Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θυμάμαι πριν 8 χρόνια όταν είδα την ταινία "Ο ειρηνικός πολεμιστής" μέσα μου ξύπνησε το εξής συναίσθημα: "μήπως όλα είναι για την ματαιοδοξία τελικά και πρέπει να είμαστε ευγνώμονες με αυτά που ήδη έχουμε στην ζωή μας";

Σήμερα στέκομαι μπροστά στον καθρέφτη και σκέφτομαι ότι: α)έχω τους γονείς μου εν ζωή, β)ένα ξεχρεωμένο σπίτι στο οποίο όλοι μένουμε, γ)μία τυπική δουλειά σε ένα περίπτερο, δ)την υγεία μου και πάλι όμως νιώθω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος. Σίγουρα θα ένιωθα καλύτερα αν είχα κοιλιακούς (οι οποίοι φυσικά απαιτούν και υψηλή διατροφική συντήρηση), αν έκανα 2 δουλειές ταυτόχρονα για να βγάζω περισσότερα χρήματα και αν είχα έντονη σεξουαλική ζωή αντί να ζω σαν μοναχός. Αλλά ακόμη και αν τα'χα όλα αυτά θα μου απορροφούσαν τόσο χρόνο και ενέργεια που δεν θα καθόμουν να εκτιμούσα το ότι είμαι ήδη σε κατάσταση "ευτυχίας" άνω του μέσου όρου. Είμαι μόλις 25 χρονών και αναρωτιέμαι... ποιο είναι το νόημα της ζωής; Πότε επιτέλους θα "σοβαρευτώ" και θα βρω την ψυχική μου ηρεμία και την αγάπη σε μια απλή καθημερινότητα χωρίς να θέλω να είμαι ποθητός, καρδιοκατακτητής και πετυχημένος; Έστω και με απλά μαθηματικά να το δούμε δεν θα καταφέρουμε όλοι σε αυτή την ζωή να γίνουμε πλούσιοι και νικητές.

Η ταινία μου έδωσε τόσο μεγάλη έμπνευση που σκοπεύω να αγοράσω και το βιβλίο, γιατί συνήθως ποτέ δεν το κάνω, και να το διαβάσω.

• Like 3
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τουλαχιστον βαλε την κανονικη εκτελεση του τραγουδιου γιατι η κοπελα δεν ακουγεται ουτε με σφαιρες.

Στο mute το ακούς αυτό το βίντεο

:-)

• Like 15
Δημοσ.

παντα να βαζεις στοχους που μπορεις να πιασεις..κι οταν τους πιασεις βαζεις αλλους μεγαλυτερους..

μπορει βεβαια να μην πιασεις τον αρχικο σου στοχο αλλα δεν πειραζει,η προσπαθεια μετραει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν γράφεις κάτι παράλογο που να παραπέμπει σε επίδειξη και ματαιοδοξία. Λογικά τα παραπάνω λεφτά τα θες για να γίνεις οικονομικά ανεξάρτητος και να φύγεις από το σπίτι των γονιών για να μείνεις μόνος. Τους κοιλιακούς τους θες γιατί είναι κάτι φυσικό για το ανθρώπινο σώμα και θες να βλέπεις ένα φυσικό ανθρώπινο σώμα στον καθρέφτη και γενικότερα όταν το βλέπεις. Η έντονη σεξουαλική ζωή πάει χέρι-χέρι με την έντονη κοινωνική ζωή, κάτι που πάλι είναι φυσικό για τον άνθρωπο ως το πιο κοινωνικό (άρα και σεξουαλικό) ζώο στη φύση.

Σχετικά με το οικονομικό, το πρόβλημα είναι ότι στην κοινωνία μας υπάρχει το 1% που έχει συσσωρεύσει τα περισσότερα λεφτά και το 99% που λίγο-πολύ κρέμεται από μια κλωστή. Υπεύθυνοι εμείς οι ίδιοι, το 99%, που απλά κλαιγόμαστε για το πρόβλημα παθητικά και δουλικά αντί να κάνουμε κάτι για αυτό.

Σχετικά με το εμφανισιακό, το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι πλέον τρώνε σκουπίδια αντί για τροφές και βλέπουν το φαγητό σαν διασκέδαση και όχι σαν επιβίωση.

Σχετικά με το κοινωνικό, το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι νομίζουν ότι εξαρτώνται από την επικύρωση (επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία) των άλλων και άρα την επιζητούν, νομίζουν ότι έχουν ανάγκη συγκεκριμένα άτομα στη ζωή τους και άρα τρώνε κόλλημα και γίνονται κτητικοί (κάτι που οφείλεται και στην κενή ζωή τους την οποία δεν φροντίζουν να γεμίσουν με ενδιαφέροντα και δραστηριότητες), μεταξύ άλλων σφαλμάτων. Για το σεξουαλικό ισχύουν όλα τα παραπάνω συν το ότι αντιστρέψαμε τους ρόλους και κυνηγός είναι το αρσενικό ενώ στη φύση κυνηγός είναι το θηλυκό. Όταν κάποιες γυναίκες πάνε να αποκαταστήσουν τους ρόλους, οι άντρες τις αποκαλούν τσούλες και έτσι αποθαρρύνουν αυτές και άλλες πολλές που θα τις ακολουθούσαν αν οι άντρες τις ενθάρρυναν. 

Δυστυχώς η κοινωνία μας μπάζει από παντού και η μόνη ελπίδα είναι κάποιοι από εμάς να αποκλίνουν θετικά από τις κοινωνικές νόρμες και να εμπνεύσουν και άλλους σιγά-σιγά να πάψουν να ακολουθούν απερίσκεπτα την αγέλη και να αρχίσουν να σκέφτονται και να ενεργούν σαν άνθρωποι.

Τουλαχιστον βαλε την κανονικη εκτελεση του τραγουδιου γιατι η κοπελα δεν ακουγεται ουτε με σφαιρες.

Αν είχε σκοπό απλά να ακουστεί δεν θα έβγαζε φόρα παρτίδα τα ψεύτικα μπαλκόνια της. 

Επεξ/σία από Ishmael
  • Like 11
Δημοσ.

Δεν αξιζει να κυνηγας τιποτα. Ουτε φιλους, ουτε γκομενους. Η ζωη θα στα φερει.

Δημοσ.

Δεν αξιζει να κυνηγας τιποτα. Ουτε φιλους, ουτε γκομενους. Η ζωη θα στα φερει.

Ας φερει  ενα κερδισμενο τζοκερακι.Τα αλλα μετα θα ερθουν  μονα τους ... :-D

• Like 4
Δημοσ.

Στο σεξουαλικό τομέα αναφερόμουν και εγώ, σε όσα πρωτεύοντα θηλαστικά έχουν μελετηθεί κυνηγός του σεξ είναι το θηλυκό.1 

Τα θηλυκά του είδους μας πάνε ενάντια στη φύση τους για να αποφύγουν τον κοινωνικό στιγματισμό και κατακραυγή, aka την ταμπέλα της τσούλας.2 Οι λιγοστές που ακολούθησαν αυτόν το δρόμο μπορεί να έκαναν τη ζωή τους πιο δύσκολη αλλά την έκαναν και πιο ευτυχισμένη. Δυστυχώς όμως ελάχιστοι άνθρωποι έχουν τα κότσια να αποκλίνουν από την κοινωνική νόρμα. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...