Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεγονος ειναι παντως, οποιος καταφερει να 'εξορισει' απο τη ζωη του τα τοξικα ατομα,

καταφερε να 'αναπνευσει'!

Εγω φοβαμαι οτι η παρατεταμενη και χρόνια εκθεση, οπως και με τα αληθινα τοξικά, έχει σοβαρες επιπτωσεις στην ψυχοσωματική μας υγεία!!!!

Οχι, οχι, δεν ειμαστε για τετοια!

για πες κανα παράδειγμα απο τοξικούς ανθρώπους που σου έχουν τύχει

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για πες κανα παράδειγμα απο τοξικούς ανθρώπους που σου έχουν τύχει

Γενικα ειμαι ανθρωπος που προσεχω πολυ τις παρεες, αλλα αρκουν εστω και λιγοι να εισερθουν κοντά και να σου κανουν ζημια.

Δεν θελω να αναλυσω, χαλιεμαι και μονο στη σκεψη τους!

Κομπλεξ, μιζερια, εγωκεντρισμοι, τσαλαπατημα της προσωπικοτητας του αλλου, υπουλη υποτιμηση, 'χειρισμος',  δινουμε και κανενα ψιχουλο 'καλοσυνης' στον ζητιανο για να μας εχει και αναγκη, και μιλαμε για bad stories που μπλεκεις χωρις καλα-καλα να το καταλαβεις, και μετα ψαχνεις να ξεμπλεξεις.

Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου, πραγματικα.

Τελικα κατεληξα, οτι ο αληθινος 'θησαυρος' ειναι να εχεις γυρω σου καλους-σωστους ανθρωπους, οσο το δυνατον γιατι δεν ζουμε σε κοινωνια αγγελων, και σχεσεις ανθρωπινες με σεβασμο-αγαπη(σε ολη την γκαμα)-αλληλοεκτιμηση.

Η κοινωνια μας ειναι πολυανθρωπη μεν, αλλα μαλλον βρισκομαστε στα χρονια που ειχε προφητευσει ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος, που ελεγε 'θα ψαχνετε Ανθρωπο και δεν θα βρισκετε'....

Δημοσ.

Γενικα ειμαι ανθρωπος που προσεχω πολυ τις παρεες, αλλα αρκουν εστω και λιγοι να εισερθουν κοντά και να σου κανουν ζημια.

Δεν θελω να αναλυσω, χαλιεμαι και μονο στη σκεψη τους!

Κομπλεξ, μιζερια, εγωκεντρισμοι, τσαλαπατημα της προσωπικοτητας του αλλου, υπουλη υποτιμηση, 'χειρισμος',  δινουμε και κανενα ψιχουλο 'καλοσυνης' στον ζητιανο για να μας εχει και αναγκη, και μιλαμε για bad stories που μπλεκεις χωρις καλα-καλα να το καταλαβεις, και μετα ψαχνεις να ξεμπλεξεις.

Αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου, πραγματικα.

Τελικα κατεληξα, οτι ο αληθινος 'θησαυρος' ειναι να εχεις γυρω σου καλους-σωστους ανθρωπους, οσο το δυνατον γιατι δεν ζουμε σε κοινωνια αγγελων, και σχεσεις ανθρωπινες με σεβασμο-αγαπη(σε ολη την γκαμα)-αλληλοεκτιμηση.

Η κοινωνια μας ειναι πολυανθρωπη μεν, αλλα μαλλον βρισκομαστε στα χρονια που ειχε προφητευσει ο Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος, που ελεγε 'θα ψαχνετε Ανθρωπο και δεν θα βρισκετε'....

Γμησετα ρε φιλαρακι πολυ κομπλεξ ορισμένοι

Δημοσ.

δεν πιστεύω στους τοξικούς ανθρώπους , είμαι άνθρωπος που προσαρμόζομαι , μπορώ να συνυπάρχω με μοναχούς shaolim  αλλα και με δολοφόνους (τα δύο άκρα)  κ επιστρέφω αυτό που δέχομαι
είμαι ένας ανθρώπινος καθρέφτης συμπεριφορών με πολλαπλασιαστή το 10 

Δημοσ.

Το χειρότερο πάντως είναι η τοξική συνάδελφος. Δεν παλεύεται.

προσωπικά γυναίκα συνάδερφος και οχιά με ανάβει άσχημα , δεν ξέρω .. μου έχει τύχει και με τρέλαινε , άμα μου είχε κάτσει θα με θυμόταν για όλη της τη ζωή  

• Like 1
Δημοσ.

Το χειρότερο πάντως είναι η τοξική συνάδελφος. Δεν παλεύεται.

Παιζει να ειναι καλυτερη απο την καλοσυνατη και χαμογελαστη που σου μπηγει το ρουφιανομαχαιρι στα κρυφα  :P

Δημοσ.

Παιζει να ειναι καλυτερη απο την καλοσυνατη και χαμογελαστη που σου μπηγει το ρουφιανομαχαιρι στα κρυφα  :P

Κανενας δεν σου μπηγει το ρουφιανομαχαιρι στα κρυφα χωρις λογο τωρα αμα εισαι εριστικος αμα ψάχνεσαι να βρεις αφορμη να κάνεις παρατηρησεις και να την μπαινεις ε ο άλλος θα το δει αυτο και θα αρχισει να απαντάει.

Και δεν θα το κανει σε σενα κιολας θα πάει απευθειας στο προισταμενο γιατι δεν γουσταρουν ολοι να γινονται κατιναρια στη δουλεια επειδη κάποιοι ειναι σουργελα. Αυτος σε ρεζιλευει μπροστα σε ολους στη δουλεια εσυ τον καρφωνεις στον προισταμενο. Δικαιο παιχνιδι.

Δημοσ.

Κανενας δεν σου μπηγει το ρουφιανομαχαιρι στα κρυφα χωρις λογο τωρα αμα εισαι εριστικος αμα ψάχνεσαι να βρεις αφορμη να κάνεις παρατηρησεις και να την μπαινεις ε ο άλλος θα το δει αυτο και θα αρχισει να απαντάει.

Και δεν θα το κανει σε σενα κιολας θα πάει απευθειας στο προισταμενο γιατι δεν γουσταρουν ολοι να γινονται κατιναρια στη δουλεια επειδη κάποιοι ειναι σουργελα. Αυτος σε ρεζιλευει μπροστα σε ολους στη δουλεια εσυ τον καρφωνεις στον προισταμενο. Δικαιο παιχνιδι.

Τι τρυφερο ποδι  :(

Δημοσ.

Τι τρυφερο ποδι  :(

Αμα του δινε και μια ωρα αρχυτερα ποδι ο προισταμενος ακομα καλυτερα. Θα έφευγε το καρκινωμα απο την δουλεια θα ηρεμουσανε ολοι.

Δημοσ.

Είχατε ποτέ συναναστροφές με τοξικούς ανθρώπους, οι οποίοι να είναι και τσιγκούνηδες? Να μην δίνουν ακόμα και για εισιτήριο για ΜΜΜ, και να περπατάνε την μισή Αθηνα, απλά και μόνο για να μην δώσουν 1.20!

Δες και το θετικό της υπόθεσης: το (πολύ) περπάτημα κάνει καλό στην υγεία.

Δημοσ.

Πώς ορίζεται ένας τοξικός άνθρωπος; 

Παράδειγμα :

Είσαι σε μία παρέα και σκάει ο τοξικός.Ξέρει ότι είσαι σε δύσκολη φάση οικονομικά, παίρνεις 590 στη δουλειά.

Μαθαίνει ότι χθες έμεινες στο δρόμο με το αυτοκίνητο που κυκλοφοράς εδώ και 15 χρόνια.

Χωρίς να σε προσβάλλει, σε χαμηλό τόνο και υπό το πέπλο του "νοιάζομαι για σένα" σου λέει ένα "καλά ρε συ Τάκη, πάρε ένα καινούριο αυτοκίνητο".

Το κυριότερο είναι ότι δε μπορείς να τη βρίσεις (φαινομενικά νοιάζεται για σένα).

Σου έσκισε τη μέρα λοιπόν, έτσι απλά.

Δημοσ.

Παράδειγμα :

Είσαι σε μία παρέα και σκάει ο τοξικός.Ξέρει ότι είσαι σε δύσκολη φάση οικονομικά, παίρνεις 590 στη δουλειά.

Μαθαίνει ότι χθες έμεινες στο δρόμο με το αυτοκίνητο που κυκλοφοράς εδώ και 15 χρόνια.

Χωρίς να σε προσβάλλει, σε χαμηλό τόνο και υπό το πέπλο του "νοιάζομαι για σένα" σου λέει ένα "καλά ρε συ Τάκη, πάρε ένα καινούριο αυτοκίνητο".

Το κυριότερο είναι ότι δε μπορείς να τη βρίσεις (φαινομενικά νοιάζεται για σένα).

Σου έσκισε τη μέρα λοιπόν, έτσι απλά.

Με το συμπάθιο, αλλά αυτό δεν βλέπω γιατί να είναι πρόβλημα. 

Εάν εσύ δεν αντέχεις την αφέλεια των άλλων, τότε είναι θέμα δικό σου. Αυτό που λες ο άλλος μπορεί να το κάνει επειδή εκείνη την ώρα δεν σκέφτεται και απλά πέταξε κάτι που του ήρθε.

Δηλαδή, αυτό εμένα δεν θα με πείραζε. Με ένα "Τώρα πάω. Τι χρώμα λες να πάρω;" θα ήμανε ΟΚ. 

Και στα αρχικά post δεν μπορώ να βρω έναν ορισμό του τοξικού ανθρώπου. Δηλαδή, ποια διακριτά και αντικειμενικά γνωρίσματα έχει αυτός που ονομάζεται "τοξικός"; 

Δημοσ.

Αναρωτιέμαι, όλοι όσοι λένε ό,τι λένε για τοξικούς, δηλητηριώδεις κ.λπ., σε τι φάση βρίσκονται στη ζωή τους;

Μα δεν χρειάζεται να είσαι σε "φάση" στην ζωή σου για να έχεις τοξικούς ανθρώπους. Αυτό είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο που απλώς μέσα σε αυτό αλλάζουν τα άτομα με τα χρόνια που περνούν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...