Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν καποιοι δεν ξερετε ποιοι ακριβως ειναι αυτοι, ριξτε μια ματια σε μερικα σχετικα αρθρα.

http://www.huffingtonpost.gr/vassiliki-zioga/story_b_7045746.html
http://www.onmed.gr/ygeia-psyhikh/item/313196-pos-na-vgalete-apo-ti-zoi-sas-tous-toksikoys-anthropous
http://www.vita.gr/psixologia/article/23581/toksikes-sxeseis/

Ηθελα να κανουμε μια συζητηση εδω γι’ αυτο το θεμα.
Και κυριως, θα ηθελα να ακουστουν αποψεις ανθρωπων που είτε είχαν πολύ κοντά τους τέτοια άτομα, είτε υπήρξαν ή είναι (ηθελημένα ή μη) οι ίδιοι τοξικοί άνθρωποι!!!!

Διευκρινιζω απο την αρχη, οτι σε καμια περιπτωση δεν ειναι το ζητουμενο, να ειναι καποιος ‘χαζοχαρουμενος’ τυπος, ή ‘στην κοσμαρα του’, αλλα επισης ειναι τραγικο καποιες (& καποιοι) με τη συμπεριφορα και την παρουσία τους στην ζωή σου, να σε χώνουν σχεδόν κάθε μέρα, με ένα σχεδόν ‘αόρατο’-ύπουλο τροπο, δέκα μέτρα κάτω απο την γη.

Η ζωη, εχει δυσκολιες. Και όλοι πέφτουμε, μας παιρνει απο κατω, το ξαναπαλευουμε. Και ειναι ουτοπια να ψαχνει κανείς, ιδανικές καταστάσεις που ξέρουμε ότι σχεδόν ποτέ δεν υπάρχουν.

Όποιος όμως ετυχε να εχει τοξικο ανθρωπο κοντα του (απο συγγενη/φιλο μέχρι και σχέση!), ξέρει ότι φτάνει στιγμή που η κατάσταση δεν παλεύεται. Και θέλει αρκετή αυτογνωσία και μαεστρία να καταλάβει κανείς, την πηγή αυτής της κατάστασης, και να μπορέσει να την απομακρύνει.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για αυτές τις καταστάσεις, για να ξέρουμε τι μας γίνεται πάνω στο θέμα.

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όποιος όμως ετυχε να εχει τοξικο ανθρωπο κοντα του (απο συγγενη/φιλο μέχρι και σχέση!), ξέρει ότι φτάνει στιγμή που η κατάσταση δεν παλεύεται. Και θέλει αρκετή αυτογνωσία και μαεστρία να καταλάβει κανείς, την πηγή αυτής της κατάστασης, και να μπορέσει να την απομακρύνει.

Nα αφησει την κλαψα , να παρει το τηλεκοντρολ της ζωης (καλο ?) στα χερια του και να αλλαξει παραστασεις.

Πρεπει να αρχισουμε να τις χρεωνουμε εδω τις συμβουλες  :-D

• Like 3
Δημοσ.

Μη δινεις σημασια φιλε αυτα τα άτομα απλα έχουν ενα καρο κομπλεξ πάνω τους και τα ξεσπανε στους άλλους. Το μυστικο ειναι να μη ψαρωσεις απο τις μλκιες που κανουν και πιαστεις μαζι τους σε φασαριες.

Πιο παλια μου ειχε κανει εντυπωση σε ενα φορουμ που διαβαζα (δεν ξερω μηπως ηταν και εδω μεσα) που κάποιος ειχε ανεβάσει προτζεκτ ολοκληρο που εκανε παπάδες και ο άλλος για να του την πει άρχισε να σχολιαζει οτι ο τίτλος δεν ειναι σωστος και δεν ανταποκρινεται 100% στη πραγματικοτητα χαχαχα φυσικα για το κωδικα ουτε λογος. Πιάστηκε απο μια μλκια απλα και αρχισε να του τη λεει.

Σκεψου απο τωρα ποσους τέτοιους θα έχεις και στη δουλεια αυριο μεθαυριο και μολις πας να παρουσιασεις κάτι καλο ρε παιδι μου επειδη θα ζηλεψουν θα αρχισουν να σου βαζουν εμποδια θα το καταλαβεις κατευθειαν.

Το φορουμ παει στο διαολο τον γραφεις τον αλλον δεν τον ξερεις δεν σε ξερει και τελος αμα ειναι προισταμενος στη δουλεια ομως? και ενταξει δεν σε ενοχλει κιολας να σε κρινει ενας αγνωστος.... ενω στη δουλεια κινδυνευει αμεσα η ζωη σου και ο βιοπορισμος σου. Θα σου κανει ζημια δηλαδη ο άλλος. Δεν ειναι αστειο θελει καλη στρατηγικη. Να αποφευγεις τα στραβαδια.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ειχα μια φιλη που ηταν τελειως τοξικη. Ειχε του κοσμου τα ψυχολογικα και απωθημενα απο την παιδικη της ηλικια ακομα. Θυμαμαι με ρωτουσε για τα σχεδια μου και τα ονειρα μου και μετα απο καιρο αρχιζε να τα κριτικαρει υπουλα. Κι αν δεν πετυχαινα κατι απο αυτα που ελεγα μου την ελεγε. Εν τω μεταξυ αυτη ζουσε με επιδοματα επειδη βαριοταν να δουλεψει και δεν εκανε τιποτα στη ζωη της και δεν χωνευε κανεναν.

Μια μερα με ξαναρωτησε για μια ιδεα που ειπα και το αφησα στο φλου κι αρχισε ενα τρελο ξεκατινιασμα. Εκανε σαν λυσσασμενη, μου εστειλε στο facebook ενα κατεβατο και κριτικαρε τη ζωη μου και πετουσε χολη.

ΜΑΚΡΙΑ απο τετοιους ανθρωπους.

• Like 4
Δημοσ.

Εγω ειχα μια φιλη που ηταν τελειως τοξικη. Ειχε του κοσμου τα ψυχολογικα και απωθημενα απο την παιδικη της ηλικια ακομα. Θυμαμαι με ρωτουσε για τα σχεδια μου και τα ονειρα μου και μετα απο καιρο αρχιζε να τα κριτικαρει υπουλα. Κι αν δεν πετυχαινα κατι απο αυτα που ελεγα μου την ελεγε. Εν τω μεταξυ αυτη ζουσε με επιδοματα επειδη βαριοταν να δουλεψει και δεν εκανε τιποτα στη ζωη της και δεν χωνευε κανεναν.

Μια μερα με ξαναρωτησε για μια ιδεα που ειπα και το αφησα στο φλου κι αρχισε ενα τρελο ξεκατινιασμα. Εκανε σαν λυσσασμενη, μου εστειλε στο facebook ενα κατεβατο και κριτικαρε τη ζωη μου και πετουσε χολη.

ΜΑΚΡΙΑ απο τετοιους ανθρωπους.

Με τι σουργελο εκανες παρέα και εσυ ρε παιδι μου :-D

Έχω να μπλέξω με τέτοια άτομα απο οταν ημουν 22 χρονων. Φιλτράρισμα.

Απο την αλλη ειμαι πολυ ικανοποιημενος που τουλαχιστον αυτα τα άτομα που έχω για παρέα ειναι ολοι τους πολυ εντάξει ατομα και σοβαρά και δεν κάνουν μλκιες προς το παρον τουλαχιστον οποτε οταν βρισκομαστε υπαρχει ενα πολυ ομορφο κλιμα μεταξυ μας. Αλλα και εγω προσέχω πριν γνωρισω καλα κάποιον δεν ανοιγομαι.

Ειδικα με 2-3 απο αυτους μιλαμε σε σχεδον καθημερινη βάση και δεν έχουμε τσακωθει ποτε και βεβαια σε εναν τσακωμο ή σε μια διαφωνια σεβομαστε κάποια πράγματα και έχουμε και κάποιους ηθικους φραγμους δεν κτυπάμε καταστασεις που μας έχουν εμπιστευτει ουτε γινομαστε κατινες. Πρεπει να υπάρχει και ενα επιπεδο.

Τωρα εντάξει στη δουλεια και σε αλλους χωρους δυστυχως εχεις την ατυχια να υπάρχουν και άτομα σκάρτα απο ολες τις αποψεις.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα φίλη που ήταν ακραία περίπτωση τοξικού ατόμου. Όλη της η προσωπικότητα είχε οικοδομηθεί ώστε να μπορεί να ελέγχει τους άλλους ανθρώπους. 

Παρεξηγιόταν και εξοργιζόταν με το παραμικρό και δεν δεχόταν ποτέ ότι η ίδια φταίει για τίποτα. Αν μάλιστα διαφωνούσες μαζί της επειδή δεν είχε επιχειρήματα για να σε πείσει, ξέφευγε εντελώς και προσπαθούσε να βρει οτιδήποτε για να σου χαλάσει την ψυχολογία. Ουρλιαχτά, υστερίες, προσωπικές επιθέσεις, απειλές κλπ. Ήταν πραγματικά το άτομο που ήξερε να χρησιμοποιεί όλες σου τις αδυναμίες εναντίον σου και όταν σου είχε βιάσει την ψυχολογία, σε ανέβαζε όπως ήθελε αυτή για να εξαρτιέσαι από εκείνη για την αυτοεκτίμηση σου. 

Η περιγραφή μου πραγματικά δεν αρκεί για να δώσει την έμφαση που αρμόζει στον χαρακτήρα της, είχε μαύρη ζώνη στον χειρισμό των άλλων. :D Όταν άρχισα να βλέπω όλες τις συμπεριφορές της μέσα από το πρίσμα του "ελέγχου" πραγματικά φρίκαρα. Δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα που να έκανε, ακόμη και το πιο μικρό πράγμα, που να μην δημιουργούσε έστω και υποσυνείδητα την αίσθηση ότι αυτή κάνει κουμάντο και ότι είναι πάνω από τους άλλους. Ήθελε να ελέγχει τα πάντα και να είναι το επίκεντρο της προσοχής συνεχώς, αν και ασκούσε σκληρή κριτική στους άλλους για τις δικές τους ανάγκες να έχουν την προσοχή.  

Με εξαίρεση λίγες καλές στιγμές δυστυχώς το περισσότερο που μου έχει μείνει από την φιλία μου μαζί της είναι αρνητικά πράγματα επειδή αυτές, και άλλες, συμπεριφορές λειτουργούν σαν πανοπλίες για ανθρώπους που φοβούνται την οικειότητα με τους άλλους. Όταν έχεις βγει από αυτή την κατάσταση και την σκέφτεσαι αποστασιοποιημένα, συνειδητοποιείς ότι δεν ήρθες ποτέ κοντά με αυτό το άτομο επειδή πολύ απλά δεν σε άφησε με την προσωπικότητα του. 

• Like 2
Δημοσ.

Με τι σουργελο εκανες παρέα και εσυ ρε παιδι μου :-D

Έχω να μπλέξω με τέτοια άτομα απο οταν ημουν 22 χρονων. Φιλτράρισμα.

Απο την αλλη ειμαι πολυ ικανοποιημενος που τουλαχιστον αυτα τα άτομα που έχω για παρέα ειναι ολοι τους πολυ εντάξει ατομα και σοβαρά και δεν κάνουν μλκιες προς το παρον τουλαχιστον οποτε οταν βρισκομαστε υπαρχει ενα πολυ ομορφο κλιμα μεταξυ μας. Αλλα και εγω προσέχω πριν γνωρισω καλα κάποιον δεν ανοιγομαι.

Ειδικα με 2-3 απο αυτους μιλαμε σε σχεδον καθημερινη βάση και δεν έχουμε τσακωθει ποτε και βεβαια σε εναν τσακωμο ή σε μια διαφωνια σεβομαστε κάποια πράγματα και έχουμε και κάποιους ηθικους φραγμους δεν κτυπάμε καταστασεις που μας έχουν εμπιστευτει ουτε γινομαστε κατινες. Πρεπει να υπάρχει και ενα επιπεδο.

Τωρα εντάξει στη δουλεια και σε αλλους χωρους δυστυχως εχεις την ατυχια να υπάρχουν και άτομα σκάρτα απο ολες τις αποψεις.

Τοτε ημουν γυρω στα 20 και στην αρχη μου φαινοταν τοσο κουλ και ειχαμε πολλα κοινα και ξανοιχτηκα η χαζη.

Αλλα ενταξει με τετοιες καταστασεις μαθαινεις.

Ναι αυτο που λες να μην ανοιγεσαι ειναι καλο. Δεν ξερεις ο αλλος τι κομπλεξ εχει.

Εγω δυστυχως ανοιγομαι οταν βλεπω ανοιγεται κι ο αλλος και θελω να το κοψω.

• Like 1
Δημοσ.

Τοτε ημουν γυρω στα 20 και στην αρχη μου φαινοταν τοσο κουλ και ειχαμε πολλα κοινα και ξανοιχτηκα η χαζη.

Αλλα ενταξει με τετοιες καταστασεις μαθαινεις.

Ναι αυτο που λες να μην ανοιγεσαι ειναι καλο. Δεν ξερεις ο αλλος τι κομπλεξ εχει.

Εγω δυστυχως ανοιγομαι οταν βλεπω ανοιγεται κι ο αλλος και θελω να το κοψω.

Ναι μερικοί στην αρχη δεν φαινονται και ειναι οντως απογοητευτικο να ανοιχθεις και να βασιστεις πάνω σε κάποιον που με την πρωτη ευκαιρια θα σε πουλησει απο την αλλη ειναι πολυ ωραιο να βασιστεις πανω σε κάποιον που οντως ειναι σωστο άτομο και θα ειναι εκει για σενα οταν τον χρειαστεις. Εχω εναν φιλο που πραγματικα ειναι πολυ εντάξει άτομο με έχει στηριξει, δουλευουμε μαζι τον εχω στηριξει και εγω οταν ηθελε κάτι κατέβηκα εχει κανει το ιδιο ειχε βάρδια μια μερα την επομενη ειχα εγω και την επομενη με άλλαζε πάλι αυτος και του λεω φιλε αμα θες ελα 1 ωρα πιο μετά να ξεκουραστεις λιγο και ας κατσω λιγο παραπανω εγω δεν τρεχει τιποτα.

Γενικα ειναι πολυ καλο να έχεις φιλους που ακομα και αν τα λετε που και που να μην υπάρχει κατινιά , να μιλατε ανοιχτά να μην υπάρχει καχυποψια να υπαρχει μια ωραια επικοινωνια ρε παιδι μου να μπορεις να πεις μια κουβεντα παραπανω να μην παιζουν παρεξηγησεις και ακομα και αν παιξουν μετα να ξαναμιλησετε και να τα βρειτε! 

Δημοσ.

δεν θεωρω οτι ειμουν τοξικος σε καμμια περιπτωση αλλα νομιζω αρκετα επικριτικος με τα αδερφια μου..ολα καλα ομως τωρα, ο καθενας βρηκε το δρομο του!

εχουμε στη δουλεια ενα τετοιο αποβλητο..σε τετοιο βαθμο μαλιστα που προσπαθησε να μου δημιουργησει προβλημα κι εξω απο το χωρο εργασιας,στο σπιτι μου..απλα καταληξαμε ολοι τι πατσαβουρι ειναι τελικα!

• Like 1
Δημοσ.

δεν θεωρω οτι ειμουν τοξικος σε καμμια περιπτωση αλλα νομιζω αρκετα επικριτικος με τα αδερφια μου..ολα καλα ομως τωρα, ο καθενας βρηκε το δρομο του!

εχουμε στη δουλεια ενα τετοιο αποβλητο..σε τετοιο βαθμο μαλιστα που προσπαθησε να μου δημιουργησει προβλημα κι εξω απο το χωρο εργασιας,στο σπιτι μου..απλα καταληξαμε ολοι τι πατσαβουρι ειναι τελικα!

Ελα ρε πηγε να σου κάνει τέτοια μλκια? ειδες μερικοι θέλουν να τους κοβεις άμεσα ειδαλλως θα προχωρησουν. Πιστευω οτι οι δευτερες ευκαιριες δεν πρέπει να χαριζονται αλλα να κερδιζονται και γιατι να δωσεις δευτερη ευκαιρια? για να ξαναγινουν τα ιδια? εδειξε το χαρακτηρα του. Εκτος και αν θελει οντως να επανορθώσει κάποιος οποτε θα βρεις τι χάρη σου οφειλει! Θα του το προτεινεις και ετσι θα δειξει την καλή του πιστη. ;)

Εμενα παλιοτερα ένας μου ειχε πέι κάτι που με πειραξε και αμεσως του ζητησα το λογο ενω αυτος γελαγε.... του κανω δεν ειναι αστειο σπάζομαι με κάτι τέτοια προσεχε. Μετα απο 1 μήνα ηρθε και μου ζητησε συγγνωμη και τωρα δεν εχω κανενα θεμα μαζι του. Ο τυπος ειναι εντάξει καταλαβε το λάθος του και ζητησε συγγνωμη. Φυσικα αν έκανα εγω τη μλκια θα έκανα το ιδιο.

Δημοσ.

Μπούρδες επιπέδου δημοτικού. Άμα δεν καταλαβαίνεις ότι κάποιος είναι κακός για εσένα σου αξίζει να φας τα μούτρα μπας και μάθεις στο μέλλον. Δεν φταίνε για όλα πια οι άλλοι, πρωτίστως εμείς. Grow a pair και δες τα πράγματα όπως είναι.

• Like 1
Δημοσ.

Τοξικοι άνθρωποι βρίσκονται παντού, ακόμα και στο οικογενειακό περιβάλλον υπάρχουν. Το σημαντικότερο απο όλα και η μόνη λύση ειναι να μη τους αφήνεις να σε επηρεάσουν! Μακριά!

Δημοσ.

Aν δεν υπαρχει σοβαρη οικονομικη εξαρτηση η αναγκαστικη συμβιωση λογω εργασιακου χωρου πρεπει να ειναι καποιος μεγαλος μαζοχομπαγλαμιδης για να ανεχεται τετοιες δυσαρεστες καταστασεις .Να σκεφτεται  δηλαδη τι θα πει ο ''κοσμος'' , οι ''συγγενεις'' , η ''κοινωνια'' , ο στενος ''κοινωνικος περιγυρος'' και οι λοιποι ..

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...