epp Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Μπορεις , αλλα σε ολες τις ευρωπαικες χωρες πρεπει να δηλωθεις στον δημο αν σκοπευεις να μεινεις για πανω απο 3 μηνες 1
Speculoos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Τουλάχιστον σε Ιρλανδία και Πορτογαλία δεν υπάρχει η δήλωση στον δήμο ή άλλη αρχή.
DrLo Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία υπάρχει η δυνατότητα να εκδιωχθείς από άλλη χώρα της ΕΕ αν δεν είσαι μόνιμος κάτοικος και θεωρείσαι βάρος στο σύστημα πρόνοιας της χώρας. Tυπικά, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα 2004/38 περί ελεύθερης κίνησης των πολιτών τους πρώτους τρεις μήνες δεν έχεις δικαίωμα να ζητήσεις κάποια οικονομική βοήθεια από το κράτος που μεταναστεύεις, μέχρι τον έκτο το κράτος μπορεί να σε ελέγξει και πρέπει να αποδείξεις ότι όντως ψάχνεις δουλειά (εκτός αν πχ έχεις πάει για σπουδές ή έχεις συγγενείς εκεί) και πέρα από το εξάμηνο θα πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξεις τον εαυτό σου και ότι καλύπτεσαι από ιατρική ασφάλεια. Πρακτικά όμως σπάνια γίνεται κάτι τέτοιο γιατί απαιτείται εξέταση κατά περίπτωση οπότε χρειάζονται και οι αντίστοιχοι πόροι. Η μόνη χώρα που γνωρίζω ότι συστηματικά τα τελευταία 4 χρόνια διώχνει σε ετήσια βάση 2500-3000 Ευρωπαίους πολίτες είναι το Βέλγιο. Είχε μάλιστα πριν από ενάμισι χρόνο φτάσει να γίνει και ερώτηση στην ευρωβουλή για αυτή την πρακτική. Αυτό "περίπου" όπως το λέει ο speculos πχ στη Σουηδία που έχω διαβάσει οι κανόνες λένε ότι [τυπικά] αν σκοπευεις να μείνεις (= να εγγραφείς σαν κάτοικος επίσημα) πρέπει είτε να δείξεις ότι έχεις βρει δουλειά είτε ότι έχεις τρόπο να καλύψεις τα έξοδά σου (πχ. καταθέσεις σε τράπεζα) + ασφάλεια (γι αυτό κάνει απλά η ευρωπαϊκή κάρτα). Βέβαια αυτό ισχύει αν θες να γραφτείς εκεί σαν κάτοικος. Δε θα σε ενοχλήσει κανείς αν δεν χρειαστείς να πάρεις personummer.
Papakaliati Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Κατι που δεν αναφερθηκε μιας και μιλησαμε για να νοικιασεις σπιτια. Ποιος θα σου νοικιασει αμα δεν δει τελευταιες μισθοδοσιες, η συμβολαιο δουλειας; Και να στο νοικιασει, λογικα θα σου ζητησει κανα 6μηνο να προπληρωσεις. Αυτο ξερω τουλαχιστον απο φιλους στο Λονδινο, αλλα το εχω ακουσει και για αλλες περιοχες. Στην Γερμανια, δεν προπληρωνεις ενοικια, αλλα δινεις μια εγγυηση συνηθως ιση με 3 ενοικια.
WalkerSW Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2016 Αυτό "περίπου" όπως το λέει ο speculos πχ στη Σουηδία που έχω διαβάσει οι κανόνες λένε ότι [τυπικά] αν σκοπευεις να μείνεις (= να εγγραφείς σαν κάτοικος επίσημα) πρέπει είτε να δείξεις ότι έχεις βρει δουλειά είτε ότι έχεις τρόπο να καλύψεις τα έξοδά σου (πχ. καταθέσεις σε τράπεζα) + ασφάλεια (γι αυτό κάνει απλά η ευρωπαϊκή κάρτα). Βέβαια αυτό ισχύει αν θες να γραφτείς εκεί σαν κάτοικος. Δε θα σε ενοχλήσει κανείς αν δεν χρειαστείς να πάρεις personummer. Χωρις Personnummer και εφοσον μενεις σε καποιο φιλο ή συγγενή δεν σ επειράζει κανενας, τώρα το τι μπορεις να κανεις μεσα στη χώρα χωρις personnummer ειναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο!
Apoll Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2016 Γιατί έτσι το Λονδίνο; Για τα Βρετανικά δεδομένα, είναι απλά πολύ ακριβά, χωρίς να έχει αναλογικά μεγαλύτερους μισθούς, με ένα σωρό εγκληματικότητα, στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον. και επειδή είναι ακριβά (το real estate) η συντριπτική πλειοψηφία των μεγάλων εταιρών βρίσκονται διεσπαρμένες κυρίως από την νοητή γραμμή Peterborough και βόρεια. Και ως contractor που συζητάω με συναδέλφους, για να ζήσεις Λονδίνο αξιοπρεπώς χρειάζεσαι £100Κ το έτος. Στην υπόλοιπη Βρετανία κάνεις την ίδια ζωή με £30Κ.
rockfm81 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Γιατί έτσι το Λονδίνο; Γιατί δεν είναι πια Λονδίνο,αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που αν την ανοίξουμε το λουκέτο είναι σίγουρο. Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα,είναι ότι δυστυχώς στην πλειοψηφία των ευρωπαικών μεγαλουπόλεων,τα ενοίκια είναι εκνευριστικά ακριβά και μάλιστα ακόμη και σε γειτονιές πολύ υποβαθμισμένες. Η δικη μου πρόθεση είναι σε λίγους μέρες να μετακομίσω σε μικρότερη πόλη(μιας και στα καλά προάστια των μεγαλουπόλεων τα ενοίκια είναι πανάκριβα) και να απολαύσω τη φύση,φθηνότερη και καλύτερη ζωή,μια πόλη με το χαρακτήρα της χώρας που επέλεξα να ζήσω και περισσότερη ασφάλεια. Κάτι τελευταιο.. Όποιος "επιλέγει" χώρα μετανάστευσης από όσα διαβάζει στο internet και φωτογραφίες,ας είναι προετοιμασμένος για αρκετές εκπλήξεις. 2
ALLisCHAOS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 εκπλήξεις όπως; Όπως οτι το προιόν ποτέ δεν είναι ίδιο με αυτό στη διαφήμιση... 5
bedazzled Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Ισχύει αυτό. Και την Ελλάδα την διαφημίζουν με ωραία τοπία από Μύκονο και Σαντορίνη, αλλά δεν είναι παντού έτσι.
φραμπάλα Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2016 Από άποψη ομορφιάς ή ποιότητας ζωής; Επειδή φαντάζομαι ότι οι χώρες που αναφέρετε μάλλον εκπλήσσουν ευχάριστα με την οργάνωση και ποιότητα ζωής. Εγώ πάνω κάτω ξέρω τι να περιμένω αν μετοικήσω στο εξωτερικό. Τι θα μου έκανε άσχημη εντύπωση δηλαδή;
Apoll Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Από άποψη ομορφιάς ή ποιότητας ζωής; Επειδή φαντάζομαι ότι οι χώρες που αναφέρετε μάλλον εκπλήσσουν ευχάριστα με την οργάνωση και ποιότητα ζωής. Εγώ πάνω κάτω ξέρω τι να περιμένω αν μετοικήσω στο εξωτερικό. Τι θα μου έκανε άσχημη εντύπωση δηλαδή; Ότι αν δεν κλειστείς σε μια κοινωνική ομάδα αλλά δεις παρά έξω, η Αγγλία (και αναφέρωμαι σε Αγγλία όχι ΗΒ), είναι απλά μία μεγάλη έκδοση της Ελλάδας μόλις ξίσεις την επικάληψη. Από πολιτική μέχρι το άλλο άκρο, κομπιναδόροι, ψεύτες ανίκανοι και ένα NHS που ιδίως στις περιοχές του Νότου (συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου) να μην σε σώσει να πας. Απλά ο καπιταλισμός δουλεύει σε όλο του το μεγαλείο, και άμα είσαι καλός και εργάζεσαι, βγάζεις λεφτά και δεν σε νοιάζει το σύστημα, ή το τί κάνει ο διπλανός σου. Κάτι σαν την Ελλάδα της δεκαετίας του 90. Ενώ κοινωνικά αισθάνεσαι ότι δεν είναι Ελλάδα, με την καλή έννοια για την Ελλάδα. Και για να σου δώσω να καταλάβεις στο PMQ την Δευτέρα, ρώτησαν στην Βουλή, τί tax rate έχει το Google με τα λεφτά που πλήρωσε έναντι για 10 χρόνια φοροδιαφυγή. Ο υπουργός είπε "δεν έχω ιδέα" και το θέμα πέρασε την επόμενη μέρα δεν το θυμάται κανείς και προχωράνε μπροστά. Αντίθετα Ελλάδα, θα ήταν έξω από την Βουλή τα ΜΜΕ και θα απαιτούσαν το κεφάλι στο πιάτο οριόμενοι για το πόσο άχρηστος είναι ο υπουργός. 2
rockfm81 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Από άποψη ομορφιάς ή ποιότητας ζωής; Επειδή φαντάζομαι ότι οι χώρες που αναφέρετε μάλλον εκπλήσσουν ευχάριστα με την οργάνωση και ποιότητα ζωής. Εγώ πάνω κάτω ξέρω τι να περιμένω αν μετοικήσω στο εξωτερικό. Τι θα μου έκανε άσχημη εντύπωση δηλαδή; Η απάντησή μου δεν είναι επί προσωπικού,αλλά γενική.. Δυσάρεστες εκπλήξεις λοιπόν: -Δε βρεχει λεφτά στο εξωτερικο όπως ακόμη πιστεύουν πολλοί στην Ελλάδα -Δεν υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας σε ΟΛΑ τα επαγγέλματα -Υπάρχουν τριτοβάθμια πτυχία με ειδικότητες που ακόμη και εδώ κάνουν μόνο για σαϊτες -Το εισόδημά σου καθορίζει αυστηρά το που μένεις με ότι συνεπάγεται αυτό. -Ρατσισμός υπάρχει,φανερός ή υφέρπων,αν και αυτό είναι μεγάλη κουβέντα. -Υπάρχει επίσης διαφθορά,φοροδιαφυγή,οικογενειοκρατία,κ.λ.π. Απλά εμείς είμαστε βαλκάνιοι,θορυβώδεις,hardcorάδες σφάζουμε χωρίς αναισθητικό. Αντίθετα,εδώ σε σφάζουν φορώντας τιάρα και χορηγώντας σου αναισθητικό.. Ο καπιταλισμός έχει πολλά πρόσωπα,αλλά είναι ίδιος παντού. Στη δουλειά, μας καθαρίζουν τις αίθουσες/γραφεία κάποιες αλλοδαπές γυναίκες από μια "εταιρεία διαχείρισης ανθρωπινου δυναμικού". Σήμερα μια γυναίκα ζήτησε τη βοήθεια μου,ώστε αν χρειαστεί,να καταθέσω ότι εργάζεται εκεί από τις 13:00-20:00 O λόγος; Η εταιρεία τους,κλέβει καθε μήνα ώρες από τις εργαζόμενες και από σήμερα επέβαλλε στις γυναίκες που χρειάζονταν 7 ώρες να καθαρίσουν τους χώρους,να υπογράψουν 5ωρα συμβόλαια για τους ίδιους χώρους. Δηλαδή,αν και οι γυναίκες θα χρειάζονται πάλι 7 ώρες να καθαρίσουν,θα πληρώνονται για 5 και πάλι στο τέλος του μήνα θα τους κλέβουν και κάποιες ώρες. Αυτά,για να μην νομίζει κανείς ότι έξω είναι όλα παραδεισένια και ότι όλα λειτουργούν ρολόι Όποιος βγει πρεπει να ζυγίσει σοβαρά,μοναχα με τα δικά του υποκειμενικά κριτήρια,αν αξίζει ή όχι τελικά.. Για μένα προσωπικά,αξίζει... Και κάτι τελευταίο. Αν μας φαίνεται η Β.Ευρώπη τόσο wow,είναι επειδή η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω και μας θαμπώνει το χάσμα που πραγματι υπάρχει σε κάποιες κοινωνικές δομές και υπήρεσίες κυρίως.. 8
Apoll Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Και κάτι τελευταίο. Αν μας φαίνεται η Β.Ευρώπη τόσο wow,είναι επειδή η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω και μας θαμπώνει το χάσμα που πραγματι υπάρχει σε κάποιες κοινωνικές δομές και υπήρεσίες κυρίως.. Σε αυτό με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, και βρίσκομαι Αγγλία 13 χρόνια τώρα. Αυτό που "θαμπώνει" είναι ότι το δημόσιο δουλεύει και δεν είναι εκεί για να βασανίζει τους πολίτες. Όλα γίνωνται ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεσαι ένα σορώ χαρτούρα ούτε τρεξίματα. Αυτά που χρειάζεσαι πάντα είναι Διαβατήριο ή κατά προτίμηση πλαστική Βρετανική άδεια οδήγησης που δείχνει που μένεις, ένα utility bill και τραπεζικός λογαριασμός. Όλοι οι ΔΥ είναι ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοι, με χειρότερους μισθούς απ' ότι στον Ιδιωτικό τομέα και χωρίς πολλές προοπτικές. Που φυσικά με το παραμικρό απολύουν μερικές δεκάδες χιλιάδες αν δεν τους χρειάζονται. Δεν υπάρχει ούτε υποκατάστημα Εφορίας, μόνο όταν θες να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό πας στην τράπεζα, ποτέ ξανά, ούτε υπουργεία κλπ δημαρχεία, νομαρχίες και λοιπές άχρηστες υπηρεσίες για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους βασανίζουν τον κόσμο. Όλα ηλεκτρονικά ή μέσω ταχυδρομείου. Το ίδιο και για να αλλάξεις άδεια οδήγησης, αγορά αμαξιού (αν αγοράσεις από ιδιώτη), νέο Βρετανικό Διαβατήριο, τα πάντα. Όλα ηλεκτρονικά και συνδεδεμένα μεταξύ τους από τράπεζες, εφορία και κράτος. Και φυσικά η GCHQ ως κερασάκι απο πάνω. 5
bedazzled Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2016 rockfm, αν επιτρέπεται σε ποιά χώρα συμβαίνουν όλα αυτά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα