edm0d0n Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Γεια σας. Θέλουμε να ανοίξουμε μία εταιρία που θα φιλοξενεί ιστοσελίδες shared vps και dedicated. επίσης θα παρέχουμε υπηρεσίες όπως web design eshop design και λοιπά. Οι server μας θα βρίσκονται Ελλάδα. Αργότερα μπορεί να πουλάμε και προϊόντα δηλαδή να στήσουμε eshop. Μπορεί αυτή η εταιρία να γίνει με έδρα την Βουλγαρία για μείωση φορολογίας ΤΕΒΕ κτλ η πρέπει αναγκαστικά να συσταθεί ελληνική εταιρία?
zio10 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Πιστεύω πως γίνεται και πρέπει να είναι και σχετικά εύκολο. Μου έχει πει φίλος μου τραπεζικός ότι το κάνουν όλο και περισσότεροι. Αν δεν θέλεις να ασχοληθείς υπάρχουν γραφεία που αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία.
edm0d0n Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Για webdesign και hosting services ξέρω ότι κατά 99% γίνετε. Τώρα δεν ξέρω όσον αφορά eshop γιαυτό ρωτάω όποιος γνωρίζει σίγουρα.
michael92 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Για eshop λογικά θα πρέπει να αποδίδεις τον ΦΠΑ (στην εκάστοτε χώρα από όπου έγινε η αγορά) για να είσαι νόμιμος, αλλά μπορείς να έχεις έδρα Βουλγαρία.
edm0d0n Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μπορώ να έχω έδρα Βουλγαρία και να στέλνονται τα προϊόντα από Ελλάδα? 1
michael92 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μπορώ να έχω έδρα Βουλγαρία και να στέλνονται τα προϊόντα από Ελλάδα? ΦΠΑ θα πληρώνεις για όσους αγοράζουν από Ελλάδα. Τα προιόντα πρέπει να στέλνονται από Βουλγαρία, εκτός και αν μιλάμε για πολύ μικρό αριθμό και τα στέλνεις από το σπίτι σου. Αν νοικιάσεις χώρο όμως εδώ Ελλάδα θα έχεις θέμα.
edm0d0n Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα είναι ότι λογιστής από βουλγαρία μου ζήτησε 250 ευρώ για να ανοίξει η εταιρία και ότι εκεί δεν υπάρχει το ΤΕΒΕ να δίνω δηλαδή 460 το δίμηνο.
Βασίλης_29 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Το θέμα είναι ότι λογιστής από βουλγαρία μου ζήτησε 250 ευρώ για να ανοίξει η εταιρία και ότι εκεί δεν υπάρχει το ΤΕΒΕ να δίνω δηλαδή 460 το δίμηνο. Καλά ρώτα και άλλον λογιστή γιατί εγώ έχω δει κάτι γραφεία στο internet που αναλαμβάνουν την όλη δουλειά έναρξης επιχείρησης αλλά ζητάνε πολύ περισσότερα, βέβαια αναφέρομαι στην περίπτωση της "εικονικής" επιχείρησης που δηλώνεται ως έδρα το γραφείο και άνθρωποι του γραφείου αναλαμβάνουν όλες τις δουλειές με το βουλγαρικό κράτος, τώρα για την δική σου περίπτωση που θα πρέπει να υπάρχει κανονικός χώρος εκεί ίσως αλλάζει το πράγμα. Από οτι είχα ψάξει πληρώνεις και εκεί ασφαλιστικές εισφορές σε ένα ταμείο αλλά είναι πολύ μικρότερες σε σύγκριση με τις δικές μας στον ΟΑΕΕ.
kfyros Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) 1. Αν παρέχεις υπηρεσίες σε ελληνικές εταιρίες,μάλλον ισχύει αυτό : http://epixeirisi.gr/%CE%92%CE%97%CE%9C%CE%91-%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%A9%CE%9D/16766/%CE%9B%CE%AE%CF%88%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8DΛογικά αυτές θα περνάνε τον υποκείμενο ΦΠΑ σε χρεωπίστωση στο έντυπο ΦΠΑ και δεν αλλάζει κάτι πέραν της "ειδικής" καταχώρισης του εξόδου.Θα πρέπει να δηλώνουν τα τιμολόγια στις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις βέβαια.Το ότι δεν πληρώνουν ΦΠΑ είναι ένα όφελος βέβαια.2. Ότι και να κάνεις στη Βουλγαρία, αν είσαι μόνιμος κάτοικος Ελλάδας , θα πληρώνεις εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα σου (και τα κέρδη στη Βουλγαρία, τα οποία θα τα δηλώνεις σε ειδικό κωδικό) .Βέβαια θέλουν να την ενσωματώσουν στην κλίμακα,αλλά δεν έχουν σκεφτεί ότι θα φύγει όλη η παροχή υπηρεσίας στη Βουλγαρία και δεν θα πληρώνει κανείς τίποτα έτσι (θα καταχωρούνται τα κέρδη στη δήλωση σου ως εισόδημα ήδη φορολογηθέν στην αλλοδαπή και δεν θα ξαναφορολογείται).Νομίζω συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Βουλγαρία υπάρχει.Αν ξέρει κάποιος ας ενημερώσει σχετικά.Φυσικά υπάρχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας , αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει σήμερα με αυτήν.5. Ο λογιστής είναι λίγο ακριβότερος στη Βουλγαρία απ' ότι στην Ελλάδα.Γιατί παρέχει και την έδρα και γραμματεία αν θέλεις (τηλ. κέντρο).6. Όλοι εκεί θα πάμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνεις ΤΕΒΕ. Μη σου πω ότι σιγά σιγά θα μετακομίσουμε κατά κει κιόλας.Αρκετό γδάρσιμο έχει πέσει.7. Ασφαλιστικές εισφορές πληρώνεις και στη Βουλγαρία, αλλά είναι τρίχες. Βέβαια, τρίχες σου παρέχουν κιόλας ως παροχές. Αυτό θέλει ψάξιμο, για να μη βρεθείτε μετά με την "εθνική σύνταξη" των 360 ευρώ και κλαίγεστε.. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2016 από Snoob 2
splashboogie Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Παιδιά εγώ ξέρω για Κύπρο. Είχαμε συνεργασία με τέτοιου είδους εργασίες και ΟΛΑ ΑΨΟΓΑ.
kyr82 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Η εταιρεία σου θα πληρώνει φόρο στα κέρδη της στη Βουλγαρία, αλλά όταν δώσει μέρισμα θα το φορολογεί η Ελλάδα.
Apoll Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Γεια σας. Θέλουμε να ανοίξουμε μία εταιρία που θα φιλοξενεί ιστοσελίδες shared vps και dedicated. επίσης θα παρέχουμε υπηρεσίες όπως web design eshop design και λοιπά. Οι server μας θα βρίσκονται Ελλάδα. Αργότερα μπορεί να πουλάμε και προϊόντα δηλαδή να στήσουμε eshop. Μπορεί αυτή η εταιρία να γίνει με έδρα την Βουλγαρία για μείωση φορολογίας ΤΕΒΕ κτλ η πρέπει αναγκαστικά να συσταθεί ελληνική εταιρία? α) Θα βρεθείς να πληρώνεις φόρους και στις 2 χώρες. β) Θα πρέπει να μένεις στην Βουλγαρία 6 μήνες + 1 μέρα για να φορολογίσε εκεί μόνο. Το αυτό κάνω εγώ με την Αγγλία με την εταιρία μου, για να μην με πιάσει η Ελληνική φορολογική κλίμακα, που με κατατάσει στην μεγάλη band του "σου τα πέρνω όλα γιατί είσαι πλούσιος" ανεξάρτητα αν λαμβάνω καθαρά ένα σεβαστό ποσό για τα Αγγλικά δεδομένα. Και γιατί να μην πληρώσω 21% (18% το 2018) επί των κερδών στην Αγγλία, αντί για το 80-86% (τόσο βγαίνει μετά τα €30Κ, πόσο μάλλον στα €100Κ+ ) στην Ελλάδα; Δεν βλέπω το λόγο. Η διαφορά στα λεφτά είναι τόσο μεγάλη, που και αραχτός να είμαι στην Αγγλία, πιο φτηνά μου βγαίνει. γ) Στην Ελλάδα φορολογήσε για την εργασία που λαμβάνει μέρος στην Ελλάδα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το σύνολο της εργασίας θα φορολογείτε στην Ελλάδα, ανεξάρτητα αν έχεις ακόμα και διαβατήριο στην Βουλγαρία και είσαι κάτοικος Βουλγαρίας. π.χ ακόμα και αν είσαι Βούλγαρος DJ και πας για ένα βράδυ να πληρωθείς ΝΟΜΙΜΑ σε μαγαζί της Θεσσαλονίκης, θα πληρώσεις τους Ελληνικούς φόρους. δ) Ο καλύτερος τρόπος να γλυτώσεις τα ελληνικά εταιρικά χαράτσια, είναι να μεταφέρεις ΟΛΑ τα κέρδη στους υπαλλήλους/συνεταίρους και να πληρώνουν/πληρώνετε φόρους ως απλοί υπάλληλοι. Οι συντελεστές είναι πολύ μικρότεροι, απο το να είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Η φορολογία, και μετά το νέο φορολογικό-ασφαλιστικό, υπολογίζεται επί των ΚΕΡΔΩΝ. Βρε λογιστή να βάζει στα έξοδα της εταιρίας ακόμα και τις οδοντόπαστες/οδοντόβουρτσες που πέρνεις για το σπίτι. ε) Αν είναι τα τα κονομάς τόσο άγρια (για τα Ελληνικά δεδομένα) που σε βάζει στις μεγάλες κλίμακες του 80%+ συνολικά για όλες της φορολογίες μαζεμένες, ρε αδελφέ, φτιάξε την εταιρία σε Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία, Βουλγαρία και μείνει εκεί μερικούς μήνες το χρόνο την εβδομάδα, και τα Σαββατοκύριακα κατέβα Θεσσαλονίκη/Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα κλπ. αν είσαι από αυτές τις περιοχές. Βέβαια αν είσαι Αθήνα, περαστικά. στ) Δεν βλέπω γιατί θες να κάνεις το hosting στην Ελλάδα. Μπορείς άνετα να νοικιάσει χώρο στο π.χ Amazon, Microsoft για cloud και φυσικά να στήσεις τα πάντα σε Βουλγάρικη, ή άλλη αλλοδαπή hosting εταιρία. Και καλή αρχή
TheAccountant Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2016 ναι μπορεις να κάνεις την εταιρία σου με έδρα την Βουλγαρία και να μην έχεις κανενα παρε δώσε με την ελληνικη πραγματικότητα.... ΑΡΚΕΙ οι πελάτες σου να δέχονται ενδοκοινοτικές συνναλαγές.... και δεν έχουν ολοι τέτοια παρε-δώσε. Στα της προσωπικής φορολόγησης που ανέφερε και ο Απολλ...εεεε δεν θα εισαι και ο πρώτος αμα δε δηλώσεις την δραστηριότητα σου στο εξωτερικο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα