Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι μερικοί στην αρχη δεν φαινονται και ειναι οντως απογοητευτικο να ανοιχθεις και να βασιστεις πάνω σε κάποιον που με την πρωτη ευκαιρια θα σε πουλησει απο την αλλη ειναι πολυ ωραιο να βασιστεις πανω σε κάποιον που οντως ειναι σωστο άτομο και θα ειναι εκει για σενα οταν τον χρειαστεις. Εχω εναν φιλο που πραγματικα ειναι πολυ εντάξει άτομο με έχει στηριξει, δουλευουμε μαζι τον εχω στηριξει και εγω οταν ηθελε κάτι κατέβηκα εχει κανει το ιδιο ειχε βάρδια μια μερα την επομενη ειχα εγω και την επομενη με άλλαζε πάλι αυτος και του λεω φιλε αμα θες ελα 1 ωρα πιο μετά να ξεκουραστεις λιγο και ας κατσω λιγο παραπανω εγω δεν τρεχει τιποτα.

Γενικα ειναι πολυ καλο να έχεις φιλους που ακομα και αν τα λετε που και που να μην υπάρχει κατινιά , να μιλατε ανοιχτά να μην υπάρχει καχυποψια να υπαρχει μια ωραια επικοινωνια ρε παιδι μου να μπορεις να πεις μια κουβεντα παραπανω να μην παιζουν παρεξηγησεις και ακομα και αν παιξουν μετα να ξαναμιλησετε και να τα βρειτε! 

Εγω πλεον μονο 2-3 τετοια καλα ατομα εχω. Νομιζα ηταν περισσοτερα παλια αλλα απο τοτε που αρχισα να εχω καποιες επιτυχιες στη ζωη μου ειδα ποιοι μετρουσαν πραγματικα.

• Like 1
  • Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο "χωριό" αρκετοί τούτοι, όλα τους βρωμούσαν,όλα τους ενοχλούσαν και η ποτάνα κενωνία τους έριχνε ασόδυα(λυπητερό μπουζούκι να παίζει♪♫).

Το συγκεκαλημένο υποκριτικό κουτσομπολιό πάντα στην πρώτη γραμμή και όλοι ήταν άχρηστοι.

Ιδιαίτερα πολυπληθής ομάδα στην Επαρχία που μεγάλωσα και μόνο οι καγκουρο/βλαχο γκόμενοι-παπίστας ήταν περισσότεροι.

Ιδίως ένας, που θεωρητικά ήταν και "φιλαράκι",με είχε πρήξει πραγματικά.

Κάθε φορά που βγαίναμε ήταν μέσα στην αρνητίλα και στο (ύπουλο)κράξιμο,ιδίως για τα λεφτά και για το σχολείο και το πόσο τυχερός είμαι και δεν μου αξίζει....

Όταν επιτέλους έφυγα από την (σκατό)τρυπα όλοι πήραν πούλο και τώρα πια μόνο νορμάλ άτομα.

Καημένοι όσοι τους τρων στην μάπα δίχως ελπίδα διαφυγής(δουλειές/φαμίλια/σχολές κ.ο.κ.). 

• Like 5
Δημοσ.

θυμάμαι είχα διαβάσει κι εγώ ένα άρθρο για τα χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων και τι να δω, τα 9 στα 10 χαρακτηριστικά τα είχε

μωρέ μπράβο λέω!

Δημοσ.

Φευ! Νομίζουν πως έτσι αυξάνεται το πυγμαίο ανάστημά τους. Η παρουσία τους και μόνο είναι ένας κακόηχος ήχος, που πηγάζει απ' την τρομπέτα τής ανθρώπινης κακομοιριάς. Το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να έχει αντίληψη, ώστε να τρέξει μακριά, μην αφήνοντας τέτοια βδελυρά πλασματάκια να τον επηρεάζουν αρνητικά ποικιλοτρόπως. Όξω η πλέμπα!

Επίσης, η αυτοκριτική δεν βλάπτει διόλου, πριν τεντώσουμε το δάχτυλο στους άλλους. Μπορούμε να εκπλαγούμε απ' αυτά που θα διαπιστώσουμε, όπως πχ ότι όλα είναι συνυφασμένα κι εξαρτώμενα απ' τις δικές μας επιλογές.

• Like 3
Δημοσ.

θυμάμαι είχα διαβάσει κι εγώ ένα άρθρο για τα χαρακτηριστικά των τοξικών ανθρώπων και τι να δω, τα 9 στα 10 χαρακτηριστικά τα είχε

μωρέ μπράβο λέω!

Αυτός με την κλειδωνιά ήταν;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα φίλη που ήταν ακραία περίπτωση τοξικού ατόμου. Όλη της η προσωπικότητα είχε οικοδομηθεί ώστε να μπορεί να ελέγχει τους άλλους ανθρώπους. 

Παρεξηγιόταν και εξοργιζόταν με το παραμικρό και δεν δεχόταν ποτέ ότι η ίδια φταίει για τίποτα. Αν μάλιστα διαφωνούσες μαζί της επειδή δεν είχε επιχειρήματα για να σε πείσει, ξέφευγε εντελώς και προσπαθούσε να βρει οτιδήποτε για να σου χαλάσει την ψυχολογία. Ουρλιαχτά, υστερίες, προσωπικές επιθέσεις, απειλές κλπ. Ήταν πραγματικά το άτομο που ήξερε να χρησιμοποιεί όλες σου τις αδυναμίες εναντίον σου και όταν σου είχε βιάσει την ψυχολογία, σε ανέβαζε όπως ήθελε αυτή για να εξαρτιέσαι από εκείνη για την αυτοεκτίμηση σου. 

Η περιγραφή μου πραγματικά δεν αρκεί για να δώσει την έμφαση που αρμόζει στον χαρακτήρα της, είχε μαύρη ζώνη στον χειρισμό των άλλων. :D Όταν άρχισα να βλέπω όλες τις συμπεριφορές της μέσα από το πρίσμα του "ελέγχου" πραγματικά φρίκαρα. Δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα που να έκανε, ακόμη και το πιο μικρό πράγμα, που να μην δημιουργούσε έστω και υποσυνείδητα την αίσθηση ότι αυτή κάνει κουμάντο και ότι είναι πάνω από τους άλλους. Ήθελε να ελέγχει τα πάντα και να είναι το επίκεντρο της προσοχής συνεχώς, αν και ασκούσε σκληρή κριτική στους άλλους για τις δικές τους ανάγκες να έχουν την προσοχή.  

Με εξαίρεση λίγες καλές στιγμές δυστυχώς το περισσότερο που μου έχει μείνει από την φιλία μου μαζί της είναι αρνητικά πράγματα επειδή αυτές, και άλλες, συμπεριφορές λειτουργούν σαν πανοπλίες για ανθρώπους που φοβούνται την οικειότητα με τους άλλους. Όταν έχεις βγει από αυτή την κατάσταση και την σκέφτεσαι αποστασιοποιημένα, συνειδητοποιείς ότι δεν ήρθες ποτέ κοντά με αυτό το άτομο επειδή πολύ απλά δεν σε άφησε με την προσωπικότητα του. 

Επίσης μη μπερδευετε τους τοξικους με τους χειριστικους χαρακτήρες.

SlickNick, είχα ιδια περιπτωση με τη δικη σου, λες και διαβαζα κατι που το εγραψα εγω!!!!

Με μπερδεψες ομως το ποστ της valerie, γιατι κι εσυ στο 1ο ποστ ειπες για 'ελεγχο' στις ζωες των αλλων.

Έλεγχο οχι παντα με την απολυτη εννοια, αλλα 'μανουβραρισμα' και τελικα 'χειρισμο',

και οταν δεν τα εκανες οπως αυτα που ειχε αυτή στο μυαλό της,

μιλαμε να σε περνάει γενεες δεκατεσερρες!

Κριτικαρισμα, χειρισμος καταστασεων για να 'αυτοδικαιωνεται' και οι αλλοι με τις επιλογες τους -και που δεν την ακουσαν- στα ταρταρα, και δόσε χολή στους άλλους, να ανεβαινουμε εμεις, και ασε τους αλλους να κοψουν το λαιμο τους, που τους κανουμε σκουπιδια και τους τσακιζουμε την ψυχολογια μεχρι εκει που δεν παιρνει.

Η δικη μου εμπειρια με καρατοξικο ανθρωπο, ειχε στο μενου και τρομερο 'χειρισμο'. Δεν ξερω αν το εχουν ολοι οι τοξικοι ανθρωποι, αλλα τελικα αυτο ειναι ενα μιγμα που σκοτωνει, σαν κεφαλοκλειδωμα ενα πραγμα, που σε πνιγει.

Καλα τα λεμε, καλα τα λετε, και θελουν τετοια ατομα να τα ξαποστελνει κανεις, γιατι αλλιως ειναι ικανα να μας .... πεθανουν, αλλα ομως δεν ειναι παντα ευκολο, γιατι πολλες φορες ειναι με διαφορες συνθηκες κοντα μας, που δεν μπορεις ευκολα να τις αλλαξεις και να τα αποφυγεις.

Ηδη αναφερθηκε πχ το εργασιακο περιβαλλον (τι να ορισεις εκει...), αλλα υπαρχουν και ατομα με τα οποια διαμορφωνονται με τα χρονια διαφοροι 'δεσμοι' διαφορων ειδων, και μην νομιζετε οτι δειχνουν τον αληθινο χαρακτηρα τους απο την αρχη.... οσο πας με τα νερα τους ολα καλα, αμα στραβωσει κατι συμφωνα με το ψυχοπαθες μυαλο τους, το βαζουν μετα σκοπο να σε τελειωσουν, αλλα οπως ειπα κι ειπαν κι αλλοι δεν ειναι τοσο ευκολο απλα να τους απομακρυνεις και 'να την κανεις' φευγοντας μακρια τους....

Εκει φτανεις στο σημειο αναγκαστικα να τους 'λουζεσαι', και ψαχνεις να βρεις οδο διαφυγής....

Εγω τους 'κλαιω' απο τωρα οσους μπλεξουν με αυτο/αυτα τα ατομα.

Αλλα επαναλαμβανω.

1) Πολλοι δεν δειχνουν τον αληθινο τους χαρακτηρα απο την αρχη (κομπλεξ, ζηλειες, φθονο, επιθεση, ελεγχος-χειρισμος με ασχημο τροπο, κλπ)

2) Οταν τον δειξουν, πχ μετα απο χρονια, ισως να μην ειναι πια τοσο ευκολο για τον νορμαλ ανθρωπο να ξεκοψει

(κρυβονται και για χρονια, πιστεψτε με...)

3) Πολλες φορες, οι συνθηκες που σε συνδεουν με τετοια ατομα, ειναι πραγματικα πολυ ανελαστικες για να ξεφυγεις ευκολα.

Επεξ/σία από mentoras99
  • Like 1
Δημοσ.

Ελα ρε πηγε να σου κάνει τέτοια μλκια? ειδες μερικοι θέλουν να τους κοβεις άμεσα ειδαλλως θα προχωρησουν. Πιστευω οτι οι δευτερες ευκαιριες δεν πρέπει να χαριζονται αλλα να κερδιζονται και γιατι να δωσεις δευτερη ευκαιρια? για να ξαναγινουν τα ιδια? εδειξε το χαρακτηρα του. Εκτος και αν θελει οντως να επανορθώσει κάποιος οποτε θα βρεις τι χάρη σου οφειλει! Θα του το προτεινεις και ετσι θα δειξει την καλή του πιστη. ;)

Εμενα παλιοτερα ένας μου ειχε πέι κάτι που με πειραξε και αμεσως του ζητησα το λογο ενω αυτος γελαγε.... του κανω δεν ειναι αστειο σπάζομαι με κάτι τέτοια προσεχε. Μετα απο 1 μήνα ηρθε και μου ζητησε συγγνωμη και τωρα δεν εχω κανενα θεμα μαζι του. Ο τυπος ειναι εντάξει καταλαβε το λάθος του και ζητησε συγγνωμη. Φυσικα αν έκανα εγω τη μλκια θα έκανα το ιδιο.

δεν θελω να μου ζητησει συγνωμη,μου αρκει να αλλαξω τομεα και να μην ξαναδω αυτο το ατομο!ετσι κι αλλιως αυτο ηθελε απο την αρχη,εχει πει πολλες μαλακιες...αλλα ειμαι ακομα εκει γαμω την τρελα μου χαχα

Δημοσ.

δεν θελω να μου ζητησει συγνωμη,μου αρκει να αλλαξω τομεα και να μην ξαναδω αυτο το ατομο!ετσι κι αλλιως αυτο ηθελε απο την αρχη,εχει πει πολλες μαλακιες...αλλα ειμαι ακομα εκει γαμω την τρελα μου χαχα

Παντα θα υπάρχουν εχθροι φιλε οπως και φιλοι. Για να μενεις σε αυτο το ποστο και να μην αλλαζεις σημαινει οτι πρεπει να κατσεις να το αντιμετωπισεις. Μη κοιτας να το αποφυγεις. Και γιατι να μη μεινεις εσυ σε αυτο το τομεα και να ξεκουμπιστει αυτο το ατομο που δημιουργει και τα προβληματα? σκεψου εσυ δημιουργεις το προβλημα? αν οχι τοτε γιατι να φυγεις εσυ δεν καταλαβα?

εγω θα καθομουν και θα σκεφτομουν τροπους να ξεκουμπησω το ενοχλητικο τρολ απο εκει μέσα για να ειμαστε μετα ολοι καλα μεταξυ μας. Μη ψαρωνεις.Ετοιμασε τα "οπλα" σου και ξεκινα να ριχνεις! :-D

• Like 2
Δημοσ.

ΟΚ, οι τοξικοί όπως τους αποκαλείτε άνθρωποι είναι ένα θέμα.

Θέμα για μένα όμως, είναι και το άλλο άκρο. Εκείνοι που καταναλώνουν πολλή Amita Μotion, για να μην πω χάπια, και το παίζουν ότι όλα είναι εντάξει και όλα βαίνουν καλώς.

• Like 4
Δημοσ.

Θέμα για μένα όμως, είναι και το άλλο άκρο. Εκείνοι που καταναλώνουν πολλή Amita Μotion, για να μην πω χάπια, και το παίζουν ότι όλα είναι εντάξει και όλα βαίνουν καλώς.

Αυτοι απλα δεν θέλουν να δουν την άσχημη πλευρα της ζωής φιλε :P

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, οι χειρότεροι απ' όλους είναι εκείνοι που δεν αντέχουν τους τοξικούς, αλλά είναι οι ίδιοι τοξικοί απέναντι σε άλλους.

• Like 3
Δημοσ.

αν εννοεις ανθρωπους που οταν τους λες για παραδειγμα εχω ενα προβλημα στη δουλεια ή εχω ενα θεμα με τη γυναικα μου και σου απαντανε "ενταξει μωρε σηκω φυγε,χωρησε τη σιγα και τι εγινε" χωρις να σκεφτοντε τις συνεπειες νομιζω ναι αυτοι οι ανθρωποι εχουν ενα θεμα..

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, οι χειρότεροι απ' όλους είναι εκείνοι που δεν αντέχουν τους τοξικούς, αλλά είναι οι ίδιοι τοξικοί απέναντι σε άλλους.

καλά οι τοξικοί μεταξύ τους ούτε με σφαίρες δεν μπορούν να αντέξουν ο ένας τον άλλον.

Θυμάμαι ρε παιδιά μια φάση...

δύο κοπελιές τώρα, εκτός οτι πηγαμε σε γάμο συγγενικού ανθρώπου και γυρίσαμε στο σπιτι της μιας, βγάζουν τωρα το φτυάρι και αρχίζουν να θαβουν τη νύφη...

μετά λέμε να δούμε μια ταινία στην τηλεόραση... και αρχίζουν τωρα, ακούστε φάση, να ανταγωνίζονται για το ποια θα πει πιο γρήγορα τι φαντάζεται οτι θα γίνει μετα..

Λες και είναι δημοτικο.

Εγώ άρχισα να το διασκεδάζω, είχαν πολύ γέλιο. Την ταινια δεν μπορεσα να την φχαριστηθώ αλλά αυτές ήταν αφασία

(χαρακτηριστικό των τοξικών χαρακτήρων επίσης είναι οτι είναι απίστευτα ανταγωνιστικοί, σε σημείο να μη χαλαρώνουν ποτέ και τα πάντα να είναι λογος για να μπουν σε διαδικασία ανταγωνισμού με τον αλλον)

Δημοσ.

οχι κανεις λαθος γιατι σ'αυτην την περιπτωση νομιζω απλα δεν ξερουνε τι ειναι οι ιδιοι...οι χειροτεροι ειναι αυτοι που κανουν τοξικη ομαδα χαχα..κι αφου μαθαμε και καινουρια λεξη(!) ο ενας θα πρεπει να ειναι και χειριστικος!

Δημοσ.

αν εννοεις ανθρωπους που οταν τους λες για παραδειγμα εχω ενα προβλημα στη δουλεια ή εχω ενα θεμα με τη γυναικα μου και σου απαντανε "ενταξει μωρε σηκω φυγε,χωρησε τη σιγα και τι εγινε" χωρις να σκεφτοντε τις συνεπειες νομιζω ναι αυτοι οι ανθρωποι εχουν ενα θεμα..

Φιλε εδω έχεις λάθος η καλυτερη συμβουλη για κάποιον που δεν περνάει καλα με την γκομενα του ειναι να την χωρίσει τουλαχιστον για ένα διαστημα.Γενικα πιστευω οτι η αναγκαιοτητα κινει την ανθρωπο και μονο αμα κτυπησεις κάποιον εκει που πονάει θα αρχισει να το ξανασκέφτεται και να βάζει μυαλο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...