akpe Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα παίδες, Μου έγινε πρόταση για δουλειά, στο αντικείμενο μου, και δεδομένου ότι με ενδιαφέρει απόλυτα είμαι έτοιμος να συμφωνήσω. Το «πρόβλημα» μου (με την έννοια ότι δεν ξέρω που πάνε τα τέσσερα) είναι με την πληρωμή. Ο εργοδότης μου πρότεινε πληρωμή ένα Χ ποσό, ας πουμε για την ιστορία €700, με μπλοκάκι ή με δική του απόδειξη δαπάνης. Το μπλοκάκι το αποκλείω για τους γνωστούς λόγους, με την απόδειξη δαπάνης τι παίζει;Από τα λίγα που διάβασα, γίνεται παρακράτηση του ~23% του ποσού (φόρος και χαρτόσημο), με τον φόρο (20%) να τον παίρνω με επιστροφή αν είμαι κάτω από το αφορολόγητο. Δηλαδή εγώ κάθε μήνα θα παίρνω στο χέρι €539 και, αν δεν περάσω το αφορολόγητο (λολ) στο τέλος του χρόνου θα πάρω επιστροφή (διπλό λολ) €1680 (20% κάθε μήνα = €140*12). Μου ακούγεται... περίεργο. Φαντάζομαι ένσημα και λοιπά δεν παίζουν, ούτε ΦΠΑ. Το 23% καταβάλλεται από τον ίδιο τον εργοδότη; Κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω εξ'αρχής;
fylatos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δεν είναι για όλα τα επαγγέλματα, υπάρχει ως 4 αποδείξεις το έτος μετά θεωρείται ο άλλος επιτηδευματίας, είναι ως 10.000 μικτά. Το 20+3.6% αποδίδονται από τον εργοδότη. Θα σε βάλει να υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είσαι επιτηδευματίας και ότι δεν μπορείς να είσαι οπότε ρώτα και λογιστή που εμπιστεύεσαι. 1
akpe Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Χμμ τα έμπλεξα λίγο, στο taxheaven διάβαζα τώρα ότι η παρακράτηση ισχύει μόνο για επιτηδευματίες, αλλιώς (σε κάτω από 4 αποδείξεις/έτος φαντάζομαι) δεν παρακρατείται ο φόρος, μόνο χαρτόσημο. Μπλέξιμο, αλλά φαντάζομαι θα είναι πιο καλά τα πράγματα από μπλοκάκι...
fylatos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2016 Βασικά εξαρτάται από το επάγγελμα. Εμείς παρακράτηση κάνουμε στους μη επιτηδευματίας συνεργάτες μας βάσει απάντησης της αρμόδιας ΔΟΥ. Το πιο απλό είναι να στείλεις έναν λογιστή να ρωτήσει και να είσαι ήρεμος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα