Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με το συμπάθιο, αλλά αυτό δεν βλέπω γιατί να είναι πρόβλημα. 

Εάν εσύ δεν αντέχεις την αφέλεια των άλλων, τότε είναι θέμα δικό σου. Αυτό που λες ο άλλος μπορεί να το κάνει επειδή εκείνη την ώρα δεν σκέφτεται και απλά πέταξε κάτι που του ήρθε.

Δηλαδή, αυτό εμένα δεν θα με πείραζε. Με ένα "Τώρα πάω. Τι χρώμα λες να πάρω;" θα ήμανε ΟΚ. 

Και στα αρχικά post δεν μπορώ να βρω έναν ορισμό του τοξικού ανθρώπου. Δηλαδή, ποια διακριτά και αντικειμενικά γνωρίσματα έχει αυτός που ονομάζεται "τοξικός"; 

Εδώ μάλλον εσύ είσαι ο αφελής...

Ξέρεις ότι ξέρει ότι βγάζεις-δε βγάζεις μήνα οικονομικά και πιστεύεις ότι το λέει από ενδιαφέρον;

• Απαντ. 172
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ερώτημα που δεν μπορώ να λάβω απάντηση παραμένει. Ποια είναι τα διάκριτα, αντικειμενικά και αναγκαία χαρακτηριστικά για να χαρακτηριστεί κανείς "τοξικός"; 

Γιατί θα μπορούσα να πω "εγώ δεν είμαι αφελής, εσύ είσαι το τάδε" και μετά να απαντήσεις "εγώ μωρέ είμαι το τάδε; εσύ είσαι το δείνα" και να παίζουμε έτσι την κολοκυθιά. Και όπως καταλαβαίνεις ( ; ) το παράδειγμα που έφερες είναι σε φάση "ε; (κλείνεις μάτι) αυτό είναι ο τοξικός" αλλά χωρίς να λες ποιο είναι το "αυτό". Ούτε καν να το προσδιορίζεις. 

Δημοσ.

Παράδειγμα :

Είσαι σε μία παρέα και σκάει ο τοξικός.Ξέρει ότι είσαι σε δύσκολη φάση οικονομικά, παίρνεις 590 στη δουλειά.

Μαθαίνει ότι χθες έμεινες στο δρόμο με το αυτοκίνητο που κυκλοφοράς εδώ και 15 χρόνια.

Χωρίς να σε προσβάλλει, σε χαμηλό τόνο και υπό το πέπλο του "νοιάζομαι για σένα" σου λέει ένα "καλά ρε συ Τάκη, πάρε ένα καινούριο αυτοκίνητο".

Το κυριότερο είναι ότι δε μπορείς να τη βρίσεις (φαινομενικά νοιάζεται για σένα).

Σου έσκισε τη μέρα λοιπόν, έτσι απλά.

Αυτό είναι τοξικός άνθρωπος; Σοβαρά; Σε εμένα έχουν τύχει πολύ χειρότεροι τότε.

Είχαμε πάει κάποτε στο εξοχικό μου παρέα ολόκληρη, συμπεριλαμβανομένης και της κοπέλας μου. Σε κάποια φάση βλέπαμε τηλεόραση η κοπέλα μου, εγώ και μια άλλη. Η τελευταία πετυχαίνει την Καινούριου στο ζάπινγκ και αρχίζει να τη σχολιάζει: "Α, αυτή τα άλλαξε όλα πάνω της. Με τίποτα δεν ήταν ευχαριστημένη. Πλαστική έκανε, μαλλιά έβαψε..." Εκείνη την ώρα κοιτάω την κοπέλα μου που πρόσφατα είχε αλλάξει χρώμα στα μαλλιά της...

Δημοσ.

Παράδειγμα :

Είσαι σε μία παρέα και σκάει ο τοξικός.Ξέρει ότι είσαι σε δύσκολη φάση οικονομικά, παίρνεις 590 στη δουλειά.

Μαθαίνει ότι χθες έμεινες στο δρόμο με το αυτοκίνητο που κυκλοφοράς εδώ και 15 χρόνια.

Χωρίς να σε προσβάλλει, σε χαμηλό τόνο και υπό το πέπλο του "νοιάζομαι για σένα" σου λέει ένα "καλά ρε συ Τάκη, πάρε ένα καινούριο αυτοκίνητο".

Το κυριότερο είναι ότι δε μπορείς να τη βρίσεις (φαινομενικά νοιάζεται για σένα).

Σου έσκισε τη μέρα λοιπόν, έτσι απλά.

αν υποθέσουμε πως το έλεγε με κακία και το ήξερες μπορούσες να του απαντήσεις με τι λεφτά? θα στίσεις κώλο να με βοηθήσεις ? 

problem fixed 

κατάλαβες γιατί σε εμένα δεν μου πετάνε κακίες? γιατι θα το γυρίσω σε καυγά κ θα γίνουμε κωλοτρυπίδια 

Δημοσ.

Το ερώτημα που δεν μπορώ να λάβω απάντηση παραμένει. Ποια είναι τα διάκριτα, αντικειμενικά και αναγκαία χαρακτηριστικά για να χαρακτηριστεί κανείς "τοξικός"; 

Γιατί θα μπορούσα να πω "εγώ δεν είμαι αφελής, εσύ είσαι το τάδε" και μετά να απαντήσεις "εγώ μωρέ είμαι το τάδε; εσύ είσαι το δείνα" και να παίζουμε έτσι την κολοκυθιά. Και όπως καταλαβαίνεις ( ; ) το παράδειγμα που έφερες είναι σε φάση "ε; (κλείνεις μάτι) αυτό είναι ο τοξικός" αλλά χωρίς να λες ποιο είναι το "αυτό". Ούτε καν να το προσδιορίζεις. 

Προσωπικά θα έλεγα ότι τοξικός άνθρωπος είναι αυτός που είναι χειριστικός κατά βάση. Είτε το κάνει χρησιμοποιώντας ενεργητικές μεθόδους είτε το κάνει με παθητικές-επιθετικές συμπεριφορές. 

Για να μην ξεφύγουμε όμως, επειδή σχεδόν όλοι λίγο πολύ μπορεί να συμπεριφερθούμε κάπως περίεργα κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα πρόσθετα ότι τοξικά άτομα συμπεριφέρονται σχεδόν συνέχεια κατ αυτόν τον τρόπο και συνήθως τείνουν να επηρεάζουν αρνητικά τους γύρω τους. 

Δημοσ.

Αυτό είναι τοξικός άνθρωπος; Σοβαρά; Σε εμένα έχουν τύχει πολύ χειρότεροι τότε.

Είχαμε πάει κάποτε στο εξοχικό μου παρέα ολόκληρη, συμπεριλαμβανομένης και της κοπέλας μου. Σε κάποια φάση βλέπαμε τηλεόραση η κοπέλα μου, εγώ και μια άλλη. Η τελευταία πετυχαίνει την Καινούριου στο ζάπινγκ και αρχίζει να τη σχολιάζει: "Α, αυτή τα άλλαξε όλα πάνω της. Με τίποτα δεν ήταν ευχαριστημένη. Πλαστική έκανε, μαλλιά έβαψε..." Εκείνη την ώρα κοιτάω την κοπέλα μου που πρόσφατα είχε αλλάξει χρώμα στα μαλλιά της...

Εεεεε.. δεν είναι και πολύ πειστικό αυτό το παράδειγμα. Είναι πάντως πολύ καλό σαν παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να προτρέχει σε συμπεράσματα.

• Like 2
Δημοσ.

Δε ξέρω αν είναι όντως τοξικός άνθρωπος που θα περιγράψω, πάντως έκανε την ζωή μου δύσκολη στη δουλειά. 40φεύγα προϊσταμένη (νοσηλεύτρια), Πόντια, υπερβολικά στρουμπουλή, όποτε την έβρισκες όλο και κάτι θα έτρωγε. Anyway, όταν μπαίνει νέο αίμα στη μονάδα, τύποι σαν κι αυτή βλέπουν τις νέες με πολύ σκληρό μάτι, ιδιαίτερα αν κάποιος γιατρός είναι ευγενικός μαζί τους. Ε... δεν έκανε καν τον κόπο να με θάβει πίσω απ την πλάτη μου, ακόμα και μπροστά στους ασθενείς. Όταν ήταν ώρα να φάω, ουσιαστικά δεν με άφηνε και όταν τελείωνα τις αγγαρίες, το φαγητό μου ως δια μαγείας είχε εξαφανιστεί. Μίλαγε άσχημα για μένα χωρίς καν να της δίνω δικαίωμα επειδή την απέφευγα συστηματικά και ουσιαστικά με έκανε να "μισήσω" το επάγγελμα μου.

Δημοσ.

Δε ξέρω αν είναι όντως τοξικός άνθρωπος που θα περιγράψω, πάντως έκανε την δουλειά μου δύσκολη στη δουλειά. 40φεύγα προϊσταμένη (νοσηλεύτρια), Πόντια, υπερβολικά στρουμπουλή, όποτε την έβρισκες όλο και κάτι θα έτρωγε. Anyway, όταν μπαίνει νέο αίμα στη μονάδα, τύποι σαν κι αυτή βλέπουν τις νέες με πολύ σκληρό μάτι, ιδιαίτερα αν κάποιος γιατρός είναι ευγενικός μαζί τους. Ε... δεν έκανε καν τον κόπο να με θάβει πίσω απ την πλάτη μου, ακόμα και μπροστά στους ασθενείς. Όταν ήταν ώρα να φάω, ουσιαστικά δεν με άφηνε και όταν τελείωνα τις αγγαρίες, το φαγητό μου ως δια μαγείας είχε εξαφανιστεί. Μίλαγε άσχημα για μένα χωρίς καν να της δίνω δικαίωμα επειδή την απέφευγα συστηματικά και ουσιαστικά με έκανε να "μισήσω" το επάγγελμα μου.

Νομίζω πως μπαίνει χαλαρά στην κατηγορία "τοξικός άνθρωπος". :D

Δημοσ.

Εεεεε.. δεν είναι και πολύ πειστικό αυτό το παράδειγμα. Είναι πάντως πολύ καλό σαν παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να προτρέχει σε συμπεράσματα.

Ίσως εγώ να μην το περιέγραψα πολύ σωστά, αλλά το συγκεκριμένο άτομο είναι γενικότερα τοξικό - και δεν είμαι ο μόνος που το λέει.

Άλλο παράδειγμα, την ίδια μέρα με το προηγούμενο περιστατικό και ενώ μια άλλη κοπέλα της πρότεινε να πάνε μαζί γυμναστήριο μετά τις διακοπές, της απάντησε πως γυμναστήριο πάνε μόνο τα π*****άκια και αυτή δεν είναι τέτοια. Το να πετάς συνεχώς έμμεσες μπηχτές σε όλους είναι για μένα ο ορισμός ενός τοξικού ανθρώπου.

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι να είχα ποτέ τέτοιου ανθρώπους στο περιβάλλον μου! Που τους πετυχαίνετε;; :P

Είπαμε, εσύ κάνεις μόνο με Σαολίν παρέα :P

• Like 3
Δημοσ.

Είπαμε, εσύ κάνεις μόνο με Σαολίν παρέα :P

Αν και για παρέα τραβάω και ανθρώπους ας το πούμε περιθωριακούς (έτσι τους λένε οι άλλοι δηλαδή :P ) τοξικούς έτσι όπως το λέτε δεν έχω!

Δημοσ.

Δε νομίζω πως αυτό που αναφέρετε οι περισσότεροι είναι ο ορισμός του τοξικού ανθρώπου.

Τοξικό θα έλεγα ενδεχομένως τον απαισιόδοξο, το μηδενιστή, που βλέπει τα περισσότερα μαύρα, το ποτήρι μισοάδειο, και προσπαθεί να επηρεάσει όσους τα βλέπουν καλύτερα απ' ό,τι εκείνος.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά θα έλεγα ότι τοξικός άνθρωπος είναι αυτός που είναι χειριστικός κατά βάση. Είτε το κάνει χρησιμοποιώντας ενεργητικές μεθόδους είτε το κάνει με παθητικές-επιθετικές συμπεριφορές. 

Για να μην ξεφύγουμε όμως, επειδή σχεδόν όλοι λίγο πολύ μπορεί να συμπεριφερθούμε κάπως περίεργα κάτω από διαφορετικές συνθήκες, θα πρόσθετα ότι τοξικά άτομα συμπεριφέρονται σχεδόν συνέχεια κατ αυτόν τον τρόπο και συνήθως τείνουν να επηρεάζουν αρνητικά τους γύρω τους.

Τότε γιατί δεν τους λένε χειριστικούς και τους λένε τοξικούς;

Δε νομίζω πως αυτό που αναφέρετε οι περισσότεροι είναι ο ορισμός του τοξικού ανθρώπου.

Τοξικό θα έλεγα ενδεχομένως τον απαισιόδοξο, το μηδενιστή, που βλέπει τα περισσότερα μαύρα, το ποτήρι μισοάδειο, και προσπαθεί να επηρεάσει όσους τα βλέπουν καλύτερα απ' ό,τι εκείνος.

Δύο απόψεις μέχρι στιγμής... Μήπως όμως και οι δύο κάνουν λάθος και κάποιος άλλος έχει καλύτερο ορισμό;

Πώς ορίζεται τελικά ο τοξικό άνθρωπος;

Δημοσ.

Δε ξέρω αν είναι όντως τοξικός άνθρωπος που θα περιγράψω, πάντως έκανε την ζωή μου δύσκολη στη δουλειά. 40φεύγα προϊσταμένη (νοσηλεύτρια), Πόντια, υπερβολικά στρουμπουλή, όποτε την έβρισκες όλο και κάτι θα έτρωγε. Anyway, όταν μπαίνει νέο αίμα στη μονάδα, τύποι σαν κι αυτή βλέπουν τις νέες με πολύ σκληρό μάτι, ιδιαίτερα αν κάποιος γιατρός είναι ευγενικός μαζί τους. Ε... δεν έκανε καν τον κόπο να με θάβει πίσω απ την πλάτη μου, ακόμα και μπροστά στους ασθενείς. Όταν ήταν ώρα να φάω, ουσιαστικά δεν με άφηνε και όταν τελείωνα τις αγγαρίες, το φαγητό μου ως δια μαγείας είχε εξαφανιστεί. Μίλαγε άσχημα για μένα χωρίς καν να της δίνω δικαίωμα επειδή την απέφευγα συστηματικά και ουσιαστικά με έκανε να "μισήσω" το επάγγελμα μου.

είχα πάει ένα δυο τρία φεγγάρια να γίνω νοσηλευτής αλλα το άφησα. Εμένα έπρεπε να έχει αυτή , να κάνει το λάθος να μου φάει το φαΐ να δει τι πάει να πει δαιμονισμένος 

αν υποθέσουμε οτι πεινάω πολύ , έχω κουραστεί και κάποιος μου τρώει το μοναδικό φαγητό που είχα μαζί μου τότε χωρίς υπερβολές

tumblr_ludx5kBwGN1qbd7hwo1_500.gif

πάντως επειδή είναι κ η αδερφή μου νοσηλεύτρια έχω την εντύπωση πως αυτό που περιγράφεις είναι standard στο συγκεκριμένο επάγγελμα , τα έχω ξανακούσει αυτά 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...