν είναι;
deesnider Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Για πες κανένα πιάτο! Το ιμάμ τούρκικο δεν είναι; Θα γελάσεις, αλλά δε συγκρατώ τις ονομασίες! Πάντως δεν πρόκειται για τίποτα περίεργο ή εξωτικό. Έχουν πολλά κοινά με αρκετά φαγητά που συνηθίζουμε και στην Ελλάδα - σ' εμένα είναι ίσως πιο αισθητή η ομοιότητα, λόγω ...γιαγιάς που γεννήθηκε και έζησε πολλά χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και απόλαυσα για χρόνια τη μαγειρική της με τις σχετικές επιρροές - με πιο έντονη ίσως διαφορά, το ότι είναι αρκετά (έως υπερβολικά, αν το ζητήσεις) πιο πικάντικα/καυτερά. Παίζουν αρκετά με κιμάδες, έχουν κάνα ...δισεκατομμύριο συνταγές για πιλάφι και πολλά λαδερά. Χοιρινό δεν τρώνε - υποθέτω λόγω «απαγόρευσης» από τη θρησκεία τους - αλλά φτιάχνουν όλα τα υπόλοιπα κρεατικά και πουλερικά. Είναι προφανώς υποκειμενικό το ζήτημα, αλλά με τις γεύσεις τους έχω πάθει μεγάλη πλάκα, είτε μιλάμε για «λαϊκό»-φθηνό εστιατόριο, είτε για πιο ακριβό, είτε για ...υπαίθρια καντίνα. Ακόμα και τα φαγητά που τα ξέρω από Ελλάδα, στην τουρκική εκδοχή τους (που ουσιαστικά αυτή είναι η αυθεντική) μ' αρέσουν πολύ περισσότερο. 2
zio10 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Θα γελάσεις, αλλά δε συγκρατώ τις ονομασίες! Πάντως δεν πρόκειται για τίποτα περίεργο ή εξωτικό. Έχουν πολλά κοινά με αρκετά φαγητά που συνηθίζουμε και στην Ελλάδα - σ' εμένα είναι ίσως πιο αισθητή η ομοιότητα, λόγω ...γιαγιάς που γεννήθηκε και έζησε πολλά χρόνια στην Κωνσταντινούπολη - με πιο έντονη ίσως διαφορά, το ότι είναι αρκετά (έως υπερβολικά, αν το ζητήσεις) πιο πικάντικα/καυτερά. Παίζουν αρκετά με κιμάδες, έχουν κάνα ...δισεκατομμύριο συνταγές για πιλάφι και πολλά λαδερά. Χοιρινό δεν τρώνε - υποθέτω λόγω «απαγόρευσης» από τη θρησκεία τους - αλλά φτιάχνουν όλα τα υπόλοιπα κρεατικά και πουλερικά. Είναι προφανώς υποκειμενικό το ζήτημα, αλλά με τις γεύσεις τους έχω πάθει μεγάλη πλάκα, είτε μιλάμε για «λαϊκό»-φθηνό εστιατόριο, είτε για πιο ακριβό, είτε για ...υπαίθρια καντίνα. Νομίζω ένας από τους λόγους που έχουμε πολύ καλή κουζίνα είναι ότι έχουμε επηρεαστεί κι από κει! 2
Laurelien Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Εμένα μ'αρέσει πολύ το μεξικάνικο. Μόνο στην Αμερική έφαγα και ήταν τέλειο. Aldi/Lidl ή αναλόγου "ποιότητας" καταστήματα; Διότι εκείνα είναι τα " ένας τρώει,επτά πεθαίνουν"... Ακόμη και εδώ,με τρομερά αυστηρούς νόμους στα τρόφιμα, πάλι το ρισκάρεις εάν πάρεις τίποτα "φρέσκο" από αυτά... Ήταν απ'το μάρκετ του πανεπιστημίου, η μάρκα heritage. Cancer.
TriLoBiTe Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Για πες κανένα πιάτο! Το ιμάμ τούρκικο δεν είναι; Ναι, και πάρε και την ετυμολογική σημασία της λέξης για να μαθαίνεις Ιmam bayιldι (έτσι χωρίς τόνους το ι, δεν διαβάζεται ακριβώς ι είναι λίγο βαρύ ι σαν τα άσματα που ακούς ) Ήταν τόσο νόστιμο λοιπόν το συγκεκριμένο φαγητό, που όταν ο ιμάμης το δοκίμασε μπαΐλντισε, τουτέστιν λιποθύμησε.
zio10 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Ναι, και πάρε και την ετυμολογική σημασία της λέξης για να μαθαίνεις Ιmam bayιldι (έτσι χωρίς τόνους το ι, δεν διαβάζεται ακριβώς ι είναι λίγο βαρύ ι σαν τα άσματα που ακούς ) Ήταν τόσο νόστιμο λοιπόν το συγκεκριμένο φαγητό, που όταν ο ιμάμης το δοκίμασε μπαΐλντισε, τουτέστιν λιποθύμησε. Την ξέρω αυτή την εκδοχή του ονόματος!
TriLoBiTe Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Ναι αλλά τη σωστή προφορά δεν την ήξερες μη λες ψέματα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα