Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και αυτό το συμπέρασμα φυσικά το έβγαλες επειδή σε όλα μου τα μηνύματα μιλάω για τους αφισοκολλητες που διορίζονται στο δημόσιο

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Να σαι καλά ρε μπαγάσα κλαίω Χαχαχαχαχαχαχα

Αν είσαι εντός Ελλάδος σε λίγο θα κλαίς στα αλήθεια.

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν είσαι εντός Ελλάδος σε λίγο θα κλαίς στα αλήθεια.

Εγώ είμαι εντός Ελλάδας, έχω δική μου δουλειά, πληρώνω τους φόρους μου και βάζω τους απατεώνες στην θέση τους!

Για σένα δεν ξέρω..

Έχω στείλει τόσα μηνύματα να εξηγήσω τα αυτονόητα και έρχεσαι εσύ τώρα να πεις για τους αφισοκολλητες, Οκ καλό of topic troll είσαι αλλά μην βάζεις και τα γέλια, για κλάματα ήταν το μήνυμα σου..

Δημοσ.

Το θεμα ειναι η θεληση για παταξη της φοροδιαγυγης που δεν εξρω αν υπαρχει

Πιο παλια για καθε μη εκδοση αποδειξης υπηρχε αυτοτελες προστιμο απο 250 ευρω και πανω, αν δεν κανω λαθος και οταν επαναλαμβανοταν η εφορια ειχε δικαιωμα να κανει εξωλογιστικο υπλογισμο κερδων (ριξιμο βιβλιων)

Τωρα σε μη εκδοση αποδειξης το προστιμο ειναι το 50% του αναλογουντος ΦΠΑ στην συναλλαγη . Παραδειγμα για συναλλαγη 50 ευρω ο ΦΠΑ 23%  ειναι 11,50 ευρω και το προστιμο μολις 5,75 ευρω .....!!!!! Ποιος θα κοψει ετσι αποδειξη ???Επισης και αν ξαναγινει η ιδια παραβαση δεν υπαρχει "ριξιμο βιβλιων" !!!

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα ειναι η θεληση για παταξη της φοροδιαγυγης που δεν εξρω αν υπαρχει

Πιο παλια για καθε μη εκδοση αποδειξης υπηρχε αυτοτελες προστιμο απο 250 ευρω και πανω, αν δεν κανω λαθος και οταν επαναλαμβανοταν η εφορια ειχε δικαιωμα να κανει εξωλογιστικο υπλογισμο κερδων (ριξιμο βιβλιων)

Τωρα σε μη εκδοση αποδειξης το προστιμο ειναι το 50% του αναλογουντος ΦΠΑ στην συναλλαγη . Παραδειγμα για συναλλαγη 50 ευρω ο ΦΠΑ 23%  ειναι 11,50 ευρω και το προστιμο μολις 5,75 ευρω .....!!!!! Ποιος θα κοψει ετσι αποδειξη ???Επισης και αν ξαναγινει η ιδια παραβαση δεν υπαρχει "ριξιμο βιβλιων" !!!

Δεν μιλάμε για τέτοια ποσά στην παροχή υπηρεσιών. Εκεί είναι πολύ υψηλότερα τα πρόστιμα κ. Γιάννη, ειδικά όπου υπάρχουν βιβλία (πχ ασθενών).

Δημοσ.

Σχετικά με το νόμο που σου επιτρέπει να μην πληρώσεις αν δεν λάβεις απόδειξη. Έστω ότι κάθομαι σε μπαρ η ταβέρνα κ τρωω πίνω και δεν φέρει απόδειξη. Μπορώ να φάω κ να φύγω κύριος ή πρέπει να ζητήσω και αν αρνηθεί να με κόψει τότε ?

Δημοσ.

Σχετικά με το νόμο που σου επιτρέπει να μην πληρώσεις αν δεν λάβεις απόδειξη. Έστω ότι κάθομαι σε μπαρ η ταβέρνα κ τρωω πίνω και δεν φέρει απόδειξη. Μπορώ να φάω κ να φύγω κύριος ή πρέπει να ζητήσω και αν αρνηθεί να με κόψει τότε ?

Αυτή την απορία την σκεφτόμαστε κι εμείς συχνά ως παρέα όταν τρώμε κάπου και δεν έχουν φέρει απόδειξη από την αρχή.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

γενικα το πως θα αποδειξεις οτι δεν σου εφερε αποδειξη το χα και γω παντα απορια. Δηλαδη παω βενζιναδικο του λεω βαλε 20 βαζει και περιμενει χωρις αποδειξη απλα φευγω? Και μετα τι?

Για την ιστορια σχετικα με εστιατορια κτλ κανονικα ειναι υποχρεωμενοι να σου φερνουν αποδειξη ΠΡΙΝ το φαγητο, δηλαδη παραγγελνεις οτι ειναι σου φερνουν αποδειξη μετα ερχεται φαγητο κτλ και αν παρεις και κατι αλλο φαιρνει ξανα αποδειξη και παει λεγοντας.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν μιλάμε για τέτοια ποσά στην παροχή υπηρεσιών. Εκεί είναι πολύ υψηλότερα τα πρόστιμα κ. Γιάννη, ειδικά όπου υπάρχουν βιβλία (πχ ασθενών).

Ειναι ομως ενα δειγμα κατα ποσο θελουν να παταξουν την φοροδιαφυγη.

Δημοσ.

Κοίτα εμένα επεσε κυριολεκτικά στα πόδια μου , πήγα απο το μαγαζι του  εαν ελεγε την παραμικρή κουβέντα θα έφερνα την αστυνομία, δεν θα σκεφτόμουν πως θα το αποδείξω στο δικαστήριο και ολα αυτα τα άκυρα που ακούγονται εδω !

στο φινάλε ας ξέρουμε ολοι τα δικαιώματα μας μην μας  και ας κάνει ο καθένας οτι αγαπάει ..

Συμφωνώ κυρίως με το bold. Εγώ ας πούμε δεν θα έκανα κάτι τέτοιο αλλά καλό είναι να ξέρω ότι μπορώ να το κάνω. Με προβληματίζει λίγο το μήνυμα του Βασίλη από κάτω όμως. Σε αυτή την περίπτωση τι έγινε; Δεν ήταν καλά ενημερωμένοι οι αστυνομικοί;

Πριν ήθελα να γράψω οτι αμφιβάλλω αν ισχύει αυτό που λέει ο Mau Maus οτι δεν πληρώνεις για την μήνυση.

Μετά έσβησα το μήνυμα, αλλά μόλις τώρα άκουσα ακροατή που βγήκε σε εκπομπή του realfm και ανέφερε οτι σε ένα μπαρ δεν του έδιναν απόδειξη και μετά του έδωσαν ψεύτικη από άλλη συναλλαγή, τηλεφώνησαν στην αστυνομία από το μπαρ και οι αστυνομικοί όταν ήρθαν τον ρώτησαν αν ήθελε να κάνει μήνυση αλλά έπρεπε να δώσει τα 100 ευρώ και τελικά δεν έκανε.

Δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται με αυτό το 100αρι στην μήνυση, Ακούω οτι σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει και για άλλες οχι, οι αστυνομικοί επίσης δεν ξέρουν τι παίζει και λένε τα δικά τους.

Σε κάποια μαγαζιά εκτός από την επιγραφή με την απόδειξη - τιμολόγιο έχει ακόμα μία που λέει ότι η μη πληρωμή επιφέρει το αδίκημα της κλοπής. Μάλλον για να είναι κι αυτοί καλυμμένοι σε τέτοιες περιπτώσεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ειναι ομως ενα δειγμα κατα ποσο θελουν να παταξουν την φοροδιαφυγη.

Το θέμα είναι να μην σε αναγκάζει να πρέπει να φοροδιαφεύγεις, όχι απλά να βλέπεις το πρόστιμο και να φοβάσαι...

Δημοσ.

Το θέμα είναι να μην σε αναγκάζει να πρέπει να φοροδιαφεύγεις, όχι απλά να βλέπεις το πρόστιμο και να φοβάσαι...

Νομίζω ότι σε πρώτη φάση μόνο το 2ο μπορεί να είναι αποτελεσματικό!

• Like 1
Δημοσ.

Όντως... Αλλά δεν ξέρω τι παίζει. Πολλές φορές μου έχει περάσει από το μυαλό να φύγω όσο και αν είναι το ποσο αλλά δεν ξέρω τι ορίζει ο νόμος. Αν γνωρίζει κάποιος ας μας λύσει την απορία.

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω ότι σε πρώτη φάση μόνο το 2ο μπορεί να είναι αποτελεσματικό!

Η πραγματικότητα δείχνει το ανάποδο βέβαια, μείωση εσόδων (ή στασιμότητα) παρά την άνοδο των φόρων και ακόμα μεγαλύτερα φέσια στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία...

Δημοσ.

Η πραγματικότητα δείχνει το ανάποδο βέβαια, μείωση εσόδων (ή στασιμότητα) παρά την άνοδο των φόρων και ακόμα μεγαλύτερα φέσια στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία...

Γιατί ακόμα μπορούμε και το ρισκάρουμε :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...