EnglishSpeaking Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Θέλω να ρωτήσω άν έχει πάει κανένας στην Αυστραλία για να βρεί δουλειά προσωρινή ή μόνιμη να μας ξεκαθαρίσει κάποια πραγματάκια.. Έχω κάποιους συγχωριανούς μου στην Αυστραλία που μπορούν να εγγυηθούν για μένα και να με φιλοξενήσουν μέχρι να βρώ δουλειά.. Το πρόβλημά μου είναι οικονομικό.. Σκέφτομαι να πάω με ΔΩΡΕΑΝ τουριστική βίζα για να βρώ εργοδότη και μετά να σκάσω τα 800 Ευρώ για την βίζα 457.. Επίσης μου την σπάει που θέλουν IELTS πάνω από 8, δηλαδή να σκάσω αλλα 200 Ευρώ σε εξέταστρα παρόλο που έχω Proficiency και 5 χρόνια διαμονή στην Αγγλία.. Ρωτάω γιατί διαβάζω σε παλιά άρθρα εφημερίδων ότι στο αεροπλάνο σου δίνουν να συμπληρώσεις έντυπο με στοιχεία τί σκοπεύεις να κάνεις στην Αυστραλία, ποιος σε φιλοξενεί, τηλέφωνο του κτλ.. σου ελέγχουν το πορτοφόλι άν έχεις αρκετά χρήματα μαζί σου και άλλα τέτοια ωραία.. και άμα δέν τους πείσεις σε βάζουν στο κρατητήριο και σε απελαύνουν σά σκουπίδί.. δεν έχω καταλάβει αν πρέπει να βγάλω το εισητήριο υποχρεωτικά με επιστροφή.. Παρακαλώ τα φώτα σας..
DrLo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Ρωτάω γιατί διαβάζω σε παλιά άρθρα εφημερίδων ότι στο αεροπλάνο σου δίνουν να συμπληρώσεις έντυπο με στοιχεία τί σκοπεύεις να κάνεις στην Αυστραλία, ποιος σε φιλοξενεί, τηλέφωνο του κτλ.. σου ελέγχουν το πορτοφόλι άν έχεις αρκετά χρήματα μαζί σου και άλλα τέτοια ωραία.. και άμα δέν τους πείσεις σε βάζουν στο κρατητήριο και σε απελαύνουν σά σκουπίδί.. Σιγά μη σου κάνουν και φάλαγγα. Το να ρωτάνε το σκοπό της επίσκεψης στον έλεγχο διαβατηρίων είναι απόλυτα φυσιολογικό.
φραμπάλα Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Εγώ μιλώντας με συγγενείς από Αυστραλία ούτε να με φιλοξενήσουν θέλουν , ούτε να εγγυηθούν για μένα.Κι όχι επειδή δεν με χωνεύουν, αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια έχουν κουραστεί να δέχονται συγγενείς, οι οποίοι πάνε χωρίς να έχουν βρει δουλειά, με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να τους πετάνε με κλωτσιές από την χώρα. 1
EnglishSpeaking Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 και γώ έτσι νομίζω αλλά έπεσα τυχαία σε αυτό το παλιό άρθρο και ψάρωσα λίγο.. http://www.tovima.gr/society/article/?aid=474442 εντωμεταξύ θα αναγνωρίσω τα πτυχία μου.. αγγλικά μιλάω αρκετά καλά.. τις βίζες που τις ψάχνω πρέπει να εγγυηθεί εργοδότης για σένα εκτός και σκάσεις τίποτε 4.500 Ευρώ για ειδική κατηγορία.. ε όχι να μας πετάξουν με τις κλωτσιές ακόμα δέν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο.. το γνωρίζω φίλε μου ότι πρέπει να φτύσεις αίμα για να ριζώσεις εκεί.. απλά επειδή είμαι μηχανικός και διαβάζω ότι 80% των θέσεων εργασίας στον κλάδο καλύπτονται μέσω σωματείων, δηλαδή από στόμα σε στόμα και από πάσες ενδιάμεσων.. και λέω να δοκιμάσω την τύχη μου.. οι αγγελίες λένε ότι άμα δέν δώσεις αυστραλιανή διεύθυνση, αυστραλιανό τηλέφωνο και κατάσταση βίζας που σου επιτρέπει να εργαστείς εκεί (η βίζα των 4500 Ευρώ που έλεγα) τότε δέν δίνουν σημασία στο βιογραφικό σου.. πώς να ψάξω για δουλειά δηλαδή?? και οι δουλειές που διαφημίζονται είναι λιγότερες από το 20% που υπάρχουν στον κλάδο στη χώρα..
tsakonas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Εάν πας με τουριστική βίζα χωρίς εισιτήριο επιστροφής θα θεωρηθεί ότι πας για δουλειά . Άρα δύσκολα τα πράγματα...
EnglishSpeaking Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 με τη λογική αυτό ισχύει.. αλλά κάπου διάβασα ότι έγινε συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας οπου με τουριστική βίζα μπορείς να εργαστείς κάποιες λίγες ώρες την εβδομάδα.. δέν ξέρω άμα ισχύει αυτό στην πράξη ή είναι ακόμα στα χαρτιά.. Άν έχει κάνει κάποιος το εγχείρημα ας μας απαντήσει.. γιατί λεφτά δέν υπάρχουν..
mylo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Καλα πριν 10 μερες τα ιδια δε ρωτουσες; λες να αλλαξε η μεταναστευτικη πολιτικη της αυστραλιας απο τοτε; 3
gfdagfghadf124321543 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 φιλε και για μενα ονειρο να παω Αυστραλια η Καναδα αλλα αν δεν εχεις φραγκα και συγγενεις παρα πολυ δυσκολα τα πραματα ...φαντασου εγω ειμαι Γερμανια και εχω ξοδεψει λεφτα με το τσουβαλι και συνεχισζω ακομα ,δυστυχως η μεταναστευση ειναι δυσκολο πραμα στις μερες μας...... καλο κουραγιο και ΤΥΧΗ σε οτι κανεις
EnglishSpeaking Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 πρίν 10 μέρες δέν ήξερα το κόστος των αυστραλιανών βίζα.. και κάτι μηχανικούς που ρώτησα που εργάζονται εκεί μου είπαν ότι πρέπει να γυρνάω με το βιογραφικό στο χέρι και να χτυπάω πόρτες.. να αποκτήσω έστω μιά ελάχιστη εργασιακή εμπειρία στην Αυστραλία και το σπουδαιότερο να βρώ αυστραλιανές συστατικές επιστολές.. Επειδή πλάκωσαν πολλοί μηχανικοί στην Αυστραλία και δουλεύουν φτηνότερα από το μέσο όρο το Αυστραλιανό Τεχνικό Επιμελητήριο τα έχει κάνει ζόρικα τα πράγματα... όχι ότι δέν γουστάρουν Έλληνες ή ότι δέν έχουν δουλειές.. απλά χάνουν τις δουλειές οι ντόπιοι και αναγκάζονται να δουλεύουν και αυτοί φτηνότερα.. dj_takisΠοια Αυστραλία; Μέχρι το αεροδρόμιο της Αυστραλίας θέλεις να πεις. Γιατί απλά αν πεις στο immigration ότι έχεις έρθει για δουλειά και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τον sponsor σου και από σένα, στη χώρα μέσα δεν μπαίνεις. Και φυσικά όλα αυτά αποδεδειγμένα με χαρτιά. Ειδικά αν έχεις tourist viza και πεις ότι είσαι τουρίστας θα πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις κλείσει ξενοδοχείο, για x ημέρες, (εκτός αν έχεις συγγενείς, άρα θα δηλώσεις φιλοξενία στη διεύθυνσή τους) να έχεις εισιτήριο επιστροφής σχετικό με τις μέρες που θα μείνεις, μετρητά για να καλύψεις τις ανάγκες σου, και πιστωτική κάρτα. Τόσο απλά. Όλα αυτά εμένα μου τα ζήτησαν. Και επικοινώνησαν και με τους συγγενείς μου όσο ήμουν στο αεροδρόμιο για να το επιβεβαιώσουν. Το έκανα το ταξιδάκι και είδα με τα μάτια μου ότι κάθε άλλο παρά μπάτε σκύλοι αλέστε είναι. και Εσύ μια απλή working θέλεις (δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται). Το μεγάλο ζόρι είναι να βρεις εταιρία που να σε προσλάβει όσο είσαι Ελλάδα. Μόνο έτσι θα πας νόμιμα με τα χαρτιά σου έτοιμα. Αλλιώς με tourist και θα χτυπάς πόρτες για να βρεις sponsor. Για να γίνει το πρώτο πρέπει να έχεις πολύ εντυπωσιακό βιογραφικό. Εύχομαι να το έχεις. Αν όχι, μονόδρομος η δεύτερη επιλογή, που αν δεν έχεις κάποιον να σε φιλοξενήσει τα πράγματα ζορίζουν πάρα πολύ καθώς θα σου ζητήσουν όλα όσα είπα προηγουμένως. Τα πε όλα ο τάκης εδώ.. από το παλαιότερο θέμα που είχα ανοίξει.. Εντωμεταξύ η πλάκα είναι ότι και λευκό γάμο να κάνεις πάλι πρέπει να πληρώσεις κάτι 5000 Ευρώ σε βίζα! Έλεος δηλαδή.. και μάλιστα καμιά βίζα δέν είναι σίγουρη.. διλαδή σκάς το 30% των χρημάτων μπροστά και τα υπόλοιπα στο τέλος.. άν κάτι δέν πάει καλά τα χάνεις τα 30%..
Pa0ki Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2016 φιλε και για μενα ονειρο να παω Αυστραλια η Καναδα αλλα αν δεν εχεις φραγκα και συγγενεις παρα πολυ δυσκολα τα πραματα ...φαντασου εγω ειμαι Γερμανια και εχω ξοδεψει λεφτα με το τσουβαλι και συνεχισζω ακομα ,δυστυχως η μεταναστευση ειναι δυσκολο πραμα στις μερες μας...... καλο κουραγιο και ΤΥΧΗ σε οτι κανεις Για πες
EnglishSpeaking Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δέν την βλέπω την δουλειά για Αυστραλία.. πολλά τα έξοδα.. μεγάλο το ρίσκο.. έχουν βάλει πολλά εμπόδια γιατί γίνεται χαμός στη μαύρη εργασία.. και κάπου διάβασα ότι όλοι οι αλλοδαποί με βίζα 457 απλώς δουλεύουν πολύ πιό κάτω από το μέσο όρο μισθού για Αυστραλό μηχανικό.. δηλαδή και δουλειά να βρείς θα σε εκμεταλλεύονται βάναυσα.. και η ζωή δέν είναι τόσο φτηνή όσο νόμιζα.. οι Ελληνοαυστραλοί είναι πολύ ρατσιστές και δέν βοηθάνε.. άσε που οι πλουσιοτεροι δεν έχουν επιχειρήσεις αλλά απλώς αγοράζουν και νοικιάζουν ακίνητα.. ουσιαστικά δεν παράγουν τίποτε δηλαδή.. δεν ξέρω αλλά έχω αποθαρρυνθεί.. λέω να δοκιμάσω κανά Ισραήλ ή καμιά Σιγκαπούρη.. παίζει και καμιά αραβική χώρα..
Laurelien Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Γιατι δεν ξαναπας UK; Δεν σου αρεσε; Εχεις περισσοτερα προνομια σαν πολιτης ΕΕ.
EnglishSpeaking Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Στην Αγγλία γίνεται χαμός από μετανάστες και σε απολύουν πολύ εύκολα.. για αυτό δέν είμαι πολύ ζεστός παρόλο που σπούδασα και εργάστηκα εκεί συνολο 5 χρόνια.. Τώρα που το ξαναψάχνω η Σιγκαπούρη είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.. στις αραβικές χώρες είναι σα να είσαι σε άλλο πλανήτη.. οπότε μάλλον για Ισραήλ θα το κυνηγήσω..
splashboogie Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Ο καλύτερος μου φίλος είναι Σουηδία. Ψαχτω καλά. Βαριεμαι να σου απαριθμω θετικα. 1
Iris_89 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Στην Αγγλία γίνεται χαμός από μετανάστες και σε απολύουν πολύ εύκολα.. για αυτό δέν είμαι πολύ ζεστός παρόλο που σπούδασα και εργάστηκα εκεί συνολο 5 χρόνια.. Τώρα που το ξαναψάχνω η Σιγκαπούρη είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.. στις αραβικές χώρες είναι σα να είσαι σε άλλο πλανήτη.. οπότε μάλλον για Ισραήλ θα το κυνηγήσω.. Για την Αγγλία ξαρτάται απο την δουλειά που κάνει κάποιος βασικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις