Προς το περιεχόμενο

Revolut Horror Stories & Review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχες Δεκεμβριου ειχα ενα παρομοιο θεμα, επεσα σε ασχετο και μολις καταλαβε οτι αρχισα να σαλταρω το ανεθεσε σε αλλον ο οποιος και μου ελυσε το θεμα. Τι ακριβως κανουν στο support δεν εχω καταλαβει αλλα στο τελος απο οτι εχω δει με αλλους εδω μεσα λυση βρισκεται.

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά lets stay on topic. Τα παπαγαλάκια να πάνε αλλού. Κρίνουμε την Revolut εδω και σε όποιον αρέσει. 499 ευρώ τους έβαλα δεν τα δουλέψαμε μαζί.

Λοιπόν παρατήρησα κάτι άλλο. Από την στιγμή που έκανα λάθος και έχω πλέον δολάρια μπορώ να αγοράζω σε δολάρια έτσι?

Λάθος.

Μπήκα στο gearbest.com να κάνω αγορά καθώς έχει τα πάντα σε δολάρια.

gearbest11.jpg

Επιλέγοντας το προϊόν μου εμφανίζεται BY DEFAULT η πληρωμή σε GBP (!!)

Επιλέγοντας πάνω στο 1,00 GBP =  για να αλλάξω το conversion rate εμφανίζεται η εξής επλέον επιλογή

gearbest2.jpg

επιλέγω την δεύτερη και σωστή επιλογή και πατάω AGREE. 

Και ενώ αλλάζει σε USD το currency, η revolut μου χρεώνει exchange rate

gearbest12.jpg

Πατάω continue και μου έρχεται μήνυμα στο app ότι χρεώθηκα $21.10 (!) 

gearbest13.jpg

Η επιβεβαίωση πως χρεώθηκα currency conversion και στο Paypal ενώ είχα επιλέξει το default currency της καρτας

paypal1.jpg

επίσης είχα επιλέξει default currency sto Paypal δολάρια από πριν αλλά μάταια

paypal2.jpg

Τα συμπεράσματα δικά σας

Δημοσ.

Τα συμπεράσματα δικά σας

Το βασικότερο... Την εφαρμογή εφόσον είπαμε ότι έχει πρόβλημα εσύ την αναβάθμισες; Το παρατήρησα αυτό σε δοκιμαστικές αγορές που έκανα με την παλιά έκδοση

Δημοσ.

Παιδιά lets stay on topic. Τα παπαγαλάκια να πάνε αλλού. Κρίνουμε την Revolut εδω και σε όποιον αρέσει. 499 ευρώ τους έβαλα δεν τα δουλέψαμε μαζί.

Λοιπόν παρατήρησα κάτι άλλο. Από την στιγμή που έκανα λάθος και έχω πλέον δολάρια μπορώ να αγοράζω σε δολάρια έτσι?

Λάθος.

Μπήκα στο gearbest.com να κάνω αγορά καθώς έχει τα πάντα σε δολάρια.

Επιλέγοντας το προϊόν μου εμφανίζεται BY DEFAULT η πληρωμή σε GBP (!!)

Επιλέγοντας πάνω στο 1,00 GBP = για να αλλάξω το conversion rate εμφανίζεται η εξής επλέον επιλογή

επιλέγω την δεύτερη και σωστή επιλογή και πατάω AGREE.

Και ενώ αλλάζει σε USD το currency, η revolut μου χρεώνει exchange rate

Πατάω continue και μου έρχεται μήνυμα στο app ότι χρεώθηκα $21.10 (!)

Η επιβεβαίωση πως χρεώθηκα currency conversion και στο Paypal ενώ είχα επιλέξει το default currency της καρτας

επίσης είχα επιλέξει default currency sto Paypal δολάρια από πριν αλλά μάταια

Τα συμπεράσματα δικά σας

Το ότι ανέβηκαν σε δολάρια είναι θέμα της έκδοσης. Είχαν μπερδευτεί τα iban και το ξέρουν. Είναι μέχρι να πετύχεις τον σωστό εκπρόσωπο.

Μετά Δεν καταλαβαίνω γιατί σου χρέωσε όμως συνάλλαγμα.

Με αφορμή Αύριο το περιστατικό, υπάρχει κάποια αρχή για την προστασία μας;

Που μπορούμε να απευθυνθούμε; στον ευρωπαϊκό συνήγορο του καταναλωτή;

Δημοσ.

Έχω την τελευταία έκδοση 2.0.4 (Βγήκε 13 Ιανουαρίου) σε android. Αλλά επειδή έχω και iPhone και έχω βάλει και εκεί την εφαρμογή δεν θυμάμαι από ποιά συσκευή επέλεξα να κάνω το transfer για να δω το IBAN. Πάντως ακόμα και σε λάθος λογαριασμό να τα έβαλα και να είναι δικό μου το σφάλμα μου έβαλε αρκετά λιγότερα, καμία σχέση με το conversion rate που υπόσχεται στο application! Τα 499 ευρώ μου τα έκανε 528 δολάρια αντί 545 που έπρεπε να είναι. Επίσης το support μου έσβησε το ιστορικό των μηνυμάτων μου και μου έστειλε και σήμερα μήνυμα από μόνο του ότι είναι κλειστά χωρίς να τους στείλω εγώ μήνυμα (να δούμε αν θα απαντήσουν αύριο στο email που τους έχω ήδη στείλει)

Number26

Εχθές επίσης έκανα λογαριασμό και στην Number26. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ποιο "σωστό" και επαγγελματικό το layout τους και η ιστοσελίδα τους είναι ένα επιπλέον εργαλείο για εμάς. Συμφωνώ ότι ειναι γελοίο να κρατάς διαβατήριο και να σε φωτογραφίζουν αλλά φαντάζομαι δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ταυτοποιήσεις κάποιον. Support δεν δοκίμασα ακόμα, θα κάνω όμως το εξής. Θα αγοράσω με τα ίδια χρήματα από ίδιο site χρησιμοποιώντας και τα δύο συστήματα και θα σας ποιο ποιο συμφέρει από τα conversion rates γιατί υπάρχει ασάφεια πάνω στο θέμα ακόμα και αν διαβάσεις τα conversion lists, πρέπει να το δούμε στην πράξη.

Είμαι επιφυλακτικός και με την Number26 καθώς τα ίδια έταζε και η Revolut (αλλά και οι χρήστες που την χρησιμοποίησαν)  και με χρέωσε μετατροπή συναλλάγματος ΚΑΙ στην μεταφορά από eurobank αλλά ΚΑΙ όταν την χρησιμοποίησα στο Gearbest.com - γενικά έχω πολλές αμφιβολίες με αυτά τα συστήματα..  

Είναι απορίας άξιο που το αρχικό Post "Revolut: Οδηγός επιβίωσης" έχει 167.000+ εμφανίσεις, 137 σελίδες & 2.050 απαντήσεις και δεν βρήκα troubleshooting στις απορίες μου αλλά και ανάλογα παράπονα από άλλους χρήστες. Εκτός αν ο κόσμος που το χρησιμοποιεί δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα που χάνει. Θυμώνουν κάποιοι που ανοίξαμε καινούριο post και χαλάσαμε την δαιδαλώδη συνέχεια του οδηγού αλλά και την εικόνα της Revolut. Τι να πω.

μήπως τελικά συμφέρει περισσότερο η αποστολή χρημάτων στον εαυτό μας μέσω Paypal; Μόλις ολοκληρώσω την αγορά με τα δύο συστήματα θα κάνω ένα νέο post.

Δημοσ.

Έχω την τελευταία έκδοση 2.0.4 (Βγήκε 13 Ιανουαρίου) σε android. Αλλά επειδή έχω και iPhone και έχω βάλει και εκεί την εφαρμογή δεν θυμάμαι από ποιά συσκευή επέλεξα να κάνω το transfer για να δω το IBAN. Πάντως ακόμα και σε λάθος λογαριασμό να τα έβαλα και να είναι δικό μου το σφάλμα μου έβαλε αρκετά λιγότερα, καμία με το conversion rate που υπόσχεται στο application. Τα 499 ευρώ μου τα έκανε 528 δολάρια.

Το θέμα δεν είναι πότε βγήκε η έκδοση αλλά πότε μπήκε στο κινητό σου, μην τα μπερδεύεις. Από την στιγμή που σου πίστωσαν δολάρια σημαίνει είχες την παλιά τέλος.

Κάθισες να διαβάσεις καν τα ποστ του thread που εσύ άνοιξες ή απλά γράφεις ημερολόγιο με τα προβλήματα που αντιμετοπίζεις; Γιατί λύσεις έτσι δεν βρίσκονται απλά χτίζεις το ένα λάθος πάνω στο άλλο. Στο αναφέρω γιατί είχα το ίδιο πρόβλημα με σένα και λύση βρήκα.  Εμένα την δευτέρα θα μου μεταφέρουν όλο το ποσό σε ευρώ και θα καλύψουν και την διαφορά μου έστειλαν και αντίστοιχο email. Δεν φταίει κανένα conversation rate. Εσύ έβαλες λάθος IBAN λόγο της προβληματικής εφαρμογής. Την αλλαγή την νομίσματος την έκανε η τράπεζα και όχι η Revolut.

Δημοσ.

gearbest13.jpg

εκ πρώτης όψεως από τα screenshot φαίνεται ότι δεν έπιασε το agree στην αλλαγή του συναλλάγματος, ουσιαστικά δείχνει ότι η αγορά έγινε σε pounds που μετατράπηκαν σε δολάρια . κάποια παιδιά είχαν αναφέρει το ίδιο, ότι δηλαδή επέλεγαν από το paypal η μετατροπή να γίνονταν από την κάρτα, πατούσαν submit αλλά ξεχνούσαν να πατήσουν save νομίζοντας ότι έπιασε η αλλαγή που μόλις είχαν κάνει. τσέκαρε το μια στο paypal. εάν δεις θα έπρεπε να σου έδειχνε μόνο δολάρια, όπως δείχνει και την πληρωμή του 1 δολαρίου.

όσων αφορά την διαδικασία της number26, νομίζω ότι τα θέλουμε όλα δικά μας. το videochat μόνο γραφειοκρατικό δεν είναι και ούτος ή άλλως σε μερικά χρόνια όλα μέσω υπολογιστή και κάμερας θα γίνονται. πιο πολύ ώρα παίρνει να βγάλεις χειροκίνητα φωτογραφίες και να της στείλεις με email.

• Like 1
Δημοσ.

εκ πρώτης όψεως από τα screenshot φαίνεται ότι δεν έπιασε το agree στην αλλαγή του συναλλάγματος, ουσιαστικά δείχνει ότι η αγορά έγινε σε pounds που μετατράπηκαν σε δολάρια . κάποια παιδιά είχαν αναφέρει το ίδιο, ότι δηλαδή επέλεγαν από το paypal η μετατροπή να γίνονταν από την κάρτα, πατούσαν submit αλλά ξεχνούσαν να πατήσουν save νομίζοντας ότι έπιασε η αλλαγή που μόλις είχαν κάνει. τσέκαρε το μια στο paypal. εάν δεις θα έπρεπε να σου έδειχνε μόνο δολάρια, όπως δείχνει και την πληρωμή του 1 δολαρίου.

Δες το screenshot. Είχε αλλάξει σε USD και πάτησα continue. To ξαναέκανα και δεν έχει άλλη επιλογή 

gearbest12.jpg

Δημοσ.

paypal1.jpg

για πάτησε μια details να δούμε με πια ισοτιμία έγινε η μετατροπή? είμαι πεπεισμένος ότι το paypal κάτι έκανε, μιας και η αγορά σου είναι σε δολάρια και στο balance revolut επίσης δολάρια, συνεπώς τα pounds από που προκύπτουν?!

Δημοσ.

Σωστός ο noah. Το paypal μου την "έκανε". Ακόμα και αν φαινόταν εικονικά ότι είχε αλλάξει σε USD. Επαναλαμβάνω δεν είχε άλλη επιλογή. Το ξαναδοκίμασα και εμφανίζει GBP by default.

Untitled_8.jpg

Δημοσ.

ακριβώς, δεν έχει πιάσει η αλλαγή που έκανες μπες από τον browser και κάνε την, πρώτα submit και μετά save.

αυτή είναι η ισοτιμία του paypal που δείχνεις και στο πρώτο screenshot από το κινητό, υπόψιν ότι το paypal χρεώνει και τα δικά του έξοδα, που δεν συμπεριλαμβάνονται στην ισοτιμία.

στο λέει κιόλας στο subject.

Δημοσ.

Για αγορες μονο μεσω υπολογιστη...

Με την αλλαγη του συναλλαγματος την ειχα πατησει και γω μεσω wap...

Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι η ρεβολουτ και οποια αλλη παρομοια υπηρεσια ειναι πανακια.

Εργαλεια ειναι για να υπερπηδησουμε τα cc... αν ξαναανοιξουν κανονικα οι τραπεζες προσωπικα θα προτιμησω να κανω καταθεση στην τραπεζα στην Ελλαδα και να πληρωνεται απο εκει... και ας παιρνει νταβατζιλικι η pp... πρεπει να εχει εσοδα και αυτη για να συνεχισει να μας παρεχει τις υπηρεσιες της

Δημοσ.

Είναι απορίας άξιο που το αρχικό Post "Revolut: Οδηγός επιβίωσης" έχει 167.000+ εμφανίσεις, 137 σελίδες & 2.050 απαντήσεις και δεν βρήκα troubleshooting στις απορίες μου αλλά και ανάλογα παράπονα από άλλους χρήστες. Εκτός αν ο κόσμος που το χρησιμοποιεί δεν ενδιαφέρεται για τα χρήματα που χάνει. Θυμώνουν κάποιοι που ανοίξαμε καινούριο post και χαλάσαμε την δαιδαλώδη συνέχεια του οδηγού αλλά και την εικόνα της Revolut. Τι να πω.

μήπως τελικά συμφέρει περισσότερο η αποστολή χρημάτων στον εαυτό μας μέσω Paypal; Μόλις ολοκληρώσω την αγορά με τα δύο συστήματα θα κάνω ένα νέο post.

Μηπως τελικα δεν προσεχουμε αρκετα με τις κινησεις μας και χρεωνομαστε τσαμπα χρηματα στον καθε revolut/paypal και τελικα δεν φταινε αλλοι που προσεχουν αν χανουν χρηματα η οχι??

• Like 1
Δημοσ.

Για αγορες μονο μεσω υπολογιστη...

Με την αλλαγη του συναλλαγματος την ειχα πατησει και γω μεσω wap...

Βεβαια αυτο δεν σημαινει οτι η ρεβολουτ και οποια αλλη παρομοια υπηρεσια ειναι πανακια.

Εργαλεια ειναι για να υπερπηδησουμε τα cc... αν ξαναανοιξουν κανονικα οι τραπεζες προσωπικα θα προτιμησω να κανω καταθεση στην τραπεζα στην Ελλαδα και να πληρωνεται απο εκει... και ας παιρνει νταβατζιλικι η pp... πρεπει να εχει εσοδα και αυτη για να συνεχισει να μας παρεχει τις υπηρεσιες της

Γιατί δεν το κάνεις τότε από τώρα αφού γίνεται; :P Με top-up μπορείς κανονικά εκτός και αν εννοείς την σύνδεση κάρτας χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας στην paypal.

Συμφωνώ μαζί σου, είναι από τις λίγες extensive Risk υπηρεσίες που υπάρχουν. Και για αυτό έχει αρκετά fees και στην ισοτιμία και ειδικά στους πωλητές για να καλύπτει την συνολική χασούρα από τα προβλήματα και τα λαμόγια. Παράδειγμα αν ζητήσεις refund από λογαριασμό που δεν έχει λεφτά μέσα η paypal θα σου τα γυρίσει και πάλι βάζοντας αρνητικό υπόλοιπο στο άτομο από το οποίο ζήτησες το refund. Ειδικά αν αυτό είναι verified με κάποια προπληρωμένη δεν μπορεί καν να τον εντοπίσει και να του πάρει τα λεφτά πίσω. 

Δημοσ.

Σήμερα έλαβα το refund από την revolut για το λάθος της με την εφαρμογή και το extra fee που θα έχω για μετατροπή όλου του ποσού μου ξανά σε ευρώ.

Αν εξαιρέσω την αρχική ατυχές συνομιλία που είχα το πρόβλημα μου λύθηκε σε 3 εργάσιμες. Οπότε όλα κομπλέ. Απλά όποιος έχει πρόβλημα πρέπει να πάρει 2-3 τηλέφωνα και να στέλνει τα αποδεικτικά με email και είναι κομπλε.

Happy end for me :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...