Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην Αγγλία γίνεται χαμός από μετανάστες και σε απολύουν πολύ εύκολα.. για αυτό δέν είμαι πολύ ζεστός παρόλο που σπούδασα και εργάστηκα εκεί συνολο 5 χρόνια..

Τώρα που το ξαναψάχνω η Σιγκαπούρη είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.. στις αραβικές χώρες είναι σα να είσαι σε άλλο πλανήτη.. οπότε μάλλον για Ισραήλ θα το κυνηγήσω..

Δεν είναι μόνο η Αγγλία υπάρχει και η Σκωτία. Εδιμβούργο και Γλασκώβη έχει δουλειές.

Αλλα όπου αισθάνεσαι εσύ ότι σου αρέσει.

Δημοσ.

Πιστεύω πως ένα απ τα χειρότερα πράγματα στην μετανάστευση είναι πως σταματάς να χρησιμοποιείς την μητρική σου γλώσσα. Με καμία άλλη γλώσσα, όσο καλά κι αν την ξέρεις δεν θα είναι ποτέ το ίδιο.

Ένα από τα χειρότερα πράγματα στην μετανάστευση είναι το αίσθημα που έχεις όταν έρθεις Ελλάδα και ξαναφύγεις για πίσω.

Εάν, με το καλό, φύγεις θα με θυμηθείς όταν γυρίσεις πίσω την 2η φορά και ξαναφύγεις για τους down-unders.

• Like 3
Δημοσ.

Παιδιά εγώ το έχω αποφασίσει για Αυστραλία. Τελειώνω το μεταπτυχιακό εδώ και έφυγα, δεν αντέχω άλλο την ανεργία.

(Θα γράφω από εκεί στο forum)

Το έχω αποφασίσει όμως επειδή έχω αυστραλιανή υπηκοότητα οπότε δεν θα με διώξουν μόλις φτάσω στο αεροδρόμιο.

Από κει και πέρα οι δυσκολίες του να πας στην άλλη άκρη του κόσμου και να αλλάξεις εντέλως την ζωή σου προφανώς είναι τεράστιες.

Είχε και ένας φίλος μου υπηκοότητα και έφυγε πριν μήνες. Σου προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα. Μου είπε όταν πήγε οτι του έβγαλαν δίπλωμα οδήγησης, δεν χρειάστηκε να δώσει εξετάσεις απλά είδαν το ελληνικό δίπλωμα και του έβγαλαν Αυστραλιανό, αν δεν είχε υπηκοότητα δεν θα του έδιναν όμως.

• Like 1
Δημοσ.

Ανοίξτε και κανένα θέμα για μετανάστευση Σουηδία που θέλω ρε παιδιά :P

Ρώτα ότι θες λέμε έχω φίλο 3 χρόνια πλεον εκεί. Αν δεν ξέρω θα μάθω και σου λεω.

Δημοσ.

Ρώτα ότι θες λέμε έχω φίλο 3 χρόνια πλεον εκεί. Αν δεν ξέρω θα μάθω και σου λεω.

Να σε ρωτήσω εγώ?

Μπορεί να βοηθήσει να βρωμερος να μείνω (τουλαχιστον αρχικά) από τον άλλο μήνα που θα την κάνω?

(Για ποια πόλη λέμε)

Δημοσ.

Όποιος θέλει να δημιουργήσει πάνω σε αυτό που σπούδασε και έχει μεράκι, ενώ δεν θέλει να γίνει "πλούσιος" με το να τα ξύνει, ας πάει Κένυα. Η χώρα έχει οικονομική άνθηση, τα προς το ζην βγαίνουν αν δεν τα ξίνεις, και ζεις μία σχετικά άνετη ζωή.

Διαφορετικά και Ελλάδα καλά είναι, πολλές εταιρίες και τομείς της οικονομίας δεν τους έχει ακουμπήσει η κρίση.

Αλλά θέλει δουλειά, και μυαλό. Οι τεμπέληδες που τους κουβαλάνε οι "συνάδελφοι" ψωμολυσάνε πλέον και στην Ελλάδα πλεον, όπως και σε όλες τις άλλες χώρες.

Στην Αγγλία γίνεται χαμός από μετανάστες και σε απολύουν πολύ εύκολα.. για αυτό δέν είμαι πολύ ζεστός παρόλο που σπούδασα και εργάστηκα εκεί συνολο 5 χρόνια..

Τώρα που το ξαναψάχνω η Σιγκαπούρη είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ.. στις αραβικές χώρες είναι σα να είσαι σε άλλο πλανήτη.. οπότε μάλλον για Ισραήλ θα το κυνηγήσω..

Αυτό το ξαναέγραψες και αλλού, και σου απάντησα όλα σχετικά και εξαρτάται με το τί είσαι εσύ, τί δουλειά κάνεις και το που βρίσκεσαι.

Εδώ και χρόνια εργάζομαι ως εργολάβος με 3-6 μήνες συμβόλαια (Αγγλία). Μου αρέσει, πληρώνομαι πάρα πολύ καλά "για την αστάθεια", και αν δεν γουστάρω μια θέση/συμβόλαιο απλά δεν τον ανανεώνω και πάω αλλού.

Αλλά θέλει @@, να είσαι καλός στην δουλειά σου, και να εργάζεσαι πραγματικά ολόκληρο το 7-8ωρο.

Διαφορετικά θα έπερνα το ένα τρίτο ως εισόδημα,  και θα ήμουν μόνιμος "part time working" υπάλληλος, όπως πριν.

Δημοσ.

Ουπσαλα . Όταν λες βοηθήσει τι εννοείς?? Πες να τον ρωτήσω.

Εννοουσα αν ξερει καποιον ή πχ ποιο γραφειο χρησιμοποιησε ο ίδιος ... κλπ. ΓΙΑ Στοκχολμη

Δημοσ.

Όποιος θέλει να δημιουργήσει πάνω σε αυτό που σπούδασε και έχει μεράκι, ενώ δεν θέλει να γίνει "πλούσιος" με το να τα ξύνει, ας πάει Κένυα. Η χώρα έχει οικονομική άνθηση, τα προς το ζην βγαίνουν αν δεν τα ξίνεις, και ζεις μία σχετικά άνετη ζωή.

https://www.google.gr/search?q=kenya+per+capita+income&oq=kenya+per+capita&aqs=chrome.0.0j69i57j0l4.3810j0j7&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8

Δηλαδή για τι μισθό μιλάμε περίπου;

Δημοσ.

Ο λόγος που άρχισα να ψάχνω πρώτα για Αυστραλία είναι ότι είναι μεγάλη χώρα και σταθερή οικονομία.. Βγάζουν τα ορυκτά και τα πουλάνε πανάκριβα.. δέν καταλαβαίνουν δηλαδή από οικονομική κρίση.. Ωστόσο όποια χώρα παραμέλησε την βιομηχανική παραγωγή της βγήκε σε κακό μακροπρόθεσμα.. Αυτή τη στιγμή η Αυστραλία έχει πρόβλημα γιατί έχει πρόβλημα και η Κίνα στην οποία εξάγει τα ορυκτά της.. Πέφτει το αυστραλιανό δολλάριο γιατί αγοράζει φτηνά και εξάγει ακριβά..

Τα ασφυκτικά μέτρα που έχουν βάλει στη μετανάστευση δέν έχει να κάνει όμως με την αυστραλιανή οικονομια.. καταπολεμούν την μαύρη εργασία.. πχ στους μηχανικούς τα αυστραλιανά πανεπιστήμια καλύπτουν μόλις το 70% των θέσεων στην αγορά εργασίας.. και η αλήθεια είναι ότι οι Αυστραλοί δέν διαβάζουν να γίνουν μηχανικοί.. οποτε κάθε χρόνο εισάγουν μετανάστες μηχανικούς.. Οι εταιρίες όμως τους εκμεταλλεύονται δίνοντας τους μικρότερους μισθούς και έτσι υποβαθμίζεται το επάγγελμα.. 

Αυτο το Engineers Australia είναι χειρότερο και από το δικό μας το ΤΕΕ.. Η ανεργία στο τεχνικό τομέα πάντως είναι σε τεχνίτες και τεχνικούς.. αυτοί πλήτονται γιατί αντικαθιστώνται από πολύ μορφωμένους μηχανικούς με μικρότερες απολαβές..

Το πρόβλημα δέν είναι άν θα βρείς δουλειά στην Αυστραλία.. θα βρείς σίγουρα αμα το ψάξεις.. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να έχεις γνωστούς εκεί να σε στηρίξουν οικονομικά.. οπως είπα οι δουλειές πάνε μέσω σωματείων και από στόμα σε στόμα.. δέν σε παίρνει κανένας στη δουλειά του άν δέν έχεις εργαστεί ξανά στην Αυστραλία.. έστω και σε φασφουντάδικο.. καλό είναι να έχεις και κανα internship ή σεμινάριο από Αυστραλία.. γιατί και στο ερωτηματολόγιο για τη βίζα στα ρωτάνε και κερδίζεις πόντους.. Ετσι είναι το σύστημά τους, τί να κάνουμε? 

Ο Καναδάς είναι ακόμα πιό δύσκολος για μετανάστευση άν  δέν έχεις κονέ απο μέσα..

Το Ισραήλ δέν είναι ότι δέν δέχεται μετανάστες.. Απλά έχει δεχτεί ήδη πάρα πολλούς με εβραϊκή καταγωγή που επέστρεψαν εκεί λόγω οικονομικής κρίσης.. Στις ισραηλινές εταιρίες μιλάνε αγγλικά γιατί ανήκουν σε πανίσχυρους αμερικανικούς ομίλους.. Το πρόβλημα εκεί είναι ότι πρέπει να είσαι ιδιοφυία για να σε πάρουν.. Δεν γράφω ακόμα τίποτε γιατί δέν τα έχω ψάξει.. Θα σας ενημερώσω εγκαίρως όταν βγάλω αποτέλεσμα..

• Like 1
Δημοσ.

Ο λόγος που άρχισα να ψάχνω πρώτα για Αυστραλία είναι ότι είναι μεγάλη χώρα και σταθερή οικονομία.. Βγάζουν τα ορυκτά και τα πουλάνε πανάκριβα.. δέν καταλαβαίνουν δηλαδή από οικονομική κρίση.. Ωστόσο όποια χώρα παραμέλησε την βιομηχανική παραγωγή της βγήκε σε κακό μακροπρόθεσμα.. Αυτή τη στιγμή η Αυστραλία έχει πρόβλημα γιατί έχει πρόβλημα και η Κίνα στην οποία εξάγει τα ορυκτά της.. Πέφτει το αυστραλιανό δολλάριο γιατί αγοράζει φτηνά και εξάγει ακριβά..

Εν έτη 2016 (και 2015) γράφεις τέτοιες αρλούμπες; Έχεις δει που έχουν πάει τα commodities;

Διάβασε οικονομικές ειδήσεις.....

Δημοσ.

Συμφωνώ για την Κένυα. Επίσης εκεί γίνονται πολλά field words στα πλαίσια αξιόλογων ερευνητικών προγραμμάτων  διακεκριμένων πανεπιστημίων.

Ειδικά για μεσογειακής καταγωγής κοπέλες είναι εξαιρετική περίπτωση, γιατί είναι ιδιαίτερα αρεστές στους Κενυάτες. Θα δέχεστε 9-10 προτάσεις γάμου τη μέρα. Χορεύουν για πάρτυ τους: 

• Like 3
Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά, οκ είπαμε να πάμε κάπου για να βρούμε δουλειά, αλλά Κένυα?

Για μια καλή ποιότητα ζωής δεν αρκεί μόνο να έχεις δουλειά αλλά να ζεις και σε μια χώρα με καλές υποδομές και ένα φυσιολογικό τουλάχιστον επίπεδο διαβίωσης και πολιτισμού.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...