Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δέν την βλέπω την δουλειά για Αυστραλία.. πολλά τα έξοδα.. μεγάλο το ρίσκο.. έχουν βάλει πολλά εμπόδια γιατί γίνεται χαμός στη μαύρη εργασία.. και κάπου διάβασα ότι όλοι οι αλλοδαποί με βίζα 457 απλώς δουλεύουν πολύ πιό κάτω από το μέσο όρο μισθού για Αυστραλό μηχανικό.. δηλαδή και δουλειά να βρείς θα σε εκμεταλλεύονται βάναυσα.. και η ζωή δέν είναι τόσο φτηνή όσο νόμιζα.. οι Ελληνοαυστραλοί είναι πολύ ρατσιστές και δέν βοηθάνε.. άσε που οι πλουσιοτεροι δεν έχουν επιχειρήσεις αλλά απλώς αγοράζουν και νοικιάζουν ακίνητα.. ουσιαστικά δεν παράγουν τίποτε δηλαδή.. δεν ξέρω αλλά έχω αποθαρρυνθεί.. 

λέω να δοκιμάσω κανά Ισραήλ ή καμιά Σιγκαπούρη.. παίζει και καμιά αραβική χώρα..

Ισραηλ απο που και ως που να παρουνε;

Δημοσ.

Πάντως ταυτίζεσαι αμέσως με τη χώρα! Πριν είχες το καγκουρό, τώρα τη σημαία του Ισραήλ!

Τώρα με μπέρδεψες...δεν έχει καγκουρό στο Ισραήλ;

• Like 8
Δημοσ.

Παιδιά εγώ το έχω αποφασίσει για Αυστραλία. Τελειώνω το μεταπτυχιακό εδώ και έφυγα, δεν αντέχω άλλο την ανεργία.
(Θα γράφω από εκεί στο forum)

Το έχω αποφασίσει όμως επειδή έχω αυστραλιανή υπηκοότητα οπότε δεν θα με διώξουν μόλις φτάσω στο αεροδρόμιο.

Από κει και πέρα οι δυσκολίες του να πας στην άλλη άκρη του κόσμου και να αλλάξεις εντέλως την ζωή σου προφανώς είναι τεράστιες.

Δημοσ.

Παιδιά εγώ το έχω αποφασίσει για Αυστραλία. Τελειώνω το μεταπτυχιακό εδώ και έφυγα, δεν αντέχω άλλο την ανεργία.

(Θα γράφω από εκεί στο forum)

Το έχω αποφασίσει όμως επειδή έχω αυστραλιανή υπηκοότητα οπότε δεν θα με διώξουν μόλις φτάσω στο αεροδρόμιο.

Από κει και πέρα οι δυσκολίες του να πας στην άλλη άκρη του κόσμου και να αλλάξεις εντέλως την ζωή σου προφανώς είναι τεράστιες.

Καλή τύχη :)

Δημοσ.

Καλή τύχη :)

thanks,

Φυσικά ακόμα ελπίζω πως μπορεί να πέσει απ τον ουρανό μια καλή δουλειά ή να κερδίσω το τζόκερ  και να μην τρέχω.

Από την άλλη όμως σκέφτομαι πως μακροχρόνια η κρίση παίζει να μου βγει σε καλό καθώς θα έχω γλιτώσει από το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα με κόστος μια ταλαιπωρία 2-3 ετών προσαρμογής. Η Μελβούρνη είναι η 3η μεγαλύτερη ελληνική πόλη σε πληθυσμό και έχει ψηφιστεί ως η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δημοσ.

thanks,

Φυσικά ακόμα ελπίζω πως μπορεί να πέσει απ τον ουρανό μια καλή δουλειά ή να κερδίσω το τζόκερ και να μην τρέχω.

Από την άλλη όμως σκέφτομαι πως μακροχρόνια η κρίση παίζει να μου βγει σε καλό καθώς θα έχω γλιτώσει από το μπουρδέλο που λέγεται Ελλάδα με κόστος μια ταλαιπωρία 2-3 ετών προσαρμογής. Η Μελβούρνη είναι η 3η μεγαλύτερη ελληνική πόλη σε πληθυσμό και έχει ψηφιστεί ως η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Εφόσον έχεις την υπηκοότητα, αυτομάτως εχει φύγει ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους σου, οπότε ότι και να αντιμετωπίσεις θα είναι σχετικά "εύκολο". Έχεις συγγενείς εκεί για να σε κατατοπίσουν στην αρχή?
Δημοσ.

Εφόσον έχεις την υπηκοότητα, αυτομάτως εχει φύγει ένα τεράστιο βάρος από τους ώμους σου, οπότε ότι και να αντιμετωπίσεις θα είναι σχετικά "εύκολο". Έχεις συγγενείς εκεί για να σε κατατοπίσουν στην αρχή?

Έχω συγγενείς που δεν τους έχω δει ποτέ και οι γονείς μου έχουν να τους δουν 30 χρόνια. Σε αυτούς δεν σκοπεύω να στηριχτώ καθόλου και γενικά δεν εμπιστεύομαι συγγενείς. Έχω και μια φίλη που πήγε πέρυσι εκεί (και μάλιστα χωρίς υπηκοότητα) οπότε θα έχω αυτή για βοήθεια στα πρώτα βήματα.

Πιστεύω πως ένα απ τα χειρότερα πράγματα στην μετανάστευση είναι πως σταματάς να χρησιμοποιείς την μητρική σου γλώσσα. Με καμία άλλη γλώσσα, όσο καλά κι αν την ξέρεις δεν θα είναι ποτέ το ίδιο.

Δημοσ.

Έχω συγγενείς που δεν τους έχω δει ποτέ και οι γονείς μου έχουν να τους δουν 30 χρόνια. Σε αυτούς δεν σκοπεύω να στηριχτώ καθόλου και γενικά δεν εμπιστεύομαι συγγενείς. Έχω και μια φίλη που πήγε πέρυσι εκεί (και μάλιστα χωρίς υπηκοότητα) οπότε θα έχω αυτή για βοήθεια στα πρώτα βήματα.

Πιστεύω πως ένα απ τα χειρότερα πράγματα στην μετανάστευση είναι πως σταματάς να χρησιμοποιείς την μητρική σου γλώσσα. Με καμία άλλη γλώσσα, όσο καλά κι αν την ξέρεις δεν θα είναι ποτέ το ίδιο.

Λογικό μου φαίνεται, αλλά αναγκαίο "κακό". Ευτυχώς που είναι αγγλικά κι όχι κάποια άλλη γλώσσα. Για παράδειγμα, μου έχει απαγορέψει και καλά ο δικός μου να μιλάω αγγλικά στο σπίτι για να έχει κάποιον να μιλάει ελληνικά, lol

Δημοσ.

Στην Αγγλία γίνεται χαμός από μετανάστες και σε απολύουν πολύ εύκολα.. για αυτό δέν είμαι πολύ ζεστός παρόλο που σπούδασα και εργάστηκα εκεί συνολο 5 χρόνια..

Τώρα που το ξαναψάχνω η Σιγκαπούρη είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.. στις αραβικές χώρες είναι σα να είσαι σε άλλο πλανήτη.. οπότε μάλλον για Ισραήλ θα το κυνηγήσω..

Καλυτερα να πας συρια. Βαλε το κορανι παραμασκαλα και η επιτυχια ειναι σιγουρη.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος, στο Ισραήλ δεν δέχονται εύκολα μετανάστες, εκτός αν υπάρχει εβραϊκή καταγωγή... δεν έχω ακούσει κανέναν να θέλει να πάει εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικό μου φαίνεται, αλλά αναγκαίο "κακό". Ευτυχώς που είναι αγγλικά κι όχι κάποια άλλη γλώσσα. Για παράδειγμα, μου έχει απαγορέψει και καλά ο δικός μου να μιλάω αγγλικά στο σπίτι για να έχει κάποιον να μιλάει ελληνικά, lol

Αυτό έλειπε να μιλάτε αγγλικά και μέσα στο σπίτι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...