Mau-Maus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 πτηση απο αθηνα για καβάλα πριν πολλα πολλα χρονια (εχει διαρκεια 35' αν θυμαμαι καλα) κανα 5 λεπτο αφου ξεκινήσαμε βγαινει ο πιλοτος απο τα μεγαφωνα και λεει ''κυριες κ κυριοι λογο τεχνικού προβλήματος θα κανουμε αναγκαστικη προσγείωση στην Λήμνο'' αυτομάτως νεκρική σιγη στο αεροπλάνο , τουμπεκί ολοι , εγω θυμάμαι εναν συλλογισμό εκανα μονο .. λεω , '' αθηνα - καβάλα ειναι μισή ωρα! λημνος - καβαλα ειναι ουτε 10 λεπτα ! τι βλάβη ειναι αυτη που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε προσγείωση ? δεν βγάζει 10 λεπτα ακομη να φτάσουμε στον προορισμό μας? και αφού δεν βγάζει 10 λεπτά, θα βγάλει 15 που θέλουμε ακόμη για να φτάσουμε στην λημνο?'' με το που προσγειωνόμαστε και σταματάει το αεροπλάνο ακούμε παλι απο τα μεγαφωνα τον πιλότο ''κυριες κ κύριοι παρακαλούμε να εγκαταλείψτε γρήγορα το αεροπλανο, έχουμε τηλεφώνημα για εκρηκτικά'' και αρχίζουν να τρέχουν όλοι πανικόβλητοι πήγε να πατήσει ο ενας τον αλλον ! καθίσαμε 5-6 ωρες στο αεροδρόμιο στην λημνο ηρθαν τα σκυλιά , ψάξανε κ φύγαμε ! αυτό μου έχει τύχει τοσα χρονιά που ταξιδεύω, δεν υπάρχει πιο ασφαλές μέσο οκ να έχει φοβίες κάποιος δεκτό το καταλαβαινω , να αμφισβητεί ομως τα αυτονόητα δεν το καταλαβαίνω ..
Moderators stormrain Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Η χειροτερη εμπειρια παρεμπιπτοντως ηταν με Ryanair εσωτερικου. Βασικα με τις θεσεις της. Τοσο στεναχωρες δεν εχω ξαναδει, σε πολυωρη πτηση αποκλειεται να την προτιμουσα. 1
zio10 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Η χειροτερη εμπειρια παρεμπιπτοντως ηταν με Ryanair εσωτερικου. Βασικα με τις θεσεις της. Τοσο στεναχωρες δεν εχω ξαναδει, σε πολυωρη πτηση αποκλειεται να την προτιμουσα. Εμένα ίδιες με την aegean μου φάνηκαν...πάντως η ryanair έχει προβλέψει και γι'αυτό! Με μια μικρή επιβάρυνση διαλέγεις θέση με περισσότερο χώρο για τα πόδια σου! 1
anwnymh29 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Συγνωμη αλλα ετσι στην ψυχρα τα λενε αυτα?? Εκρηκτικα μπουμ φυγετε!!???
Vapir Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Κυκλοφορούν κάτι φήμες, ότι δεν κάθονται στους επιβάτες, αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι ανυπόστατες... ε ας μην μας κάτσουν , ας ξαπλώσουν Δεν φτανει που φοβομαστε τα αεροπλανα,αν αποφασισουμε να μπουμε θα τρεμουμε και τις σηκωμαρες των συνεπιβατων 2
Mau-Maus Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Συγνωμη αλλα ετσι στην ψυχρα τα λενε αυτα?? Εκρηκτικα μπουμ φυγετε!!??? με το που άνοιξαν οι πόρτες ετσι το ειπαν ναι ! στην περίπτωση που θα ηταν αληθεια , να κατεβει γρήγορα ο κόσμος κ οχι με το πάσο του .. επίσης αργότερα γνώρισα έναν πιλότο και μου είπε οτι σε περίπτωση τηλ για βόμβα, το αεροπλάνο υποχρεωτικά κατεβαίνει στο πιο κοντινό αεροδρόμιο ! 1
deesnider Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Βασικα με τις θεσεις της. Τοσο στεναχωρες δεν εχω ξαναδει, σε πολυωρη πτηση αποκλειεται να την προτιμουσα. Να μού λες με p.m. όποτε είναι να πετάξεις ρε, που πας και στριμώχνεσαι! Την έχω και κάθεται τη μαλακία... Να φανταστείς, η συγκεκριμένη φάση είναι από την τελευταία έξοδο για καφέ πριν από κάνα τεσσάρι μήνες. Αράχνες έχει πιάσει... 4
Unabomber Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Να μού λες με p.m. όποτε είναι να πετάξεις ρε, που πας και στριμώχνεσαι! Την έχω και κάθεται τη μαλακία... Να φανταστείς, η συγκεκριμένη φάση είναι από την τελευταία έξοδο για καφέ πριν από κάνα τεσσάρι μήνες. Αράχνες έχει πιάσει... Amateurs.....
Glikos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Snakes on a plane θυμήθηκα. Πάντως στους δίδυμους πύργους δεν μπορώ να φανταστώ την ψυχολογία των επιβατών. Να είσαι αμέριμνος και ξαφνικά να πάνε ολα κατα διαόλου. Θυμάμαι πριν κάτι χρόνια στην πτήση για Γαλλία ήταν ενα μωράκι που έκλαιγε non stop. Τέτοιο κλάμα δεν εχω δει παλι.
deesnider Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Amateurs..... Εγώ έβαλα το μικρό, που μπορώ να τού το στείλω άμεσα και όπου να 'ναι τού ανθρώπου, ρε μπαγλαμά! Ξέρω εγώ αν εκεί που θα το χρειαστεί, χωράει να προσγειωθεί το άλλο; Άσε που άμα έβαζα το μεγάλο, θα κατέρρεε το insomnia για πάντα... ...«Amateurs», λέει! p.s. 1: Άσε που δε φωτοσόπιασες το όνομα και καρφώθηκες! Εγώ τουλάχιστον που είμαι τίμιο παιδί, έβαλα το δικό μου. p.s. 2: Για να μη μού τη δώσει και σού δείξω και το εσωτερικό με τις δερμάτινες πολυθρόνες και μελαγχολήσεις. 1
Speculoos Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Εμένα ίδιες με την aegean μου φάνηκαν...πάντως η ryanair έχει προβλέψει και γι'αυτό! Με μια μικρή επιβάρυνση διαλέγεις θέση με περισσότερο χώρο για τα πόδια σου! Με όλο το σεβασμό δεν πρέπει να είσαι πάνω από 1,70 ε;
zio10 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Με όλο το σεβασμό δεν πρέπει να είσαι πάνω από 1,70 ε; Είμαι αλλά δεν κατάλαβα κάποια διαφορά! 1
gavros10 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δεν εχω μπει σε αεροπλανο ακομα αλλα με τον τροπο που αντιμετωπιζω αλλα θεματα πιστευω οτι δεν θα εχω θεμα. Απορω κι' ολας γιατι φοβουνται τοσο πολυ τα αεροπλανα. Τωρα καποιος τρακαρε με αυτοκινητο και νοσηλευται σε νοσοκομειο Τωρα καποιος τρακαρε με αυτοκινητο και νοσηλευται σε νοσοκομειο Τωρα καποιος τρακαρε με αυτοκινητο και νοσηλευται σε νοσοκομειο Τωρα καποιος τρακαρε με μηχανη και νοσηλευται σε νοσοκομειο Τωρα καποιος τρακαρε με αυτοκινητο και νοσηλευται σε νοσοκομειο Τωρα καποιος τρακαρε με αυτοκινητο και νοσηλευται σε νοσοκομειο Τωρα καποιος τρακαρε με μηχανη και νοσηλευται σε νοσοκομειο Τωρα καποιος τρακαρε με αυτοκινητο και νοσηλευται σε νοσοκομειο Τωρα καποιος τρακαρε με αυτοκινητο και νοσηλευται σε νοσοκομειο Τωρα καποιος τρακαρε με μηχανη και νοσηλευται σε νοσοκομειο Τωρα καποιος τρακαρε με αυτοκινητο και νοσηλευται σε νοσοκομειο Ποτε ηταν με αεροπλανο που εγινε κατι; Πριν λιγους μηνες και το βλεπαμε μπροστα μας ποσες εβδομαδες.
memtsas Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Ε στον δρόμο ίσως έχεις μια ελπίδα σωτηρίας. Στον αέρα όχι. για οσους εχουν τετοιες φοβιες, ισως αυτο να βοηθησει. απο πλευρα φυσικης εξεταζοντας το θεμα ακομη και στο εξαιρετικα απιθανο γεγονος ταυτοχρονης σοβαροτατης διπλης μηχανικης βλαβης στους κινητηρες (μιλαμε για πληρη απωλεια ισχυος- ελαχιστα πιθανο- σα να λεμε να ξεβιδωθουν και να φυγουν και οι 4 τροχοι ενος αυτοκινητου ταυτοχρονα) ενα τυπικο επιβατικο τζετ το οποιο πεταει στα 35000 ποδια (περιπου 11 χιλιομετρα υψος) με 850 χιλιομετρα/ωρα (σε υψομετρο πτησης δηλαδη, εκει που μια τυπικη πτηση περναει το 95% του χρονου της) το αεροπλανο εχει συσσωρευσει τοση πολλη δυναμικη (λογω υψους) και κινητικη ενεργεια (λογω ταχυτητας) που μειωνοντας σταδιακα την ταχυτητα και "ξοδευοντας" υψος για να διατηρησει ταχυτητα το αεροπλανο μπορει να ταξιδεψει σε μια ακτινα τουλαχιστον 80-100 χιλιομετρων προς καθε κατευθυνση. σαν ανεμοπτερο δηλαδη. πρακτικα αυτο παει να πει, οτι σε οποιοδηποτε πτηση μεσα στην ευρωπη, ακομη και να μεινεις απο καυσιμα στη μεση του ουρανου, καπου μεσα σε αυτη την ακτινα 80-100 χιλιομετρων θα υπαρχει αεροδιαδρομος (στρατιωτικος η πολιτικος) που θα επιχειρησει να κανει αναγκαστικη προσγειωση ο πιλοτος. συν της αλλης εχει μια στρατια ανθρωπων και συστηματων που θα του "καθαρισουν" τον οριζοντα και θα τον καθοδηγησουν με ασφαλεια σε προσγειωση. δυστυχως το πιο επικινδυνο πραγμα στις μερες μας για την αεροπλοια ειναι οτι συμβαινει μεσα στο κεφαλι διαφορων σκ@τοψυχων. (βλεπε απο διατεραγμενες προσωπικοτητες- german wings, στρ@τοκ@υλους - Malaysia whatever καταρρηψη απο ρωσους παραστρατιωτικους η δε ξερω εγω τι- μεχρι φανατικους θρησκευομενους που ελπιζουν σε στρατιες παρθενων μετα θανατον αν ανατιναχθουν στο ονομα του αλλαχ...) επισης αν και γενικα πολυπλοκες κατασκευες, τα αεροπλανα για τα κρισιμα συστηματα τους εχουν διπλα πολλες φορες τριπλα ανεξαρτητα συστηματα. (οταν λεμε ανεξαρτητα δε μιλαμε για δευτερο λαμπακι στο πιλοτηριο ή εφεδρικο σενσορα, μιλαμε για καλωδιωσεις που επιτηδες δρομολογουνται μακρια η μια απο την αλλη κλπ κλπ) επισης απο μηχανολογικης αποψης ο κινητηρας ενος αεροπλανου (η τουρμπινα δηλαδη) ειναι πολυ πιο απλη και με λιγοτερα μηχανικα μερη απο μια αντιστοιχη ενος αυτοκινητου- 2 ανεμιστηρες ενος μπρος ο αλλος πισω, στον πισω ριχνεις καυσιμο. τελος! αναφλεξη και ψυξη γινονται αυτοματα-επισης βολικο) just my 2 cents 6
TheAccountant Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 για οσους εχουν τετοιες φοβιες, ισως αυτο να βοηθησει. απο πλευρα φυσικης εξεταζοντας το θεμα ακομη και στο εξαιρετικα απιθανο γεγονος ταυτοχρονης σοβαροτατης διπλης μηχανικης βλαβης στους κινητηρες (μιλαμε για πληρη απωλεια ισχυος- ελαχιστα πιθανο- σα να λεμε να ξεβιδωθουν και να φυγουν και οι 4 τροχοι ενος αυτοκινητου ταυτοχρονα) ενα τυπικο επιβατικο τζετ το οποιο πεταει στα 35000 ποδια (περιπου 11 χιλιομετρα υψος) με 850 χιλιομετρα/ωρα (σε υψομετρο πτησης δηλαδη, εκει που μια τυπικη πτηση περναει το 95% του χρονου της) το αεροπλανο εχει συσσωρευσει τοση πολλη δυναμικη (λογω υψους) και κινητικη ενεργεια (λογω ταχυτητας) που μειωνοντας σταδιακα την ταχυτητα και "ξοδευοντας" υψος για να διατηρησει ταχυτητα το αεροπλανο μπορει να ταξιδεψει σε μια ακτινα τουλαχιστον 80-100 χιλιομετρων προς καθε κατευθυνση. σαν ανεμοπτερο δηλαδη. πρακτικα αυτο παει να πει, οτι σε οποιοδηποτε πτηση μεσα στην ευρωπη, ακομη και να μεινεις απο καυσιμα στη μεση του ουρανου, καπου μεσα σε αυτη την ακτινα 80-100 χιλιομετρων θα υπαρχει αεροδιαδρομος (στρατιωτικος η πολιτικος) που θα επιχειρησει να κανει αναγκαστικη προσγειωση ο πιλοτος. συν της αλλης εχει μια στρατια ανθρωπων και συστηματων που θα του "καθαρισουν" τον οριζοντα και θα τον καθοδηγησουν με ασφαλεια σε προσγειωση. δυστυχως το πιο επικινδυνο πραγμα στις μερες μας για την αεροπλοια ειναι οτι συμβαινει μεσα στο κεφαλι διαφορων σκ@τοψυχων. (βλεπε απο διατεραγμενες προσωπικοτητες- german wings, στρ@τοκ@υλους - Malaysia whatever καταρρηψη απο ρωσους παραστρατιωτικους η δε ξερω εγω τι- μεχρι φανατικους θρησκευομενους που ελπιζουν σε στρατιες παρθενων μετα θανατον αν ανατιναχθουν στο ονομα του αλλαχ...) επισης αν και γενικα πολυπλοκες κατασκευες, τα αεροπλανα για τα κρισιμα συστηματα τους εχουν διπλα πολλες φορες τριπλα ανεξαρτητα συστηματα. (οταν λεμε ανεξαρτητα δε μιλαμε για δευτερο λαμπακι στο πιλοτηριο ή εφεδρικο σενσορα, μιλαμε για καλωδιωσεις που επιτηδες δρομολογουνται μακρια η μια απο την αλλη κλπ κλπ) επισης απο μηχανολογικης αποψης ο κινητηρας ενος αεροπλανου (η τουρμπινα δηλαδη) ειναι πολυ πιο απλη και με λιγοτερα μηχανικα μερη απο μια αντιστοιχη ενος αυτοκινητου- 2 ανεμιστηρες ενος μπρος ο αλλος πισω, στον πισω ριχνεις καυσιμο. τελος! αναφλεξη και ψυξη γινονται αυτοματα-επισης βολικο) just my 2 cents 1) στο σενάριο της ανεμοπορίας δεν θα ποντάριζα. Εχεις μονο μια ευκαιρια και ολα θα πρεπει να ναι ιδανικα... Πολυ ιδανικα ομως. Και βλεπω παιρνεις ενα εξαιρετικά καλο σενάριο... αυτο του μεγάλου υψόμετρου. Η τυχη σπανίως τα φέρνει έτσι. 2) το redundacy των αεροσκαφών... χμμμ... ειναι αρκετά καλό για να εμπνέει τον κοσμο να πετάει και να υπάρχει το aviation industry, θα μπορουσε να ναι αρκετά καλυτερο αμα η πυξιδα δεν ηταν το profit maximising. 3) Σαν γενικό concept η τουρμπινα ειναι απλό πράγμα... αλλα τα αεροπλάνα δεν φοράνε R/C jet engines.
Προτεινόμενες αναρτήσεις