Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ θα πάρω κάτι φτηνό προς το παρόν να κάνω την δουλειά μου και αν δω ότι πάει καλά θα προσπαθήσω να την αυτοματοποιήσω

Δημοσ.

Απ''οτι μου είπε ένας φίλος που εχει μαγαζί με είδη ζωγραφικής και hobby η πυρογραφία απλά καίει το ξύλο. Δεν το αυλακώνει.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο για να μην ανοίγω νέο θέμα

Για να κόψω το ξύλο σε στρογγυλά κομμάτια με 7-8 cm διάμετρο μου κάνει το ποτηροτρύπανο? Είδα ότι οι βάσεις του ποτηροτρύπανου περιέχουν και τρυπάνι στην μέση . Εγώ δεν θέλω να ανοίξω τρύπα για να περάσω πχ κάτι. Θέλω να κόψω ένα ξυλο σε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 7-8 cm

Δημοσ.

το ποτηροτρύπανο στην βάση του έχει μια βίδα με την οποία σφίγγει πάνω στο τρυπάνι. Το τρυπάνι είναι για να βρεις το κέντρο που θες. Αν δεν θες την τρύπα στην μέση, μπορείς να ξεβιδώσεις την βάση και να την σφίξεις πάνω σε κάτι άλλο που θα παίξει τον ρόλο του άξονα. Ή να σπάσεις την μύτη του τρυπανιού πχ. Θα θέλει πολύ σταθερό χέρι όμως μετά...

Δημοσ.

Απ''οτι μου είπε ένας φίλος που εχει μαγαζί με είδη ζωγραφικής και hobby η πυρογραφία απλά καίει το ξύλο. Δεν το αυλακώνει.

Να ρωτήσω και κάτι άλλο για να μην ανοίγω νέο θέμα

Για να κόψω το ξύλο σε στρογγυλά κομμάτια με 7-8 cm διάμετρο μου κάνει το ποτηροτρύπανο? Είδα ότι οι βάσεις του ποτηροτρύπανου περιέχουν και τρυπάνι στην μέση . Εγώ δεν θέλω να ανοίξω τρύπα για να περάσω πχ κάτι. Θέλω να κόψω ένα ξυλο σε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 7-8 cm

Ναι κανει

Πως θα κοψεις τωρα χωρις τρυπα

Παίρνεις ενα κομμάτι ξυλο 10χ10 ή και μεγαλύτερο, ανοίγεις κανονικά μια τρύπα με το πατυποτρυπανο και κρατας στην ακρη το κομματι που εχει στην μεση το κενο (οχι το στρογγυλό με την τρύπα),.  κατοπιν ρυθμίζεις το ποτυροτρυπανο οσο ποιο χαμηλά γίνεται ώστε να μην φαίνεται καθόλου η μυτη του τρυπανιού, στην συνέχεια "δενεις" επάνω στο ξυλο που θα κόψεις τα στρογγυλά το κομμάτι που εχει στην μέση την τρύπα, εκει μεσα βαζει το ποτυροτρυπανο και κόβεις το πρωτο κομμάτι σου χωρις τρύπα ...το δεύτερο κλπ

Το πρώτο τετράγωνο κομματι λειτουργεί σαν οδηγός του ποτυροτρυπανου και προσοχή θελει πολύ καλο δεσιμο επάνω στο ξυλο που θα κόψεις με σφικτηρες ξυλου ή αν δεν εχεις μπορείς ακομα και να το βιδωσεις

Ελπίζω να εγινα κατανοητός

Το ποτυροτρυπανο θελει στεθερο και καθετο χερι

• Like 3
Δημοσ.

επειδή ασχολούμαι αρκετό καιρό με το ξύλο και τις κατασκευές γύρω από αυτό δεν μπορώ όταν βλέπω συμβουλές << Ή να σπάσεις την μύτη του τρυπανιού πχ. Θα θέλει πολύ σταθερό χέρι όμως μετά...>> να μην μιλήσω

το να το κάνει αυτό κάποιος που δεν έχει ξαναπιάσει ποτηροτρυπανο και δεν έχει μια σχετική εμπειρία  είναι πάρα πολύ επικίνδυνο

με τα εργαλεία και ειδικά με τα κοπτικά δεν μπορούμε να παίζουμε έχουν χάσει αρκετοί δάχτυλα από λάθους χειρισμούς 

τώρα θες να κάνεις μια κατασκευή να χαράξεις κάτι σε ένα κομμάτι ξύλο 

το ξύλο που έχεις τι είναι?

θες να το κάνεις 3-4 mm βάθος ώστε μέσα μετά να βάλεις χρωματιστό πηλό . να ρωτήσω γιατί πηλό και όχι στόκο ξύλου που βγαίνει σε αρκετά χρώματα ( κάτι τέτοιο http://www.lygnos.gr/details1.php?lang=1&wh=1&the1id=5&the2id=48&theid=48&open1=5&open2=48&thepid=2182&page=2) 

το πάχος της κάθε γραμμής πόσο θα είναι ?  

άμα χρησιμοποιήσεις τον στόκο δε θα χρειαστεί να κατέβεις τόσο σε βάθος , τώρα με τον πηλό δε το εχω χρησιμοποιήσει ποτέ δεν το ξέρω το υλικό

• Like 1
Δημοσ.

συμφωνώ απόλυτα, μόνο να προσθέσω, μην ξεχάσεις να φορέσεις προστατευτικά γυαλιά, γάντια εργασίας και ειδικό προστατευτικό για τα αυτιά σου. Καλού κακού κι ένα κράνος και ένα ζευγάρι μπότες με προστασία για τα δάχτυλα.

• Like 1
Δημοσ.

Το ξύλο που έχω είναι μια μοριοσανίδα 30 χ 120 και πάχος περίπου 1,2 cm

Θα το πάω αύριο σε ξυλουργό να μου κάνει 3 αυλάκια περίπου 0,5 cm βάθος από την μια άκρη μέχρι την άλλη και να μου το κόψει σε κομμάτια 10 χ 10. Μου βγαίνουν 36 κομμάτια από αυτό το ξύλο. Απο κει και πέρα αν δω ότι πάει καλά αυτό που θέλω να κάνω θα τσιμπήσω ένα φρεζορούτερ , θα κάνω μόνος μου τα αυλάκια και απλά θα το πηγαίνω στον ξυλουργό να το τεμαχίζει.

Δημοσ.

Ναι το έχω δει αυτό. Πολύ καλό. Μπορεί να κάνω κάτι τέτοιο για προσωπικη χρήση.

Μπορεί να μου πει κάποιος με τι εργαλείο κάνει ο τύπος το παρακάτω?

Δημοσ.

Τελικα τι θελεις να φτιαξεις  ΜΑΝΩΛΗΣ1 ?

Μηπως αντι για χαρακτικη το γυρισεις στην ζωγραφικη αν μιλαμε για μερικα mm η αντι για ξυλο χρησιμοποιησεις πηλο η τσιμεντο  ?

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω ένα ξύλο 20x20 cm και πάχος 1,5.

Έχω δημιουργήσει πάνω ένα σχέδιο με μολύβι και θέλω να κάνω το εξής

Θέλω οι γραμμές του σχεδίου να γίνουν αυλακωτές με βάθος περίπου 3-4 mm ώστε μέσα μετά να προσθέσω χρωματιστό πηλό .

Δεν ξέρω με τι μπορώ να το κάνω . Δοκίμασα με κάτι εργαλεία ξυλογλυπτικής αλλά ειδα σε ενα αλλο κομμάτι ξύλου ότι δεν μου πετυχαίνει. Τώρα κοιτάω οτι αυτό μπορεί να γίνει με φρέζα. Αλλά σε τόσο μεγάλη επιφάνεια χρειάζεται καμιά επαγγελματική με πρόγραμμα στην οποία να βάζεις το σχέδιο και να το κάνει μόνη της. Φαντάζομαι κάπως έτσι.

Woodcarving είναι το hobby μου, που ξεκίνησε με την πρόθεση να κάνω το gallery σε ένα Ισπανικό Galleon του 17ου αιώνα.

Το τί θα χρησιμοποιήσεις ως εργαλεία είναι θέμα ξύλου. Τα dremel κλπ είναι παντελώς άχρηστα και θα σου καταστρέψουν το ξύλο, αν αυτό δεν μπορεί να δουλευεί με τις μεγάλες ταχύτητες του dremel. Εξ ού και υπάρχουν power tools που δουλεύουν στα 120rpm μέγιστο, και όχι στα χιλιάδες του dremel, για wood carving. Γιατί δεν καταστρέφουν/καίουν το ξύλο.

Αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με το χέρι και τα ειδικά woodcarving σκαρπέλα που υπάρχουν.

Στο Amazon θα βρεις ένα καλό σετ σχετικά με ένα £25 και δες μερικά βίντεο να μάθεις.

Από εκεί και μετά από το μηδέν μην περιμένεις να κάταφέρεις κάτι ανεξάρτητα του εργαλείου. Πρέπει να μάθεις να κάνεις carving.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...