Pseudonymo1212 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Καλημέρα, πρόσφατα ξεκίνησα μια προσπάθεια με άλλα 2 παιδιά και φτιάξαμε μια σελίδα με όνομα www.katinews.com (opou kati= δεν μπορώ να πω) Το Site έχει κατηγορίες: (Ειδήσεις, Αθλητικά, Οικονομία, Lifestyle, Sex, Εργασία, Φοιτητές) Συνειδητοποίησα όμως ότι το έχω γυρίσει πολύ σε ειδησεογραφικό Site. Δεν ήταν ο κύριος σκοπός μου αυτός. Απλά ήθελα ένα blog να γράφω που και που για τπτ ειδήσεις αλλά κυρίως ήθελα να γράφω για άλλα πράγματα. Αυτό που θέλουμε είναι κυρίως να γράφουμε άρθρα που μένουν στον χρόνο. Δηλαδή άρθρα που πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα τα ψάχνει. Το ότι το γυρίσαμε πιο πολύ σε "ειδησεογραφικό" blog μας κάνει κακό. Ποιος χαζός θα ενημερωθεί από εμας; από 3 άτομα που δεν είναι δημοσιογράφοι στο επάγγελμα. Οπότε θέλω κάποιες συμβουλές για τι να κάνω. Σκέφτομαι για άρθρα του τύπου"τα 10 καλύτερα τραγούδια του David Bowie (που είναι και επίκαιρος)""πως να κάνω αυτό (microtutorial?)""Δείτε τα πιο επικίνδυνα σκυλιά του κόσμου" Με domain κατι-news.com τι θα μπορούσα να κάνω? αν πάω για blog μόνο με tutorials θα αποτύχω λόγω domain name και άλλων παραγόντων.
dolph Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Αν το πρόβλημα είναι το όνομα, και δείχνει κάτι που δεν είναι (εν προκειμένω: news)... αλλάζετε όνομα. Γενικότερα, δεν νομίζω ότι το domain θα φέρει αναγνώστες, αλλά το content (που θα το αποφασίσετε εσείς) και το SEO. Πάνω στο στήσιμό του, θα πάτε σε κάποια πλατφόρμα Wordpress; Θα ήθελα να δω το template που σκέπτεστε να χρησιμοποιήσετε.
Pseudonymo1212 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Αν το πρόβλημα είναι το όνομα, και δείχνει κάτι που δεν είναι (εν προκειμένω: news)... αλλάζετε όνομα. Γενικότερα, δεν νομίζω ότι το domain θα φέρει αναγνώστες, αλλά το content (που θα το αποφασίσετε εσείς) και το SEO. Πάνω στο στήσιμό του, θα πάτε σε κάποια πλατφόρμα Wordpress; Θα ήθελα να δω το template που σκέπτεστε να χρησιμοποιήσετε. Είναι σε Blogger και το Template είναι σαν αυτό Site: εδώ . χωρίς όμως το πάνω slider (πως λεγεται τεσπα) Το domain οπως ειπα ειναι "kati-news.com". Σκέφτομαι μήπως επηρεάσει το "news" το ranking και ας είναι το content διαφορετικό. 1
xrhstosiak Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 site = περιεχόμενο σκέψου εσύ σε ποιες σελίδες μπαίνεις και γιατί... προσπάθησε να έχεις πρωτότυπα άρθρα, καλογραμμένα, με σταθερό ρυθμό. με αλλα λογια πρωτα απο ολα πρεπει να εχεις κατι να πεις και να διαδοσεις. τωρα αμα ο σκοπος ειναι τα κλικς και μονο το πιο πιθανο ειναι να αποκτησεις ακομα ενα απο τα sites εκτρωματα που κυκλοφορουν με τραγικους τιτλους του στυλ ... ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ... ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ... καντε like για να δειτε το αρθρο, που μετα απο 10 redirects και 54634 διαφημισεις καταληγεις σε ενα κειμενο 2 γραμμες που δεν λεει τιποτα.... 1
Pseudonymo1212 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Οι ειδικοί του marketing το συνιστούν όμως αυτό. Έβλεπα ένα βίντεο στο youtube από έναν Ρώσο που έκανε μάθημα σε ένα πανεπιστήμιο. Δεν θυμάμαι ποιο. και αναφέρει μια φάση ένα παράδειγμα τίτλου για άρθρο. "ένας ήταν έτοιμος να πεθάνει αλλά και μόλις γνώρισε μια γάτα ..." (ο κόσμος θέλει να μάθει τι έγινε μετά. οπότε αυτοί οι τίτλοι είναι click-bait) Οπότε, λες ότι, Παράδειγμα: Ψάχνει κάποιος "πως να εγκαταστησω teamviwer στα windows xp". Έχουμε ένα site που ασχολείται αποκλειστικά με την τεχνολογία > barba-tech.gr; Έχουμε και το δικό μου που ασχολείται απ' όλα > kati-news.com Πες ότι εγώ έχω καλύτερο, μεγαλύτερο (πιο αναλυτικό) και ποιοτικότερο άρθρο. Καλύτερα SEO Optimized από τον 1ο.... οπότε λες ότι θα εμφανίσει εμένα πιο πάνω? ένα "ειδησεογραφικό" βλογ που έχει και μια κατηγορία tech.
xrhstosiak Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2016 οι "ειδικοι" μάρκετινγκ μιλανε για την μαζα και τα κλικς ... οκ παω πασο σου ειπα ... σκέψου εσύ σε ποιες σελίδες μπαίνεις και γιατί... και τελος θες ενα site με κλικς ... ελπιζοντας οτι θα βγαλεις χρηματα απο αυτο; ή θες ενα site που θα εχει κοινο που θα εκτιμα την δουλεια σου και θα σε προτείνει ο ενας στον αλλον που ομως ειναι ακομα πιο απιθανο να βγαλεις χρηματα απο αυτο, αλλα μπορει να σου δωσει αλλα έμμεσα οφέλη. πχ κατα τυχη εντελως επεσα πανω σε αυτο http://grekamag.gr/(δεν εχω την παραμικρη σχεση με το σιτε) μου αρεσε που ειναι απλο και εχει θεματα που δεν εβλεπα σε αλλα σιτες και το κρατησα και μπαινω που και που και το προτεινω οπως τωρα σε αλλους για τα απειρα σπουπιδοsites LeechBlock στον firefox και ban με την μια... ολα παντως δεν γινεται να τα εχεις και φυσικα τιποτα χωρις κοπο. καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου 1
dominotrix Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Σκεψου καλυτερα τι σκοπο θα εχει αυτη η ιστοσελιδα και για ποιο λογο το κανεις. Ειναι για χρηματα; Για χομπι; Γιατι βαριεσαι; Γιατι απλα σου αρεσει να φτιαχνεις σελιδες; Για πειραματισμο; Για διαφημιση; Απο τις απαντησεις θα καταλαβεις και εσυ ο ιδιος τι ακριβως θελεις. Κανεις δε θα σου πει κανε αυτο ή εκεινο. Οσο για το news που υπαρχει στο domain name μην σε απασχολει καθολου γιατι SEO-wise δεν μετραει καθολου. Απτη στιγμη που θα ειναι Blog based η σελιδα τοτε το news εχει λογικη και δεν ειναι παραπλανητικο.
Pseudonymo1212 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Σκεψου καλυτερα τι σκοπο θα εχει αυτη η ιστοσελιδα και για ποιο λογο το κανεις. Ειναι για χρηματα; Για χομπι; Γιατι βαριεσαι; Γιατι απλα σου αρεσει να φτιαχνεις σελιδες; Για πειραματισμο; Για διαφημιση; Απο τις απαντησεις θα καταλαβεις και εσυ ο ιδιος τι ακριβως θελεις. Κανεις δε θα σου πει κανε αυτο ή εκεινο. Οσο για το news που υπαρχει στο domain name μην σε απασχολει καθολου γιατι SEO-wise δεν μετραει καθολου. Απτη στιγμη που θα ειναι Blog based η σελιδα τοτε το news εχει λογικη και δεν ειναι παραπλανητικο. Εσείς τι λέτε ρε παιδιά; ότι μου αρέσει να χάνω την ώρα μου με πράγματα που δεν μου αρέσουν και δεν τα κατέχω;;; Και όσοι από σας πουν ότι το κάνουν γιατί το αγαπάνε, τότε λέτε ψέματα. Όσον αφορά την σελίδα μου τώρα, Η αλήθεια είναι ότι ζήλεψα που έβλεπα "άκυρα" blogs, 0 google friendly (seo etc), να βγάζουν ένα χαρτζιλίκι, και εγώ που είμαι προγραμματιστής και γνωρίζω αρκετά καλά πως να φτιάξω μια σελίδα φιλική για την Γοογλε, να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα. Το ξεκίνησα λοιπόν καθαρά για τα λεφτά. Στην αρχή ήθελα να το κάνω καθαρά "τρολλ" του τύπου "δείτε τι έπαθε ο τάδε παίχτης" κλπ, αλλά χωρίς να το πάρω χαμπάρι μου βγήκε πιο σοβαρό. Δεν θέλω να ασχοληθώ ιδιαίτερα με τις ειδήσεις/αθλητικά/οικονομία γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να βγω μπροστά. Τόσοι και τόσοι (επαγγελματίες δημοσιογράφοι) είναι μπροστά, σε μένα θα έρθουν. Οπότε, αυτό που έχω κάνει για την ώρα είναι: Κρατάω τις κατηγορίες αυτές και απλά τα έχω σε 2η μοίρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα