Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον ερωτηση σε ιδια πλαισια, απαντηθηκε μερικως προηγουμενως αλλα για να κανουμε μια σουμα:

Ειμαι κατοικος εξωτερικου και ερχομαι συντομα ελλαδα και θα παω στον οδοντιατρο που πηγαινω τα 2 τελευταια χρονια. Καθε φορα που παω (συνολο 3 μεχρι στιγμης) όταν πληρωνω μου λεει απο μονη της πως ο λογιστης εχει παρει τα βιβλια και αδυνατει να μου κοψει αποδειξη. Αν συμβει και αυτη τη φορα τι επιλογες εχω μπορειτε να μου πειτε παρακαλω?

ΥΓ. Επισης αν γνωρίζετε αν μπορω να παρω πισω το ΦΠΑ και στιις υπηρεσίες (βλεπε οδοντίατρος) όπως κανω στα αγαθα που αγοραζω όταν είμαι Ελλαδα?

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Λοιπον ερωτηση σε ιδια πλαισια, απαντηθηκε μερικως προηγουμενως αλλα για να κανουμε μια σουμα:

Ειμαι κατοικος εξωτερικου και ερχομαι συντομα ελλαδα και θα παω στον οδοντιατρο που πηγαινω τα 2 τελευταια χρονια. Καθε φορα που παω (συνολο 3 μεχρι στιγμης) όταν πληρωνω μου λεει απο μονη της πως ο λογιστης εχει παρει τα βιβλια και αδυνατει να μου κοψει αποδειξη. Αν συμβει και αυτη τη φορα τι επιλογες εχω μπορειτε να μου πειτε παρακαλω?

Θα έλεγα για αρχή να πεις ότι τη χρειάζεσαι οπότε να περάσεις την άλλη μέρα να την πάρεις ή να σου τη στείλει κάπως.

• Like 1
Δημοσ.

ΥΓ. Επισης αν γνωρίζετε αν μπορω να παρω πισω το ΦΠΑ και στιις υπηρεσίες (βλεπε οδοντίατρος) όπως κανω στα αγαθα που αγοραζω όταν είμαι Ελλαδα?

Ο λογιστής το μόνο που παίρνει είναι τα τιμολόγια του οδοντιάτρου και τα αντίγραφα των αποδείξεων που έκοψε για να τα "περάσει" στο αρχείο του. Φυσικά και δεν παίρνει το μπλοκ αποδείξεων. Είναι αυτονόητο ότι αυτό που σου λέει είναι ψέμα.

Η παροχή ιατρικών υπηρεσιών δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ, κοινώς στην τιμή που πληρώνεις στον οδοντίατρο/ιατρό δεν υπάρχει ΦΠΑ αλλά μόνο η αμοιβή του. Συνεπώς δεν υπάρχει κάτι να σου επιστραφεί. 

• Like 2
Δημοσ.

Θα έλεγα για αρχή να πεις ότι τη χρειάζεσαι οπότε να περάσεις την άλλη μέρα να την πάρεις ή να σου τη στείλει κάπως.

Εγώ θα έλεγα ότι αβάνταρετε τους απατεώνες!! Επίσης θα έλεγα ότι αυτά που διαβάζω εδώ δεν υπάρχουν!!! Ιατρείο χωρίς αποδείξεις.. Μάλιστα!!!!!!!!!
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα ότι αβάνταρετε τους απατεώνες!! Επίσης θα έλεγα ότι αυτά που διαβάζω εδώ δεν υπάρχουν!!! Ιατρείο χωρίς αποδείξεις.. Μάλιστα!!!!!!!!!

Να μην κάνει αμέσως καταγγελία λέω, να τη ζητήσει πρώτα. Αν λύνεται το θέμα έτσι καλύτερα μου φαίνεται από αστυνομίες και μηνύσεις.

• Moderators
Δημοσ.

Να μην κάνει αμέσως καταγγελία λέω, να τη ζητήσει πρώτα. Αν λύνεται το θέμα έτσι καλύτερα μου φαίνεται από αστυνομίες και μηνύσεις.

το θεμα ειναι οτι αν την ζητησει θα δωσει σε αυτον και 2-3 και μετα παλι τα ιδια. Γενικα αν δεν αλλαξει η νοοτροπια ολων των πολιτων στην ελλαδα προκοπη δεν θα δει αυτη η χωρα. 

• Like 3
Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι αν την ζητησει θα δωσει σε αυτον και 2-3 και μετα παλι τα ιδια. Γενικα αν δεν αλλαξει η νοοτροπια ολων των πολιτων στην ελλαδα προκοπη δεν θα δει αυτη η χωρα. 

Έτσι είναι αλλά είναι και πολύ δύσκολο να γίνει...θέλει χρόνο αλλά και συνδυασμό εκπαίδευσης, προστίμων και πιο δίκαιης φορολόγησης. Μπλέξιμο!

Δημοσ.

Ο επαγγελματίας έχει υποχρέωση να κόψει, είτε ζητηθεί είτε όχι.

Τα υπόλοιπα είναι για να λέμε ότι είμαστε φιλέσπλαχνος λαός.

Η παροχή ιατρικών υπηρεσιών δεν επιβαρύνεται με ΦΠΑ, κοινώς στην τιμή που πληρώνεις στον οδοντίατρο/ιατρό δεν υπάρχει ΦΠΑ αλλά μόνο η αμοιβή του. Συνεπώς δεν υπάρχει κάτι να σου επιστραφεί. 

Ναι, και;

Μετά μιλάμε για άφραγκο κράτος.

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Ναι, και;

Μετά μιλάμε για άφραγκο κράτος.

δεν υπαρχει ΦΠΑ στις υπηρεσιες αλλα -θεωρτηικα- πληρωνει καθε χρονο αναλογα με την δηλωση που κανει οποτε το κρατος παιρνει λεφτα

• Like 1
Δημοσ.

Ειμαι κατοικος εξωτερικου και ερχομαι συντομα ελλαδα και θα παω στον οδοντιατρο που πηγαινω τα 2 τελευταια χρονια. Καθε φορα που παω (συνολο 3 μεχρι στιγμης) όταν πληρωνω μου λεει απο μονη της πως ο λογιστης εχει παρει τα βιβλια και αδυνατει να μου κοψει αποδειξη.

Εμένα ειλικρινά αν μου τύχει ποτε κατι παρόμοιο (που δεν το νομιζω , δεν το χωράει το μυαλο μου οτι μπορεί να μου συμβεί) ξέρεις τι θα απαντήσω ?  θα πω του γιατρού

''σας ευχαριστώ πολύ αλλα εχει το πορτοφόλι μου ο λογιστής μου , την επόμενη φορα που θα έρθω  θα σας πληρώσω , ευχαριστώ πολυ καλή σας μέρα ' και θα φύγω !!!

ε ρε δεν μας τυχαίνουν εμάς αυτά σε καναν οδοντίατρο που εινα κ ακριβοί κι ολας,  μια 50αρα ενα σφράγισμα !!!

• Like 2
Δημοσ.

Εμένα ειλικρινά αν μου τύχει ποτε κατι παρόμοιο (που δεν το νομιζω , δεν το χωράει το μυαλο μου οτι μπορεί να μου συμβεί) ξέρεις τι θα απαντήσω ?  θα πω του γιατρού

''σας ευχαριστώ πολύ αλλα εχει το πορτοφόλι μου ο λογιστής μου , την επόμενη φορα που θα έρθω  θα σας πληρώσω , ευχαριστώ πολυ καλή σας μέρα ' και θα φύγω !!!

ε ρε δεν μας τυχαίνουν εμάς αυτά σε καναν οδοντίατρο που εινα κ ακριβοί κι ολας,  μια 50αρα ενα σφράγισμα !!!

Μου κάνει εντύπωση να μη σου έχει τύχει πουθενά ρε συ Maus!

Δημοσ.

Πάντως ακούω ότι υπάρχει έξαρση στη μη έκδοση αποδείξεων και η πλάκα είναι ότι ο κόσμος συνειδητοποιημένα ΔΕ ζητά αποδείξεις...Το μπούμερανγκ δεν το βλέπουν όμως, νομίζουν ότι το κράτος θα συνεχίσει να υφίσταται δια παντός.

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση να μη σου έχει τύχει πουθενά ρε συ Maus!

Ναι ρε συ ζιο , να πάει να κάνει λαμογια σε φάση 'ωχ το ξέχασα, χίλια συγνώμη κτλ' μου συμβαίνει συνέχεια

να πάω σε ιατρείο η σε οποιονδήποτε αλλο επαγγελματία  όμως και ο τύπος να το δουλεύει χωρίς αποδείξεις επειδή έχει τα βιβλία ο λογιστής του η για οποιονδήποτε άλλον λόγο , όχι δεν μου έχει συμβεί, ούτε νομίζω θα μου συμβεί ι ποτε !!!

το θεωρείς λογικό να δουλεύει οποιαδήποτε επιχείριση χωρίς αποδείξεις ? ούτε στην Ουγκάντα !!

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως ακούω ότι υπάρχει έξαρση στη μη έκδοση αποδείξεων και η πλάκα είναι ότι ο κόσμος συνειδητοποιημένα ΔΕ ζητά αποδείξεις...Το μπούμερανγκ δεν το βλέπουν όμως, νομίζουν ότι το κράτος θα συνεχίσει να υφίσταται δια παντός.

Εγώ αυτό που έχω δει είναι ότι όπου υπάρχουν συχνοί έλεγχοι και φόβος για πρόστιμο κόβουν. Όπου δεν υπάρχει έλεγχος κόβουν πολύ λιγότεροι.

ναι ρε συ ζιο , να πάει να κάνει λαμογια σε φάση 'ωχ το ξέχασα, χίλια συγνώμη κτλ' μου συμβαίνει συνέχεια

να πάω σε ιατρείο η σε οποιονδήποτε αλλο επαγγελματία  όμως και ο τύπος να το δουλεύει χωρίς αποδείξεις επειδή έχει τα βιβλία ο λογιστής του η για οποιονδήποτε άλλον λόγο , όχι δεν μου έχει τύχει ούτε νομίζω θα μου τύχει ποτε !!!

Εντάξει δικαιολογία η μία, δικαιολογία και η άλλη. Συμβαίνει πάντως, αυτό θέλω να πω! :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...