Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σημερα στο ταχυδρομειο σαν ηταν να στειλω ενα πακετακι με μια παλια μου μνημη ραμ ,ακουσα το εξης κουφο μια και πηγα στο ταχυδρομειο μετα απο την δουλεια με στολη της υπηρεσιας μου οτι ταχα αν στελω συχνα αντικειμενα μπορει να θεωρηθει οτι κανω εμπορειο και εχω δευτερο επαγγελμα, και επισης αν παραλαμβανω συχνα μικροαντικειμενα και παλι οτι κατι ειναι υποπτο γιατι ανηκω στο δημοσιο και ισως παλι κανω δευτερο επαγγελμα, και ερωτω ειναι τοσο παραλογο το συστημα? δλδ κατι μεταχειρισμενο δικο μου δεν μπορω να το πουλησω? και εαν αγοραζω αντικειμενα σε μεγαλη συχνοτητα ως gadgeτακιας αρα κανω εμποριο?

Δημοσ.

λογικα θελει αποδειξεις/τιμολογια  και να δηλωνεις στην εφορια το εισοδημα , τωρα για εναρξη επαγγελματος δεν ξερω ,πανω απο καποιο ποσο φανταζομαι , εχω ακουσει για καποιον που πιασαν για πωλησεις σε καποιο διαδικτιακο site επειδη δεν τα δηλωνε... αν και δεν νομιζω να κυνδυνευεις αν δεν βγαζεις μεγαλα ποσα.

Δημοσ.

λογικα θελει αποδειξεις/τιμολογια  και να δηλωνεις στην εφορια το εισοδημα , τωρα για εναρξη επαγγελματος δεν ξερω ,πανω απο καποιο ποσο φανταζομαι , εχω ακουσει για καποιον που πιασαν για πωλησεις σε καποιο διαδικτιακο site επειδη δεν τα δηλωνε... αν και δεν νομιζω να κυνδυνευεις αν δεν βγαζεις μεγαλα ποσα.

προκειται για δικα μου μεταχειρισμενα αντικειμενα που χρησιμοποιω κανα τετραμηνο ως gadgetaκιας γαρ , απλα ειμαι στο δημοσιο κυπρο και δεν εχω δικαιωμα για δευτερο επαγγελμα και θεωρω παραλογο να θεωρειται οτι κανω εμποριο επειδη πουλω κατι που εχω σπιτι και καθεται πλεον.

Δημοσ.

Από έναν αριθμό και πάνω νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί έτσι και να πέσουν πρόστιμα ναι. Έχει γίνει παλιότερα και έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στο φόρουμ εδώ λεπτομέρειες.

Δημοσ.

Από έναν αριθμό και πάνω νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί έτσι και να πέσουν πρόστιμα ναι. Έχει γίνει παλιότερα και έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στο φόρουμ εδώ λεπτομέρειες.

οποτε ευκαιρια να ξεκοψω και απο το χομπυ μου ,ωστοσο θεωρω ακρα παραλογο κατι τετοιο μια και κατι αγοραζεται για ιδια χρηση και οχι για εμποριο και απλα δινεται μετεπειτα λογω μη χρησης του....

Δημοσ.

οποτε ευκαιρια να ξεκοψω και απο το χομπυ μου ,ωστοσο θεωρω ακρα παραλογο κατι τετοιο μια και κατι αγοραζεται για ιδια χρηση και οχι για εμποριο και απλα δινεται μετεπειτα λογω μη χρησης του....

Σχετικά πρόσφατα (μέσα στο 15 πρέπει να είναι) έχουν γραφτεί λεπτομέρειες. Ίσως μπορέσεις να το βρεις με μια αναζήτηση, πρέπει να είναι στο κομμάτι insomnia site, εκεί που γράφουν για αγγελίες κλπ.

Δημοσ.

Παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι ποιό συγκεκριμένο ας μας διαφωτίσει, ακούγεται κάπως επικίνδυνο για όποιον ξέρει πως λειτουργεί το Ελληνικό δημόσιο.

Δημοσ.

Σχετικά πρόσφατα (μέσα στο 15 πρέπει να είναι) έχουν γραφτεί λεπτομέρειες. Ίσως μπορέσεις να το βρεις με μια αναζήτηση, πρέπει να είναι στο κομμάτι insomnia site, εκεί που γράφουν για αγγελίες κλπ.

ειναι αποριας αξιο παντως πως μπορει κανεις να θεωρησει ως κερδος κατι που πουλας σε ζημια σου...ας κλεισει το θεμα θα το ψαξω περαιτερω

Δημοσ.

Παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι ποιό συγκεκριμένο ας μας διαφωτίσει, ακούγεται κάπως επικίνδυνο για όποιον ξέρει πως λειτουργεί το Ελληνικό δημόσιο.

ειναι αποριας αξιο παντως πως μπορει κανεις να θεωρησει ως κερδος κατι που πουλας σε ζημια σου...ας κλεισει το θεμα θα το ψαξω περαιτερω

Εδώ έχει κάποια πράγματα

http://www.insomnia.gr/topic/575659-αγγελιεσ-μεταχειρισμένων-και-σδοε-προσοχή-κίν/

• Like 1
Δημοσ.

Όπου Ελληνισμός και το χάος.

Αγγλία, δεν χρειάζεται να δηλώνεις τίποτα. Και δεν ασχολείτε η εφορία με το PC που αγόρασα πριν 2 χρόνια, και το πούλησα στα ίδια λεφτά που το πήρα. Θα ασχοληθούν μόνο αν πουλήσω το σπίτι με κανένα τεράστιο κέρδος, οπότε θα πρέπει να πληρώσω capital gains tax 10% επί του καθαρού κέρδους.

Εκτός αν αρχίσεις και συστηματικά κάνεις εμπόριο και αν είσαι παράνομος σε σκίσανε. Αν είσαι νόμιμος δεν σε ενοχλούν. Και το λέω γιατί είμαι εργολάβος/ελεύθερος επαγγελματίας, με δική μου εταιρία κλπ.

Εδω Ελλάδα πλήρωσα για την κηδεία και μνημόσυνο του πατέρα μου στέλνωντας στον αδελφό μου λεφτά , και προσπαθεί ο αδελφός μου να δικαιολογίσει ότι δεν είναι έσοδα για να πληρώσει φόρο εισοδήματος!!!

Τέτοιο χάος. Αντί να πουν και ένα ευχαριστώ που μπήκαν μερικά χιλιάρικα στην Ελληνική οικονομία.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το κάνεις για εμπορία πρέπει να έχεις βιβλία.

Αν κάτι είναι μεταχειρισμένο και το δίνεις μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χωρίς κέρδος,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ..

Η εμπορία αναφέρεται σε αυτούς που κυνηγάνε προσφορές και μετά τα πουλάνε ακριβότερα.
Αυτοί πρέπει να έχουν βιβλία γιατί βγάζουν εισόδημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...