Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω αδειάζω αν έχουν τυχόν υπολείμματα στον κάδο και μετά τα πλένω με υγρό πιάτων καλά. Μετα τα σλουπιζω με πετσέτα και τα βαχω στο ράφι. Δεν θέλω να βλέπω ούτε ένα πιάτο στην θήκη. (εκείνο το μαραφέτι διπλα απο νεροχύτη που βάζουμε πιάτα μαχαίρια πιρούνια κλπ).

Οτιδήποτε κι αν φάω αμέσως μετά (και κατά τη διάρκεια ετοιμασίας, ή με το τέλος του μαγειρέματος και πριν φάω, αν είναι εφικτό), πλένονται τα πάντα. Κατσαρόλες, ταψιά, πιάτα κλπ. Δεν μπορώ να βλέπω άπλυτα.

Μια από τα ίδια. Θέλω τα πάντα να είναι πλυμένα και ο νεροχύτης με τους πάγκους να είναι πεντακάθαροι επίσης. Αν δεν είναι, κάτι με πιάνει.. Μπορεί να είμαι και ψυχαναγκαστικός, δε ξέρω :P

Οντως. Ψαχτείτε για OCD. (ιδεοψυχαναγκαστική / καταναγκαστική διαταραχή)

Δημοσ.

Μάλλον δεν γνωρίζεις την σημασία των emoticons :rolleyes:

(βλέπω είσαι λαλίστατος στην εξ αποστάσεως διάγνωση αλλά δεν μας ανέφερες τι κάνεις εσύ όσον αφορά το πλύσιμο)

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

(βλέπω είσαι λαλίστατος στην εξ αποστάσεως διάγνωση αλλά δεν μας ανέφερες τι κάνεις εσύ όσον αφορά το πλύσιμο)

Μετράει όλα τα άπλυτα και εκνευρίζεται όταν δεν βγαίνει ζυγό νούμερο! :P

• Like 2
Δημοσ.

Τα ξεπλενω και εγω πρωτα,οταν βλεπω αποφαγια στον νεροχυτη τρελαινομαι!!Το μονο χουι που εχω αν θεωρειται χουι κιολας ειναι να πλενω οτι πιατο υπαρχει απο το βραδυ,θελω την κουζινα να αστραφτει οταν το επομενο πρωι θα πιω καφε. Δεν μπορω την τσαπατσουλια..ΓΕΝΙΚΩΣ!

• Like 2
Δημοσ.

Το χειρότερο μου το πλύσιμο πιάτων....δεν έχω πρόβλημα να μαγειρεύω κάθε μέρα, αρκεί να μου τα πλένει κάποιος

Ως φοιτητής, θυμάμαι άπειρες φορές να είναι όλα τα πιρούνια/κουτάλια/μαχαίρια άπλυτα και να πλένω μόνο ένα για να φάω

Από ένα σημείο και μετά καθιέρωσα πλαστικά πιάτα όπου με έπαιρνε(πχ. τοστ)

Τρως και πετάς

• Like 1
Δημοσ.

Χμμ, το πήρες τελείως λάθος. Ψάξου και για αποφευκτική διαταραχή αλλά και γενικότερα για διαταραχές άγχους ή φοβίες (όπως ατυχοφοβία).

Δεν σας έκανα διάγνωση προηγουμένως, απλά εξέφρασα ένα ενδεχόμενο σύμφωνα με τα λεγόμενα σας. Δεν υπάρχει λόγος να προσβληθείς.

Προσωπικά δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη συνήθεια. Τα πλένω συνήθως όταν γεμίσει ο νεροχύτης ή όταν δεν έχω καθαρά κουζινικά για να φάω / μαγειρέψω.

Δημοσ.

Είναι σαν τους γάμους, όταν έρθει η ώρα του γλυκού μαζεύονται όλα κι όποιος έφαγε έφαγε! :D

Ναι ρε φιλε αλλα εισαι με το φαγητο κανα 2ωρο 3ωρο πριν ερθει το γλυκο! Αμα σε 2 ωρες δεν εχεις φαει γευμα μεζε κι κρασι... καλα να παθεις!

Σαν φοιτητής σε άλλη πόλη όταν είχα φαγητό σε τάπερ, έτρωγα από το τάπερ. Δεν λερωνα πιάτο. Μια φορά είχα φάει δεν θυμάμαι τι κάτι ζυμαρικά θα ήταν, και επειδή βαριόμουν να πλύνω το τάπερ μετά, το έβαλα στο ψυγείο. Πετάχτηκε όμως γιατι ξεχάστηκε μέρες να πλυθεί και γέμισε μούχλα με κάτι σαν βαμβάκι μέσα.. Σιχάθηκα πολύ εκείνη τη μέρα ..

Τα πλαστικά πιάτα έχουν σώσει.. Κόσμο.. Σπατάλη νερού ίσως ( καθώς πόσο νερό χαλάει ο καθένας μας για το πλύσιμο/ η βρύση ειναι τέρμα ανοιχτή η όχι, κτλ)

Αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχουν βαθιά πλαστικά πιάτα, για φακές κτλ λαδερά φαγητά.. Θυμάμαι παλιά στο σεισμό για ενα διάστημα έτρωγα από τέτοια φάση είχαν , με καπάκι κτλ.

Τρίτη παράγραφος όσον αφορά το πλύσιμο πιάτων... Και το ύψος του καθένα μας...

Τα ψηλά άτομα πιστεύετε κουράζονται πιο εύκολα στο πλύσιμο πιάτων; Εγώ ειμαι 1:73 και πονάει συνέχεια η μέση μου γιατι σκύβω συνεχώς στο νεροχύτη, ο οποίος ειναι στο ύψος της λεκάνης μου. Φαντάζομαι αν ο άλλος είναι 1:90 ..πχ θα νιώθει πιο δυσάρεστα από μένα. Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει σε όλους η αν έχω εγώ πρόβλημα με την μέση μου, η αν ο πάγκος της κουζίνας μας ειναι χαμηλός, αλλά και στο στρατό όταν επλενα τα πιάτα, το ίδιο πιανομουν, και κάθε 3-5 λεπτά τεντωνομουν και κοιτούσα ψηλά (όρθιο ραχαιοι).

Τώρα που θυμήθηκα το στρατό.. Τι υπέροχα πιάτα/πίατελες είχαμε.. Βασικά δίσκοι ήταν μεβαθουλωματα για κύριο πιάτο, σαλάτα κτλ φαγητά. Και μετά το πλύσιμο γίνεται πιό γρήγορο (λέμε τώρα , όχι να πλύνεις 50 από δαύτα εξαιτίας των ατόμων της μονάδας) ..

Τετοια πιατα θελει να μου παρει μια φιλη μου επειδη μογ τη σπαει ν ανακατευω φαγητο σαλατα αλοθφες και ψωμι σ ενα πιατο, κι ετσι κανω αυτοσχεδια χωρισματα με το ψωμι.

Δημοσ.

Dr House,εσύ?

• Like 1
Δημοσ.

Χμμ, το πήρες τελείως λάθος. Ψάξου και για αποφευκτική διαταραχή αλλά και γενικότερα για διαταραχές άγχους ή φοβίες (όπως ατυχοφοβία).

Δεν σας έκανα διάγνωση προηγουμένως, απλά εξέφρασα ένα ενδεχόμενο σύμφωνα με τα λεγόμενα σας. Δεν υπάρχει λόγος να προσβληθείς.

Προσωπικά δεν ακολουθώ κάποια συγκεκριμένη συνήθεια. Τα πλένω συνήθως όταν γεμίσει ο νεροχύτης ή όταν δεν έχω καθαρά κουζινικά για να φάω / μαγειρέψω.

Κι εγω οσδ εχω αλλα στα πιατα δε μου βγαινει θα ελεγα. Σιγουρα συμφωνω με τον ts και οταν βαζω κατι στο νεροχυτη το ξεβγαζω πρωτα, αλλα εχουν υπαρξει φασει οπου ειχα χρησιμοποιησει ολες τις κουπες κ τα κουταλια και προκειμενου να πιω τον καφε μου χωρις λαντζα ειχα πλυνει μονο 1 κουπα κ ενα κουταλι...

Δημοσ.

Το ατυχοφοβία που ανέφερε ο φίλτατος είναι να φοβάσαι μην είσαι άτυχος?

Δημοσ.

Μην ανησυχείς, δεν το πήρα λάθος ούτε προσβλήθηκα :) Δεν προσβάλομαι τόσο εύκολα σε συζητήσεις σε forum.

Στα γρήγορα για να μη βγαίνω off-topic. Δεν είμαι αγχώδης τύπος, ούτε απ' όσο γνωρίζω πάσχω από κάποια διαταραχή προσωπικότητας. Απ' όσο γνωρίζω ούτε ψυχαναγκαστικός είμαι όπως επίσης δεν στοχεύω να γίνονται κάποια πράγματα με συγκεκριμένο πάντα τρόπο. Όσον αφορά τα άπλυτα απλά (πιάτα, κατσαρόλες, νεροχύτες) έχω την συνήθεια εδώ και καμιά 10-15 χρόνια (κάτι που δεν είχα ως φοιτητής στα 20-25 δηλαδή) να τα καθαρίζω ταυτόχρονα με το μαγείρεμα ή μετά, όσο και να βαριέμαι την διαδιακασία, απλά γιατί δεν μπορώ την συγκεκριμένη ακαταστασία με λερωμένες κατσαρόλες κλπ. Δεν το έχω γενικά αυτό, και με άλλα πράγματα, παρά μόνο με τα πιάτα, κατσαρόλες, ποτήρια κλπ καθώς και με τα τασάκια (δεν μπορώ να τα βλέπω γεμάτα). Εντάξει, αν υπάρχουν 1-2 λερωμένα πιάτα και βαριέμαι πολύ θα τα πλύνω αργότερα ή την επομένη. Σπάνια θα γίνει όμως αυτό με κατσαρόλες ή άλλα ογκώδη αντικείμενα.

Δημοσ.

Ο ακραια βρωμιλος και ο ακραια καθαρος κρυβει ψυχολογικα..καπου στην μεση εισαι οκ! :P

Η Monica Geller θα διαφωνούσε. :)

• Like 2
Δημοσ.

Dr House,εσύ?

Τόσο παράλογη ήταν η παρατήρηση μου; Αυτό το θέμα με την οργάνωση και τη καθαριότητα το έχεις μόνο με τα πιάτα ή γενικά; Με τα ρούχα τι κάνεις; Τα έχεις πάντα μαζεμένα και τα κατηγοριοποιείς;

Το ατυχοφοβία που ανέφερε ο φίλτατος είναι να φοβάσαι μην είσαι άτυχος?

Οχι ακριβώς. Φοβάσαι την αποτυχία σε βαθμό που να επανελέγχεις συνέχεια πράγματα, να αναβάλεις στόχους/καθήκοντα και να αποφεύγεις καταστάσεις.

Μην ανησυχείς, δεν το πήρα λάθος ούτε προσβλήθηκα :) Δεν προσβάλομαι τόσο εύκολα σε συζητήσεις σε forum.

Οκ, όμως προς τι η επιθετική απάντηση προηγουμένως;

(Γι αυτό είπα μήπως πάσχεις από αποφευκτική διαταραχή :ph34r:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...