Etherovamon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2016 Γεια σε όλους! Θα ήθελα τη γνώμη σας ως προς το θέμα «φωτογραφία». Γνωρίζω φυσικά πως το photoshop είναι ίσως το κορυφαίο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας αλλά ψάχνω κάτι διαφορετικό. Επειδή τυχαίνει να δημιουργώ περιοδικά με μαθητές μου και να σχεδιάζω αυτό τον καιρό την επαγγελματική μου ιστοσελίδα, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας (δωρεάν ή μη), κορυφαίο στο είδος του, που να έχει πολλά έτοιμα εφέ/φίλτρα και να είναι πανεύκολο στη χρήση. Δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να μελετήσω ένα τόσο επαγγελματικό και «αχανές» πρόγραμμα σαν το photoshop. Ούτε επίσης να «πειράζω» πολύ τιμές και ρυθμίσεις. Θα ήθελα ένα πρόγραμμα που να έχει πάρα πολλά έτοιμα εφέ, φίλτρα, περιγράμματα, σκιές κτλ. Να του πετάω, για παράδειγμα, μια εικόνα και να μπορώ σε αυτή πολύ εύκολα και γρήγορα (π.χ. με ένα απλό drag n drop από μια φιλική πλευρική εργαλειοθήκη) να κάνω διορθώσεις ή να προσθέτω έτοιμα εφέ, χρωματισμούς κ.ά. Με μια πρόχειρη ματιά βρήκα για παράδειγμα αυτό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό που ζητάω. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Etherovamon Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δες το gimp! To γνωρίζω το gimp, απλώς δεν είναι ακριβώς αυτό που ζητάω, μιας και είναι ένα mini photoshop. Για να γίνω πιο σαφής θα με κάλυπτε κάτι σαν το Red Giant Magic Bullet το οποίο σού δίνει έτοιμες συνολικές παρεμβάσεις (presets) στην εικόνα σου (π.χ. να σου την κάνει όλη με τη μία στυλ '80s ή να της δώσει με ένα πάτημα ένα περίγραμμα ιδιαίτερο), δίνοντάς σου προεπισκόπηση όλης της εικόνας πριν χρησιμοποιήσεις το κάθε εργαλείο. Εν ολίγοις λίγα πατήματα κυρίως και συνολικές παρεμβάσεις. Δυστυχώς το Red Giant Magic Bullet έχει για τις απαιτήσεις μου λίγα εφέ, είναι plugin για photoshop και δεν λειτουργεί ως αυτόνομο πρόγραμμα. 1
jim_p Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Τι λες για photoshop elements? Θα εχει και συμβατοτητα με το plugin που λες. Αλλιως μετα (κατι σαν) το pixlr, αν θες κατι που μονο να βαζει ξερα εφε σε εικονα και οχι καποια αλλη επεξεργασια.
TheELF Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Το irfanview,απλό ελεύθερο Image viewer/editor,σε αφήνει να δουλέψεις όποιο plugin θες που είναι συμβατό με το photoshop.
dhmak Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δοκίμασε το PaintShopPro, νομίζω θα σε καλύψει σε μεγάλο βαθμό, έχει την φιλοσοφία του Photoshop, έχει μπόλικα εφέ αλλα με πολύ πιο απλό/χρηστικότερο/ευκολότερο περιβάλλον λειτουργίας.
Etherovamon Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2016 Τι λες για photoshop elements? Θα εχει και συμβατοτητα με το plugin που λες. Αλλιως μετα (κατι σαν) το pixlr, αν θες κατι που μονο να βαζει ξερα εφε σε εικονα και οχι καποια αλλη επεξεργασια. Δοκίμασε το PaintShopPro, νομίζω θα σε καλύψει σε μεγάλο βαθμό, έχει την φιλοσοφία του Photoshop, έχει μπόλικα εφέ αλλα με πολύ πιο απλό/χρηστικότερο/ευκολότερο περιβάλλον λειτουργίας. Να 'στε καλά, φίλοι μου. Αυτά που μου προτείνατε σε συνδυασμό με κάποια παραπάνω plugins που ανακάλυψα ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσα! Το irfanview,απλό ελεύθερο Image viewer/editor,σε αφήνει να δουλέψεις όποιο plugin θες που είναι συμβατό με το photoshop. Είχα όλη την καλή διάθεση να δουλέψω περισσότερο το irfan αλλά τη σελίδα στην οποία σε παραπέμπει για download η βασική σελίδα του, ο firefox την αναγνωρίζει ως απειλή και μου προτείνει να μην την επισκεφτώ. Θεωρούσα πάντα αξιόπιστο το πρόγραμμα αυτό, απορώ που επέλεξαν να συνεργαστούν με έναν αμφιλεγόμενο host για τα downloads τους..
micos000 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 [...]Είχα όλη την καλή διάθεση να δουλέψω περισσότερο το irfan αλλά τη σελίδα στην οποία σε παραπέμπει για download η βασική σελίδα του, ο firefox την αναγνωρίζει ως απειλή και μου προτείνει να μην την επισκεφτώ. Θεωρούσα πάντα αξιόπιστο το πρόγραμμα αυτό, απορώ που επέλεξαν να συνεργαστούν με έναν αμφιλεγόμενο host για τα downloads τους.. Δεν ξέρω που σε παραθέτει, αλλά η βασική σελίδα για download είναι στο cnet (ή αλλιώς download.com) το οποίο είναι καθαρό. Κι εγώ σε ff είναι αλλά ποτέ δεν μου έκανε νούμερα για το cnet. Εναλλακτικά μπορείς να το κατεβάσεις από softpedia ή majorgeek ή filehippo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα